Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک اقتصاددان در مورد اشتباهات اقتصادی دولت در برابر تحریم‌ها گفت: دولت در ماه‌های اول واکنش غلطی به تحریم‌ها نشان داد، تعیین نرخ ۴۲۰۰ تومانی برای دلار یکی از واکنش‌های غلط دولت به تحریم‌ها بود.

به گزارش خبرگزاری فارس، سید محمد صادق الحسینی اقتصاددان شب گذشته در گفتگو با برنامه پایش گفت: ما کشوری هستیم که دهه‌های متمادی مسائل را حل نکردیم، مداوم مسائل را گذاشتیم که دولت‌های بعدی حل کنند و دولت‌ها به هر نحوی خواستند، از مسائل فرار کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مسائل در حال حاضر به ابر چالش تبدیل شده‌اند.

وی افزود: ابر چالش بیکاری، محیط زیست، نظام بانکی و ابر چالش مسائل منطقه‌ای مهمترین ابر چالش‌هایی هستند که کشور با ان‌ها درگیر است. بیکاری موجود تا دو دهه آینده یکی از معظلات کشور است، ابر چالش محیط زیست و کم آبی را باید جدی گرفت. حال علاوه بر این ابر چالش‌هایی که کشور با آن‌ها درگیر است یک شوک سیاسی و اقتصادی به نام تحریم‌ها به کشور وارد شده است.

وی گفت: هدف سیاستگذاری نباید ایجاد اشتغال باشد، بلکه به دلیل اینکه امکان حل ابرچالش بیکاری در دهه آتی را از دست داده ایم، منابع و قوانین کار ما باید مبتنی بر ایجاد شغل باشد نه حفظ شغل موجود؛ ضمن اینکه باید به نرخ بیکاری بالا عادت کنیم و منابع در جهت مدیریت تبعات ناشی از بیکاری حرکت کند.

این اقتصاددان افزود: شوک جدید با وجود این ابرچالش‌ها موثر است، اگر تحریم‌هایی که بر کشور ما اعمال شد بر ترکیه، آلمان و ایتالیا اعمال می‌شد ساختار اقتصادی این کشور‌ها از هم می‌پاشید. آلمان بیشتر از ۵۰ درصد GDP آن واردات است، این در حالی است که ایران حدود ۲۲ درصد GDP ان واردات است، شرایط ما شرایطی است که اقتصاد ما با وجود تحریم‌ها تاب آورده است.

الحسینی ادامه داد: ذکر این نکته لازم است که بدانیم خود تحریم نیست که سرانجام تحریم را مشخص می‌کند، واکنش تحریم شونده است که سرانجام تحریم را مشخص می‌کند. اگر واکنش درست نشان بدهید مانند روسیه که اجازه داد نرخ ارز نوسان کند، نرخ تورم را عادی افزایش داد و دخالت نکرد، رقابت را از بین نبرد و انحصار درست نکرد این یک واکنش دردست است. از طرف دیگر واکنش عراق به تحریم‌ها یک واکنش غلط است.

این اقتصاددان گفت: دولت در ماه‌های اول واکنش غلطی به تحریم‌ها نشان داد، تعیین نرخ ۴۲۰۰ تومانی برای دلار یکی از واکنش‌های غلط دولت به تحریم‌ها بود. ارز ترجیهی گذاشتیم، خرید و فروش دلار را قاچاق اعلام کردیم، بورس کالا را بستیم، نظام دادوستد اقتصادی را محدود و غیر رقابتی کردیم و بر عکس روسیه عمل کردیم و این‌ها از جمله اشتباهات دولت بود.

وی گفت: در همه سال‌های اخیر، مشکل ما این بود که نرخ ارز را سرکوب کردیم. در این دوره هم این کار را کردیم. اگر بخواهیم نرخ ارز را کنترل کنیم باید تورم را مهار کنیم. اقتصاد ما در کنار ژاپن یکی از بسته‌ترین اقتصاد‌های جهان است. در تحریم‌ها به سه حوزه خانوار، بنگاه‌های اقتصادی و بودجه دولت فشار زیادی وارد می‌شود. اگر بودجه دولت را متناسب با تحریم‌ها ننویسم به مشکل بر می‌خوریم، همین الان کسری بودجه بزرگ سال آینده مشکل ساز خواهد بود.

این اقتصاددان گفت: باید تهدید‌ها را به فرصت تبدیل کنیم، یارانه انرژی یکی از تهدید هاست که باید آن را به فرصت تبدیل کنیم. ۶۰ تا ۸۰ میلیارد دلار یارانه پنهان به حامل‌های سوخت می‌دهیم، این یارانه پنهان یعنی قیمت واقعی یک حامل انرژی با قیمتی که اکنون عرضه می‌شود است. ما گرفتار یک اقتصاد حمایتی شدیم که ضد رقابت و رانت آور است

وی گفت: ۴۲ درصد ایرانی‌ها ماشین دارند و حدود ۵۸ درصد ماشین ندارند، پس ما یارانه سوخت را به ماشین دار‌ها می‌دهیم و کسی که ماشین ندارد استفاده نمی‌کند. در حال حاضر ثروتمندان ۱۱ برابر فقرا یارانه پنهان دریافت می‌کنند.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۹۳۵۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش جدید آمریکا و اروپا در واکنش به پاسخ موشکی ایران

بی‌بی‌سی گزارش داد، اتحادیه اروپا در واکنش به پاسخ موشکی ایران علیه اسرائیل، با گسترش تحریم‌ها علیه تولیدکنندگان پهپاد و موشک‌های ایرانی موافقت کرده است.

شارل میشل، رئیس شورای اروپا گفت: انجام هر کاری برای منزوی کردن ایران حائز اهمیت است. این اتحادیه در حال حاضر تحریم‌های متعددی علیه ایران اعمال کرده است. نمایندگان کنگره آمریکا نیز اعلام کردند که به زودی تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع خواهند کرد.

مقامات رژیم اسرائیل نیز در روز‌های گذشته از متحدان خود خواستند که تحریم‌های جدیدی علیه برنامه موشکی ایران اعلام کنند.

جنت یلن، وزیر خزانه‌داری آمریکا روز سه‌شنبه درباره احتمال تحریم‌های بیشتر گفت: همه گزینه‌ها برای تحریم‌های بیشتر علیه ایارن همچنان روی میز است. وی گفت که محدود کردن صادرات نفت ایران یکی از گزینه‌های احتمالی است.

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا نیز طی سخنانی گفته است که تحریم‌های جدید برنامه موشکی و پهپادی ایران و همچنین نهاد‌های سپاه و وزارت دفاع ایران را تحت پوشش قرار خواهد داد.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • (ویدیو) هشدار درباره پیامک‌های جعلی یارانه معیشتی
  • واکنش جدید آمریکا و اروپا در واکنش به پاسخ موشکی ایران
  • بازتعریف یارانه بنزین به فرد جهت بهینه کردن مصرف بنزین، کاهش هدررفت و مقابله با قاچاق
  • واکنش محمود احمدی نژاد به حمله موشکی ایران
  • اولین واکنش احمدی‌نژاد به حمله تلافی‌جویانه سپاه
  • پنبه‌کاران تربت‌حیدریه ۱۰ تن بذر یارانه‌ای دریافت کردند
  • وزن یارانه‌ها در بودجه ۱۴۰۳
  • پرداخت ۲۰۰همت به یارانه آردو نان طی امسال در بودجه ۱۴۰۳
  • امسال ۲۷ هزار کادر درمان و ۷۰ هزار معلم جذب خواهند شد/ از صاحبخانه‌های بی‌انصاف مالیات دریافت می‌شود
  • زیان شرکت‌های دولتی ۹ برابر گزارش‌های مدیران!