Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد صادق الحسینی اقتصاددان شب گذشته در گفتگو با برنامه پایش گفت: ما کشوری هستیم که دهه های متمادی مسائل را حل نکردیم، مداوم مسائل را گذاشتیم که دولت های بعدی حل کنند و به هر نحوی خواستند از مسائل فرار کنند. این مسائل در حال حاضر به ابر چالش تبدیل شده است.

وی افزود: بیکاری، محیط زیست، نظام بانکی و ابر چالش مسائل منطقه ای مهمترین ابرچالش هایی هستند که کشور با آنها درگیر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیکاری موجود تا دو دهه آینده یکی از معضلات کشور است، ابر چالش محیط زیست و کم آبی را باید جدی گرفت. حال علاوه بر این ابر چالش هایی که کشور با آنها درگیر است یک شوک سیاسی و اقتصادی به نام تحریم ها به کشور وارد شده است.

وی گفت: هدف سیاستگذاری نباید ایجاد اشتغال باشد بلکه به دلیل اینکه امکان حل ابرچالش بیکاری در دهه آتی را از دست داده ایم منابع و قوانین کار ما باید مبتنی بر ایجاد شغل باشد نه حفظ شغل موجود؛ ضمن اینکه باید به نرخ بیکاری بالا عادت کنیم و منابع در جهت مدیریت تبعات ناشی از بیکاری حرکت کند.

این اقتصاددان افزود: شوک جدید با وجود این ابرچالش ها موثر است، اگر تحریم هایی که بر کشور ما اعمال شد بر ترکیه، آلمان و ایتالیا اعمال می شد ساختار اقتصادی این کشورها از هم می پاشید.  بیشتر از ۵۰ درصد GDP آلمان ناشی از واردات است این در حالی است که حدود ۲۲ درصد GDP  ایران ناشی از واردات است، شرایط ما به گونه ای است که اقتصاد ما علیرغم تحریم ها تاب آورده است.

صادق‌الحسینی  ادامه داد: نکته مهم آن است که بدانیم خود تحریم نیست که سرانجام تحریم را مشخص می کند، واکنش تحریم شونده است که سرانجام تحریم را مشخص می کند. اگر واکنش درست نشان بدهید، تحریم را می توان مدیریت کرد؛ مانند روسیه که اجازه داد نرخ ارز نوسان کند، نرخ تورم را عادی افزایش داد و دخالت نکرد، رقابت را از بین نبرد و انحصار درست نکرد این یک واکنش درست است. از طرف دیگر واکنش عراق به تحریم ها یک واکنش غلط بود.

این اقتصاددان گفت: دولت ما نیز در ماههای اول واکنش غلطی به تحریم ها نشان داد، تعیین نرخ ۴۲۰۰ تومانی برای دلار یکی از واکنش های غلط دولت به تحریم ها بود. دولت نرخ ترجیحی برای ارز گذاشت، خرید و فروش دلار را قاچاق اعلام کرد ، بورس کالا را بست، نظام دادوستد اقتصادی را محدود و غیر رقابتی کرد؛ یعنی بر عکس روسیه عمل کرد و اینها از جمله اشتباهات دولت بود.

وی گفت: مشکل اصلی این بود که دولت در همه سال‌های اخیر، نرخ ارز را سرکوب کرد. در دوره اخیر هم همین این کار را کرد. اگر بخواهیم نرخ ارز را کنترل کنیم باید تورم را مهار کنیم. اقتصاد ما در کنار ژاپن یکی از بسته ترین اقتصادهای جهان است.

این اقتصاددان به لایحه بودجه سال ۹۸ کل کشور که قرار است بزودی به مجلس ارائه شود، اشاره کرد و گفت: در تحریم ها به سه حوزه خانوار، بنگاه های اقتصادی و بودجه دولت فشار زیادی وارد می شود. اگر بودجه دولت را متناسب با تحریم ها ننویسم به مشکل بر می خوریم ، همین الان کسری بودجه بزرگ سال آینده مشکل ساز خواهد بود.

این اقتصاددان گفت: باید تهدید ها را به فرصت تبدیل کنیم، یارانه انرژی یکی از تهدید هاست که باید آن را به فرصت تبدیل کنیم. ۶۰ تا ۸۰ میلیارد دلار یارانه پنهان به حامل های سوخت می دهیم؛ یارانه پنهان یعنی قیمت واقعی یک حامل انرژی با قیمتی که اکنون عرضه می شود. ما گرفتار یک اقتصاد حمایتی شده ایم که ضد رقابت و رانت آور است.

وی گفت: ۴۲ درصد ایرانی ها ماشین دارند و حدود ۵۸ درصد ماشین ندارند، پس ما یارانه سوخت را به ماشین دارها می دهیم و کسی که ماشین ندارد استفاده نمی کند. در حال حاضر ثروتمندان ۱۱ برابر فقرا یارانه پنهان دریافت می کنند.

کد خبر 4487151

منبع: مهر

کلیدواژه: بازار ارز تحریم اقتصادی ایران لایحه بودجه سال 98 کل کشور کسری بودجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۹۰۵۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محکومیت تهدید تحریم دولت اسلام آباد از سوی آمریکا

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ از اسلام آباد،‌ درحالیکه همزمان با سفر موفقیت آمیز «دکتر سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهوری اسلامی ایران به پاکستان، آمریکا در ادامه سنگ اندازی‌های خود را تقویت مناسبات دو کشور همسایه، دولت اسلام آباد را از خطر تحریم احتمالی آگاه ساخت، بسیاری از کارشناسان، اندیشمندان و کاربران شبکه‌های اجتماعی این کشور این رویکرد را محکوم کردند.
«علامه عارف واحدی» دبیرکل شورای علمای شیعه پاکستان در پیامی اعلام کرد: تهدیدات دولت اسلام آباد از سوی آمریکا همزمان با امضای تفاهم‌نامه‌های تجاری میان ایران و پاکستان را به شدت محکوم می‌کنیم.
وی افزود: مردم پاکستان از دولت خود توقع دارند قاطعانه در مقابل این رویکرد آمریکا ایستاده و منافع ملی پاکستان را در اولویت قرار دهند.
«ملیحه لودهی» نماینده سابق پاکستان در سازمان ملل نیز در واکنش به اظهارات سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره روابط ایران و پاکستان گفت: این موضوع که روابط خوب ایران و پاکستان مطابق با منافع آمریکا نیست، هیچ اهمیتی ندارد.
وی با تاکید بر اهمیت سفر موفق رئیس جمهوری اسلامی ایران به پاکستان افزود: روابط دولت اسلام آباد با کشور‌های همسایه باید مطابق با منافع ملی باشد.
همچنین بسیاری دیگر از کاربران شبکه‌های اجتماعی در پاکستان در پست‌هایی این رویکرد تکراری آمریکا مبنی بر سنگ اندازی در روابط ایران و پاکستان را محکوم کرده و خواستار موضع قاطع دولتمردان اسلام آباد شدند.
گفتنی است پس از امضای ۸ سند همکاری میان ایران و پاکستان در بخش‌های مختلف از جمله حوزه تجاری در جریان سفر آقای رئیسی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به سوالی پیرامون این تفاهم‌نامه‌ها گفت: کشور‌های علاقه‌مند به توسعه روابط تجاری با ایران باید خطر تحریم‌های اقتصادی را نیز در نظر بگیرند.

 

دیگر خبرها

  • مروری بر بودجه در سال ۱۴۰۳؛ دست دولت در جیب مردم برای جبران کسری!
  • مجلس هفته آینده جداول لایحه بودجه ۱۴۰۳ را بررسی می‌کند
  • محکومیت تهدید تحریم دولت اسلام آباد از سوی آمریکا
  • آیت الله خامنه ای : برخی توصیه می‌کنند یک خواسته آمریکا را قبول کنید تا مشکل حل شود / تحریم‌ها موجب شکوفایی استعداد‌ها شده
  • رهبر انقلاب: تحریم‌ها ملت ایران را از پا در نمی‌آورد / امنیت شغلی اطمینان کارگر به آینده شغلی خود است / هدایت اعتبارات بانکی به سمت تولید ضروری است
  • بزرگ نمایی تحریم، چالش حوزه روابط مالی نفت و دولت
  • تکلیف واردات خودروهای کارکرده چه شد؟
  • واکنش میرسلیم به ادعای تذکر رهبری به برخی مسئولان درباره گشت ارشاد /هرکسی در مقابل احکام الهی بایستد آدم فاسقی است
  • مشکل تامین ارز دارو داریم؛ اما وعده درمان سرطان رایگان می دهند! بودجه 1403 برای تامین دارو چه می گوید؟
  • پولیتیکو: ۳ دولت اخیر آمریکا در مقابل ایران ناکام شدند