Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-23@06:36:45 GMT

نقشه راه ترخیص خودروهای مانده در گمرک

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۹۰۳۱۶

بیش از پنج ماه از توقف واردات خودرو به کشور می‌گذرد. این در حالی است که به فاصله اندکی از ابلاغ این ممنوعیت، وزارتصنعت طی اطلاعیه‌ای پرده از ثبت‌سفارش غیر‌قانونی، ۶ هزار و ۴۸۱ دستگاه خودرو برداشت. به گفته مسوولان وقت اینوزارتخانه از این تعداد، یک‌هزار و ۹۰۰ دستگاه ترخیص و الباقی در گمرکات کشور موجود است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  در کنار خودروهایی که ثبت‌سفارش غیر‌قانونی شده‌اند، برخی از خودروها نیز به دلیل دریافت ارز ۴۲۰۰ تومانی و بلاتکلیفی آنها در پرداخت مابه التفاوت ارزی همچنان در گمرک مانده‌اند. اما خودروهایی هم هستند که طبق رویه معمول وارد‌کنندگان، پیش از ثبت‌سفارش وارد گمرکات شده‌اند حال آنکه با توقف واردات و بستن سایت ثبت‌سفارش در گمرکات مانده و مجوز ترخیص ندارند. به این ترتیب جمع خودروهای مانده در گمرکات کشور در حال حاضر به ۱۶ هزار دستگاه می‌رسد.

بلاتکلیفی در ترخیص این خودروها در ماه‌های گذشته سبب شده است تا کاسه صبر مشتریانی که اقدام به پیش خرید این خودروها کرده‌اند، لبریز شود و آنها تجمعات اعتراضی را در مقابل وزارت صنعت و شرکت‌های وارد‌کننده ترتیب دهند. این تجمع‌کنندگان خواستار تعیین تکلیف هر چه سریع‌تر خودروهای ثبت‌نامی خود شده‌اند. حال با توجه به اعتراضات صورت‌گرفته و همچنین توقف ۱۶ هزار خودرو در گمرکات، دولت در پی حل این معضل برآمده است؛ به‌طوری‌که بنا به گفته محمدرضا مودودی سرپرست سازمان توسعه تجارت، رضا رحمانی، وزیر صنعت پیگیر تعیین تکلیف خودروهای معطل مانده در گمرک در ستاد اقتصاد مقاومتی است و این احتمال وجود دارد که این مساله در جلسه سران سه قوه مطرح شود. این مقام مسوول همچنین تاکید کرده که بخشی از واردات صورت‌گرفته توسط شرکت‌های نمایندگی فاقد اشکال و ایراد است؛ ولی کار آنها در چرخه اداری افتاده است. البته سرپرست سازمان توسعه تجارت، غیر‌مستقیم شرکت‌های وارد‌کننده را در بروز این اتفاق مقصر می‌داند؛ چراکه تاکید می‌کند در مقطعی (حدود چند ماه پیش) به واردکنندگان فرصت داده شد تا نسبت به ترخیص خودروهای خود از گمرک پس از پرداخت حقوق و عوارض گمرکی اقدام کنند، همان زمان شایعه شد که حقوق و تعرفه‌های گمرکی قرار است کاهش یابد. به این ترتیب، واردکنندگان با وسوسه کم شدن پرداختی‌ها، نسبت به ترخیص خودروها اقدام نکردند.

سرپرست سازمان توسعه تجارت می‌گوید: چنانچه این خودروها مشکل قضایی نداشته باشند و حقوق و عوارض گمرکی خود را پرداخت کرده باشند، سرمایه ملی محسوب می‌شوند و هر چه سریع‌تر در اختیار صاحبانشان قرار خواهند گرفت. دلیلی  را که بر مبنای آن سرپرست سازمان توسعه تجارت به اظهارنظر در ارتباط با خودروهای معطل مانده پرداخته، باید در جلسه‌ای که در آبان ماه گذشته با حضور رئیس وقت سازمان توسعه تجارت، رئیس وقت گمرک، رئیس سازمان تعزیرات حکومتی، معاون دادستان عمومی وانقلاب تهران و معاون نظارت بر کالای سرمایه‌ای و خدمات سازمان حمایت برگزار شد، جست‌وجو کرد. در این جلسه پیشنهادهایی در ارتباط با ترخیص خودروهای مانده در گمرک مطرح شد و این پیشنهادها طی نامه‌ای در اختیار اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهوری و رئیس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی قرار گرفت. از نکات قابل توجه که در این نامه به آن اشاره شده، تعداد ۶ هزار و ۸۱۲ دستگاه خودرو است که به‌رغم اظهار و طی مراحل قانونی، تاکنون ترخیص نشده‌اند. جهانگیری بعد از دریافت این نامه، به وزرای اقتصاد و صمت نامه نوشت و طی این نامه از آنان خواست تا بدون اینکه تحت‌تاثیر فضاسازی‌ها قرار بگیرند، موانع پیش روی فعالان اقتصادی را برطرف کنند. در این نامه تاکید شده است که اگر کسی تخلف کرده دستگاه قضایی برخورد می‌کند و نباید برای کسانی که در چارچوب قوانین و مقررات عمل کرده‌اند، مشکل ایجاد شود. بی‌تردید تعیین تکلیف خودروهای در گمرک‌مانده بازی برد-برد محسوب می‌شود. از یک طرف شرکت‌های واردکنندگان که مشکلی در فرآیند واردات نداشته‌اند، این امکان را می‌یابند تا به تعهدات خود عمل کنند و ازسوی دیگر مشتریان نیز از بلاتکلیفی خارج می‌شوند. از طرف دیگر دولت هم می‌تواند به بخشی از ۴هزار و ۲۰۰میلیارد تومانی برسد که در بودجه سال‌جاری برای واردات خودرو مصوب شده، اما با ممنوعیت ناگهانی واردات، نتوانسته آن را محقق کند. البته باید به این نکته هم اشاره کرد از آنجا که وزارت صنعت به عنوان بخشی از دولت مجوز پیش‌فروش خودرو را به نمایندگی‌های مجاز داده است، باید با تعامل قوه‌قضائیه پرونده شرکت‌هایی که تخلفاتی مرتکب شده‌اند را به سمتی هدایت کند تا کمترین ضرر متوجه مشتریانی شود که بدون آنکه در جریان تخلفات مدیران این شرکت‌ها باشند، صرفا بر مبنای مجوز وزارت صنعت به آنها اعتماد کرده و سرمایه خود را اختیار آنان قرار داده‌اند.   

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۹۰۳۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت خودرو امروز ۳ اردیبهشت +جدول

قیمت خودرو، امروز، دوشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ کمترین میزان نوسان را در طول هفته دارد و گویی معاملات بازار به صفر رسیده است. نوسانات در هر دو بازار خودرهای داخلی و مونتاژی، بسیار پایین گزارش می‌شود.

به گزارش مشرق، قیمت خودرو امروز، دوشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ نسبت به روزهای گذشته نوسان چندانی ندارد. اغلب خودروهای داخلی و مونتاژی بازار کمترین تغییر قیمت را نسبت به روزهای گذشته تجربه می‌کنند؛ اما در موارد معدود، خودرویی همچون جتا VS۷ که محصول وارداتی شرکت ماموت خودرو به شمار می‌رود افت قیمت ۱۰۰ میلیون تومانی را نسبت به روز گذشته تجربه می‌کند.

با توجه به قیمت‌های وب‌سایت کارنامه، بازار خودرو از ابتدای امروز روند باثباتی دارد.

قیمت خودروهای داخلی

قیمت خودروهای داخلی تغییر چندانی نسبت به روز گذشته ندارد و نوسان آنها غالباً زیر ۱۰ میلیون تومان است.

ساینا اتوماتیک S یکی از ارزان‌ترین سدان‌های دنده اتومات بازار به شمار می‌رود که از صبح امروز ۱۱ میلیون تومان گران‌تر شده و با ۵۰۸ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

شاهین G با مدل ۱۴۰۳ سدان لوکس شرکت سایپاست که نسبت به روزهای گذشته چهار میلیون تومان افت قیمت دارد و با نرخ ۷۶۶ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

سمند سورن پلاس یکی از سدان‌های محبوب و پرفروش ایران‌خودرو نیز از آغاز روند معاملات امروز پنج میلیون تومان ارزان‌تر از روز گذشته و با قیمت ۷۸۰ میلیون تومان معامله می‌شود.

تارا دنده‌ای V۱ از صبح امروز تنها سه میلیون تومان افت قیمت داشته و به نرخ ۸۸۱ میلیون تومان رسیده است.

قیمت خودروهای مونتاژی

قیمت خودروهای مونتاژی بازار هم افت‌وخیز چندانی ندارند.

جک J۴ آپشنال ارزان‌ترین سدان مونتاژی کرمان موتور نسبت به روز گذشته پنج میلیون تومان افت قیمت دارد و با ۸۹۵ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

ام‌وی‌ام X۳۳ دنده‌ای کراس یکی دیگر از جدیدترین محصولات مدیران خودرو شمرده می‌شود که تغییری نسبت به دیروز ندارد و با همان نرخ یک میلیارد و ۹۵ میلیون تومان معامله می‌شود.

فونیکس آریزو ۶ پرو سدان رده‌بالای مدیران‌خودرو محسوب می‌شود که از ابتدای روند معاملات امروز تغییری ندارد و با یک میلیارد و ۶۱۰ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

فونیکس تیگو ۸ پرومکس یکی از گران‌قیمت‌ترین خودروهای مونتاژی بازار به شمار می‌رود که از صبح امروز با رشد ۵۰ میلیون تومانی، وارد کانال سه میلیارد تومان شده است.

دیگر خبرها

  • مدل قیمت‌گذاری گواهی اسقاط خودرو تغییر می‌کند
  • وزارت صمت مکلف به اعلام میزان فروش خودرو شد
  •  قدم جدید مدیران خودرو برای رهبری بازار خودروهای برقی در ایران
  • قیمت خودرو امروز ۳ اردیبهشت +جدول
  • واردات خودروهای دست دوم در دستور کار قرار بگیرد
  • ارز خودرو کجا رفت؟
  • قاچاق ۴۰ تُن کود شیمیایی در گونی‌های گچ ساختمانی
  • کفی خودروبر تهران
  • کشف ۴۰ تن کود شیمیایی قاچاق
  • واگذاری ۱۰۰۰۰ خودروی برقی به ناوگان عمومی در ۳ ماه آینده