Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت  (مفدا)، تفاهم‌نامه همکاری بین «دبیرخانه کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی در نظام سلامت» و «پژوهشکده علوم و معارف قرآن» با دکتر محمدرضا فراهانی معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و دبیر این کمیسیون در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی منعقد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تفاهم‌نامه با هدف فراهم کردن امکان بهره مندی حداکثری از آموزه های قرآن کریم در حوزه مطالعات میان رشته ای و در راستای همکاری مراکز فعال در این عرصه، بین دبیرخانه کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی در نظام سلامت و پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن به امضاء رسید.

موضوع این تفاهم‌نامه همکاری پژوهشی به منظور استفاده از ظرفیت ها و دستاوردهای علمی در چارچوب وظایف به ماموریت ها و سیاست های طرفین بخصوص در حوزه مطالعات اسلام با رویکرد میان رشته ای است.

در این جلسه دکتر حسام الدین علامه قائم مقام دبیر کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی در نظام سلامت گفت: این تفاهمنامه همزمان با آغاز هفته پژوهش و در آستانه روز وحدت حوزه و دانشگاه و شهادت استاد شهید مفتح با هدف تعامل وتبادل محصولات فرهنگی و استفاده از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های طرفین تفاهم‌نامه در راستای ارتقای فرهنگ اسلامی در جامعه دانشگاهی به صورت سه ساله منعقد شد.

علامه به اهمیت حوزه سلامت و ارتباط آن با قرآن اشاره کردو گفت: ما باید سنت های الهی را کشف کنیم و علم پزشکی دنبال این است که راز و رموز حاکم بر سلامت انسان و پدیده ها وعواملی که بر آن اثر می گذارند را کشف کند از این رو باید نگرشی که در حوزه سلامت بر اساس آموزه های وحیانی داریم، لااقل در فضای واضح با آموزه های دینی نباشد و برای این کار، باید یک فعالیت میان رشته ای صورت گیرد. 

وی گفت: در اینجا ما در قسمت مبانی فلسفی، کلامی و معرفت دینی که برگرفته از آموزه های دینی و سیره ائمه معصومین و بحث تمدن اسلامی است، به اساتید حوزوی و دینی نیاز داریم تا از آنها کمک بگیریم تا گزاره های سلامت در نگاه دینی مشخص شود.

همچنین در این مراسم دکتر محمدرضا فراهانی - معاون دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت و دبیر کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عال قرآنی در نظام سلامت، گفت: این تفاهم‌نامه، آغازی بر تعاملات کاربردی، موضوعی وتخصصی بین پژوهشگاه علوم ومعارف اسلامی به عنوان یک نهاد پژوهشی حوزوی و وزارت بهداشت باشد.

معاون وزیر بهداشت ابراز امیدواری کرد وزارت بهداشت در سایه این تفاهم‌نامه بتواند در راستای توسعه فعالیت های قرآنی و فرهنگی در سطح دانشگاه‌های علوم پزشکی گام‌های موثری بردارد.

فراهانی اظهار داشت: کارهای خوبی در یک سال اخیر در کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی در نظام سلامت انجام شده است وامید است بتوان گام های موثری در راستای توسعه فعالیت های قرآنی در حوزه سلامت برداریم.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: امید است با انعقاد این تفاهمنامه با پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن، بسترهای لازم به منظور فراهم سازی امکان دسترسی و آسان دانش پژوهان به آموزه های قرآن کریم فراهم شود.

دبیر کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی در نظام سلامت خاطرنشان کرد: امکان بهره مندی حداکثری از آموزه های قرآن کریم در حوزه مطالعات میان رشته ای با امضای این تفاهمنامه فراهم می شود و امید است با انعقاد این تفاهمنامه گام های موثری در راستای توسعه فعالیت های قرآنی در نظام سلامت برداشته شود.

وی افزود: احساس ما این است که این تفاهمنامه، می تواند منشا برکات زیادی باشد و ما در کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی در نظام سلامت آمادگی کامل در راستای عمل به تعهداتمان بر اساس مفاد تفاهمنامه را داریم.

فراهانی با اشاره به اقدامات موثر و سازنده ای که در راستای پژوهش های قرآن و سلامت انجام شده، خاطرنشان کرد: خوشبختانه دفتر تبلیغات اسلامی قم و پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی کارهای مطالعاتی و تحقیقاتی عمیق و گسترده ای در حوزه فعالیت های قرآنی دارند و امید است با امضای این تفاهمنامه بتوانیم امکان دسترسی سریع و آسان دانش پژوهان به آموزه های قرآن کریم را مهیا سازیم.

همچنین حجت الاسلام دکتر نجف لک زایی رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در این جلسه گفت: امضای تفاهمنامه بین دبیرخانه کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی در نظام سلامت و پژوهشکده علوم و معارف قرآن در ایام فرخنده میلاد حضرت امام حسن عسکری (ع) و در هفته پژوهش را به فال نیک می گیریم. امیدوارم در راستای امضای این تفاهمنامه، طرفین به اهداف متعالی دست یابند.

وی خاطرنشان کرد: نتایج تفاهمنامه تا حد بسیار زیادی به مقدار پیگیری افرادی که آنها را امضاء می کنند بر می گردد. احساسم این است که دو طرف این تفاهمنامه در راستای انجام فعالیت و تعهداتشان جدی هستند. پیش بینی من این است که این تفاهمنامه می تواند سرانجام خوبی در حوزه پژوهشی و سلامت داشته باشد.

رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی افزود: امیدوارم توفیق الهی نصیب شود که پژوهشکده علوم و معارف قرآن و همچنین پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به سهم خود بتوانند در راستای تحقق مفاد این تفاهمنامه گام های موثری بردارند.

کد خبر 4487232

منبع: مهر

کلیدواژه: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تفاهم نامه همکاری فعالیت های قرآنی معاونت دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۹۱۴۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام جمعه زاهدان: برای حق‌آبه سیستان آن‌گونه که باید کار نشد

امام جمعه زاهدان گفت: هزینه‌های زیادی در منطقه سیستان صورت گرفته اما طرح‌های اجرا شده بر اساس کارشناسی لازم نبوده با وجود اینکه در منطقه سیستان نیروهای شایسته و کارشناس کم نبوده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، آیت‌الله مصطفی محامی ظهر امروز ضمن حضور در دانشگاه علوم قرانی زاهدان در نشست پرسش و پاسخ دانشجویان اظهار داشت: قرآن کتاب هدایت است و ما به عنوان مسلمان باید نهایت بهره را از آن ببریم اما متاسفانه با وجود همه این ویژگی‌ها توجه کافی به قرآن صورت نگرفته است و برای همین است که پیامبر اکرم(ص) با گلایه مطرح می‌کنند: "یَا رَبِّ إِنَّ قَوْمِی اتَّخَذُوا هَٰذَا الْقُرْآنَ مَهْجُورًا" خداوندا قوم من قرآن را مهجور قرار دادند و آنگونه که باید به آن نپرداختند.

امام جمعه زاهدان افزود: فعالیت‌های علمی و پژوهشی در رابطه با قرآن کریم صورت گرفته اما کافی نیست و باید در عرصه‌های مختلف آن به کار و فعالیت بپردازیم.

آیت‌الله محامی بیان داشت: رشته‌‌های قرآنی که در مراکز علمی و دانشگاهی طراحی شده بیشتر به مباحث جانبی می‌پردازد هر چند که مباحث مهمی است اما کمتر به اصل معانی قرآن پرداخته شده و این یکی از آسیب‌های کار است و دانشجویان دانشگاه علوم قرآنی باید در کنار واحدهای درسی به سراغ معانی و معارف قرآن نیز بروند.

وی افزود: قرآن کریم با علوم دیگر متفاوت است از این جهت که اگر تزکیه و پاکی دل نباشد ارتباط و فهم درستی از آیات و روایت کسب نکرده و به عمق قرآن پی نمی‌برند و با همین قرآن که کتاب هدایت است بسیاری از افراد هدایت شده و برخی نیز گمراه خواهند شد و گمراه شدن آنان به علت وجود نقص در خود آنهاست و اگر می‌خواهیم از هدایت قرآن بهره‌مند شویم باید به دل بپردازیم و دلمان را صاف و پاک کنیم.

آیت‌الله محامی در پاسخ به سئوالات و مطالبات دانشجویان مبنی بر تامین منابع مالی و تجهیز دانشگاه، پیگیری حقابه سیستان، جلب توجهات به سوی دانشگاه علوم قرآنی و جذب اعضای هیئت علمی در دانشگاه علوم قرآنی زاهدان اظهار کرد: جهت تامین منابع مالی و تجهیز دانشگاه علوم قرانی در گذشته هم صحبت‌هایی صورت گرفت و مسئولان دانشگاه باید در این جهت تدابیری اتخاذ کنند و از ظرفیت خیرین بهره‌گیری کنند و در مواقع مورد نیاز بنده نیز قادر به پیگیری هستم.

وی عنوان کرد: در حوزه حقابه سیستان بنده سخنرانی‌ها و پیگیری‌های متعددی طی پنج سال گذشته داشته‌ام و عنوان کردم که ظاهرا خود آقایان در استان خشکسالی را باور نکرده‌اند و تازه دو سال است که موضوع حق‌آبه سیستان تبدیل به یک مطالبه عمومی شده است و حتی ریاست محترم جمهور نیز هنگام حضور در استان نسبت به این مسئله موضع گرفتند.

وی اضافه کرد: پیگیری هایی هم از سوی وزارت امور خارجه صورت گرفت اما بنده در خطبه‌های نماز جمعه عنوان کردم که آقایان آن گونه که باید کار نکرده و از همه اهرم‌ها استفاده نمی‌کنند.

امام جمعه زاهدان گفت: بخشی از این مشکلات حاصل از کم کاری خود ناست چرا که مسئولان گزارش دادند که با وجود خشکسالی‌ها میزان بارندگی‌ سالیانه در جنوب استان طی این سالها دو میلیارد متر مکعب بوده در حالی که حقابه سیستان از افغانستان 800 میلیون متر مکعب است و اگر در استان سدهایی احداث شود می‌توان این بارندگی‌ها را مهار کرد و از آن در مصارف مختلف بهره برد و در این صورت دیگر نیازی به حقابه یا استفاده از آب دریای عمان و دستگاه آب شیرین کن نیست.

آیت‌الله محامی اظهار داشت: مشکل دیگر به خود مردم سیستان بر می‌گردد چرا که اتفاق نظر ندارند و هر کس حرف خود را می‌زند  جهات سیاسی، قومی و حزبی را دنبال می‌کنند و برای نمونه یک نفر بحث آب ژرف را مطالبه می‌کند و فرد دیگر بر استفاده از آب دریای عمان تاکید دارد  و هنوز توافقی صورت نگرفته که در این صورت مسئولان در مرکز کشور نیز ترتیب اثری نخواهد داد‌.

وی گفت: هزینه‌های زیادی در منطقه سیستان صورت گرفته اما طرح‌های اجرا شده بر اساس کارشناسی لازم نبوده با وجود اینکه در منطقه سیستان نیروهای شایسته و کارشناس کم نبوده است.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان در پاسخ به درخواست یکی از دانشجویان مبنی بر جلب کردن توجهات به سوی دانشگاه علوم قرآنی اظهار کرد: بخشی از کار به خود شما بر می‌گردد و باید در جامعه حضوری فعال داشته و توجه‌ها را جلب کنید تا مردم تاثیرگذاری شما را ببینند و همواره درخواست استفاده از این ظرفیت را داشته باشد.

وی گفت: افزایش تعداد اعضای هیئت علمی حرف منطقی است و دانشگاه باید در این حوزه برنامه‌ریزی داشته باشد چرا که اگر این کار صورت نگیرد باعث تضعیف رشته و دانشجویان خواهد بود و به تدریج جایگاه دانشگاه را تضعیف می‌کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دعوت میزبان برنامه محفل برای تماشای مسابقه قرآنی‌ها
  • آمادگی استانداری تهران در انعقاد تفاهمنامه فرهنگی،اجتماعی و سلامت
  • برای احقاق حقابه سیستان از همه اهرم‌ها باید استفاده شود
  • برای حق‌آبه سیستان آن‌گونه که باید کار نشد
  • امام جمعه زاهدان: برای حق‌آبه سیستان آن‌گونه که باید کار نشد
  • جزییات تفاهمنامه ۴ جانبه بغداد منتشر شد
  • کاهش آسیب‌ های اجتماعی با ترویج معارف قرآنی
  • کاهش آسیب‌های اجتماعی با ترویج معارف قرآنی
  • ترویج معارف قرآنی، دلیلی بر کاهش آسیب‌های اجتماعی
  • ارتباط ۳۵ ساله نهاد نمایندگی رهبری با دانشگاه‌های علوم پزشکی