Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@11:24:05 GMT

لکه‌ طاووسی زیتون، در کمین درختان ضعیف

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۹۱۵۴۵

لکه‌ طاووسی زیتون، در کمین درختان ضعیف

رئیس شورای ملی زیتون ایران گفت: بیماری لکه‌طاووسی زیتون، سالانه 40 درصد از باغات زنجان را متحمل خسارت می‌کند.

مهدی عباسی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهارکرد: در استان زنجان سالانه 40 درصد از باغات زیتون دچار بیماری لکه‌طاووسی می‌شود و این می‌تواند به دلایلی از جمله تراکم بالای محصول و ضعیف شدن درخت اتفاق بیفتد؛ در واقع تغذیه نادرست و بی‌توجهی به شاخص‌های حفظ سلامت درخت طی دوره داشت، از مواردی است که به ضعیف شدن درخت و متعاقب آن ابتلای درخت به بیماری لکه‌طاووسی منتج شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: از مهم‌ترین مواردی که می‌تواند به ریشه‌کنی و یا کاهش چشم‌گیر بیماری لکه‌طاووسی منجر شود، حضور مستمر شرکت‌های مشاوره کشاورزی و دخالت مدیر فنی در امور باغی است. به عنوان مثال، سم‌فروش‌ها و کودفروش‌ها نباید فقط پشت میز بنشینند و به تجویز از راه دور و بدون انجام هرگونه آزمایش اکتفا کنند.

عباسی با تاکید بر این‌که هر گونه تجویزی باید بر اساس مشاهدات از راه نزدیک، شرایط آب و هوایی و آزمایشات خاک و آب صورت بگیرد، تصریح کرد: متاسفانه قریب به اتفاق سم‌فروشی‌ها به جز فروش سم و کود، هیچ اقدام دیگری برای بهبود وضعیت باغات زیتون انجام نمی‌دهند و در برخی شرکت‌ها نیز مدیر فنی فقط به صورت صوری حضور دارد.

رئیس شورای ملی زیتون ایران همچنین یادآور شد: کارشناس فنی حتما باید در شرکت‌های مشاوره حضور فیزیکی داشته باشد و میزان سم و کود مورد نیاز باغات را بر اساس آزمایشات دقیق و اصولی تجویز کند. متاسفانه برخی شرکت‌ها فقط از مدرک مدیران فنی برای تاسیس شرکت بهره گرفته‌اند و چنین چیزی می‌تواند زمینه را برای تخریب روزافزون خاک، آب و باغات فراهم کند.

عباسی تاکید کرد: آن دسته از مدیران فنی شرکت‌های سم و کودفروشی موفق خواهند بود که به صورت مستمر در باغات حضور داشته باشند. البته خوشبختانه چنین شرایطی توسط شرکت‌های بزرگ و غیر بومی در حال شکل گرفتن است.

وی خاطرنشان کرد: بیماری لکه‌طاووسی که معمولا در درختان مسن بالای 15 سال رخ می‌دهد، می‌تواند یکی از علل سرمازدگی باغات باشد؛ چراکه زمینه را برای ضعف درختان زیتون فراهم می‌کند.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: زيتون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۹۱۵۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ اتفاقی که شهرداری تهران پای درختان ایستاد | توسعه فضای سبز با عوارض قطع درختان

به گزارش همشهری آنلاین، با وجود تلاش‌های مدیریت شهری در دوره فعلی در راستای صیانت از درختان و فضای سبز تهران، هجمه‌هایی درخصوص قطع درختان به شهرداری تهران وارد شد. مرور کارنامه فضای سبز مدیریت شهری ششم نشان می‌دهد که نه‌تنها عزمی برای قطع درختان و نابودی فضای سبز تهران وجود ندارد، بلکه اقدامات خوبی هم در حوزه فضای سبز صورت گرفته است. همچنین شهرداری تهران برخوردهای جدی با متخلفان حقیقی و حتی حقوقی داشته است که در ادامه به اهم اقدامات این حوزه اشاره می‌کنیم.

مقابله با تخریب بوستان اقاقیا

بهمن سال گذشته بود که قطع درختان بوستان اقاقیا جنجال به پا کرد. ماجرا این بود که مدیران یکی از مجموعه‌های وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام، بخشی از بوستان اقاقیا را در محله داوودیه فنس‌کشی و ۶۰ درخت را قطع کردند. شهرداری بلافاصله وارد عمل شد و فنس‌ها را نصب کردند و درختان دوباره کاشته شدند.

جوان‌سازی‌ خیابان ولیعصر

درختان خیابان ولیعصر(عج) همواره در معرض تخریب برج‌سازها و متخلفان ساختمانی قرار داشته و دارند. قطع درختان این خیابان به بهانه‌های مختلف همواره از موضوعات رسانه‌ها بوده و هست. اواسط سال ۱۴۰۱قطع ۱۰ اصله درخت مقابل یک ملک خبرساز شد و باز هم شهرداری تهران را به اهمال‌کاری متهم کردند. درحالی‌که شهرداری پس از پیگیری موضوع از مالک به مراجع قضایی شکایت کرد و مقرر شد مالک ۱۱۷میلیارد تومان جریمه بپردازد و بیش از ۱۰۰اصله درخت هم در این خیابان غرس کند. همچنین در این دوره به جای درختان خشک‌شده و آفت‌زده خیابان ولیعصر(عج) چند هزار اصله درخت جوان کاشته شد.

حفظ درختان مؤسسه ژئوفیزیک‌دانشگاه تهران

موضوع قطع ۵۰درخت و جابه‌جایی ۲۰۰نهال مؤسسه ژئوفیزیک‌ دانشگاه تهران فروردین ۱۴۰۱مطرح شد که درنهایت با پیگیری‌ و پافشاری شهرداری تهران، مسئولان دانشگاه تهران از اقدامات خود عقب‌نشینی و ادعا کردند، اقدام این مؤسسه در جابه‌جایی درختان با مجوز قانونی و در راستای توسعه فعالیت‌های علمی و آموزشی دانشگاه بوده است اما با تلاش شهرداری این کار متوقف شد.

شکایت از کاخ سعدآباد به‌ خاطر قطع درخت

آخرین روزهای آبان ۱۴۰۲تصاویری از درختان قطع‌شده کاخ سعدآباد منتشر شد. گرچه روابط‌عمومی مجموعه سعدآباد در واکنش به این موضوع اعلام کرد تنها ۳اصله درخت خشکیده و آفت‌زده قطع شده‌اند اما شهرداری تهران بازهم پیگیر ماجرا شد و از مجموعه کاخ سعدآباد بابت این کار شکایت کرد.

تابلوی درخت در متروی بهارشیراز

حفاظت از درختان شهر تنها به نظارت و پیگیری قانونی محدود نمی‌شود؛ گاهی با یک ابتکار کوچک نیز می‌توان در مسیر حفظ محیط‌زیست شهر قدم برداشت؛ اقدامی که در زمان افتتاح متروی بهار شیراز از سوی شهرداری تهران مورد توجه قرار گرفت. در این ایستگاه ۲اصله درخت قدیمی وجود دارد که اطراف آنها با محفظه شیشه‌ای پوشانده‌ و به یک تابلوی زیبا و خیره‌کننده تبدیل شده است.

ممانعت از خشک‌شدن درختان مجموعه انقلاب

تعدادی از درختان مجموعه انقلاب در ادوار گذشته خشکانده و قطع شدند و گویا مدیریت شهری هم این موضوع را پیگیری نکرده است. در این دوره اعضای شورای شهر تهران از شهرداری تهران خواستند تا این موضوع را پیگیری کند و مانع از تکرار این اقدام در مجموعه انقلاب شود. شهرداری تهران هم موضوع را به‌صورت حقوقی و قانونی پیگیری کرد و شکایت از این مجموعه همچنان در چرخه پیگیری است.

کد خبر 847214 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها فضای سبز شهردارى تهران گیاهان و درختان

دیگر خبرها

  • ماجرای قطع ۴۰ اصله درخت در کجور چیست؟
  • تصاویر قطع ۴۰ اصله درخت در کجور آرشیوی است
  • ۵ اتفاقی که شهرداری تهران پای درختان ایستاد | دیه قطع درختان شهر کجا هزینه شد؟
  • ۵ اتفاقی که شهرداری تهران پای درختان ایستاد | توسعه فضای سبز با عوارض قطع درختان
  • ۵ اتفاقی که شهرداری تهران پای درختان ایستاد
  • ماجرای قطع ۴۰ درخت در نوشهر
  • علت قطع درختان منطقه ۷ تهران توسط مأموران شهرداری چیست؟ + ویدئو
  • آیا خشکاندن و آب ندادن به درختان جرم است؟
  • غرس ٣٥٠ اصله درخت مثمر زیتون به شکرانه تحقق وعده صادق
  • شهرهایی که درختان را اولویت قرار دادند