Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-07@03:45:07 GMT

نوعروسان مراقب افسردگی باشند

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۹۰۸۴۱

به گزارش پارس نیوز، 

شاید ماه ها و یا حتی سال ها برای عروسی تان برنامه ریزی کرده باشید. بالاخره روز بزرگ از راه می رسد و بسیار فوق العاده هم برگزار می شود. اکنون همه چیز تمام شده و فکر می کنید به خاطر ازدواج تان باید شاد باشید اما به جای آن کمی احساس افسردگی می کنید. اگر اینگونه است باید گفت شما تنها نیستید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از هر 10 زن یک نفر پس از ازدواج دچار افسردگی می شود و البته درصدی از مردان هم چنین حسی را تجربه می کنند.

افسردگی پس از ازدواج ممکن است نوعی بیماری بالینی نباشد اما در این چند سال اخیر نوعروس و دامادهای بسیاری را به خود گرفتار کرده و تعداد زوج هایی که به مشاوره های پس از ازدواج مراجعه می کنند در حال افزایش است. در اینگونه موارد معمولا زن ها برخلاف مردها خجالت می کشند از افسردگی شان صحبت کنند و بیشتر مواقع آن را مخفی می نمایند و همین مساله روی ارتباط با همسرشان اثر منفی می گذارد. اما چه چیزی باعث می شود که این افراد پس از عروسی چنین احساسی داشته باشند؟

بنا به گفته محققان ممکن است زن و یا مرد پس از ازدواج، توقع شان از شریک زندگی یا ارتباط شان آنگونه که تصور می کرده اند برآورده نشده باشد و یا بدتر از همه روز بزرگ زندگی شان آمده و رفته است و اکنون باید با مسائل مختلف و حقایق زندگی رو به رو شوند.

شروع مسئولیت ها 

تصور کنید، 12 ماه برنامه ریزی، تماس های تلفنی، سفارش کیک، خرید، گرفتن عکس های نامزدی، سفارش گل و در نظر گرفتن تمام جزییات روز عروسی، مهمانی گرفتن با دوستان مجرد به عنوان آخرین روز مجرد بودن و سرانجام رسیدن روز عروسی. روزی که احساس می کنید میان دنیایی از زیبایی ها قرار گرفته اید. مدت ها منتظر چنین روزی بودید و آن را در رویاهای تان می دیدید، روزی که با محبوب تان در مقابل چشمان خانواده و دوستان تان ازدواج می کنید و جشن می گیرید. در آن روز شما در دل سعادت هستید و 12 ماه برنامه ریزی، شما را به زیباترین روز زندگی تان رسانده است.

صبح روز بعد از خواب بیدار می شوید و کلی ظرف در ظرفشویی می بینید، لباس های کثیف هم مانده اند. غذا باید درست کنید و تازه به این فکر می افتید که زندگی تان را با فردی دیگر تقسیم کرده اید. برای برخی از افراد این حقیقت بسیار ناگوار است. بیشتر افراد این احساس را اندکی تجربه می کنند اما حدود 5 تا 10 درصد از افراد تازه ازدواج کرده به شدت احساس غم و ناامیدی و یا پشیمانی می کنند تا آنجا که به سرعت به سراغ مشاور می روند.

این احساس زمانی شدت می گیرد که عروس یا داماد فکر می کند فردیت خود را از دست داده است و وقتی با احساس مسئولیت انجام دادن اشتراکی هر کاری پیوند می خورد، بیشتر دچار اندوه می شود.

از طرفی وقتی زن و مردی به یکدیگر علاقه مند می شوند میزان هورمون دوپامین و اکسی توسیتن بدن شان به شدت افزایش می یابد. این هورمون ها باعث می شود تا آنها به همدیگر احساس تعلق کنند اما همانطور که ارتباط شان ادامه می یابد از سطح ترشح این هورمون ها کاسته می شود و علاقه شان به شدت قبل نخواهدبود و وقتی بر سر مسائلی هر قدر ناچیز بحث می کنند- که البته در تمام افراد متاهل صدق می کند- آن را چون فاجعه ای می انگارند، در حالی که نمی دانند این گونه بحث ها کاملا طبیعی است.

افسردگی پس از ازدواج ممکن است نوعی بیماری بالینی نباشد‎

بی برنامه نباشید 

محققان روی گروهی از نوعروسان تحقیق کردند و دریافتند که اکثر زن ها پس از عروسی احساس کسالت و افسردگی داشتند. آنها تمام وقت و انرژی شان را برای برنامه ریزی آن روز بزرگ به کار برده بودند و اکنون که همه چیز تمام شده است نمی دانند باید چه کار کنند. اما کسل شدن ضرورتا به مفهوم افسرده شدن نیست. برخی از زنان تایید کردند که کمی احساس بی حوصلگی می کردند اما افسرده نبودند. باقی زنان علاوه بر بی حوصلگی، افسرده هم شده بودند. بنابراین چگونه می توان این دو گروه را شناسایی کرد؟

عروس های افسرده، عروسی را انتهای هدف شان می بینند. در مقابل عروس های شاد، عروسی شان را شروع فصل جدیدی از زندگی شان می دانند. عروس های افسرده در هر حال نسبت به اهداف شان احساس شک و تردید دارند. اکنون که برنامه ریزی های مربوط به روز بزرگ زندگی شان به پایان رسیده است نمی دانند واقعا باید چه کار کنند.

این زنان گفتند که احساس عدم اطمینان نسبت به خود و حتی آینده شان داشتند. درواقع این احساس روی روابط با همسران شان تاثیر گذاشته و حتی هویت خودشان را هم تحت الشعاع قرار می دهد. با خود می گویند اکنون که روز عروسی شان گذشته است چه کسی هستند و چه کار باید انجام دهند؟ آنها آنقدر روی مسائل روز عروسی شان متمرکز شده بودند که هرگز برای روز بعد از آن فکری نکرده بودند. بنابراین کسانی که هنوز نامزد نشده اند یا در مراحل اولیه دوران نامزدی شان هستند یادشان باشد که عروسی صرفا آغاز فصل جدیدی از زندگی است نه هدف نهایی.

مراقب حفظ شادابی تان باشید 

تجربه و احساسی که افراد پس از روز عروسی دارند، کاملا متفاوت است اما در این بخش چند راه حل کاربردی پیشنهاد شده است.

پیش از عروسی 

در هفته روزی را به صحبت کردن درباره برنامه های بعد از عروسی اختصاص دهید. صحبت کردن در مورد برنامه های عروسی، جالب و هیجان انگیز است اما با محدود کردن صحبت در این زمینه و گذراندن اوقات بیشتر در خصوص برنامه های بعد از آن، مطمئن باشید کمک تان می کند روابط عادی بین خود را حفظ کنید و راحت تر به زندگی واقعی تان پس از ازدواج بازگردید.

برای بعد از عروسی تان برنامه ریزی کنید. در برابر هر برنامه ای که برای عروسی تان دارید، دو برنامه برای بعد از عروسی تان آماده کنید. بدین ترتیب کلی کار دارید که بعد از عروسی انجام دهید.

بعد از عروسی 

شما تنها نیستید. بنا به گفته روانشناسان، افسردگی پس از ازدواج معمولی و رایج است بنابراین اگر دچار چنین احساسی شدید نگران نباشید، با برنامه ریزی دقیق این احساس گذرا خواهدشد.

زمانی که احساس افسردگی کردید در آن غوطه ور نشوید و سعی کنید دلیلش را بفهمید. انجام یک کار هیجان انگیز را برای خود ترتیب دهید. مثلا با دوستان تان ترتیب یک مهمانی را بدهید یا همراه همسرتان به یک برنامه تفریحی  جذاب بروید.

اگر احساس افسردگی می کنید به همسرتان بگویید. این کار او را از احساس تان مطلع می سازد و در بهبود روحیه تان به شما کمک می نماید.

به ماه عسل بروید. چمدان تان را ببندید و دونفری به سفر و دیدن مکان های جدید بروید و در طول سفر برای آینده تان برنامه ریزی کنید. اگر هم برای رفتن به ماه عسل پول کافی ندارید، می توانید به پیک نیک یا به رستوران بروید و لحظات رومانتیکی را کنار یکدیگر بگذرانید و از بودن با هم لذت ببرید. به خودتان فرصت دهید. بلافاصله پس از جشن عروسی وارد حقایق زندگی عادی نشوید که چرا این کار، شما را بیشتر دچار افسردگی پس از ازدواج می کند.

از مشاور کمک بگیرید. اگر با وجود تمام ترفندهای فوق، باز هم افسردگی رهایتان نکرد، پس به یک مشاوره روانشناسی نیاز دارید. نسبت به افسردگی تان بی توجه نباشید و خیلی زود آن را درمان کنید تا آرامش زندگی تان به هم نریزد.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: افسردگی ازدواج مردان زیبایی خانواده خواب انرژی زنان پول روانشناسی درمان ازدواج افسردگی انرژی درمان زنان پارس پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۹۰۸۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا عمل بینی واقعا به افزایش اعتماد به نفس کمک می‌کند؟

 عمل بینی یا رینوپلاستی یکی از جراحی‌های زیبایی است که تغییرات قابل ملاحظه و چشمگیری در ظاهر فرد ایجاد کرده و می‌تواند احساس رضایت از چهره و اعتماد به نفس را تحت تاثیر قرار دهد و نیاز به زیبا دیده شدن را در فرد بهبود بخشد.

به نظر شما عمل بینی تا چه حد در اعتماد به نفس افراد تاثیر دارد؟

عمل بینی با بهبود جنبه‌های زیبایی بینی و تکمیل معیار‌های زیبایی صورت تاثیر زیادی بر روحیه فرد داشته و قادر به رفع نگرانی‌های وی از حضور در اجتماع، محل کار و انجام فعالیت‌های روزمره است. با این حال، عمل بینی به تنهایی باعث احساس جذابیت و در نتیجه افزایش اعتماد به نفس نمی‌باشد و عوامل دیگری مانند عزت نفس، داشتن انتظارات واقع بینانه و مراقبت‌های قبل و بعد عمل بینی برای دستیابی به نتیجه مطلوب موثر هستند که در ادامه بحث راجع به این عوامل و تاثیر آنها بر اعتماد به نفس بیشتر صحبت خواهد شد.

تاثیر عمل بینی بر عزت نفس افراد

رضایت فرد از ظاهر و اندام خود موجب احساس ارزشمندی و بهبود عزت نفس در فرد می‌شود؛ اما آن چیزی که عزت نفس را بالا می‌برد صرفاً ظاهر زیبا و یا زیبایی بینی نیست؛ بلکه نگرش فرد نسبت به خود می‌باشد.

انواع مشکلات روانشناختی مرتبط با عزت نفس که می‌تواند با عمل بینی در ارتباط باشد عبارتند از:

· عزت نفس پایین: یعنی فرد دائماً از شرایط خود خصوصا از ظاهرش گلایه‌مند بوده و از خود احساس رضایت نمی‌کند.

· اضطراب اجتماعی: یعنی به علت نارضایتی از چهره و بینی خود از حضور در اجتماع و محیط بیرون خودداری می‌کند.

· اختلال بدشکلی بدن: نوعی اختلال روانی است که فرد از یک نقص کوچک در بدن دائماً شکایت می‌کند و آن را به شدت بزرگ می‌کند و اغراق می‌نماید.

· سابقه تمسخر: اهانت و مورد تمسخر قرار گرفتن توسط دیگران موجب کاهش عزت نفس می‌شود و فرد نیاز به عمل بینی را بیشتر در خود احساس می‌کند.

عمل بینی آیا یک نیاز است یا وسواس افراد را در مورد زیبایی افزایش می‌دهد؟

آلبرت بندورا، از روانشناسان بزرگ معاصر، می‌گوید:

اعتماد به نفس ضرورتاً تضمین‌کننده موفقیت نیست ولی عدم اعتماد به نفس منجر به شکست می‌شود.

افرادی که از ظاهر خود ناراضی هستند، در موقعیت‌های اجتماعی احساس اضطراب کرده و هنگام قرار گرفتن در موقعیت‌های شغلی جدید احساس ترس را تجربه می‌کنند. از این رو، این احساسات باعث کاهش اعتماد به نفس شده و این افراد دائماً تحت تاثیر محیط اطراف خود قرار می‌گیرند و در نتیجه فرد را برای انجام عمل بینی مصمم‌تر می‌کنند. بنابراین، رضایت هر فرد از ظاهر خود می‌تواند موجب بهبود تعامل با جهان اطراف و احساس رضایت کلی از زندگی شود.

همچنین تاثیر رسانه‌های اجتماعی غیرمتخصص و فرهنگ سلبریتی‌ها نیز می‌تواند بر شاخص‌های استاندارد زیبایی غیرواقعی اثرگذار باشد. با توجه به گسترش استفاده عموم مردم از شبکه‌های اجتماعی خصوصاً اینستاگرام و دسترسی‌های متعدد به عمل‌های جراحی زیبایی باعث شده است تغییرات زیادی در فرهنگ و چهره‌ی ظاهری عموم مردم به خصوص بانوان رخ دهد و نارضایتی مردم از ظاهرشان خصوصاً بینی افزایش یابد. از این رو، زیباجویان به جهت همراه شدن با صنعت مد و زیبایی برای کسب احساس اعتماد به نفس بیشتر تصمیم به انجام عمل‌های زیبایی خصوصاً عمل بینی می‌گیرند.

با شیوع جراحی‌های زیبایی و به طور خاص جراحی زیبایی بینی مطالعات و تحقیقات بسیاری تاثیر جراحی زیبایی بینی و نقش آن بر اعتماد به نفس را بررسی کرده‌اند.

بررسی شواهد علمی تاثیر عمل بینی بر اعتماد به نفس

پژوهش‌ها نشان می‌دهد، افرادی که درک درستی از وضعیت ظاهری خود داشته‌اند و با نگرش درست جراح عمل زیبایی بینی خود را انتخاب کرده‌اند، اعتماد به نفس‌شان بعد از عمل بینی افزایش چشمگیری داشته است.

از سوی دیگر، افراد با عزت نفس پایین که مکرراً در همه بخش‌های زندگی خود تحت تاثیر حرف‌های دیگران بوده‌اند، بعد از انجام عمل بینی با مشکلات متعددی از قبیل استرس فراوان و نارضایتی شدید از بینی خود روبرو شده‌اند و نه تنها اعتماد به نفس‌شان بهبود نداشته بلکه کاهش یافته است.

در یک مطالعه علمی که روانشناسان و جراحان زیبایی نیویورک بر روی ۹۰ متقاضی عمل بینی به مدت ۱۰ سال انجام دادند، تاثیر مثبت جراحی بینی بر بهبود عملکرد اجتماعی و افزایش اعتماد به نفس نشان داده شده است.

طبق بررسی نظرات زیباجویان بعد از عمل بینی، افرادی که با دقت کامل جراح زیبایی خود را انتخاب کردند، نسبت به افرادی که بدون شناخت درست از جراح زیبایی خود اقدام به عمل بینی کردند، احساس رضایت کامل و اعتماد به نفس بیشتری را بعد از عمل بینی داشتند.

به‌عنوان مثال، در این مطالعات یکی از زیباجویان به این موضوع اشاره کرد که قبل از عمل بینی خود هیچگونه تصویری از چهره‌اش در شبکه‌های اجتماعی به خصوص در اینستاگرام به اشتراک نگذاشته است؛ ولی بعد از عملی بینی‌اش احساس اعتماد به نفس بیشتری را تجربه کرده و هم اکنون در صفحه شخصی‌اش تصاویر و روزمرگی‌هایش را به اشتراک می‌گذارد.

پیامد‌های بالقوه منفی عمل بینی بر اعتماد به نفس

جراحان زیبایی با استفاده از جدیدترین روش‌های جراحی و ذکر نکاتی که فرد بعد از عمل جراحی باید رعایت کند، امکان بروز نتایج منفی بعد از عمل بینی را کاهش می‌دهند. اما هر عمل زیبایی بینی که توسط پزشک غیر متخصص انجام شود می‌تواند مشکلات جسمی از قبیل مشکلات تنفسی، خونریزی، عدم تقارن سوراخ‌های بینی، باریک شدن بیش از حد بینی، چسبندگی داخلی بینی، آسیب دیدن مجرای بینی و آبریزش مداوم بینی و ... را به همراه داشته باشد که در صورت بروز هر کدام از این موارد مشکلات زیادی برای زیباجو ایجاد خواهد شد.

در صورت نارضایتی از عمل بینی افراد ممکن است برای کسب احساس رضایتمندی و دریافت اعتماد به نفس بیشتر تصمیمات شتابزده بگیرند و یا براساس فرهنگ وسواس زیبایی و تغییر درک فرد از ظاهر خود، اقدام به انجام عمل بینی ترمیمی یا سایر جراحی‌های زیبایی کنند. به دنبال این جراحی‌ها افراد با مشکلات سلامت روان به استرس‌های شدید بعد از عمل، احساس اضطراب از حضور در اجتماع و اختلالات بدریخت انگاری بدن و ... دچار می‌گردند. به همین علت بهتر است زیباجویان قبل ازعمل بینی موارد زیر را در نظر گیرند:

صحبت با مشاور متخصص و درمانگر در حوزه روانشناسی
تعیین انتظارات واقع بینانه از عمل بینی
انتخاب جراح متخصص و با تجربه در حوزه جراحی عمل بینی

نتیجه‌گیری

ارزش و زیبایی یک فرد فراتر از شکل ظاهری بینی وی است. اما عمل بینی با توجه به تاثیرات عمیق بر احساس رضایت افراد از ظاهر خود، نقش مهمی بر ارتقای ارتباطات اجتماعی و بهبود اعتماد به نفس می‌گذارد. در نهایت توصیه می‌شود پیش از هر تصمیم عجولانه‌ای برای عمل بینی با مشاورین متخصص این حوزه  و چندین جراح زیبایی بینی مشورت کنید.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • مراقب فروپاشی عصبی باشید / نشانه هایی برای تشخیص افسردگی
  • ژن‌های افسردگی و بیماری قلبی کشف شد
  • آیا عمل بینی واقعا به افزایش اعتماد به نفس کمک می‌کند؟
  • توزیع ۱۲۷ میلیارد تومان جهیزیه بین مددجویان لرستان
  • هر کدملی یک مراقب سلامت دارد/پوشش ۵۵ میلیون نفری پزشک خانواده
  • اهدای ۴۴۰۹ سری جهیزیه به نوعروسان هرمزگانی
  • یک مراقب سلامت برای هر کد ملی
  • اهداء بیش از ۴ هزار سری جهیزیه به نوعروسان هرمزگانی
  • اهدای ۸ سری جهیزیه به نوعروسان نیازمند در هریس
  • توزیع داروی افسردگی ترازدون پس از تایید سلامت محموله‌های وارداتی جهت رفع کمبود