Web Analytics Made Easy - Statcounter

حریرچی گفت: با اجرای طرح تحول سلامت سزارین‌های نخست‌زا کاهش پیدا کرده است و ما برای کاهش سزارین در کشور برنامه‌ریزی کردیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، «ایرج حریرچی» با بیان اینکه زایمان شایع ترین علت بستری در بیمارستان ها است، گفت: یک میلیون و 528 هزار و 54 مورد زایمان در سال 95 داشته ایم که 277 مورد مرگ و میر گزارش شده است که حدود 18.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

1 درصد در هر 60 هزار زایمان می باشد.



سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه ما به دنبال رسیدن به آمار 10 درصد در هر 100 هزار مورد هستیم، خاطرنشان کرد: ما با مرگ و میرهای بین زایمان و بیماری های زمینه ای روبرو هستیم.



حریرچی گفت: 2 علت اصلی مرگ و میر مادران در زمان زایمان عبارت است از خونریزی و مسمومیت های حامله ای و افزایش سن زایمان نیز می تواند در افزایش مرگ و میر مادران موثر باشد.



سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه هم اکنون در دو استان کشور تعداد مرگ و میرهای بین زایمان بالاتر از سایر استان هاست، گفت: وزارت بهداشت در 4 استان به طور خاص مستقر شده است تا بتواند میزان مرگ و میر مادران را کاهش دهد. 



وی افزود: آمار سزارین نخست زا در شش ماهه اول سال 97 به 47 درصد رسیده است. گرچه پس از اجرای طرح تحول سلامت میزان سزارین نخست زا نیز کاهش پیدا کرده است ولی هنوز با رقم مطلوب 10 تا 15 درصدی فاصله زیادی داریم.



وی افزود: هم اکنون آمار سزارین در کشورهای اروپایی بیانگر این است که مادران ایرانی باید از سزارین های غیر ضروری اجتناب نمایند. 



وی خاطرنشان کرد: هم اکنون ایسلند 14.8 درصد سزارین، هلند 17 درصد سزارین، انگلیس 24 درصد و آمریکا 33 درصد از زایمان ها با سزارین انجام می شود. این نکته با گفته های برخی پزشکان و بیماران که می گویند چون کشور پیشرفت کرده است باید سزارین ها بیشتر باشد، متضاد است.



حریرچی با بیان اینکه هم اکنون ما در کشور با کمبود کلی متخصص و فوق تخصص روبرو هستیم، گفت: برخی کشورهای مشابه ما و برخوردار بعضا 2 تا 5 برابر و یا پنج برابر کشور ما دارای متخصص هستند. 



سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه بیش از 50 درصد متخصصان در رشته های مختلف در تهران مستقر هستند، گفت: بیش از 70 درصد متخصصان و فوق تخصص ها در کلانشهرها مستقر هستند و به همین دلیل با کمبود متخصص در نقاط کمتر برخوردار روبرو هستیم.



وی افزود: وزارت بهداشت به طور متوسط سه سال متخصصان را در اختیار دارد تا محل خدمت آنها را مشخص نماید و مابقی دوره فعالیت افراد در اختیار خود فرد است. 



وی با بیان اینکه در آبان ماه راهنمای عمومی اخلاق حرفه ای شاغلین حرف پزشکی و وابسته سازمان نظام پزشکی اطلاق شده است، گفت: در این آیین نامه شاهد آن هستیم تا حقوق بیماران به طور کامل رعایت شود و پزشکان از فعالیت های تبلیغی، گرفتن نرخ ویزیت بیشتر و معرفی بیمار به آزمایشگاه و مراکز تصویربرداری با رعایت منافع و مصالح بیماران انجام شود. 

 


حریرچی خاطرنشان کرد: در ماده 42 این آیین نامه آمده است جذب و هدایت بیمار از موسسات بهداشتی درمانی دولتی، وابسته به دولت و خیریه به مطب شخصی و بخش خصوصی به منظور استفاده مادی ممنوع می باشد. 
 

وی افزود: هم اکنون 40 هزار تخت جدید بیمارستانی در کشور در مراحل ساخت هستند.



وی در خصوص مصوب شدن 500 میلیون دلار بودجه ای که باید در اختیار نظام سلامت قرار گیرد، گفت: مصوب شده است تا این پول در اختیار بیمه سلامت قرار گیرد و برای دارو و تجهیزات پزشکی استفاده شود. 



حریرچی خاطرنشان کرد: برخی از داروها بر اساس مردم ذخیره‌ سازی غیر ضروری شده است و در کنار آن نیز برخی از بیمارستان ها داروی بیش از حد نیاز خود را ذخیره کرده اند که توصیه می کنم مردم و مراکز درمانی از ذخیره سازی دارو خودداری نمایند چرا که ما مانند گذشته توانایی تولید و در اختیار گرفتن دارو را داریم.



وی در خصوص خطای درمانی در پزشکی گفت: شایع ترین خطاهای درمانی تجویز اشتباه مصرف دارو و یا افتادن از تخت می باشد و خطای ریز یا درشت در بیمارستان حدود 10 تا 15 درصد می باشد و ما به دنبال خود اظهاری کارکنان مراکز بهداشتی در این گونه موارد هستیم تا بتوانیم آنها را کاهش دهیم.
 

پایان پیام/55

منبع: شبستان

کلیدواژه: استان بوشهر خبرگزاری شبستان تجلیل از پژوهشگران نماز جمعه مجلس ایران هرمزگان شهرستان آران و بیدگل آران و بیدگل سخنگوی وزارت بهداشت ایرج حریرچی سزارین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۹۶۷۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل

آفتاب‌‌نیوز :

دکتر حسین فرشیدی در پاسخ به سوال ایسنا درباره تبلیغات گسترده در فضای مجازی درباره فروش و تزریق واکسن «گارداسیل»، در زمینه وضعیت شیوع بیماری HPV در کشور و اهمیت واکسیناسیون علیه آن، اظهار کرد: عملکرد ما باید بر اساس اسناد و مدارک باشد؛ به طور مثال یک کشور در اروپا ادعا می‌کند که سالیانه در جمعیت کشورش افرادی دچار سرطان مشخصی هستند؛ بنابراین برای این کشور، واکسیناسیون برای پیشگیری از این نوع سرطان، صرفه اقتصادی دارد. بنابراین در فعالیت‌ها باید تحلیل هزینه داشته باشیم؛ به این ترتیب برای واکسیناسیون با واکسن گارداسیل نیز باید اسناد و مدارک داشته باشیم. 

وی ادامه داد: به‌طور مثال ما اگر واکسن‌های پنوموکوک و روتاویروس را وارد برنامه واکسیناسیون کشوری می‌کنیم، مشخص است که واکسن پنوموکوک سالانه از ۱۵۰۰ مرگ کودکان جلوگیری می‌کند و واکسیناسیون روتاویروس حداقل از سالانه ۱۰ هزار بیماری اسهال شدید و نیاز به بستری در کودکان جلوگیری خواهد کرد و این بسیار رقم زیادی است.

فرشیدی افزود: معاونت پژوهشی و پژوهشگاه‌های وزارت بهداشت در رابطه با واکسن گارداسیل نیز از سال گذشته در حال انجام تحقیقات مورد لزوم هستند و اگر نتایج تحقیقات، لزوم ورود آن به برنامه واکسیناسیون ملی را مشخص کند، وارد برنامه واکسیناسیون کشوری خواهیم کرد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه در حال حاضر تولید و تزریق این واکسن از طریق وزارت بهداشت انجام نمی‌شود، گفت: در خارج از وزارت بهداشت شرکت‌هایی هستند که واکسن گارداسیل را تامین می‌کنند و بسیاری از افراد نیز که تمایل به تزریق آن دارند، خریداری می‌کنند؛ اما این کار از طریق وزارت بهداشت انجام نمی‌شود.

وی در پاسخ به سوال ایسنا درباره ضرورت استفاده از این واکسن نیز اظهار کرد: افراد دارای رفتار پرخطر و جوامع غربی و اروپایی به دلیل روابط خارج از عرف و شرع و خطر بالای انتقال این بیماری، این واکسن را تزریق می‌کنند. اما در کشور ما با توجه به شرایط موجود لزومی ندارد که تمامی افراد جامعه را ملزم به تزریق این واکسن کنیم و اگر ما ذره‌ای به این اطمینان برسیم که برای سلامت مردم تزریق واکسن گارداسیل نیاز است حتما این کار انجام خواهد شد.

فرشیدی در پایان گفت: پژوهشگاه مربوطه این وعده را داده است که در بازه زمانی شش ماهه اطلاعات لازم را ارائه دهند و اگر نتیجه پژوهش‌ها این باشد که باید تزریق این واکسن انجام شود و به نفع مردم است، حتما انجام خواهد شد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ۷ جراحی موفق و رایگان مغز در اصفهان
  • ضرورت توسعه نان فیبردار با هدف کاهش ابتلا به سرطان
  • عزیزم 03/03.03 به دنیا بیا لطفاً!
  • قلیان اکسیژن طرح مطالعاتی وزارت بهداشت است
  • خبر ذخیره‌سازی شده توسط در تاریخ ۱۴۰۳۰۲۰۴-۱۴:۰۴
  • واکسن گارداسیل برای همه ضروری است؟
  • عزیزم ۰۳/۰۳/۰۳ به دنیا بیا لطفاً!
  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل
  • وقوع یک میلیون و ۹۰ هزار زایمان در کشور در سال گذشته/ زایمان طبیعی سبب کاهش مشکلات تنفسی جنین
  • هوس لاکچری در ۰۳/۰۳/۰۳