Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@08:32:22 GMT

محتوای آموزشی دانشگاه‌ها قدیمی است و به روز نیست

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۹۵۷۵۹

محتوای آموزشی دانشگاه‌ها قدیمی است و به روز نیست

رئیس دانشگاه تهران از برنامه این دانشگاه برای به روزرسانی محتوای آموزشی دانشجویان خبر داد و گفت: این بازنگری با تکیه بر رویکرد نوآوری و اشتغال محوری دانشجویان صورت خواهد گرفت.

به گزارش ایسنا، دکتر محمود نیلی احمدی‌آبادی امروز (دوشنبه ۲۶ آذر) در بیست وهفتمین جشنواره پژوهش و فناوری که در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد با تاکید بر این که امروزه با مشکل پیاده سازی دستاوردهای پژوهشی در کشور مواجه هستیم، اظهار کرد:‌ اگر چه خوشبختانه فرهنگ پژوهش در شرایط فعلی تا حدودی در کشور پیشرفت کرده اما انتظار داریم تاثیرات آن بیشتر شود و ما بتوانیم دستاوردهای ناشی از پژوهش را در سطح جامعه پیاده سازی کنیم که البته برگزاری جشنواره‌هایی نظیر پژوهش و فناوری فرصت خوبی برای مرور برنامه‌ها و سیاست‌های این عرصه محسوب می‌شود چرا که امکان گفت‌وگوهایی را که می‌تواند در آینده دانشگاه‌ها تاثیر گذار شود را فراهم می‌آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه با تاکید بر این که ادبیات جدیدی در عرصه‌ی دانشگاه‌ها و سیاست‌گذاری‌های این مراکز در جهان شکل گرفته است، گفت:  همان گونه که تکنولوژی شرایط زندگی ما را تغییر داده است در شرایط فعلی ادبیات جدیدی نیز در عرصه‌ فعالیت‌های دانشگاهها ایجاد شده است که این ادبیات از لحاظ تنوع بسیار بی‌نظیر است، به گونه‌ای که ما از دانشگاههای نسل اول به نسل ۳ و ۴ که نوعی از دانشگاههای کارآفرین و دارای  مسئولیت اجتماعی هستند رسیدیم و به زودی نیز به دانشگاه نسل پنجم دست خواهیم یافت.

رئیس دانشگاه تهران همچنین بین‌المللی سازی را به عنوان مهمترین هدف دانشگاههای فعلی عنوان کرد و گفت: در حال حاضر دانشگاههای جهان و از جمله دانشگاههای ایران به شیوه‌های مختلف فعالیت‌های خود را در عرصه‌های بین‌المللی توسعه می‌دهند. ضمن این که از ماموریت‌های دیگر خود نظیر مسئولیت اجتماعی آموزش و پژوهش نیز غافل نیستند.

به گفته‌ی نیلی در حال حاضر دانشگاه‌های جهان بر اساس معیارها و شاخص‌های مختلف رده بندی شدند اما این رده بندی‌ها تا چند دهه گذشته مفهوم و معنایی نداشت و بیشتر رده بندی دانشگاه‌ها در کشور آمریکا متمرکز بود و ما در سایر کشورها اعم از اروپا و غیره شاهد این رده‌بندی نبودیم اما وضعیت فعلی موجب شده است که امروز دانشگاه‌ها به یکدیگر دسترسی پیدا کنند و هر استاد نیز ارزش گذاری دانشگاه‌های مختلف را بداند.

رئیس دانشگاه تهران همچنین در بحث ردهبندی، سطح‌بندی دانشگاهها باید مراقب این امر شد که ضمن موفقیت تنظیم سیاست‌ها و برنامه‌های بیشتر برای موفقیت روز افزون در عرصه‌های مختلف توسعه خود را نیز متوقف نکنیم. بنابراین ما نمی‌توانیم از رده بندی‌های علمی جهانی کناره گیری کنیم اما سیاست‌های ما باید در راستای افزایش حفظ دانشگاه در این رده بندی‌ها باشد.

به گفته وی خوشبختانه در حال حاضر دانشگاه تهران در بسیاری از رده بندی‌های جهانی همواره رتبه‌های یکم یا دوم کشور را کسب می‌کند. اگر چه تا دستیابی به توانمندی‌های اصلی فاصله داریم و ما ظرفیت‌های بیشتری برای موفقیت‌های بیشتر در عرصه‌های داخلی و حتی خارجی داریم.

رئیس دانشگاه تهران بر ضرورت سرمایه گذاری بر روی منابع انسانی این دانشگاه تاکید کرد و گفت: باید نیروی انسانی بعنوان یک سرمایه مهم و تاثیر گذار همواره مورد توجه سیاست‌های دانشگاه قرار بگیرد و آموزش به این نیروها باید جدی تلقی شده و همیشه باید یافته‌های بشر از نسلی به نسل دیگر منتقل شود اما نکته مهم این است که محتوا و شیوه این آموزش‌ها در شرایط فعلی تغییر کرده و ما نیز باید بر اساس شیوه‌ها و متدهای نوین آموزش های خود را ارائه بدهیم.

دکتر نیلی با تاکید بر این که به روز سازی محتوای آموزش دانشگاهها با کندی پیش می‌رود گفت: ما در بسیاری از حوزه‌ها از جمله پژوهش بسیار خوب عمل کرده و می‌کنیم اگر چه شبکه سازی ها و فعالیت‌های بین‌المللی در این زمینه محدود است اما در پژوهش به شیوه‌های نوین آشنا هستیم‌و بهترین ها را جذب می‌کنیم. این در حالی است که در آموزش همچنان شیوه قدیمی را پیش گرفتیم و محتوای مطالب آموزشی به روز نیست.

وی از برنامه دانشگاه تهران برای به روز سازی محتوای آموزش و تبیین این مطالب در آینده‌ نزدیک خبر داد و گفت: این بازنگری‌ها با رویکرد نوآوری مورد بررسی قرار می‌گیرد. ضمن این که سعی می کنیم دوره‌های کهاد را نیز در دانشگاه اجرایی کنیم و علاوه بر آن دانشجویان این اختیار را داشته باشند که واحدهای اختیاری خود را به انتخاب خود از واحدها یا گروه‌های دیگر جذب کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دانشگاه تهران رییس دانشگاه تهران هفته پژوهش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۹۵۷۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میدان شهرت در ایران

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، کتاب «میدان شهرت در ایران» اثر پژوهشی احسان شاه‌قاسمی (عضو هیأت علمی گروه ارتباطات دانشگاه تهران) است. این پژوهش به بررسی نقش سلبریتی‌ها در جامعه ایران می‌پردازد و به جنبه‌هایی از این صنعت نوپدید در کشورمان اشاره دارد که تاکنون دیده نشده‌ است. 

 این کتاب با مقدمه آرتور آسابرگر که یکی از بزرگ‌ترین استادان و پژوهشگران زنده علم ارتباطات در دنیا است، از سوی انتشارات پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی منتشر شده است. کتاب «میدان شهرت در ایران» در شانزدهمین جشنواره بین‌المللی پژوهش فرهنگی در محور رسانه و ارتباطات به‌عنوان اثر برگزیده معرفی شد.

 سه فصل اول کتاب به توضیح تاریخچه شهرت در ایران، شالوده‌های شهرت، نقش صنعت شهرت در سلبریتی‌سازی و... اختصاص دارد.

در سه فصل دوم، به مسائلی همچون فمنیسم شهرت، نیکوکاری سلبریتی‌ها و شهرت و دین پرداخته شده است.

 در فصل ششم نشان داده می‌شود صنعت شهرت چگونه از عناصر دینی برای سلبریتی‌سازی استفاده می‌کند و چگونه مخاطبان و کاربران به مسیری کشانده می‌شوند که احساس کنند با سلبریتی‌ها روابط صمیمانه شخصی و دوسویه دارند.

در فصل هفتم، نویسنده به مسأله مصرف‌گرایی و رابطه آن با شهرت پرداخته و نشان می‌دهد چگونه سلبریتی‌ها به‌صورت آشکار و نهان، مصرف‌گرایی را تبلیغ می‌کنند و چگونه این کار آنها در تضاد با ادعا‌های زیست محیطی آنها قرار می‌گیرد.

فصل هشتم این کتاب به توصیه‌هایی برای مدیریت فرهنگ شهرت اختصاص یافته است. این کتاب تلاش دارد به این سوالات پاسخ گوید:

فرهنگ شهرت از کجا پیدا شد و در ایران چه روندی را طی کرده است؟ رابطه شهرت و پول چیست؟ فضای مجازی چه کمکی به سلبریتی‌ها کرده است؟ چرا نیکوکاری سلبریتی‌ها زیانبار است؟ شهرت چه ارتباطی با فمنیسم پیدا می‌کند؟

آسابرگر در مقدمه کتاب «میدان شهرت در ایران» می‌نویسد: این کتاب به جنبه‌هایی از این صنعت نو پدید در ایران اشاره می‌کند که تا کنون دیده نشده‌اند. مطالب این کتاب کمک می‌کند که حتی مخاطب غیرایرانی هـم به جنبه‌هایـی از شهرت در کشور خودش آگاه شود کـه تا کنون در پیش چشم او بوده و نمی‌دیده است، و شاید این را بتوان مهم‌ترین امتیاز کتاب دانست.

شاه‌قاسمی، نویسنده کتاب می‌گوید از حدود ده سال پیش که مطالعه روی شهرت را آغاز کرده است، هر روز افراد بیشتری متوجه شده‌اند مسأله شهرت مسئله‌ای مهم در فرهنگ ماست. اوایل کار، حتی جامعه‌شناسان بسیاری به او می‌گفتند مسأله شهرت در ایران چندان مهم نیست که ارزش پژوهش‌های گسترده و ژرف را داشته باشد. رسانه‌های رسمی و غیررسمی ایران چندان مسأله شهرت را جدی نمی‌گرفتند و دانشجویان علوم انسانی کمتر این حوزه را حوزه مهمی برای انجام پژوهش و نگارش پایان‌نامه و رساله می‌دانستند. امروز که میلیون‌ها نوجوان ایرانی عملا برای سلبریتی‌های داخلی و خارجی بردگی می‌کنند، پژوهش‌های بسیار بیشتر و بهتری در این حوزه انجام می‌شود.

بریده‌ای از کتاب «میدان شهرت در ایران» که گوشه‌ای از این ابعاد ناپیدا را ملموس‌تر بیان می‌کند به این شرح است:

«سلبریتی‌های ایرانی معمولاً از اصطلاح «خراب شده» در توصیف کشورشان استفاده می‌کنند انگار این کشور ویرانه‌ای است که لیاقت آنها را ندارد و آنها با بازگشت به این کشور یا ماندن در آن باید بر سرش منت بگذارند. هر وقت چنین اظهار نظر‌هایی را می‌شنوم سه نکته به ذهنم می‌رسد، نخست باید از دوگانه حکومت ملت پرهیز کرد حکومت هم بخشی از ملت است و برعکس. نمی‌توان تصور کرد نیرویی اسرارامیز تعدادی غیرایرانی را از کشوری دیگر آورده است تا در جایگاه‌های مؤثر حکومتی قرار بگیرند و ایران را خراب کنند. دوم سلبریتی‌ها هرگز نمی‌گویند که این خراب شده باعث بالیدن و موفقیت آنها شده است. سوم و از همه مهم‌تر، سلبریتی‌ها هرگز توضیح نمی‌دهند که اگر ایران شایستگی آنها را ندارد چرا حاضر نیستند در جایی کار کنند که شایستگی آنها را دارد.»                     

احسان شاه‌قاسمی در سال ۱۳۵۷ در شهرستان رستم به دنیا آمد. کودکی را در نورآباد ممسنی، شیراز و تهران گذراند. در سال ۱۳۸۱ با مدرک کارشناسی مهندسی مکانیک از دانشگاه شیراز فارغ التحصیل شد و بعد از گذراندن دوره سربازی، در سال ۱۳۸۴ وارد دوره کارشناسی ارشد ارتباطات در دانشگاه تهران شد و تحصیلات خود را تا سطح دکتری در این دانشگاه ادامه داد. شاه‌قاسمی از سال ۱۳۹۴ به عنوان عضو هیات علمی در گروه ارتباطات دانشگاه تهران مشغول کارشد.

وی در دو دهه گذشته بیش از پنجاه کتاب را از انگلیسی به فارسی ترجمه کرده و دست کم چهار کتاب را به زبان‌های فارسی و انگلیسی منتشر نموده است. مقاله‌های او در مجلات مهم منتشر شده است. از سال ۱۳۹۹ شاه‌قاسمی برای اولین بار درس مطالعات شهرت و هواداران را در ایران ارائه کرد. او پیش از آن یک دهه را صرف مطالعه و تحقیق درباره شهرت و رابطه آن با رسانه‌ها کرده بود. در سال ۱۴۰۲ پژوهش‌های او در قالب کتابی به نام «میدان شهرت در ایران» به وسیله پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی منتشر شد و به عنوان مهم‌ترین منبع تدریس مطالعات شهرت در اختیار دانشگاه‌های مختلف قرار گرفت.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برای تقویت میدان کتاب کودک و نوجوان چه باید کرد؟
  • دانشگاه علوم پزشکی مشهد، میزبان جشنواره شهید مطهری
  • میدان شهرت در ایران
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها آغاز شد
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها از امروز آغاز شد
  • دهه سرآمدی آموزش فرصت مغتنمی برای ادای احترام به پیشگامان ساحت تولید و نشر معرفت و حکمت است
  • پذیرش دانشجوی خارجی در ارشد هوشبری در دانشگاه جندی شاپور اهواز
  • توسعه همکاریهای موسسات آموزش عالی با فرمانداری ارومیه
  • واکنش صحرایی به گزارش مهر/ ۱۰ امتیاز در رتبه بندی دانشجو معملمان
  • ۱۰ امتیاز برای دانشجومعلمان در مرحله ارتقای رتبه‌بندی