Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@04:13:52 GMT

بدهی خودروسازها 80 کارگر ساوجی را بیکار کرد

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۹۱۶۷۱

بدهی خودروسازها 80 کارگر ساوجی را بیکار کرد

معاون اجرایی خانه کارگر تشکیلات ساوه و زرندیه گفت: بدهی برخی شرکت‌های خودروساز به کارخانجات تولید قطعات خودرو موجب شده است که قطعه سازان از نقدینگی مناسب برخوردار نبوده و دست به اخراج کارگران بزنند.

محمدرضا خیراندیش در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: در چند روز اخیر بالغ بر 80 نفر از کارگران شرکت ایمن سپهر تولید کننده شیشه‌های اتومبیل از کار برکنار شدند و علت اخراج کارگران به دلیل بدهی قابل توجه و کلانی است که دو شرکت بزرگ خودروساز به این واحد تولیدی در شهر صنعتی کاوه دارند و کارفرمای شرکت به دلیل عدم دریافت مطالبات از این خودروسازان، توانایی پرداخت حقوق و دستمزد کارگران را نداشته و مجبور به اخراج آنان شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: متاسفانه در پی این اقدام از سوی دو شرکت خودروساز بزرگ کشور، کارگرانی که به صورت قراردادی جذب بازار کار شدند در حال ذبح شدن هستند و در این شرایط اقتصادی بحرانی و تورم بدون هیچ پشتوانه ای شغل خود را از دست داده اند و هیچ اراده ای هم برای حل این مشکل وجود ندارد.

معاون اجرایی خانه کارگر ساوه و زرندیه در ادامه عدم پرداخت مطالبات از سوی خودروسازان به قطعه سازان، عدم وجود نقدینگی برای تامین مواد اولیه که بخش اعظمی از آن وارداتی است، پرداخت مطالبات کارگران و مشکل تامین ارز را موجب بروز بحران و چالش جدی در شرکت های قطعه ساز خودرو دانست.

وی تصریح کرد: در شرایطی که خودروسازان اقدام به پرداخت بدهی های خود به صنایع پائین دستی نمی کنند، هم با افزایش بی رویه و غیر قابل باور قیمت خودرو به ملت زور می‌گویند و هم برای واحدهای تولیدی قطعه ساز چالش ایجاد می کنند چرا که در چنین وضعیتی صنایع مرتبط با خودروسازی مجبورند برای بقای واحدهای تولیدی خود به تعدیل نیرو روی آورده و کارگران را بیکار کنند.

خیراندیش تاکید کرد: بیکاری کارگران در چنین شرایط اقتصادی موجب شرمندگی آنان بین خانواده در این فصل سرما می‌شود و امکان پیداکردن شغل دیگر برای آنها بسیار دشوار خواهد بود.

وی بیان کرد: عدم پرداخت بدهی این شرکت‌های خودروساز به قطعه سازان در حالی صورت می‌گیرد که کارگران شرکت های خودروسازی منوی غذای روزانه در شرکت دارند در حالیکه صنایع پائین دستی توانایی پرداخت حقوق و مزایای کارگران را هم ندارند و این مصداق کامل بی عدالتی و اجحاف است چرا که یک کارگر قطعه ساز باید محتاج نان شبش باشد، اما کارگر خودروساز حق انتخاب منوی غذای روزانه داشته باشد.

معاون اجرایی خانه کارگر تشکیلات ساوه و زرندیه در ادامه از استاندار استان مرکزی و فرماندار شهرستان خواست تا پیگیر مطالبات کارگران قطعه ساز باشند چرا که تداوم این رویه موجب اخراج بی رویه یا تعطیلی احتمالی چند شرکت قطعه ساز خودرو در ساوه خواهد شد و باید از بروز چنین وضعیتی جلوگیری کرد.

وی همچنین از دولت خواست تا ضمن وصول مطالبات واحدهای قطعه ساز خودرو از صنایع خودروساز، تدابیری اتخاذ کند که اشتغال موجود حفظ شود و برای حفظ اشتغال برای صدها کارگر شاغل در واحدهای تولیدی و صنعتی قطعه ساز خودرو در این شهرستان راهکار عملی ارائه کنند تا در آینده با بحران و چالش‌های کارگری مواجه نشویم.

خیراندیش با اشاره به اینکه مدیر واحد تولیدی شیشه ایمن سپهر، علیرغم میل باطنی خود اقدام به اخراج کارگران کرده است، گفت: از آنجاکه که شرکت امکان بقاء با شرایط مالی بحرانی نداشته و توانایی اداره آن تضعیف شده است به ناچار دست به تعدیل نیرو زده است.

وی در عین حال تصریح کرد: ادامه روند اخراج کارگران ضربه سنگینی به سازمان تامین اجتماعی می زند و این سازمان در حال حاضر با استقراض بانکی اقدام به پرداخت حقوق مستمری بگیران و بازنشستگان می کند. اخراج کارگران باعث افزایش آمار پرداخت بیمه بیکاری از سوی این سازمان شده و میزان پرداختی ها را افزایش می دهد، از طرفی با اخراج کارگران میزان درآمدزایی این سازمان از محل پرداخت حق بیمه ماهانه کاهش می‌ یابد و ادامه این وضعیت موجب ایجاد بحران مالی در صندوق تامین اجتماعی خواهد شد.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ساوه شرکت های خودروسازی کارگران اخراجی منطقه مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۹۱۶۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شوک به خیرونا: احتمال اخراج از اروپا و سقوط به لیگ 2

به گزارش "ورزش سه"، طبق ادعای رسانه اوکراینی اسپورتارنا که در مارکا و آاس نیز بازتاب داشته، باشگاه خیرونا متهم به کلاهبرداری مالیاتی در انتقال آرتم دووبیک شده است. وضعیتی که می تواند آنها را از حضور در رقابت های اروپایی باز دارد.

خیرونا که یک فصل باورنکردنی در لالیگا (سوم، امتیاز 71)، را پشت سر می گذارد، به احتمال فراوان برای اولین بار در تاریخ خود، سهمیه لیگ قهرمانان اروپا را کسب خواهد کرد اما این شادی ممکن است کوتاه مدت باشد. 

باشگاه اسپانیایی در خطر حذف از جام های اروپایی است. دلیل؟ 

ایوگنی کوزمین، وکیل اوکراینی، باشگاه خیرونا را به تقلب مالیاتی در خصوص انتقال آرتم دووبیک، بهترین گلزن فعلی لالیگا با 19 گل، متهم کرده است. این فوتبالیست اوکراینی در آگوست 2023 به مبلغ 8 میلیون یورو توسط این باشگاه اسپانیایی خریداری شد که بزرگترین انتقال تاریخ خیروناست. دووبیک فصل قبل برای دنیپرو بازی می کرد.

کوزمین توضیح می دهد که باشگاه خیرونا مبلغ انتقال دووبیک را به درستی پرداخت نکرده است. در این مورد، انتقال و مالیات آن باید منحصراً مطابق با قوانین اوکراین انجام شود. این طبیعی است زیرا فروشنده یک باشگاه اوکراینی است. تمام پرداخت ها باید به حساب بانک های اوکراینی واریز می شد اما طبق ادعای این وکیل، پول به حساب یک واسطه در کشور استونی واریز شده است.

ایوگنی کوزمین ایجنت بازیکن، الکسی لوندوفسکی، را مقصر می داند. او ظاهراً یک شرکت در استونی برای دور زدن اداره مالیات اوکراین تاسیس کرده است. به گفته کوزمین، از این شرکت برای ثبت تراکنش مربوط به انتقال دووبیک استفاده شده تا در اوکراین هیچ مالیاتی پرداخت نشود.

کوزمین شکایتی را به یوفا ارائه کرده و امیدوار است که این تخلفات را بررسی کرده و تصمیم عادلانه و مناسبی اتخاذ کند. اگر بررسی ها نشان دهد که این انتقال نادرست بوده، خیرونا ممکن است از جام های اروپایی حذف شود و حتی به دسته دوم سقوط کند. به گفته این وکیل، اولکسی لوندوفسکی نیز خطر لغو مجوز خود قرار دارد.

دیگر خبرها

  • (ویدئو) فیلمی از یک کارگر باربری شبکه‌های اجتماعی را تسخیر کرد
  • شوک به خیرونا: احتمال اخراج از اروپا و سقوط به لیگ 2
  • تقدیر از کارگران نمونه خرمشهر
  • شهرداری بر پرداخت به موقع حقوق کارگران نظارت کند
  • اسرار قانون کار؛ ۱۰ به اضافه یک راز که از کارگران پنهان می‌کنند
  • تکذیب خبر اخراج کارگران شرکت حریر خوزستان
  • بدهی ۶۰ همتی به شرکت گاز مربوط به صنایع عمده کشور است، نه فقط پتروشیمی ها
  • اژه‌ای: حکومت وظایف و مسئولیت‌هایی را در قبال کارگران بر عهده دارد
  • آزادی زندانی با مستمری بازنشستگی
  • سود ۳.۶۰۰ میلیارد یوروی بدهی بابک زنجانی را بخشیدند؟