Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-30@20:02:49 GMT

افزایش سرمایه تا مجمع سال 98 به سرانجام می‌رسد

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۹۱۲۷۱

افزایش سرمایه تا مجمع سال 98 به سرانجام می‌رسد

پول‌نیوز - عضو هیئت مدیره بانک صادرات ایران گفت: افزایش سرمایه بانک بر اساس برنامه‌ ریزی‌ های صورت‌ گرفته تا مجمع سال ٩٨ به سرانجام می‌رسد.

به گزارش گروه بانک و بیمه پول‌نیوز، ارسلان فتحی‌پور با بیان اینکه افزایش سرمایه بانک‌ها از جهت افزایش توان مالی بانک‌ها در ارائه تسهیلات امری ضروری است، افزود: کاهش دارایی‌های مازاد و افزایش همزمان سرمایه، روندی است که در بانک صادرات ایران دنبال می‌شود و در واقع سعی بر این است که کار به صورت علمی انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی تجدید ارزیابی دارایی بانک‌ها را آسان‌ترین راه برای افزایش سرمایه عنوان کرد و گفت: بخش قابل توجهی از دارایی بانک‌ها را املاک تشکیل می‌دهد که عمدتاً با توجه به ارزش تمام‌شده تاریخی ثبت‌شده و استهلاک در نظر گرفته‌شده، ارزش دفتری بسیاری از املاک بانک‌ها به صفر نزدیک شده است از این‌رو تجدید ارزیابی دارایی‌ها اولویت مهمی در روند افزایش سرمایه بانک‌ها است.



فتحی‌پور افزود: افزایش سرمایه بانک‌ها یکی از ضرورت‌های اقتصادی و خروج اقتصاد کشور از رکود است  که نقش مهمی در بهبود شاخص کفایت سرمایه بانک‌ها نیز خواهد داشت.

وی با تاکید بر اینکه افزایش سرمایه نقدی تنها در صورتی مفید خواهد بود که با کنترل همراه باشد و منابع به ارائه تسهیلات اختصاص پیدا کند، تصریح کرد: بانک‌ها نباید از طریق این منابع وارد بنگاهداری شوند، چراکه اقتصاد کشور دچار آسیب شده و این افزایش سرمایه منجر به تورم خواهد شد.

وی همچنین با تاکید بر اینکه وصول مطالبات بانک‌ها یک اقدام دفعی و یکباره نیست و باید در یک فرایند مستمر و رو به بهبود صورت پذیرد، در خصوص مطالبات بانک صادرات ایران از دولت گفت: طلب بانک از دولت حدود ٣٢٠ هزار میلیارد ریال است. ١٥٠ هزار میلیارد ریال آن حسابرسی شده که هم مورد تأیید دولت و هم بانک مرکزی قرار گرفته است. مابقی هم در حال حسابرسی است.

بخشی از ١٥٠ هزار میلیارد ریال عنوان‌شده، همان ٨٥ هزار میلیارد ریال است که با اوراق خزانه اسلامی تهاتر می‌شود. در این پروسه، پولی جابه‌جا نمی‌شود اما صورت‌های مالی بانک بهبود می‌یابد و کاهش قابل توجه هزینه‌های بانک مهم‌ترین اتفاقی است که از این منظر مشهود خواهد بود.

عضو هیئت مدیره بانک صادرات ایران تصریح کرد: ٧٠ هزار میلیارد ریال باقی‌مانده نیز مربوط به صندوق مؤسسه ثامن است که در آینده نزدیک در جلسه با سران سه قوه به تصویب خواهد رسید که این میزان از مطالبات بانک نیز از میزان اضافه برداشت بانک نزد بانک مرکزی کاسته خواهد شد.

البته ٣٠ هزار میلیارد ریال از این مبلغ در قالب خط اعتباری در اختیار بانک صادرات قرار گرفته و ٤٣ هزار میلیارد ریال دیگر نیز بزودی در جلسه سران قوا به تصویب خواهد رسید.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: بانک صادرات ایران افزایش سرمایه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۹۱۲۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصباحی مقدم : کنترل بانک‌ها از خرداد در اختیار بانک مرکزی قرار می‌گیرد

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: با قانون جدید بانک مرکزی که خردادماه اجرایی می‌شود قدرت کنترل بانک‌ها به دست بانک مرکزی خواهد افتاد.

به گزارش تسنیم؛ غلامرضا مصباحی مقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره اصلاح نظام بانکی و جهش تولید اظهار کرد: شبکه بانکی کشور یک ساختار و مدیرانی دارد و زیر نظر بانک مرکزی است، اما تغییر در این مجموعه دشوار است.

وی افزود: وقتی شبکه بانکی کشورمان چهل سال به یک رویه خو گرفته به راحتی نمی‌توان آن را از این رویه خارج و به وضعیت جدیدی منتقل کرد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این پرسش که نظام بانکی کشور تا چه اندازه با طراحی الگوی توسعه و الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت هماهنگی دارد گفت: در حال حاضر نظام بانکی کشور تفاوت نسبتاً زیادی با الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت دارد. بانک مرکزی از اول متعهد نبود به اینکه بانکدار اسلامی را دنبال کند، اما الان در قانون جدید بانک مرکزی مهم‌ترین تکلیف این قانون، اجرای بانکداری اسلامی است و تحقق این مهم نیازمند تحول و تغییرات جدی است.

 مصباحی مقدم ادامه داد: با وجود اینکه اقدامات زیادی انجام شده و تغییرات خوبی هم رخ داده، اما تغییرات به صورت اساسی و گسترده نیست و نیاز دارد که رویکرد بانک مرکزی در زیرساخت قرارداد‌ها و قوانین و مقررات یک رویکرد جدی و فعال و به گونه‌ای باشد که ساختار را به صورت اساسی تغییر دهد و اصلاح کند.

وی در پاسخ به این پرسش که قانون جدید تا چه اندازه بانک مرکزی را به نقطه مطلوب می‌رساند اظهار کرد: بنده آرزو می‌کردم بانک مرکزی از استقلال بیشتری برخوردار باشد که این اتفاق افتاده و البته بنده هم در مجلس هشتم طراح قانون بانک مرکزی مستقل بودم که به ثمر نرسید.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تذکر این مطلب که بانک مرکزی بانک حکومتی و بانکِ بانکهاست نه بانک مردم یادآور شد: جایگاه بانک مرکزی جایگاهی نیست که با بنگاه‌ها و مردم دادوستد داشته باشد بلکه بانک‌ها را مدیریت و بر عملکرد آن‌ها نظارت می‌کند و جلوی ناترازی و تخلفات آن‌ها را می‌گیرد لذا باید از اقتدار لازم برخوردار باشد تا بتواند مانع از انحرافات و کج روی‌های نظام بانکی شود.

مصباحی مقدم گفت: منابع بانک هم باید در خدمت برنامه‌های بلند مدت و میان مدت دولت باشد و هم باید مستقل باشد تا بتواند بر بانک‌ها نظارت کند.

وی تصریح کرد: قدرت کنترل بانک‌ها تا قبل از تصویب قانون جدید، در اختیار بانک مرکزی نبود، اما با قانون جدید که خردادماه اجرایی می‌شود قدرت کنترل بانک‌ها به دست بانک مرکزی خواهد افتاد و یک سری سیاست‌های پولی و ارزی، مبنای عمل بانک مرکزی قرار خواهد گرفت.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح کرد: اگر منابع بانکی برای بنگاه‌ها و در جهت تولید و تجارت تأمین شود و برگشت داشته باشد بانک باید بر مصرف وجوه حاصل از برگشت اصل پول و برگشت سود به هر مقدار که باشد نظارت کند درغیر این صورت بازار دلالی و واسطه گری رشد پیدا می‌کند.

مصباحی مقدم با انتقاد از اینکه بانک در خدمت نظام تولید و نظام بازار نیست و دغدغه‌ای برای تولید و بخش واقعی اقتصاد ندارد گفت: بانک باید واسطه وجوه بین سپرده گذاران و تجار و تولیدکنندگان باشد، اما این کار را نمی‌کند و فقط تأمین مالی می‌کند و کاری هم ندارد که این تسهیلات برای چه کاری مصرف می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه تأمین مالی برای تولیدکننده نباید هزینه بر باشد افزود: بزرگترین بنگاه‌های اقتصادی کشور بزرگترین بدهکاران نظام بانکی هستند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • چینی ها ۱۰ هزار میلیارد ریال در مازندران سرمایه گذاری می کنند
  • بازدید مدیران عالی وزارت تعاون و سازمان تامین اجتماعی از غرفه بانک رفاه کارگران در نمایشگاه ایران اکسپو
  • بانک شهر عضو متولی ریال دیجیتال شد
  • افزایش سه برابری برگزاری مجامع الکترونیک در بازار سرمایه
  • مصباحی مقدم : کنترل بانک‌ها از خرداد در اختیار بانک مرکزی قرار می‌گیرد
  • سقف خرید و تراکنش کارتی در پست بانک ایران افزایش یافت
  • کاهش نقدینگی و تورم با تمرکز بانک مرکزی در حوزه ریال
  • بانک مرکزی از خرداد ماه بانک ها را کنترل می کند
  • سقف تراکنش‌های بانکی بانک رفاه کارگران افزایش یافت
  • تشکیل بانک اطلاعاتی به منظور ترویج اشاعه کارآموزی در مازندران