Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-27@02:16:56 GMT

کشف مقبرۀ عجیب و دست نخورده در مصر/تصاویر

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۹۲۲۲۶

کشف مقبرۀ عجیب و دست نخورده در مصر/تصاویر

فعلاً تنها بخشی از مقبره از زیر خاک بیرون آمده و مسئولان انتظار دارند که با پیشرفت بیشتر باستان‌شناسان در ماه‌های آتی، کشف‌های بیشتری صورت گیرد. آفتاب‌‌نیوز : باستان‌شناسان مصری مقبرۀ یک کشیش مصری را در یک هرم کشف کرده‌اند که هیروگلیف‌ها و مجسمه‌ای مربوط به بیش از ۴۴۰۰ سال پیش در آن وجود دارد.
به نقل از دیلی میل، این مقبرۀ خصوصی متعلق به "واهتای"، یک کشیش اعظم است که در دوران پادشاه نفریرکار خدمت می‌کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مقبره، روز گذشته در یک خط الراس مدفون در نکروپلیس (شهر مردگان) باستانی سقارا، در جنوب قاهره، کشف شد.
به گفتۀ وزیر عهد باستان مصر، مقبرۀ او که با رنگ‌های روشن رنگ شده است، با صحنه‌هایی که کشیش سلطنتی را در کنار مادر، همسر و دیگر اعضای خانواده نشان می‌دهد، مزین شده است. این مقبره همچنین شامل ده‌ها طاقچه و ۲۴ مجسمۀ رنگی از کشیش و اعضای خانواده‌اش است.
این مقبره به عهد نفریرکار کاکای، سومین پادشاه از پنجمین سلسۀ پادشاهی باستان، بازمی‌گردد.
این مقبره ۱۰ متر طول و ۳ متر عرض دارد و ارتفاع آن حدود ۳ متر است، و با هیروگلیف‌ها و مجسمه‌هایی از فراعنه تزیین شده است.
به گفتۀ مصطفی وزیری، رییس شورای عالی عهد باستان، این مقبره دست نخورده و غارت نشده بوده است. او این کشف را "بی‌نظیر در چند قرن اخیر" دانسته، چرا که این مقبره از لحاظ انواع مجسمه‌ها و وضعیت کامل خود منحصر به فرد است.
باستان‌شناسان روز پنج شنبه آخرین لایه از خاک را از روی مقبره برداشتند و درون آن پنج حفره پیدا کردند.
فعلاً تنها بخشی از مقبره از زیر خاک بیرون آمده و مسئولان انتظار دارند که با پیشرفت بیشتر باستان‌شناسان در ماه‌های آتی، کشف‌های بیشتری صورت گیرد.
یکی از حفره‌ها باز شده بود و چیزی داخلش نبود، اما چهار حفرۀ دیگر بسته بودند.
وزیری امیدوار است که یکی از این حفره‌ها راز‌های بیشتری را در خود نهان کرده باشد، و می‌گوید: "می‌شود تصور کرد که چه اشیایی در آن یافت خواهد شد. این حفره احتمالاً به تابوت یا تابوت سنگی صاحب مقبره منتهی خواهد شد. رنگ مقبره با وجود قدمت حدود ۴۴۰۰ سالۀ آن، تقریباً بدون آسیب مانده است. "
در ماه نوامبر، مقامات باستان‌شناسی مصر خبر از کشف هفت تابوت سنگی در سقارا دادند که قدمت برخی از آن‌ها به بیش از ۶۰۰۰ سال پیش باز می‌گردد.
سه تا از این مقبره‌ها، حاوی گربه‌های مومیایی و جواهر‌هایی به شکل سوسک بود.
نکروپلیس سقارا در جنوب قاهره، محل هرم مشهور جوزر است که بیش از ۴۶۰۰ سال پیش ساخته شده و اولین بنای سنگی مصر بوده است.
این مقبره، که ایمهوتپ، معمار بزرگ مصر باستان، برای جوزر فرعون ساخته، ۶۲ متر ارتفاع داشته و از قدیمیترین بنا‌های کاملاً سنگی جهان محسوب می‌شود.
خالد العنانی، وزیر عهد باستان، گفت: "امروز آخرین کشف سال ۲۰۱۸ را اعلام می‌کنیم، که یک کشف جدید است و یک مقبرۀ شخصی است. این مقبره به شکل منحصر بفردی سالم مانده و رنگی است در آن مجسمه وجود دارد. این مقبره متعلق به یک کشیش بلندپایه بوده که بیش از ۴۴۰۰ سال قدمت دارد. " سقارا به مدت بیش از دو هزار سال، نکروپلیس ممفیس، پایتخت مصر باستان، بود.
مصریان باستان انسان‌ها را مومیایی می‌کردند تا بدنشان را برای زندگی پس از مرگ حفظ کنند، و حیوانات مومیایی شده، نقش قربانی‌های دینی را داشتند.
مصر امسال بیش از دوازده کشف تاریخی را رونمایی کرده است.
این کشور امیدوار است که تصویر روشن‌تری از خود در خارج ارایه کند و توجه مسافران را که زمانی به معابد فرعونی و اهرام سرازیر می‌شدند و پس از قیام سیاسی سال ۲۰۱۱ فرار کرده بودند، دوباره به خود جلب کند.
در سال‌های اخیر، مصر از طریق رسانه‌های بین‌المللی و دیپلمات‌ها، تبلیغات سنگینی پیرامون یافته‌های باستان‌شناسی خود انجام دارد و امید دارد تا بازدیدکنندگان بیشتری را به سمت خود بکشاند. بخش گردشگری که برای این کشور اهمیت حیاتی دارد، به دلیل سال‌های طولانی ناآرامی سیاسی پس از سال ۲۰۱۱، لطمه دیده است.


فرادید 

منبع: آفتاب

کلیدواژه: مقبره مصر آثار باستانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۹۲۲۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لحظه دوست داشتن و دوست داشته شدن، لحظه واقعی زندگی است

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم بزرگداشت حکمت الله ملاصالحی عصر روز سه شنبه چهارم اردیبهشت ماه در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

یکی از سخنرانان این مراسم اصغر دادبه، استاد فلسفه اسلامی و ادبیات عرفانی دانشگاه علامه طباطبایی بود که به دلیل عدم حضور در جلسه ویدئوی کوتاهی برای این نکوداشت تهیه کرده بود و در بخشی از این مراسم پخش شد.

دادبه گفت: من اندکی فلسفه می‌دانم، او برای شنیدن پیام مام وطن بسیار آماده‌تر از کسانی است که با فلسفه آشنایی ندارند. من با آنکه شیفته شعر هستم اما می‌گویم بی فلسفه هرگز نمی‌توان زیست و در هیچ زمینه‌ای کاری جدید انجام داد.

وی افزود: آشنایی من با ملاصالحی بسیار کهن است و مام میهن ما در بسیاری از دوران‌ها دلش خونین بود و فرزندانش دل خونین او را التیام داده‌اند. یکی از این فرزندان حکمت‌الله ملاصالحی است.

استاد فلسفهٔ اسلامی و ادبیات عرفانی دانشگاه علامه طباطبایی سپس ادامه داد: آن همه کوشش برای توضیح تاریخ ایران برای تبیین این معناست که بگوئیم، فلسفه هنر برای چیست و چگونه به امروزمان مدد می‌رساند. به نظر من تخت جمشید، خرد مجسم ایرانی است. روح حکمت ایرانی در تخت جمشید حاضر است. پیام مام میهن به نیکی از سوی حکمت‌الله ملاصالحی شنیده شده است و او به مدد فلسفه باستان‌شناسی را تبیین می‌کند.

دیندار آزاده و با کرامت

محمد رضا زعیم حسینی عضو انجمن علمی باستان شناسی که اجرای این مراسم را هم به عهده داشت در بخش پایانی مراسم گفت: بنده نزدیک به سه دهه است که در فضای غیرآکادمیک با آقای ملاصالحی معاشرت دارم. ایشان آن گونه زیسته که می‌اندیشد و آنگونه می‌اندیشد که زیسته است. متأسفانه در فضای دانشگاهی ما خیلی از دانشگاهی‌ها به حقیقت متعهد نیستند بلکه به نظریه‌ها و روش‌هایشان متعهد هستند. آقای ملاصالحی کسی است که به حقیقت متعهد است وکمتر دانشگاهی‌ ای این چنین است. علاوه بر این نگاه جامع ایشان به ایران خیلی مهم است. از این جهت که نگاه ایشان به ایران یک ویژگی هولوگرامیکی دارد به این معنا که ایران منهای یک اپسیلون، ایران نیست.

وی افزود: کلام آقای ملاصالحی فریاد رسای همه ایران دوستان در برابر حماقت‌هایی است که می‌خواهند ایران را از پا در بیاورند. صدای ایشان فریاد رسای انسان ایرانی برای شرافتمندانه زیستن است. حکمت الله ملاصالحی یک دیندار همراه با آزادی، عدالت و کرامت است.

احساس شرم و علو را توأمان دارم

اما آخرین سخنران این مراسم حکمت الله ملاصالحی، استاد تمام دانشگاه تهران و مدرس مدعو دانشگاه آتن بود. وی در سال ۱۳۹۴ چهارمین نشان دکتر عزت‌الله نگهبان را دریافت کرد.

ملاصالحی در پایان این مراسم ضمن تشکر از حاضرین و سخنرانان گفت: هیچ وقت اندازه الان خجالت نکشیده بودم. من بسیار شرمم شد چون مهترانی در مجلس درباره منِ کهتر سخن گفتند و صفت نیک خودشان را به من نسبت دادند. من حتی در حد یک دانشجوی کوچک هم نیستم. از خانم آموزگار که در محضرشان طلبگی کردم بسیار تشکر می‌کنم. همچنین از آقای دادبه که از دوران دانش آموزی استاد من بودند تشکر می‌کنم، از ایشان هم بسیار چیزها آموختم. صدای آقای صدوقی سها را برای اولین بار در رادیو فرهنگ شنیدم و همیشه دوست داشتم ایشان را ببینم و بعد از دیدارمان از ایشان هم بسیار آموختم. همچنین از آقای رحمتی قرآن و عرفان بسیار و از آقای بهشتی که یک ذهن ریاضی و هندسی دارند بسیار آموختم. بنده بارها خواستم که این مراسم برگزار نشود اما آقای زعیم قبول نکردند و زعامت جلسه را به عهده گرفتند.

وی افزود: حس و کششی در لایه‌های زیرین هستی ما به سوی دوست داشتن و دوست داشته شدن است که هر بار خیزش می‌کند در درون ما چنان حس سروری ایجاد می‌شود که فکر می‌کنیم معنای واقعی زندگی همان لحظه است. بنده زمانی که در یونان درس می‌خواندم متوجه شدم که در فلسفه و حکمت این حس چقدر وسیع است. بنابراین بنده علیرغم همه خجالتی که کشیدم احساس علّو هم می‌کنم.

این باستان‌شناس پیشکسوت در ادامه به موضوع فلسفه هنر و مقوله زیبای شناسی پرداخت و گفت: زیبایی شناسی مقولات زیادی دارد اما زیبایی و جلال دو عنصر اصلی آن هستند. زیبایی یعنی تناسب میان ماده و صورت با معنا و جلال یعنی تقابل میان صورت و معنا. متأسفانه ما نام معماران تخت جمشید را نمی‌دانیم اما می‌دانیم که یکی از شاهکارهای معماری ایران است. چون هر دو مقوله زیبایی، جلال را یکجا دارد. این ظرافت در معماری بارگاه امام رضا هم دیده می‌شود.علاوه بر اینکه، این تقابل و تناسب در موسیقی ایرانی هم وجود دارد.

ملاصالحی بیان کرد: حالا اگر از این منظر به محفلی که امشب برایم برگزار شد نگاه کنیم بهتر می‌توانید متوجه احساس شرم، علّو و شعف بنده شوید.

در پایان این مراسم با حضور همسر ملاصالحی و پیشکسوتان حوزه باستان شناسی، جوایز و یادگاری‌هایی از طرف خانه اندیشمندان علوم انسانی و سایر مراکز و انجمن‌های علمی که در برگزاری این مراسم نقش داشتند به حکمت الله ملاصالحی اهدا شد.

کد خبر 6087873 سارا فرجی

دیگر خبرها

  • پایان موقت کاوش در محوطه تازه کشف‌شده در اصفهان + عکس
  • اسکن محوطه کمرزرین اصفهان انجام شد/ تلاش برای آغاز فصل دوم کاوش
  • کفش هایی با الهام از رم باستان (عکس)
  • اعتبار ۴۰ میلیارد تومانی برای احیای مقبرةالشعرای تبریز
  • اعتبار ۴۰ میلیارد تومانی برای احیای مقبره‌الشعرای تبریز
  • ۳ مورد از شگفت انگیزترین اکتشافات مصر باستان؛ از شهر طلایی تا مقبره نفرین‌ شده (+عکس)
  • لحظه دوست داشتن و دوست داشته شدن، لحظه واقعی زندگی است
  • کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در اردبیل برگزار شد+فیلم
  • حکمت الله ملاصالحی مؤسس فلسفه باستان شناسی است
  • از ابتدا پیوند عمیقی میان فلسفه و باستان شناسی وجود داشته است