Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-23@21:15:32 GMT

بازی سازش از پکن و مسکو تا تهران

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۹۶۱۸۱

بازی سازش از پکن و مسکو تا تهران

از درون تهی کردن نظام از ارزش های انقلابی، هدف غایی خط سازش است. همان خطی که بسیاری دیگر از رقبای غرب را از سر راه کنار زده و حالا ایران را در این آزمون قرار داده است. ۲۶ آذر ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۶ رسانه ها خواندنی نظرات - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم ، سازش با غرب یک راهبرد قدیمی برای مهار کشورهایی است که به نوعی آلترناتیو غرب برای ایجاد هژمونی در سبک زندگی مردم و سبک رهبری سیاسی به شمار می روند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در طول تاریخ هرگاه یک کشور مستقل در برابر قدرت‌های غربی قدعلم کرده و توانسته است قدرت نرمی برای الهام بخشی به سایر کشورها بیابد، با استراتژی سازش مهار شده تا غرب از سوی این استقلال معنایی و سیاسی به چالش کشیده نشود.

کشورهای بسیاری وجود داشته و دارند که حاضر نبوده اند در برابر استعمار غربی سرفرود آورند. امپراطوری ژاپن یک نمونه از این کشورها بوده که در جریان جنگ جهانی دوم هدف حمله وحشیانه هسته ای آمریکا قرار گرفت و سازشکاران داخلی را بر آن داشت تا از طریق تبلیغات وسیع، ژاپنی ها را به این نتیجه برسانند که مقاومت با غرب بیهوده است و به جای مقاومت و حفظ استقلال باید خود را به عنوان یک مستعمره، تسلیم آمریکا و متحدانش کرد و ژاپن بعد از جنگ جهانی دوم عملا تحت سیطره آمریکا است.

کشور دیگری که با راهبرد سازش، مهار شد، چین بود. کشوری که موفق شد با سرعت به پیشرفت اقتصادی رسیده و بدون اینکه در زمین لیبرال دموکراسی غربی بازی کند، توانست به یک قدرت اقتصادی و سیاسی تبدیل شود. با این حال از دهه هشتاد میلادی، تلاش خط سازش برای اینکه چین مقابل ایالات متحده نایستد، باعث شد تا این کشور به سیاست درهای باز روی آورده و به طور خلاصه، اژدهای زرد با راهبرد سازش، مهار شود و چین ، امروز عملا یک کشور مهار شده تلقی می شود هرچند که در برخی سطوح در مقابل آمریکا می ایستد.

اتحاد جماهیر شوروی هم که به دلیل رقابت سنگین با غرب در دوره جنگ سرد به شدت تضعیف شده بود، در نهایت با کمک سازشکاران داخلی فروپاشید و برای همیشه به تاریخ پیوست. شوروی به این خاطر موفق نشد در برابر غرب بایستد که سرویس جاسوسی آمریکا با رسوخ به افکار نخبگان سیاسی این کشور تفکر تسلیم و سازش را مورد تاکید قرار داده و در نهایت این ابرقدرت را در جایگاهی قرار داد تا از طریق مصالحه با آمریکا، همه اعتبار سیاسی خود در محیط بین الملل را از دست داده و در نهایت از درون فروبپاشد.

در ارتباط با کره شمالی نیز هم اکنون همین سناریو در حال اجراست. سازشکاران رهبر کره شمالی را ترغیب می کنند با رئیس جمهور آمریکا دیدار کند. این دیدارها اگر به توافقات عملی منتهی شود، در نهایت این پیام را برای افکارعمومی کره در پی خواهد داشت که اگر بنابر سازش با غرب است، چرا باید سیستم سیاسی موجود را ادامه داد؟ بنابراین نوعی فروپاشی و استحاله درونی می تواند پیش روی پیونگ یانگ هم باشد.

تکرار چندباره سناریوی سازش، این گمانه را تقویت می کند که هدف از فشارها بر ایران نیز نوعی تکرار همین سناریو از طریق جریانات داخلی باشد. جریاناتی که آرزوی تبدیل شدن ایران به چین دوم را دارند و می کوشند تا از طریق شبیه سازی هایی، نظام را به این نتیجه برسانند که بهتر است با غرب سازش کرد و از منافع آن بهره برد.این جریان داخلی سازش سالهاست به انحاء مختلف این پروژه را پیش می برد و لیکن در طی 1-2 سال اخیر با حدت بیشتری دنبال اجرای این پروژه است . پیوند زدن موضوع به معیشت مردم یکی از تاکتیک های طراحان بازی سازش است.

راهبرد سازش و هضم در سیاست جهانی از جمله مواردی است که طراحان این بازی آن را دنبال می کنند. شبکه تولید، توزیع و تفسیر راهبرد سازش توانسته است لایه های محتلف نخبگی در میان جامعه، جریانهای سیاسی و نهادهای دولتی را به مرحله ای از پذیرش این ادعا که مقاومت هزینه زا است و کمکی به بهبود معیشت و توسعه اقتصادی نمی کند و در مقابل راهبرد سازش در صورت تحقق کلید توسعه و رفاه و بهبود معیشت است را هدایت کند. با مروری لر  دیدگاه ها و تفاسیر چهره های سیاسی طرفدار راهبرد سازش به رابطه مستقیم معنادار محتوا و ماهیت متحد آنها در پیش برد سیاست سازش و به حاشیه راندن راهبرد دیپلماسی انقلابی و راهبرد مقاومت درحوزه اقتصاد و سیاست دست خواهیم یافت.

از درون تهی کردن نظام از ارزش های انقلابی، هدف غایی خط سازش است. همان خطی که بسیاری دیگر از رقبای غرب را از سر راه کنار زده و حالا ایران را در این آزمون قرار داده که آیا حاضر هستند مقاومت در برابر بی عدالتی جهانی را ادامه دهد یا به ناچار باید تن به سازش دهد؟

منبع:فارس

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R41383/P41383/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۹۶۱۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسکو: جنگ ترکیبی با روسیه به قیمت تحقیر آمریکا تمام می‌شود

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، روسیه امروز یکشنبه اعلام کرد که بسته ۶۰.۸۴ میلیارد دلاری کمک‌های نظامی آمریکا به اوکراین حاکی از آن است که واشینگتن هرچه عمیق‌تر در آتش جنگ ترکیبی (هیبریدی) با روسیه می‌دمد- نبردی که به باور مسکو همانند جنگ‌های ویتنام و افغانستان، به شدیدترین شکل ممکن با تحقیر ایالات متحده به اتمام خواهد رسید.

از زمان بحران موشکی کوبا در سال ۱۹۶۲، حمله روسیه به اوکراین که نقطه آغاز آن سال ۲۰۲۲ بود، بدترین بحران حاکم بر روابط مسکو و بلوک غرب تلقی می‌شود.

به‌رغم مخالفت جمهوری‌خواهان دوآتشه، طیف میانه‌رو حزب جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا با دموکرات‌ها متحد شدند تا به این ترتیب، بسته کمک ۹۵ میلیارد دلاری به اوکراین، اسرائیل و تایوان با عبور از سد کنگره به میز «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا راه پیدا کند.

در واکنش به این اقدام، «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت: به نظر می‌آید که آمریکا می‌خواهد اوکراین تا نفر آخر بجنگد.

«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین نیز با اشاره به بلاعوض نبودن کمک‌های واشینگتن، هشدار داد که این اقدام «آمریکا را بیش از پیش ثروتمند و اوکراین را ورشکسته‌تر خواهد کرد».

اما «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین در واکنش به این کمک، ضمن قدردانی از هر دو حزب کنگره آمریکا، از «مایک جانسون» سخنگوی مجلس نمایندگان، قدردانی ویژه کرد و در «ایکس» نوشت که این تصمیم جانسون «تاریخ را در مسیر درست حفظ کرد.»

مخالفان بسته کمکی آمریکا به اوکراین، به‌ویژه جمهوری‌خواهان راست‌گرا، عقیده دارند که ایالات متحده باید روی مشکلات داخلی تمرکز کرده و به امنیت مرز‌ها و بدهی این کشور بپردازد.

همچنین مجلس نمایندگان آمریکا در اقدامی که تا حدودی شکاف‌های موجود میان نمایندگانش در زمینه حمایت قاطع از اسرائیل را نمایان کرد، ۲۶ میلیارد دلار را برای کمک به اسرائیل (شامل ۹.۱ میلیارد دلار جهت امور بشردوستانه) در نظر گرفته است.

در حالی که کمک به اوکراین نتوانست حمایت اکثریت را در میان جمهوری‌خواهان به دست آورد، این گروهی از دموکرات‌های مترقی بودند که با دادن رأی منفی به لایحه کمک به اسرائیل، خواستار پایان یافتن جنگ غزه و جان باختن غیرنظامیان شدند.

با این حال، بایدن با اشاره به اقدام نظامی جمهوری اسلامی علیه رژیم صهیونیستی، در بیانیه‌ای مدعی شد: «از آنجا که اسرائیل با حملات بی‌سابقه‌ای از سوی ایران، و اوکراین با بمباران مداوم روسیه مواجه است، این اقدام (تصویب کمک) با قید فوریت شدید انجام شد.»

بسته آمریکا شامل ۱۷ میلیارد دلار کمک نظامی به اسرائیل و حدود ۹‬ میلیارد دلار کمک بشردوستانه به غزه و سایر مناطق جنگ‌زده است.

بنابر گزارش روزنامه «تایمز اسرائیل»، از این ۱۷ میلیارد دلار، حدود ۵، ۲ میلیارد دلار صرف تکمیل و توسعه سیستم دفاع موشکی اسرائیل خواهد شد. ۳‬, ۵ میلیارد دلار صرف خرید سیستم‌های تسلیحاتی پیشرفته می‌شود. ۱ میلیارد دلار برای افزایش تولید تسلیحات، ۴‬, ۴‬ میلیارد دلار برای سایر تجهیزات دفاعی و خدمات ارائه‌شده به اسرائیل و حدود ۲، ۴‬ میلیارد دلار نیز در عملیات ایالات متحده در غزه هزینه خواهد شد.

انتهای پیام/

مریم خرمائی

دیگر خبرها

  • چین اتهامات آمریکا درباره تبادلات پکن و مسکو را رد کرد
  • لاوروف: غرب در آستانه یک درگیری هسته‌ای است
  • هشدار مسکو درباره شکست تحقیرآمیز آمریکا در اوکراین
  • ادعای رئیس‌جمهوری لهستان درباره راهبرد آتی روسیه
  • پشتیبانی اقتصاد ایران از تغییر راهبرد نظامی
  • خشم روسیه از کمک گزاف آمریکا به اوکراین
  • پشتیبانی اقتصاد ایران از تغییر راهبرد نظامی کشور
  • مسکو: جنگ ترکیبی با روسیه به قیمت تحقیر آمریکا تمام می‌شود
  • راهبرد آمریکا در غرب آسیا چرا و چگونه شکست خورد؟
  • بلینکن با موضع تهدید به چین می‌رود