Web Analytics Made Easy - Statcounter



رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در هفتمین همایش ملی نقش پژوهش در فرآیند قانونگذاری گفت: قانون منع به کارگیری بازنشستگان، یک سرمایه اجتماعی برای مجلس به وجود آورد.

به گزارش میزان،«کاظم جلالی» در هفتمین همایش ملی نقش پژوهش در فرآیند قانونگذاری که صبح امروز در محل سالن مشروطه مجلس شورای اسلامی برگزار شد گفت: طبیعی است که پارلمان به عنوان نهادی که در راس هرم سیاست گذاری کشور خود قرار دارد نمی تواند در پژوهش و تحقیقات علمی بی نیاز باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع حیات یک پارلمان کارآمد به اطلاعات و پژوهش وابسته است. بنابر این در همین چارچوب اتحادیه بین المجالس تاکید می کند که چنانچه نمایندگان از منابع لازم برای انجام وظایف نمایندگی خود برخوردار نباشند نمی توانند وظایفشان را به درستی انجام دهند.

وی با بیان اینکه پارلمانی کارآمد است که از ظرفیت های ضروری ، منابع مالی، انسانی ، سازمانی و مهمتر از همه اطلاعاتی و پژوهشی برخوردار باشد، بیان داشت: اعضای مجالس قانون‌گذاری برای انجام وظایف خود به نحوی کارآمد و موثر، نیازمند اطلاعات و پژوهش‌های مناسب، به موقع و دقیق هستند، به طوری که امروزه با چند وجهی شدن مسائل مطروحه در صحن پارلمان‌ها توجه قانونگذاران به حوزه پژوهش بیش از گذشته افزایش یافته و رابطه ای مستقیم بین پژوهش و ارتقا کارآمدی برقرار شده است.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کارآمدی قوه مقننه به مفهوم ارتقاء کارآیی وظایف نمایندگی است، تصریح کرد: به همین دلیل در آستانه ورود به دهه پنجم انقلاب و شکل گیری جنگ اقتصادی تمام عیار آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران، استراتژی مطالعاتی مرکز پژوهش‌ها بیشتر به سمت دو محور هدف گذاری شده است. «ارتقا کارآمدی قوه مقننه از دریچه کارایی وظایف نمایندگی» و «مقاوم سازی اقتصاد و امنیت کشور دربرابر تهدیدات مختلف» از جمله محورهای استراتژی مطالعاتی مرکز پژوهش‌ها است .

وی در ادامه با اشاره به توجه مرکز پژوهش‌ها به حوزه جامعه شناختی قوانین اظهار داشت: یکی از ویژگی‌های پژوهش مطلوب آگاه سازی قانونگذاران از بازخورد تصویب یک طرح یا لایحه بر مولفه های هویتی و سرانه اعتماد عمومی است. در مطالعات پارلمانی از این مقوله با عنوان ذخایر سرمایه اجتماعی نظام، قانونگذاری نام می برند بنابر این به بیانی دیگر همانگونه که تصویب یک قانون خوب می تواند به رویش اعتماد عمومی منجر شود تصویب شتاب‌زده این قانون نیز می تواند موجبات ریزش اعتماد عمومی به مصوبات مجلس شورای اسلامی را فراهم کند.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با اشاره به مثالی در این موضوع بیان داشت: بنده معتقدم قانون منع به کارگیری بازنشستگان، یک سرمایه اجتماعی برای مجلس به وجود آورد.

منبع: بیتوته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.beytoote.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بیتوته» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۹۱۸۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عباسی: تضارب آرا در مجلس، طبیعی و لازم برای قانون‌گذاری بهتر است / وحدت در حل مشکلات و اقتدار نظام اولویت اصلی + فیلم

نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد : تنوع افکار و تضارب آرا، ایرادات قوانین را به حداقل می‌رساند و کارایی آن‌ها را افزایش می‌دهد و مشکل زمانی به وجود می‌آید که اختلاف نظر به بن‌بست و عدم پیشرفت کار منجر شود.

علیرضا عباسی، نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجوگفت : اختلاف نظر در مجلس تا زمانی که به پیشرفت قانون‌گذاری و حل مشکلات مردم کمک کند، مثبت است.

وی افزود: تنوع افکار و تضارب آرا، ایرادات قوانین را به حداقل می‌رساند و کارایی آن‌ها را افزایش می‌دهد و مشکل زمانی به وجود می‌آید که اختلاف نظر به بن‌بست و عدم پیشرفت کار منجر شود.

عباسی اظهار داشت : وظیفه اصلی مجلس، قانون‌گذاری و نظارت بر عملکرد دولت است، نه پرداختن به حاشیه‌ها و مسائل فرعی است و باید وحدت و انسجام در مجلس برای حل مشکلات مردم وجود داشته باشد.

وی افزود : تغییر در هیئت رئیسه مجلس امری طبیعی است و نمایندگان جدید با دیدگاه‌های تازه می‌توانند در راس مجلس قرار بگیرند.

نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد : احتمال اینکه یک گروه به تنهایی ریاست مجلس را تعیین کند بعید است و اتحاد گروه‌ها برای این کار لازم است.

دیگر خبرها

  • چرا «مرکز پژوهش‌های مجلس» هم تحمل نمی‌شود؟
  • قانون مدیریت یکپارچه شهری توسط مجلس پیگیری شود
  • مجلس شورای اسلامی، قانون مدیریت یکپارچه شهر را عملیاتی کند
  • فضای مجازی باید قانون داشته باشد/لزوم قانونمندی پدیده‌های اجتماعی
  • باید بعد از انتخابات «لیست‌بندی‌ها» را کنار گذاشت
  • باید افراد اصلح را به مردم معرفی کنیم
  • مجلس شورای اسلامی، قانون مدیریت یکپارچه شهری را عملیاتی کند
  • عباسی: تضارب آرا در مجلس، طبیعی و لازم برای قانون‌گذاری بهتر است / وحدت در حل مشکلات و اقتدار نظام اولویت اصلی + فیلم
  • اختلاف‌ نظر مجلس و دولت؛ دلار چند؟
  • درگیری شدید دولت و مجلس بر سر گزارش‌های مرکز پژوهش‌ها