Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-04-24@14:12:44 GMT

قطر از تحریم های آمریکا علیه ایران انتقاد کرد

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۹۰۸۷۵

قطر از تحریم های آمریکا علیه ایران انتقاد کرد

به گزارش حوزه بین الملل خبرگزاری تقریب، وزیر خارجه قطر در مصاحبه ای با شبکه سی.ان.بی.سی آمریکا با اشاره به تحریم های یکجانبه واشنگتن علیه ایران گفت: ما اقدامات یکجانبه علیه هیچ کشوری را تشویق نمی کنیم. تحریم راه حل مشکلات نیست. 

وی افزود: ما از آمریکا می خواهیم که به مذاکره بازگردد و راه حل دیپلماتیکی ارائه دهد زیرا منطقه تحمل یک تنش دیگر را ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وضعیت ما را در قطر درنظر بگیرید. ما در میان ایران و عربستان هستیم و هر دو کشور رقیب هستند. ایران و آمریکا نیز همین طور. آمریکا روابطی بسیار قوی با قطر دارد. این مساله ما را در وضعیت ناخوشایندی قرار می دهد.

وزیر خارجه قطر ادامه داد: ما چه بخواهیم یا نخواهیم، چه با سیاست هایش موافق باشیم یا مخالف، ایران بخشی از منطقه ماست. این به معنای آن نیست که مشارکت نداشته باشیم و فقط دور از هم مانده و از طریق گروه های نیابتی در جاهایی مثل یمن، سوریه، عراق و لبنان با هم مقابله کنیم.

به گفته وی، اگر کشورها در یک چارچوب منطقه ای برای تأمین نیازها و رفع نگرانی های هر یک از کشورها مشارکت نداشته باشند به راه حل نخواهیم رسید.

شیخ محمدبن عبدالرحمان آل ثانی به سایر مسائل منطقه ای نیز پرداخت و در پاسخ به این پرسش که آیا عربستان عامل افزایش ناآرامی ها در خاورمیانه است؟ اظهار داشت:نمی توان تنها یک کشور را مقصر بی ثباتی های امروز منطقه برشمرد، زیرا وضعیتی که از آن رنج می بریم نتیجه مجموعه ای از سیاست های کشورهای مختلف منطقه است.

وی افزود: ما با (اقدامات عربستان سعودی) در محاصره قطر، ادامه بی دلیل جنگ علیه یمن و ربودن نخست وزیر لبنان مخالفیم.

وزیر خارجه قطر انتقادات خود را به عربستان محدود نکرد و درباره امارات نیز گفت:ما با سیاست های اماراتی ها نیز در زمینه حمایت از رژیم های بی رحم، حمایت از کودتای نظامی در لیبی، حمایت از بی ثباتی در سومالی و جدایی و تفرقه در یمن مخالفیم. این همان سیاست هایی است که باعث بی ثباتی می شود.

به نوشته تارنمای شبکه سی.ان.بی.سی، امارات در سایه اقدامات تهاجمی عربستان نقش خود را در شماری از مناقشه های خاورمیانه و آفریقا افزایش داده اشت. امارات با افزایش حضور نظامی به آموزش و حمایت از گروه های جدایی طلب در جنوب یمن روی آورده است.

وزیر خارجه قطر از استانداردهای دوگانه عربستان و امارات در متهم کردن به حمایت از تروریسم انتقاد کرد و اظهار داشت: بسیاری از کشورها در جاهای دیگر از تروریسم حمایت می کنند. در یمن، به القاعده پول داده شده تا محل را برای آنها تخلیه کنند و خود اعلام پیروزی کنند. آیا این حمایت از تروریسم نیست؟ این حمایت از تروریسم است.

اشاره وی به گزارش هایی است که می گوید اماراتی ها در برخی مناطق یمن به اعضای القاعده پول داده اند تا با سلاح، مهمات و پول آنجا را ترک کنند. بنا براین گزارش ها، ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان سعودی صدها نفر از اعضای القاعده را به کار گرفته است تا علیه نیروهای یمنی بجنگند. 

این درحالی است که مقام های آمریکایی امارات را یکی از متحدان واشنگتن در جنگ علیه ترور معرفی می کنند که با نیروهای آمریکایی برای مبارزه با القاعده در شبه جزیره عربستان همکاری می کند.

شیخ محمدبن عبدالرحمان آل ثانی از «فعالیت های بی ثبات کننده» امارات در لیبی و سومالی هم انتقاد کرد. یک گزارش سازمان ملل در سال 2017 حاکی است که امارات با ارسال بالگردهای جنگی و سایر تجهزات نظامی تلاش کرده است تا علیه ژنرال «خلیفه حفتر» وارد عمل شود که این اقدام نقض محاصره تسلیحاتی است. حفر یکی از فرماندهان نظامی قدرتمند در لیبی است که دولت مستقر در طرابلس وی را به رسمیت نمی شناسد. دولت مستقر در طرابلس مورد حمایت سازمان ملل است.

امارات همچنین نیروهای امنیتی منطقه جدایی طلب «سومالی لند» در سومالی را آموزش داده و به توسعه بندر «بربرا» در این ناحیه نیمه خودمختار کمک کرده است. دولت سومالی از این اقدام امارات به شدت خشمگین است. وزیر خارجه قطر گفت: حمایت از بی ثباتی در سومالی مصداق حمایت از تروریسم است.

انتهای پیام/
 

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۹۰۸۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلومبرگ: تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران روی کاغذ می‌ماند

بلومبرگ با ابراز "بازار نفت در زمان حاضر شدیداً به هرگونه کاهش عرضه حساس است."، نوشت: دولت آمریکا از ترس افزایش قیمت نفت تحریم‌های جدید کنگره علیه نفت ایران را اجرا نخواهد کرد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از بلومبرگ، لایحه‌ای که جو بایدن را مجبور کرده است تحریم‌ها علیه نفت خام ایران را افزایش دهد در این هفته به قانون تبدیل می‌شود، اما انتظار نمی‌رود رئیس جمهور آمریکا به این زودی‌ها از قدرت‌های جدید خود استفاده کند.

این تحریم‌ها در پایان هفته گذشته از سوی مجلس نمایندگان آمریکا به‌تلافی پاسخ موشکی ایران به رژیم صهیونیستی ارائه شد. این نمایندگان به‌روی کاغذ متعهد شده‌اند دامنه تحریم‌های صادرات نفت خام ایران را با گسترش آن به بنادر، نفتکش‌ها و پالایشگاه‌های خارجی دخیل در تجارت نفت این کشور، بیشتر کنند.

اما تحلیلگران بازار نفت عقیده دارند بایدن تمایلی به هر اقدامی که باعث افزایش قیمت نفت خام یا بنزین شود ندارد. برخی متخصصان می‌گویند بایدن احتمالاً ‌معافیت‌هایی برای این تحریم‌ها در نظر می‌گیرد و آنها را به‌طور قطعی اجرایی نخواهد کرد.

وزرای نفت ایران و پاکستان دوطرف میز مذاکره تجارت گازیمذاکرات بغداد و اربیل برای ازسرگیری صادرات نفت شمال

این شرایط تا حدی مشابه وضعیتی است که دولت بایدن با روسیه و حمله این کشور به اوکراین داشت، کاخ سفید تحریم‌هایی علیه روسیه وضع و تلاش کرده است درآمد این کشور را محدود کند، اما از طرف دیگر اجازه ادامه صادرات نفت این کشور را هم داد تا عرضه جهانی مختل نشود و تورم بیش از پیش افزایش پیدا نکند. این ملاحظات در سالی لحاظ می‌شود که انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در پیش است. آمریکا حتی اجازه ادامه صادرات نفت ونزوئلا را با وجود تمدید تحریم‌ها علیه این کشور داده است. بسیاری عقیده دارند تاجران نفت اهمیتی به این تحریم‌های جدید نمی‌دهند چون مطمئنند دولت بایدن معافیت‌هایی برای ادامه صادرات نفت ایران معرفی می‌کند مثل کاری که با نفت روسیه انجام داد.

شورای امنیت ملی کاخ سفید هنوز در مورد این تحریم‌ها اظهارنظری نکرده است. دولت در حال بررسی این قانون است ولی انتظار نمی‌رود تأثیر چندانی بر بازار نفت تا قبل از پاییز داشته باشد.

بازار نفت در زمان حاضر شدیداً به هرگونه کاهش عرضه حساس است. قیمت نفت خام برنت در اوایل آوریل از 92 دلار در هر بشکه گذشت، یعنی بالاترین رقم طی 6 ماه گذشته و این افزایش قیمت در بحبوحه تقاضای بالای جهانی و ادامه طرح کاهش تولید اوپک و متحدانش صورت گرفت.

تحریم‌های جدید نقل و انتقال مالی بین مؤسسات مالی چین و ایران را جهت خرید نفت این کشور شامل خواهد شد و هدف آن تمام بنادر، کشتی‌ها و پالایشگاه‌هایی است که در حمل‌ونقل و فرآوری نفت خام ایران مشارکت داشته باشند.

انتهای پیام/43+

دیگر خبرها

  • هیل: همه رؤسای جمهور آمریکا در تحریم ایران شکست خورده‌اند
  • تحریم های جدید آمریکا علیه ایران؛ ۴ شخص و ۲ شرکت تحریم شدند
  • تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران
  • اعمال تحریم های جدید آمریکا علیه ایران
  • وزیر بازرگانی آمریکا: تحریم علیه هوآوی جواب داد
  • بلومبرگ: تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران روی کاغذ می‌ماند
  • بنیامین نتانیاهو: با تحریم گردان اسرائیلی مقابله می‌کنیم
  • واکنش وزیرجنگ اسراییل به تحریم آمریکا علیه نظامیان
  • واکنش وزیرجنگ اسراییل به تحریم‌های آمریکا علیه نظامیان صهیونیست
  • نتانیاهو: تحریم ارتش اسرائیل تصمیمی پوچ است