Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-26@03:21:51 GMT

تالاب حله فرصت پنهان گردشگری استان بوشهر

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۹۶۳۰۳

تالاب حله فرصت پنهان گردشگری استان بوشهر

تالاب حله در محل تلاقی دو رودخانه دالکی و شاپور در منطقه حله تیکی از تالاب های مشهور جنوب ایران محسوب می شود و یکی از زیباترین مناظر طبیعی سواحل جنوبی کشور است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سپاس تالاب حله در منطقه حفاظت شده حله در استان بوشهر قرار دارد. مساحت این تالاب ۴۲۶۰۰ هکتار است و تشکیل آن  به  سال  1343 برمی گردد که بر اثر طغیان رودخانه و تغییر مسیر دادن این تالاب با نفوذ مسیر سابق در زمین‌های مجاور تشکیل شده‌است و از آن سال به بعد به عنوان تالاب و منطقه حفاظت شده زیر نظر محیط زیست استان بوشهر قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آب این تالاب از سرریز جریان رودخانه دالکی و شاپور، بارندگی زمستانه و تا حدودی جزر و مد خلیج فارس تامین می شود.

در این تالاب هزاران پرنده آبزی مهاجر زندگی می‌کنند,  از مهم‌ترین جذابیت‌های تالاب حله می‌توان به تنوع گیاهی و وجود رودخانه اشاره کرد. نزدیک بودنِ سواحل این تالاب به زیستگاه غنی حیات وحش از دیگر ویژگی‌های این تالاب به شمار می‌رود که این منطقه را به حیات وحش تبدیل کرده است.

گیاهان آبزی تالاب زیستگاه پرندگان آبزی و کنارآبزی است و  پوشش گیاهی آن شامل بوته‌های شور پسند، گیاهان علوفه‌ای، درختان گز، گردو،  اشک  و گیاهان تالابی نخل مردابی، نی،  بزواش،  پیازین و گزنه پالویی می‌باشد. این منطقه زیستگاه جانورانی چون گراز،  شغال،  گرگ،  روباه معمولی و خرگوش است و پرندگانی چون دراج، کوکر، قمری،  کبوتر چاهی، چکاوک،  کاکلی،  حواصیل خاکستری،  درنا،  غاز خاکستری،  فلامینگو، مرغ سقا،  پاخاکستری، بوتیمار،  اردک کله تیر،  اردک نوک پهن، هوبره و انواع باز در آن بسر می برند.

آب در تالاب حله از خردادماه تا مهرماه هر سال کاهش پیدا می کند طوریکه به علت خشکسالی ها در 10 سال اخیر تابستان هر سال گاهاٌ خشک می شود اما با با بارندگی فصل پاییز و زمستان آبگیری می شود. ایجاد سد رئیسعلی دلواری، آبیاری نخیلات وباغ ها توسط کشاورزان در آن منطقه به روشهای غرقابی از دلایل نرسیدن آب به تالاب حله در برخی از فصول سال است.

در مطالعاتی که درباره هیدرولوژی تالاب حله انجام گرفته است مشخص شده قسمتی از دلایل کاهش سطح آب تالاب رسوب گذاری شکل گرفته در سال های اخیر می باشد که باعث شده که شیب مصب ها و رودخانه ها معکوس شود و بخشی از آب ورودی به تالاب وارد محدوده مدنظر نمی شد و در این ارتباط با وزارت نیرو مکاتبات لازم صورت گرفته تا با لایروبی دهانه تالاب آب موردنیاز به سطح تالاب حله منتقل شود.

بارندگی های اخیر پاییزی سبب افزایش ارتفاع آب منطقه حله استان بوشهر گردیده است و شادابی و طراوت خاصی به  منطقه حله و اطراف این منطقه  بخشیده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر در این رابطه گفته است: به لطف بارش‌ها و نازل رحمت‌های الهی طی چند روز اخیر احیا و آب این تالاب به دریا متصل شد. فرهاد قلی‌نژاد ادامه داده است: منطقه حفاظت شده حله را پناهگاه مناسب و امن برای پرندگان مهاجر و زمستان‌گذر دانست و گفت: منطقه حله محل زیست و زادآوری  پرندگانی همچون مرغابی، غاز، پرستوی دریایی و دیگر پرندگان نادر است که احیا این تالاب در نتیجه انجام اقدامات حفاظتی بوده که با بارندگی‌های اخیر پاییزی به آبگیری و احیا کامل رسیده است.

احیای تالاب حله فرصتی برای علاقمندان به طبیعت و پرنده‌نگاران فراهم ساخته تا از زیبایی‌های این طبیعت استفاده کرده و از نزدیک شاهد طبیعت خاص این منطقه باشند. گردشگران در بازدید از تالاب حله می‌توانند گیاهان آبزی را مشاهده کنند زیرا این تالاب محل زندگی مهمی برای جانوران و پرندگان آبزی محسوب می‌شود.

جالب است بدانید انواع پرندگان شکاری و عقاب‌ها که در کمتر جایی دیده می‌شوند، در منطقه حفاظت شده و هم در منطقه تالاب حله نمایان است و این جاذبه طبیعی استان بوشهر فرصت پنهان گردگشری است که در صورت فراهم شدن امکانات مناسب مثل تورهای گردشگری، تور لیدرها آشنا می تواند از سراسر کشور علاقمندان به حیات وحش کشور را به خود جذب کند.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۹۶۳۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عاملان مرگ پرندگان زنبورخوار در ارسنجان دستگیر شدند

به گزارش خبرگزاری مهر، حسن ابراهیمی با اظهار تأسف از این رویداد ناخوشایند گفت: در پی ارسال گزارشات مردمی و دوستداران حیات وحش شهرستان مبنی بر تلف شدن پرندگان از نوع زنبور خوار در جنگل این شهرستان، دو نفر زنبوردار غیربومی متخلف که با ترفندهای خاص به منظور جلوگیری از خسارت به کندوهای خود با آغشته کردن سم به زنبورعسل وبا خوراندن طعمه‌های آغشته به سم مبادرت به از بین بردن این پرنده‌های زیبا کرده بودند، دستگیر شدند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ارسنجان ادامه داد: زنبور داران متخلف اقدام به از بین بردن تعداد ۴۰ قطعه پرنده از نوع زنبورخوار در منطقه ممنوعه کوه سیاه در جنگل بناب و دهنه حسین کشته شهرستان ارسنجان کرده بودند.

به گفته این مسؤول، مأموران اجرایی اداره حفاظت محیط زیست جهت رصد و گشت و پایش و بررسی دقیق موضوع ضمن شناسایی و دستگیری متخلفان در منطقه، مراتب تخلف نامبردگان را صورت جلسه کردند و آثار تخلف و تلفات پرندگان وحشی نیز مستندسازی و پرونده این تخلف به منظور اقدامات و برخورد قانونی به دادگاه ارسال شد.

وی افزود: متخلفان به دلیل کسب درآمد و منفعت شخصی اقدام به کشتار بی‌رحمانه این گونه حیات وحش کرده بودند اما نقش با ارزش و بی‌بدیل اینگونه از پرندگان بر کسی پوشیده نیست.

ابراهیمی تاکید کرد: مأموران این اداره با هدف حفظ حیات وحش و انجام رسالت سازمانی خود در صورت وجود چنین تخلفاتی در حوزه شهرستان بدون اغماض برخورد خواهند کرد و چنین تخلفاتی قطعاً از چشم مأمورین این اداره پوشیده نخواهد ماند.

وی در پایان درخواست کرد کسانی که شاهد بروز این تخلفات و اقدامات غیرانسانی در منطقه هستند در اسرع وقت موضوع را به اداره محیط زیست اطلاع دهند.

ابراهیمی با اشاره به راهکارهای پیشگیرانه برای در امان ماندن کندوهای عسل از هجوم زنبورخواران گفت: پیشنهاد می‌شود زنبورداران با ایجاد سروصدا در اطراف کندوها و برپایی مترسک و یا ایجاد امواج و یا صدای پرندگان شکاری این پرندگان را دور کنند و از وارد آمدن خسارت و زیان به طبیعت بپرهیزند.

کد خبر 6086296

دیگر خبرها

  • تالاب درگه سنگی پذیرای بیش از ۱۵ هزار قطعه فلامینگو بود
  • سال گذشته تالاب درگه سنگی پذیرای بیش از ۱۵ هزار قطعه فلامینگو بود
  • شناسه یکتا مهمترین راهکار برای مقابله با عوامل اقتصاد پنهان
  • تالاب کجی نمکزار نهبندان ۳۰ درصد آبگیری شد
  • آبگیری ۳۰ درصد از تالاب کجی نمکزار نهبندان
  • تالاب انزلی، میزبان بیش از هزار پرستوی دریایی
  • ظرفیت‌های اقتصادی استان بوشهر معرفی می‌شود
  • میزبانی تالاب قره گُل بوکان از پرندگان مهاجر و بومی
  • تالاب قره گل بوکان میزبان پرندگان مهاجر و‌ بومی
  • عاملان مرگ پرندگان زنبورخوار در ارسنجان دستگیر شدند