Web Analytics Made Easy - Statcounter

قائم مقام معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بر ضرورت تغییر رویکرد در نظام آموزش عالی کشور تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر مهدی کشمیری در مراسم معرفی و تجلیل از پژوهشگران برتر استان مرکزی که در دانشگاه اراک برگزار شد، درک درست مدیران و برنامه‌ریزان اجرایی کشور نسبت به موضوع پژوهش و اقدام شایسته در این راستا را ٢ رکن اصلی در اثربخشی و تبلور پژوهش و فناوری‌های کارآمد دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر اینکه علیرغم ضعف‌های موجود دو حوزه پژوهش و فناوری کشور، اما موفقیت های این حوزه از برآیند موفقیت‌های کشور بیشتر است، گفت: هر زمانی که به حوزه پژوهش بها داده شده بهره‌برداری و ثمره مناسبی حاصل شده است، صنعت دفاعی کشور به دلیل نگاه به ظرفیت داخلی موفقیت‌های بسیار خوبی کسب کرده است، اما از طرفی این سوال نیز وجود دارد که از هزار و ٣٠٠ میلیارد تومان قرارداد پژوهشی منعقد شده در وزارت نفت تاکنون چه مقدار پژوهش عملیاتی انجام شده است.

کشمیری با اشاره به آغاز سرمایه‌گذاری در بحث تربیت نیروی انسانی از دهه ٦٠، افزود: توسعه تحصیلات تکمیلی از دهه 70 آغاز شد که با شکل‌گیری تحصیلات تکمیلی سرمایه‌گذاری آموزشی و علمی در حوزه پژوهش انجام گرفت و یک دهه بعد نمونه‌های این سرمایه گذاری نمایان شده است، داشته‌های امروز باعث افتخار است اما تنها بخشی از ایده‌آل‌هاست، اگر پژوهش را برابر با نشر مقالات بدانیم متضرر شده‌ایم در حالی که باید دستاوردهای علمی به دستاوردهای اقتصادی تبدیل شود.

وی بیان کرد: ایران از ابتدای دهه 80 به بحث فناوری و نوآوری ورود کرده است و این موضوع مهم باید در مجموعه کاری وزارت علوم مورد توجه قرار گرفته و رویکرد اصلاح آموزش عالی مدنظر قرار گیرد.

قائم مقام معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه تغییر رویکرد در نظام آموزش عالی اصلی اجتناب‌ناپذیر است و این امر تنها به عوامل اجرایی باز نمی‌گردد بلکه باید اعضای هیات علمی و مجموعه دانشگاهی نیز این تغییر رویکرد را دنبال کنند، اظهار کرد: باید مباحث کارآفرینی، ارزش آفرینی، ثروت آفرینی و نقش آفرینی مورد توجه قرار گیرد و در جهت رفع نیازهای جامعه حرکت کرد، ساختار نظام آموزش عالی باید به گونه ای باشد که فارغ‌التحصیلان مورد بهره‌برداری قرار گیرند و در این مسیر نباید تنها به اقدامات وزارت علوم و عوامل اجرایی در ستاد وابسته بود.

وی با تاکید بر تغییر نگرش و رویکردها نسبت به آیین‌نامه ارتقای علمی توسط اعضای هیات علمی و پژوهشگران و توجه به برون داد و اثربخشی پژوهش‌ها تصریح کرد: توسعه اقتصادی به نوآوری گره‌ خورده است، جایگاه شانزدهم کشور در مراتب علمی جهان محور توجهات نیست بلکه باید این جایگاه علمی کشور به توفیقات اقتصادی منتهی شود که این نوآوری در واقع وابسته به شرکت‌های نوپاست، 22 درصد نوآوری دنیا مربوط به شرکت‌های نوپاست و 95 درصد نوآوری‌های موثر نیز از دل استارت‌آپ‌ها بیرون آمده است که در اقتصاد بسیار موثر است.

کشمیری بیان کرد: شرکت‌های نوپا و دانش‌بنیان ریشه در میان فارغ‌التحصیلان دارند. این شرکت ها فضای کارآفرینی را شکل می‌دهند و دانشگاه نیز باید فضای جدید را هضم و در جهت توسعه آن تلاش کند.

به گزارش ایسنا، در این مراسم از 62 پژوهشگر برتر استان مرکزی تجلیل شد و تفاهم‌نامه همکاری علمی بین دانشگاه اراک و دانشگاه اسلوونی به امضا رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آموزش عالی پژوهش منطقه مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۹۶۰۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت توسعه حمل و نقل عمومی برای کاهش آلایندگی


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شورای عالی استانها، شهرام دبیری، در نشست مشترک با معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور، با بیان اینکه اگر جوانب محیط زیستی در توسعه لحاظ نشود، ممکن است خطراتی برای انسان و نسل آینده داشته باشد، تاکید کرد: ضمن تلاش برای رفع نیازهای جامعه، باید مراقب باشیم محیط زیست به خطر نیفتد و ضرری به نسلهای آینده نرسد.

دبیری تأکید کرد: مجموعه شوراهای کشور و شورای عالی استانها با بیش از 126 هزار عضو، ظرفیت بالایی برای تعامل با سازمان محیط زیست دارند.

وی اهمیت فرهنگ سازی و آموزش در حوزه محیط زیست را یادآور شد و افزود: آموزش و پرورش، شوراها و سازمان محیط زیست می توانند قدم های خوبی برای آموزش، فرهنگ سازی و ترویج حفظ و حراست از محیط زیست بردارند.

رئیس شورای عالی استانها اظهار داشت: کارها و اقدامات باید به گونه‌ای باشد که مردم آن را لمس کنند، مثلاً در زمینه مصرف کیسه های پلاستیکی باید فرهنگ سازی و کارهای اجرایی صورت گیرد.

دبیری خاطرنشان کرد: ایران در زمینه انرژی‌های پاک ظرفیت خوبی دارد و می توان با برنامه‌ریزی از خورشید و باد و دریا برای تولید انرژی پاک استفاده کرد.

وی در مورد صنایع آلاینده، بیان کرد: گاهی یک صنعت آلاینده دیر شناسایی می شود که در این مدت خسارات زیادی به محیط زیست آن منطقه وارد می شود، شهرداری ها باید از عوارض آلایندگی برای بهبود وضعیت استفاده کنند.

دبیری درباره تعداد خودروها و آلایندگی آنها نیز، گفت: در برخی شهرها تعداد خودروها نسبت به ظرفیت آن بسیار بیشتر است. در این شهرها باید توسعه حمل و نقل عمومی جدی گرفته شود و کیفیت نیز باید ارتقاء یابد و لازم است دولت در این زمینه یارانه توسعه کمی و کیفی حمل و نقل عمومی را افزایش دهد.

رئیس شورای عالی استان ها تصریح کرد: شورا طبق قانون می تواند لایحه و طرح به مجلس ارائه دهد، بنابراین در این زمینه هم می توانیم به سازمان حفاظت محیط‌زیست کمک کنیم و از این ظرفیت در راستای مسائل محیط زیستی استفاده کنیم.

دیگر خبرها

  • نقش آفرینی مراکز نوآوری در حفظ و ترویج قانون جهش تولید دانش‌بنیان
  • ضرورت حمایت از هم‌افزایی مراکز نوآوری برای ایجاد «مراکز هم‌آفرینی»
  • ضرورت توسعه حمل و نقل عمومی برای کاهش آلایندگی
  • ضرورت شبکه‌سازی میان مراکز نوآوری و کارآفرینی
  • توسعه علمی، سکوی جهش تولید
  • فعالیت 490 مرکز نوآوری در کشور/ ضرورت رفع مسائل اساسی با ظرفیت‌های قانون جهش تولید
  • تشکیل سازمان «سپند» در جهت دستیابی به فناوری های برتر دفاعی
  • تشکیل سازمان «سپند» در جهت دستیابی به فناوری های برتر دفاعی
  • تعداد شرکت های فناوری و نوآوری کشاورزی به ۱۰۰۰ خواهد رسید
  • دهکده‌های فناوری و نوآوری کشاورزی به عدد ۱۰۰۰ خواهد رسید