Web Analytics Made Easy - Statcounter

کاغذ در سال جاری وضعیت نابسامانی را تجربه کرد. هر چند وزارت ارشاد تلاش کرد تا اوضاع را بهبود بخشد،‌ اما به نظر می‌رسد در سال آینده با مشکلات بیشتری روبرو خواهیم بود،‌ زیرا هم واردات محدودتر شد و هم خط تولید داخلی کوچک‌تر.

به گزارش گروه فرهنگی قدس آنلاین، آذر ماه که به پایان برسد،‌ ۹ ماه از سال ۹۷ می‌گذرد،‌ ۹ ماهی که برای بسیاری از صنایع  پر از چالش و مشکلات اقتصادی بود،‌ در این میان بازار متلاطم سال‌های اخیر چاپ و نشر درگیر مشکلات متعدد دیگری از جمله گرانی بیش از اندازه کاغذ و مقوا و در مواقعی کمبود کاغذ در کشور شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موضوعی که سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارتخانه متبوع‌اش تلاش کردند با ورود به آن، مشکلات بدنه نشر را مرتفع سازند که البته بحق هم باید گفت‌، این ورود اگرچه مخالفانی به ویژه در حوزه ورود کاغذ به فهرست کالاهای اساسی بهره‌مند از ارز ۴۲۰۰ تومانی داشت‌، اما تا اندازه‌ای برخی از مشکلات ناشران را در دسترسی به  کاغذ برطرف کرد، سامانی هر چند اندک به بازار کاغذ داد و وضعیت واردات را بهبود بخشید.

اما این بهبود نسبی نتوانست مشکلات دسترسی به کاغذ را برطرف کند،‌ از طرف دیگر بی‌سامانی بازار ارز در ماه‌های اخیر و درگیر بودن صنایع دیگر موجب شده تا واردات کاغذ نیز دچار مشکل شود. هر چند وزارت ارشاد و وزارت صنایع همکاری خوبی با واردکنندگان مورد تأیید خود برای انجام مراحل مقدماتی اقدام به واردات کاغذ کرده‌اند، اما انتظار چند ماهه این واردکنندگان در صف تخصیص‌های ارزی بانک مرکزی مشکل آفرین شده است.

علی‌اکبر تورانیان، یکی از ناشرانی است که در فهرست نخست واردات کاغذ برای واردات دو  هزار تن کاغذ به ارزش بیش از یک میلیون دلار تأیید شده است‌، اما تاکنون موفق به دریافت ارز تخصیص یافته از بانک مرکزی نشده است.

 شرکت تعاونی ناشران استان قم نیز که اخیراً موفق به واردات ۲۵۰ تن کاغذ چاپ و تحریر به کشور شده است، برای واردات شش هزار تن کاغذ ثبت شده در فهرست نخست نتوانست ارز بانک مرکزی را دریافت کند.

البته برخی دیگر از افراد این فهرست توانسته‌اند بخشی از کاغذهای ثبت شده را وارد کنند،‌ برای نمونه محمد متولی توانست از بانک مرکزی برای واردات ۳۰۰ تن کاغذ چاپ و تحریر ارز دریافت کند. این محموله به زودی به ایران می‌رسد و در اختیار اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران برای توزیع قرار می‌گیرد. مابقی کاغذهایی که متولی متعهد شده وارد کند، ۵۰۰ تن است که هنوز موفق به دریافت ارز آن نشده است.

با این اوصاف می‌توان انتظار داشت که با توزیع کاغذهای کشف شده از انبارهای محتکران و کاغذهایی که واردکنندگان پیشین داوطلبانه در اختیار وزارت ارشاد برای توزیع قرار داده‌اند، تا پایان سال موجودی کاغذهای توزیعی نیز به اتمام رسد؛ بنابراین سال ۹۸ سال چندان خوبی برای کاغذ چاپ و تحریر کشور نخواهد بود. طبیعی است در شرایطی که واردات نابسامان است،‌ تولید داخلی می‌تواند گره‌گشا باشد،‌ اما تولید داخلی کاغذ نیز در یکی دو سال اخیر دچار مشکلاتی از جمله نبود مواد اولیه شده است. با اجرایی شدن قانون منع برداشت چوب از جنگل‌های شمال، کارخانه چوب و کاغذ مازندران بزرگترین تولیدکننده کاغذ چاپ و تحریر و روزنامه در کشور نیز خط تولید خود  را برای یک سال متوقف کرد و اکنون بعد از گذشت چند ماه از آغاز فعالیت خط تولید چاپ و تحریر تنها بخشی از ظرفیت تولید را پاسخگوست.

علیرضا آهی، مدیرعامل کارخانه چوب و کاغذ مازندران، در این زمینه می‌گوید:  ما امسال ۳۴ درصد ظرفیت خود تولید داشتیم و تقریباً ۲۰ هزار تن تولید کردیم.

وی درباره افق پیش رو برای سال آتی گفت:‌ با این شرایطی که در کشور است و وضعیت واردات چوب و خمیر کاغذ، برای سال آینده توسعه‌ای نخواهیم داشت‌. ما ازابتدای سال تاکنون نتوانستیم هیچ واردات چوبی داشته باشیم،‌ بهره‌برداری از جنگل‌ها ممنوع شده و ما با مشکل نقدینگی و کمبود مواد اولیه روبرو هستیم.

آهی در خصوص مشکلات موجود برای واردات چوب به کشور گفت:‌ چوب ابتدا در گروه کالایی یک قرار داشت،‌ اما بعد به گروه دو که از ارز نیمایی بهره‌مندند، اضافه شد و خوب ما نتوانسته‌ایم هنوز ارز نیمایی را دریافت کنیم.

وی همچنین از دوبرابر شدن قیمت جهانی چوب خبر داد و گفت: هر تن چوب که ۵۷ دلار قیمت داشته به ۱۲۷ دلار رسیده است،‌ بنابراین تولید داخلی کاغذ نیز چندان مقرون به صرفه نیست. پس ما در کارخانه مازندران به سفارشاتی که داشتیم پایبند هستیم نه افزایش تولید. برای نمونه امسال قرار است ۱۰ هزار تن به آموزش و پرورش کاغذ دهیم که تاکنون بخشی از این تعهد انجام شده است.

با توجه به مشکلات پیش آمده در تخصیص ارز برای واردات چوب و کاهش چشمگیر تولید داخلی، می‌توان گفت سال ۹۸ سال خوبی برای صنعت چاپ و نشر کشور نخواهد بود و مشکلات دسترسی به کاغذ دوچندان خواهد شد. باید دید کارگروه کاغذ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چاره‌ای در این زمینه خواهد اندیشید یا خیر؟

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: سید عباس صالحی کاغذ وزارت ارشاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۹۴۹۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر صمت: واردات خودرو به حدی بوده که در بنادر جا نداریم

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، عباس علی‌آبادی وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره آخرین وضعیت واردات خودرو در سال جدید اظهار داشت: تا به امروز برای واردات ۱۳۰ هزار خودرو ثبت سفارش انجام شده است و این روند کماکان ادامه دارد و مردم برای خرید خودرو خارجی عجله نکنند و آن را با قیمت بالا از افرادی که به دنبال سوء استفاده هستند، خریداری نکنند.

بیشتر بخوانید: واردات خودروی جانبازان به کجا رسید؟

وی افزود:حدود ۵۰ هزار خودرو وارداتی نیز در گمرکات کشور وجود دارد و به ترتیب به مردم واگذار می شود و سرعت تحویل خودروهای وارداتی به مردم به زودی افزایش می‌یابد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: مشکل فعلی برای واردات خودرو نداشتن فضای کافی در بنادر کشور است و تعداد زیادی خودرو روی کشتی داریم.

وی تصریح کرد: ما به واردات خودرو افتخار نمی کنیم بله افتخار ما خودروهای ساخت داخل است که امیدواریم امسال خودروهای بسیار باکیفیت به مردم عرضه کنند و تحویل خوبی در صنعت خودروسازی در سال جدید رقم بزنیم.

افزایش قیمت خورد به دلیل نوسانات دیگر بازار است

علی‌آبادی درباره عرضه و قیمت گذاری خودروهای داخلی گفت: تمام تلاش ما آن است که در بعد کیفی و کمی و در ابعاد قیمتی رکودی‌های مناسبی برای عرضه به مردم داشته باشیم اما باید توجه داشت که خودرو در کشورمان کالای سرمایه ای است هر چند که من معتقد هستم که مصرفی است اما با این وجود از نوسانات دیگر در بازار تاثیر می پذیرد.

وی اظهار داشت: مردم بدانند که در تولید و عرضه خودرو در بازار کسری وجود ندارد و اگر با حوصله برخورد کنند، نیاز آنها تامین می شود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1227451 برچسب‌ها خودرو

دیگر خبرها

  • ساختمان و سازه کارخانه کاغذ سنگ الیگودرز تکمیل شده است
  • واردات روزانه ۲۰۰ تن گوشت گرم از ابتدای سال
  • جهت‌گیری در تعرفه صادرات و واردات، حمایت از تولید است
  • منع واردات کالاهای تولید داخلی/ حمایت بیشتر از تولید داخل با مشارکت ذینفغان 
  • وزیر صمت: واردات خودرو به حدی بوده که در بنادر جا نداریم
  • از سرگیری فعالیت یک واحد تولید کاغذ در فیروزکوه
  • تازه‌ترین اوضاع شرکت‌های تولیدی صندوق‌ بازنشستگی صنعت نفت بررسی شد
  • مسیر تولید در صنعت نفت از ایجاد اوضاع مطلوب برای کارکنان می‌گذرد
  • کمبودی در تولید و توزیع روغن نباتی وجود ندارد
  • طلب ۳۵۰ میلیون یورویی صنعت روغن نباتی از دولت