Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-01@08:22:03 GMT

«شب موسیقی» میزبان هنرمندان موسیقی شناس

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۹۴۴۲۶

«شب موسیقی» میزبان هنرمندان موسیقی شناس

به گزارش سرویس فرهنگ و هنر خبر گزاری برنا ؛ هوشنگ جاوید در «شب موسیقی» بیان کرد: نیاز به مجوز برای حمل آلات موسیقی تا دهه 70 در موسیقی دوران انقلاب اسلامی اتفاق افتاده .

شاهنگیان در مقدمه تاریخچه ای از سرودهای انقلابی  بیان کرد و گفت : انقلاب اسلامی همه چیزش مردمی بود. جریان سرودهای انقلاب مقدمه ای داشت که توسط مردم راه اندازی شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شعارهای کوتاه مردم به تدریج ملودیک شد. چند کار به مناسبت حوادث دوران انقلاب ساخته شد و پشت نوارهای حضرت امام قرار گرفت و تبدیل به شعار عمومی شد. 

جاوید با اشاره به قدمت داشتن موسیقی حماسی در ایران گفت: در قرن حاضر، یک دوره انقلاب مشروطه هست که باعث تحول در موسیقی ایران می شود و بخش دوم در وقوع انقلاب اسلامی است. موسیقی سالهای قبل از انقلاب موسیقی اعتراض است که بعدا در ردیف موسیقی انقلابی قرار می گیرند. موسیقی خودِ انقلاب اسلامی از سال 57 تا 59 است. این موسیقی بعدا دچار تکثر اقتباس شد و ذهن جامعه را خسته کرد و چون نوآوری صورت نگرفت، متاسفانه روند آن به ترانه تبدیل شد. اتفاقاتی که در آن 2 سال در موسیقی افتاد بسیار مهم هست. یکی از چیزهایی که اتفاق می افتد، موسیقی ارکسترال نو انقلابی است.

سرودهای انقلابی بخشی از تاریخ انقلاب

 در ادامه برنامه مهدوی با بیان اینکه تا دهه هفتاد کسی نمی دانست این سرودهای انقلابی را چه کسی ساخته از حمید شاهنگیان درباره انگیزه این پنهان کاری پرسید.

شاهنگیان پاسخ داد: فکر می کردم این کاری است که باید می شده و خداوند از قبل این استعداد را در من نهاده بوده پس دلیلی نداشت که در موردش صحبت کنم، تا اینکه یکی از دوستان گفت شما کاره ای نیستی، این بخشی از تاریخ انقلاب است و باید گفته شود.

شاهنگیان، اولین مدیر موسیقی بعد از انقلاب، در مورد قطعه های ساخته شده اوایل انقلاب گفت: سازهای تنبک، تار و ویولون معمولا سازهای بزمی بوده اند. برای کم کردن فشار حرمت موسیقی، من نقش های این سازها را کم کردم.

انقلاب در موسیقی در دوران انقلاب اسلامی اتفاق افتاده

جاوید در مورد کارهای فاخر دوران انقلاب گفت:  انقلاب در موسیقی در دوران انقلاب اسلامی اتفاق افتاده است. این شکل از ساختار الان کجاست؟

وی در مورد نقش کلام در سرودهای انقلابی گفت: سرودهای انقلابی در همه جای دنیا از حرکت های مردم در خیابان ها نقش می گیرد و این نقش را هنری و کامل می کند. بعضی از اهالی موسیقی متن سرودهای انقلابی را فارغ از شاعرانگی و لطافت می دانند و به همین دلیل می گویند اینها نمی توانند اثر هنری باشند، در حالیکه چیزی که از حرکت مردم یک کشور نشات گرفته چطور می تواند هنری نباشد.

موسیقی بعد از انقلاب، وام دار کلام است

شاهنگیان در ادامه بحث افزود: در اینکه اینها آن لطافت گل و بلبل را ندارند تردیدی نیست اما اگر ژرف نگاهشان کنیم بسیار لطافت های دیگری در آن ها هست. موسیقی انقلاب ما بعد از سال 57 وام دار کلام است. زیرا به طور جدی در حذف موسیقی تلاش می شد تا اینکه کلام آمد و سوار این مرکب  شد و جهتی به آن داد که مطلوب جوامع مذهبی و حوزه علمیه  بود و من به عنوان مدیر موسیقی آن روز از این مسئله برای بقای موسیقی کمک گرفتم.

این پژوهشگر موسیقی در مورد الگوی سرودهای انقلابی گفت: هنرمندان جوانی که آن دوره این کارها را انجام داده اند، آن ضرورت را حس کرده بوده اند و درست است که الگویی داشته اند اما خواستند حرف خودشان را با کار نو بزنند و نه اینکه تقلید کنند.

اکثر آثار اوایل انقلاب، نتیجه زحمات فریدون شهبازیان

وی در مورد موسیقی در اوایل انقلاب گفت :سال 58 کسانی که به یاری انقلاب آمدند در رابطه با موسیقی بسیار کم بودند. چند گروه بودند در خارج از صدا و سیما که تفکر خاصی را دنبال می کردند، عده ای از ایران رفتند و عده ای که منتظر بودند ما سرنگون بشویم بنابراین تعداد کسانی که وارد گود شدند بسیار کم بودند. جا دارد اینجا از استاد فریدون شهبازیان یاد کنم که کاملا پای هنرش و تعهد هنریش ایستاد و تقریبا تمام کارهایی که آن زمان تولید شد نتیجه زحمات ایشان بود.

نیاز به مجوز برای حمل آلات موسیقی تا دهه 70

جاوید در مورد سختی ساخت کارهای انقلابی گفت: فراموش نکنیم این آثار زمانی تولید شده است که هنرمند برای بردن تارش از خانه به مرکز سروردهای انقلابی باید مجوز داشت و این قضیه تا دهه 70 طول کشید.

در ادامه برنامه در مورد موسیقی انقلابی اقوام در زمان انقلاب که نادیده گرفته شده صحبت شد.

هوشنگ جاوید در پایان تصریح کرد : بهتر است آثار حماسی انقلابی با رنگ خود حفظ شود و تولید داشته باشیم.

«شب موسیقی» یکی از برنامه های « شب های هنر» است که به تهیه کنندگی حبیب الله ذوالفقاری، پیرامون مسائل موسیقی، یک شنبه شب ها ساعت 23 به طور زنده، از شبکه 4 سیما پخش می شود.

 

خبرنگار: مژگان رسولی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: هوشنگ جاوید رضا مهدوی شب موسیقی پژوهش موسیقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۹۴۴۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم ایجاد یک سایت فرهنگی و هنری در استان البرز

به گزارش خبرنگار مهر، عصر دوشنبه جلسه همفکری مسوولان فرهنگی و هنری البرز به میزبانی حوزه هنری این استان با حضور مدیرکل تبلیغات اسلامی استان البرز، رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر کرج، رئیس حوزه هنری البرز، معاون فرهنگی و هنری سپاه استان و رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرج برگزار شد.

این جلسه با هدف بحث، تبادل نظر و هماهنگی برای انجام اقدامات و برنامه های فرهنگی و هنری در استان البرز برگزار و در خصوص برپایی ششمین کنگره شعر امام حسن مجتبی (ع) تحت عنوان حدیث حسن نیز مباحثی مطرح و مقرر شد این اقدام فرهنگی در قالب یک لایحه به شورای اسلامی شهر کرج ارسال و ردیف بودجه برای آن در نظر گرفته شود.

محمد مهرابی، رییس حوزه هنری استان البرز در این جلسه با تاکید بر ضرورت حمایت از گروه های فرهنگی و هنری استان گفت: باید با حمایت از هنرمندان بستر رشد روزافزون آنها را فراهم کنیم تا انگیزه این قشر برای فعالیت در این استان و کمک به ترویج فرهنگ و هنر انقلابی افزایش یابد زیرا با کمک هنرمندان می توانیم در راستای ارتقای سطح فرهنگی جامعه گام برداریم.

حجت الاسلام علیرضا سعیدی، رییس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و فرهنگی شورای اسلامی شهر کرج نیز هنرمندان را بازوان ترویج فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی خواند و بیان کرد: همانگونه که در شهر و استان سایت اداری وجود دارد، لزوم ساخت یک سایت فرهنگی و هنری نیز به منظور ایجاد یک مجموعه منسجم جهت ساماندهی انجمن ها و فعالیت های هنری احساس می شود.

کد خبر 6092522

دیگر خبرها

  • در هفته هنر انقلاب اسلامی یزد چه گذشت؟
  • قطعه‌ای مسحور کننده از ویولن‌نوازی استاد نصرالله شیرین آبادی + ویدئو
  • هرجا میدان به نیروهای متعهد و انقلابی داده شد، سربلند بوده‌ایم
  • بوشهر در تعداد اجراهای موسیقی از برترین استان‌های کشور است
  • نصرالله شیرین‌آبادی، نوازنده موسیقی درگذشت
  • لزوم ایجاد یک سایت فرهنگی و هنری در استان البرز
  • ضرورت اقدامات عملی برای توقف ماشین کشتار رژیم صهیونیستی
  • نوای موسیقی مقامی خراسان در سواحل خلیج فارس
  • معلم انقلابی باید در کشور تربیت شود
  • پارک شهدای سنندج به پاتوق فرهنگی تبدیل می‌شود