Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا؛ به مناسبت سالگرد شهادت شهید محمد مفتح، نشست «نقش‌آفرینی حوزه و دانشگاه در گسترش علوم اسلامی»، امروز، 26 آذر، با حضور جمعی از علاقه‌مندان و سخنرانی آیت‌الله علیرضا اعرافی، رئیس حوزه‌های علمیه سراسر کشور در دانشکده الهیات و معارف اسلامی برگزار شد.
وی در ابتدا با اشاره با آیاتی از سوره مبارکه رعد بیان کرد: در این آیات دو گروه در برابر یکدیگر تصویر شده‌اند؛ یک گروه خردمندان و خردورزان و به تعبیر آیه «اولوا الالباب» هستند که در مقابل افرادی که اهل خرد نیستند قرار داده شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خداوند در بخش اول این آیات که تصویر سیمای خردمندان ترسیم شده است، 9 ویژگی را برای این گروه برشمرده است که یکی از آنها این است که فرمود «الَّذِينَ يُوفُونَ بِعَهْدِ اللَّهِ ... وَالَّذِينَ يَصِلُونَ مَا أَمَرَ اللَّهُ ...»، یکی از نشانه‌های خردورزان این است که پیوندهایی که خدا بدان فرمان داده را برقرار می‌کنند و برقرارکننده پیوندهایی هستند که مایه خیر و سعادت است.
اعرافی تصریح کرد: پیوندهای اجتماعی یک مقوله بسیار مهم در اخلاق و فقه اسلامی محسوب می‌شود و در واقع جامعه بشری با پیوست‌ها و پیوندها در کنار هم قرار دارند و یکدیگر را تکمیل می‌کنند. آیه اشاره می‌کند به اینکه از نشانه‌های خردمندان این است که به پیوندهای اجتماعی متعهد هستند. در عصر ما نیز پیوند نخبگانی حوزه و دانشگاه به عنوان دو قشر. سرنوشت‌ساز، می‌تواند یکی از مصادیق بارز این پیوند باشد.
رئیس حوزه‌های علمیه سراسر کشور در ادامه بیان کرد: بنابراین این پیوندها فریضه‌ای است که مصداق آیه نیز محسوب می‌شود و نباید تعامل قشرهای نخبه که در حوزه و دانشگاه هستند را به عنوان یک امر تشریفاتی و دلبخواهی تقلی کنیم. این پیوند و ارتباط و تعامل که فرمان خدا نیز بدان تعلق دارد، به نوعی حق الناس نیز می‌تواند باشد، برای اینکه جامعه ما سهام‌دار اصلی دستاوردهای حوزه و دانشگاه است.
اعرافی تصریح کرد: لذا این جامعه‌ای که پشتوانه حوزه و دانشگاه است، این حق را دارد که از ما بخواهد، در کنار یکدیگر برای رشد و تعالی جامعه هم‌افرایی و تعامل داشته باشیم. بنابراین مقوله هم‌افزایی، هم‌گرایی و تعامل میان حوزه و دانشگاه هم حق‌الله است و هم حق‌الناس بزرگی محسوب می‌شود که به انتخاب ما نیست که بگوییم آن را می‌خواهیم یا نمی‌خواهیم، بلکه خیرد و سعادت جامعه در گروه این تعامل است.
رئیس حوزه‌های علمیه سراسر کشور در ادامه بیان کرد: نکته دیگر آن است که در تعامل حوزه و دانشگاه و ارزیابی این هم‌گرایی، دیدگاه‌های افراطی و تفریطی وجود دارد که باید به این مسئله نیز توجه داشت. برخی‌های خوشبینانه می‌گویند که در این چند دهه، یک روال تعامل بسیار خوب و قوی بین حوزه و دانشگاه حاکم بوده است که البته شاید نشود این نظر را قبول کرد و همانطور که برخی نیز ممکن است با نگاه منفی به طور کلی این تعامل را ارزیابی کنند. اما واقعیت این است که کارهایی صورت گرفته و نیاز است که کارهای دقیق‌تری نیز انجام شود، اما در یک تصویر کلان به نظر می‌آید که در تعامل حوزه و دانشگاه، شاهد دستاوردهای بزرگی بوده‌ایم.
اعرافی تصریح کرد: در قلمور تولید علم، فرهنگ‌سازی، قضا، اجرا و اسناد بزرگی که در مراکز بزرگ کشور تولید شده، مانند قانون اساسی و ... ، شاهد این هستیم که حوزه و دانشگاه در کنار یکدیگر نقش‌های مهمی داشته‌اند، لذا پرونده حوزه و دانشگاه در زمینه تعامل پرونده خالی و منفی‌ای نیست. البته آفاقی پیش‌روی ما وجود دارد که در زمینه‌ها کوشش لازم انجام نشده است و قطعا آسیب‌ها و آفت‌هایی در این مسیر به چشم می‌خورد که بدان کمتر توجه شده است. اما در هر صورت مقوله وحدت حوزه و دانشگاه می‌تواند عمق بیشتری پیدا کند.
رئیس حوزه‌های علمیه سراسر کشور در ادامه با تأکید بر مسئله علم و دین در وحدت حوزه و دانشگاه بیان کرد: نکته مهم این است که تبعا وقتی از بحث تعامل حوزه و دانشگاه صحبت می‌کنیم، اضلاع و ابعادی می‌بینیم که در جای خود بدان پرداخته شده و مقالات زیادی نیز در این زمینه نوشته شده است، بنده نیز بدان‌ها پرداخته‌ام اما آنچه در ارتباط بین حوزه و دانشگاه اهمیت دارد لایه عمیق علم و دین و توجه به این مسئله است.
وی در ادامه با اشاره به مسئله نقش آفرینی حوزه و دانشگاه در گسترش علوم اسلامی بیان کرد: در این عنوان، نقش آفرینی حوزه و دانشگاه در توسعه علوم اسلامی مطرح شده است، البته اگر بخواهیم به صورت دقیق و عمیق پیرامون اینها بحث داشته باشیم حرف و حدیث زیادی در این زمینه وجود دارد. وقتی سخن از دانشگاه و حوزه است، تطوراتی که در دو نهاد رخ داده، به نحوی این واژگان را نیز تحت تاثیر خودش قرار داده است که البته بحث مفصلی لازم دارد و در اینجا نمی‌خواهم که مداقه دقیقی در این زمینه داشته باشیم.
اعرافی تصریح کرد: بنده می‌خواهم برخی از محورهایی که در توسعه مرزهای دانش اسلامی رویاروی ما است را برشمارم که دانشگاه و حوزه می‌توانند در آنها همکاریی داشته باشند. تطور علوم اسلامی تحت تاثیر سلسله عوامل درونی و برونی است و فقط این را می‌گویم که پیشرفت مرزهای علوم اسلامی در فقه و ... یک عامل درون متنی دارد که اگر مغزهایی تلاش کنند که متون دینی را بکاوند، در این تلاش مرزهای دانش دینی یقینا توسعه می‌یابد.
وی در ادامه افزود: اما مواجهه متن، منبع و دین با واقعیت‌های بیرونی است که دومین عامل در تطور و توسعه مرزهای علوم اسلامی را تشکیل می‌دهد. در واقع آن گاه که فقیه و یا متکلم، فقط به متن بپردازد، حتما می‌تواند با کاوش در متن به صورت مستقل مرزهای دانش را توسعه دهد اما وقتی چشم خود را به روی وقایع بیرونی باز می‌کند و در این مرحله به متن بازمی‌گردد، در اینجا دنیایی از تحول و تطور رخ می‌دهد.
رئیس حوزه‌های علمیه سراسر کشور تصریح کرد: اینکه کسی مانند شهید صدر را داریم که در عصر ما، در توسعه مرزهای دانش گام‌های بزرگی برداشته است، یک عامل آن تیزبینی و دقت‌های علمی ایشان و افراد شبیه به ایشان در منبع و متن است که عامل درون‌ منبعی و متنی است. اما مهم‌ترین عامل تحول و توسعه، عامل برون متنی است. مواجهه‌ای که علامه طباطبایی با جهان غرب و فلسفه‌های غربی دارد و بعد در شاگردان ایشان مجسم می‌شود نیز از همین سنخ است، لذا مواجهه حوزه و دانشگاه این آفاق را باز می‌کند و مرزهای توسعه را گسترش می‌دهد.
اعرافی با اشاره به دانش فقه و نحوه روزآمد کردن آن بیان کرد: فقه، دانش بسیار مهم و ریشه‌داری است و بخشی از این ده‌ها هزار حدیث و متن دینی که از پیشوایانمان، به ما رسیده است، به قلمرو تعیین تکالیف فرد و جامعه مربوط می‌شود، فقه ما اکنون اگر بخواهد توسعه یابد، قلمروهای مهمی را پیش‌ روی خود دارد که در تعامل علم و دین محقق می‌شود، البته در طراحی‌های حوزه در صدد این توسعه مرزها هستیم.
وی در ادامه افزود: در باب فقه باید بگویم که فقه موجود ما دارای پنجاه‌ و چند کتاب است و اگر بخواهد مرزهای این فقه توسعه یابد، حتما علوم انسانی و فناوری‌ها و تطوراتی که در عالم شاهد آن هستیم و بخش زیای از آنها در دانشگاه‌ها ترویج می‌شود در این زمینه موثر خواهد بود و به شکلی بر فضای فقه ما تاثیرگذار هستند که در این زمینه گام‌های خوب اما محدودی برداشته‌ایم.
اعرافی بیان کرد: یکی از مسائل مهم در توسعه فقه این است که در همه ابواب کتب فقه پرسش‌های نو داریم که به صورت تک مسئله باید پاسخ بگیرد، لذا پرسش‌های نو در همه مسائل فقهی وجود دارد و از طهارت تا همه ابواب مسئله‌های جدیدی داریم، دومین مسئله اینکه در برخی از این ابواب شاهد تک مسئله نیسیتم، بلکه شاهد این هستیم که مثلا در باب شرکت که کتاب‌الشرکه وجود دارد و مربوط به شرکت‌های قدیمی و معمولی است اما امروز انواع شرکت‌هایی را داریم که باید فقه به آنها جواب دهد، بانک‌داری نیز به همین صورت است و این قبیل مسائل به صورت تک مسئله نو نیست، بلکه منظومه مباحث جدیدی است که باید در فقه پاسخ بگیرد و مرحله دیگر اینکه فقه ما نیازمند آن است که ابواب نو داشته باشد.
وی با اشاره به دانش تفسیر تصریح کرد: حوزه دیگری که می‌توان آن را گسترش داد حوزه تفسیر است، در این چند روز اخیر، بحثی را در قم بررسی می‌کنیم پیرامون آیه‌ای که خداوند قرآن را تفصیل همه چیز معرفی می‌کند، در باب تفصیل حتما نیاز داریم که با بهره‌گیری از حوزه‌های علوم اجتماعی و ... ، به قران رجوع کنیم. با برداشت‌های سطحی از قرآن موافق نیستم، اما در حوزه‌های علوم اجتماعی و انسانی، دنیای عمیقی از معارف قرآنی داریم و کاری که علامه طباطبایی کردند، یک گام بزرگی به پیش بود که این کار نیز امتداد یافت. اگر نقشه جامع تطور علوم اسلامی و آفاق پیش روی گسترش آن را بخواهیم طرحی کنیم، در بسیاری از بخش‌های آن، تجلیات بیرونی و پرسش‌های نو، در گسترش مرزهای علم اثرگذار خواهد بود.
اعرافی بیان کرد: نکته دیگری که از تعامل بین حوزه و دانشگاه شکل می‌گیرد این است که وقتی نظریه دینی در یک قلمرو استخراج شد، تجلی این اندیشه در هنر، ادبیات و معماری و ... بروز پیدا کند که این کار می‌تواند توسط دانشگاهیان صورت پذیرد، به این معنا که اندیشه ناب نهایی که از منظومه دینی گرفته شده است در فیلم، تئاتر و ... بروز پیدا کند. دانشگاه و علم می‌تواند در مبادی تطور علوم اسلامی نقش آفرین باشد و از سوی دیگر دانشگاه می‌تواند به شکل پسینی در الگو پردازی‌های اجتماعی از دین الهام بگیرد.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن اندیشه آیت الله اعرافی وحدت حوزه و دانشگاه شهید مفتح گسترش علوم اسلامی فقه تفسیر کلام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۹۶۸۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه اشتغالزایی در اقتصاد گیاهان زینتی با هدایت استارت‌آپ‌ها

خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان و چهار مرکز آموزشی تابعه، گام‌های مؤثری را در عرصه علم و فناوری، فرهنگی و آموزش مجازی برداشته و در حوزه معاونت‌های آموزشی و مهارتی نیز اقدامات ارزشمندی مانند تولید دستگاه‌های ضدعفونی‌کننده، برگزاری کارگاه‌های آموزشی مهارتی، جذب رشته‌های کاربردی متناسب با نیاز بازار کار و برگزاری همایش‌هایی در راستای معرفی رشته‌های کاربردی در استان گلستان با حضور متخصصان این حوزه انجام شده و توانسته گام‌های بسیار مؤثر و خوبی برای کارآفرینی و جذب دانشجو بردارد.

در همین راستا و برای اطلاع از اقدامات صورت گرفته و برنامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی گرگان در سال جاری در حوزه‌های مختلف به ویژه در حوزه علم و فناوری و دانش‌بنیان گفت‌وگویی داشتیم با سیدعلی طاهری رئیس این دانشگاه که در ادامه خواهیم خواند.

آنا:‌ سال گذشته در حوزه علم و فناوری و تولید دانش‌بنیان چه فعالیت‌هایی در دانشگاه متبوع شما انجام و چه دستاورد‌هایی حاصل شد. تشریح بفرمایید.

طاهری:‌ سال گذشته در مرکز رشد واحد‌های فناور دانشگاه آزاد اسلامی گرگان، تلاش‌های مستمر در راستای رسیدن به اهدافی شامل جذب ایده‌های خلاق، نوآورانه و فناورانه در مرکز رشد، کمک به ارتقای هسته‌های فناور و گذر از مرحله رشد مقدماتی به مرحله رشد، برگزاری رویداد‌هایی همانند ایده‌شو، استارت‌آپ ویکند، چالش فناوری و کارگاه‌های توانمندسازی برای واحد‌هایی که در حوزه کسب‌وکار فعالیت دارند، تجاری‌سازی محصولات واحد‌های فناور مستقر در مرکز و تولید و توسعه محصولات و فرآیند‌های فناوری دانش‌بنیان قابل عرضه به بازار صورت گرفت.

ایجاد بستر مناسب برای شکوفایی کارآفرینان و صاحبان ایده‌های نوآور در بخش گیاهان دارویی و فرآورده‌های طبیعی،‌ کمک به توانمندسازی نظام آموزش و پژوهش در بخش گیاهان دارویی و فناوری‌های نوین از طریق تسهیل تعاملات آن با بخش‌های صنعت، دولت و جامعه،‌ ایجاد ارزش‌افزوده برای تحقیقات انجام‌شده در دانشگاه و مرکز تحقیقات ترکیبات طبیعی و شیمیایی و مرکز تحقیقات گیاهان دارویی مستقر در دانشگاه و ایجاد زمینه‌های لازم برای حرکت صنایع تولیدی منطقه و استان در زمینه‌های شیمی، پتروشیمی، گیاهان دارویی و فناوری‌های نوین (نانوشیمی و بیوتکنولوژی و میکروبیولوژی و کشت بافت.) با توجه به وجود صنایع مرتبط مانند صنایع لبنی و داروسازی گیاهی گیاه اسانس، نیاک، به بان شیمی از دیگر اقدامات  و اهداف مرکز رشد واحد‌های فناور دانشگاه آزاد اسلامی گرگان در سال گذشته بود.

برنامه سال 1403 سرای نوآوری گیاهان زینتی، افزایش ظرفیت جذب طرح دانشجوی پویشی، توسعه صادرات محصولات گلخانه‌ای، افزایش استقرار واحد‌های تحقیق و توسعه شرکت‌های مرتبط با مأموریت سرا و هدایت استارت‌آپ‌ها به سمت توسعه اشتغالزایی در حوزه اقتصاد گیاهان زینتی را شامل می‌شود

به حداکثر رساندن بهره‌گیری از تجهیزات موجود در همه بخش‌های آموزشی و پژوهشی دانشگاه توسط صنایع منطقه، ایجاد بستر مناسب برای شکوفایی کارآفرینان و صاحبان ایده‌های نوآور در بخش گیاهان دارویی (تولید، فرآوری، و استفاده از فناوری‌های نوین در تولید بهینه ترکیبات دارویی از ترکیبات طبیعی)، بسترسازی برای تجاری کردن دستاورد‌های تحقیقاتی اعضای هیئت علمی و دانشجویان و کاهش ریسک مؤسسات نوپا و دانش‌بنیان از طریق توانمندسازی در حیطه محیط ریسک را می‌توان از دیگر اهداف مرکز رشد واحد‌های فناور دانشگاه آزاد اسلامی گرگان نام برد.

برگزاری چالش فناوری با شرکت مخابرات استان گلستان با مرکز رشد واحد گرگان، عقد تفاهم‌نامه با دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان، اداره پست استان گلستان، اداره کل راه‌آهن (رجا) در راستای اجرای برنامه‌های مشترک و تشکیل هسته‌های فناور مشترک،‌ برگزاری رویداد ایده شو در حوزه اقتصاد دیجیتال، برگزاری کارگاه‌هایی درباره ارتقای دانش اعضای هیئت علمی و ارگان‌های استان در زمینه دانش‌بنیان (کارگاه چگونه دانش‌بنیان شویم، کارگاه آشنایی با استارت‌آپ‌ها و چگونگی راه‌اندازی آنها، کارگاه طراحی صفحات وب، کارگاه انیمیشن و نقشه راه کسب‌وکار خود را ترسیم کنیم ) و شرکت در نمایشگاه‌های تخصصی ازجمله مهم‌ترین اقدامات این واحد دانشگاهی در حوزه‌های مختلف در سال گذشته بوده است.

مرکز رشد دانشگاه آزد اسلامی واحد گرگان از سال ۹۵ در بدو تأسیس در سطح سه آغاز به فعالیت کرده و بعد گذشت حدود هشت سال و تلاش‌های صورت گرفته اکنون در سطح دو  قرار دارد، دارای فضای تقریبی ۹۰۰ متر مربع است و در مجموع از بدو تأسیس تاکنون ۵۵ واحد و هسته فناور در این مرکز فعالیت داشتند.

آنا: اکنون چه تعداد هسته، واحد فناور و شرکت دانش‌بنیان (با ذکر حوزه‌های فعالیت) در دانشگاه‌تان مستقر هستند؟

طاهری:‌ سال گذشته تعداد دو واحد فناور در این مجموعه مشغول به فعالیت بوده‌اند و تعداد سه شرکت آب، محیط توسعه، آمادپویش راه گلستان و نوآوران مهرگل دارای محصولات دانش‌بنیان هستند؛ البته برخی از واحد‌های فناور با توجه به گزارش‌های دوره‌ای و مقتضیات زیست‌بوم فناوری در انتهای قرارداد یا خروج موفق خواهند داشت و یا تمدید قرارداد صورت خواهد پذیرفت.

آنا:‌ برنامه‌های واحد دانشگاهی متبوعتان در سال جاری در حوزه‌های مختلف به‌ویژه در حوزه علم و فناوری و دانش‌بنیان و تقویت آن چیست؟

طاهری:‌ دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان با روش‌های مختلفی از قبیل برگزاری رویداد استار‌ت‌آپ ویکند، برگزاری جلسات رودررو با اعضای هیئت علمی دانشکده‌ها، گروه‌های آموزشی، دانشجویان علاقه‌مند به فناوری، برگزاری کارگاه‌های مختلف آشنایی با مزایای اعضای هیئت علمی فناور و دانشجویان فناور و تبلیغات و فراخوان در صفحات مجازی و کانال‌های دانشگاه به جذب و پذیرش واحد‌های فناور اقدام می‌کند.

یکی از اولویت‌های دانشگاه، ارتقای قابلیت حل مسئله مبتنی بر نیاز‌های آمایشی است،‌ برای نیل به این هدف اقداماتی مانند تعامل پیش‌دستانه با صنایع و سازمان‌های خدماتی ملی و محلی با تمرکز بر نیاز‌های آمایشی در راستای توسعه پژوهش‌های تقاضامحور همراه با جمع سپاری نوآوری، توسعه پژوهش‌های برنامه محور منطبق بر نظام پایش آزاد و نظام موضوعات راهبردی، توانمندسازی، شبکه‌سازی و تقویت هم‌افزایی پژوهشکده‌ها، مراکز تحقیقاتی و آزمایشگاه‌های دانشگاه، توانمندسازی و شبکه‌سازی اعضای هیئت علمی، نخبگان و پژوهشگران در پاسخگویی به نیاز‌های ملی و محلی، توسعه مدیریت دانش و تلاش برای کاربردپذیری دانش و ترویج، کیفیت‌بخشی و کاربردی کردن نتایج پژوهش‌ها، تقویت سازوکار‌های مالی حمایت از پژوهش و شرکت‌های پژوهشی، تقویت ارتباطات و همکاری با نهاد‌های پژوهشی داخلی، خارجی و بین‌المللی، و کیفیت‌بخشی و کارآمد سازی پژوهشی تحصیلات تکمیلی برای سال جاری مدنظر است.

اولویت‌های توسعه فناوری، نوآوری و کارآفرینی را ساماندهی زیست‌بوم نوآوری و ایجاد زیرساخت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری توسعه فناوری و نوآوری، شبکه‌سازی و خوشه سازی کسب‌وکارهای دانش‌بنیان در انطباق با فرصت‌های محلی با محور سرا‌های نوآوری، نقش‌آفرینی و کمک مؤثر واحد‌های دانشگاهی به شکل‌گیری زیست‌بوم‌های محلی نوآوری، توانمندسازی پژوهشگران دانشگاه به همراه ترویج و فرهنگ‌سازی کسب‌وکار‌های مبتنی بر نوآوری در محیط دانشگاه، ترویج، بسترسازی و تسهیل تجاری‌سازی و بازاریابی فناوری‌ها و محصولات دانش‌بنیان، ذی‌نفع کردن مؤثر کنشگران نظام پژوهش دانشگاه به تناسب مشارکت آنها در فرایند تجاری‌سازی علم، هماهنگ‌سازی و تحقق زنجیره ارزش ایده تا محصول در نظام آموزش، تحقیقات و فناوری دانشگاه شامل می‌شود.

مهم‌ترین اهداف دانشگاه آزاد اسلامی گرگان در حوزه‌های فناوری و نوآوری در سال 1403 برگزاری دوره‌های توانمندسازی فناورانه متعدد برای دانشجویان و استادان، برگزاری رویداد‌های فناورانه از قبیل استارت‌آپ ویکند، بوت کمپ، ایده‌شو و ... برای شناسایی افراد فناور و آموزش عملی آنها، منتورینگ هسته‌ها و واحد‌های فناور و کاهش ریسک حضور در بازار، توسعه ارتباطات بین واحد‌های دیگر دانشگاه آزاد اسلامی، گسترش روش‌های جذب و پذیرش واحد‌های فناور این دانشگاه، تخصیص حمایت‌های مالی مناسب به تیم‌های برتر رویداد‌ها و جذب آنها در مراکز رشد و سرمایه‌گذاری دانشگاه روی محصولات فناورانه مبتنی بر تصمیمات شورای اقتصاد دانش‌بنیان است.

آنا: چنانچه از سرای نوآوری بهره‌مند هستید، فعالیت‌های برجسته و تازه‌ترین فعالیت این سرا در سال گذشته چه بوده و چه برنامه‌ای برای سال جاری سرا متصور هستید؟

طاهری: برنامه سال 1403 سرای نوآوری گیاهان زینتی، افزایش ظرفیت جذب طرح دانشجوی پویشی، توسعه صادرات محصولات گلخانه‌ای، افزایش استقرار واحد‌های تحقیق و توسعه شرکت‌های مرتبط با مأموریت سرا و هدایت استارت‌آپ‌ها به سمت توسعه اشتغالزایی در حوزه اقتصاد گیاهان زینتی را شامل می‌شود.

مهم‌ترین اهداف دانشگاه آزاد اسلامی گرگان در حوزه‌های فناوری و نوآوری در سال 1403 برگزاری دوره‌های توانمندسازی فناورانه متعدد برای دانشجویان و استادان، برگزاری رویداد‌های فناورانه از قبیل استارت‌آپ ویکند، بوت کمپ، ایده‌شو و ... است

صادرات محصولات گلخانه‌ای شامل گل و بذر‌های تولیدی در شهرک گلخانه فرهیختگان به کشور ترکیه و افزایش رشد در بخش تولیدات دانش‌بنیان به ترتیب ۱۲۰ و ۴۰۰ درصد در زمینه تولید دو نوع بذر و تدوین دستورالعمل مدیریت آفات و بیماری‌های محصولات شهرک گلخانه فرهیختگان سرای نوآوری و کسب رتبه نخست سرای نوآوری گیاهان زینتی واحد گرگان بین ۵۴ سرا در دهمین جشنواره فرهیختگان در کشور از فعالیت‌های برجسته این سرا در سال گذشته بوده است.

آنا:‌ در حوزه مهارت و کارآفرینی در دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان چه فعالیت‌هایی در سال گذشته صورت گرفته و چه برنامه‌ای برای سال جدید دارید؟

طاهری: این دانشگاه عملکرد بسیار قابل قبولی در حوزه‌های مهارت و کار آفرینی در سال گذشته داشته که می‌توان به برگزاری دوره‌های برون‌سپاری آموزش و پرورش در رشته‌های مهارتی اشاره کرد و بیش از ۴ هزار نفر از دانش‌آموزان در سراسر کشور در کارگاه‌های مجهز واحد‌های استان تحت آموزش مهارتی قرار گرفتند. ۲۷ نفر از این دانش‌آموزان هم اکنون مشغول به کار و کسب درآمد هستند که بسیاری از آنان از تحصیل خارج شده بودند.

سال گذشته دوره‌های ارتقای پایه نظام مهندسی ساختمان استان گلستان به منظور افزایش مهارت مهندسین سازمان نظام مهندسی استان در کارگاه‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان، گنبد و علی‌آباد کتول برگزار و نخستین دوره مهارت آموزی علوم پزشکی در واحد‌های دانشگاه آزاد کشور با مجوز وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی به نام دوره طب سنتی در مداخلات دستی طب سنتی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان اجرا شد.

برای سال جاری دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان علاوه بر تقویت این دوره‌ها در نخستین فعالیت به راه‌اندازی مراکز مشاوره کارآفرینی در واحد‌های استان اقدام خواهد کرد که وظایف خاصی را بر عهده خواهند داشت ازجمله می‌توان پیگیری عقد قرارداد با طرح اشتغال کمیته امداد و راه اندازی آموزش طرح اشتغال روستایی مشاغل خانگی را نام برد.

آنا:‌ برای توسعه زیست‌بوم فناوری در کشور چه پیشنهادی دارید؟ دانشگاه متبوع شما هم برنامه‌ای دارد؟

طاهری: دستیابی به اهداف تعیین‌شده که مهم‌ترین آن ملموس شدن سهم اقتصاد دانش‌بنیان در تولید ناخالص استان و تأثیر نتایج آن بر درآمد سرانه استان است، فقط با مأموریت‌پذیری همه بازیگران اعم از بخش‌های دولتی و خصوصی مؤثر امکان‌پذیر خواهد بود.

توسعه اقتصاد دانش‌بنیان فقط از مسیر نقش‌آفرینی فعال بخش خصوصی می‌گذرد. به عبارتی این بخش خصوصی است که کار می‌آفریند، تولید دانش‌بنیان را رقم می‌زند و درآمد سرانه را ارتقا می‌بخشد در واقع مأموریت بازیگران دولتی زیست‌بوم در این مسیر، فراهم‌سازی محیطی پذیرنده برای ارتقای مشارکت بخش خصوصی است؛ بنابراین دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان اصلی‌ترین راهبرد فناوری خود را حمایت از شکل‌گیری ساختار‌های فناورانه بخش خصوصی تعیین کرده و اقدامات لازم برای شناسایی حوزه‌های اولویت‌دار استان و در ادامه آن جذب و حمایت از شرکت‌های پیشرو برای توسعه فناوری مرتبط را در دستور کار خود قرار داده است.

جذب و پذیرش واحد‌ها و هسته‌های فناور جدید، ارتباطات گسترده و برگزاری رویداد‌های مشترک با پارک علم و فناوری استان گلستان، برگزاری دوره‌های توانمندسازی فناورانه متعدد برای دانشجویان و استادان، تخصیص حمایت‌های مالی مناسب به تیم‌های برتر رویداد‌ها و جذب آنها در مراکز رشد، تخصیص اعتبار پژوهشی برای حمایت و خرید کالا‌های فناورانه و سرمایه‌گذاری روی محصولات فناورانه مبتنی بر تصمیمات شورای اقتصاد دانش‌بنیان ازجمله برنامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی گرگان برای توسعه زیست‌بوم فناوری است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۴۰۰ میلیارد تومان تجهیزات پزشکی وارد استان شد
  • تعامل دانشگاه آزاد اسلامی و مدارس سما چه نتیجه‌ای دارد؟
  • اولین کنگره پژوهش و فناوری در حوزه بهداشت و سلامت در اصفهان
  • توسعه اشتغالزایی در اقتصاد گیاهان زینتی با هدایت استارت‌آپ‌ها
  • اولین کنگره پژوهش و فناوری در حوزه بهداشت و سلامت + فیلم
  • دانشگاه علوم و تحقیقات دارای ظرفیت توسعه ملی دانش رباتیک است
  • ارسال ۱۳ پرونده تخلف در حوزه پزشکی به تعزیرات حکومتی دزفول
  • فعالیت ۲۵۴ آزمایشگاه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد
  • ایران در پاسخ به رژیم صهیونیستی با کشور‌های منطقه در تعامل بود
  • ایران در پاسخ به رژیم صهیونیستی با کشورهای منطقه در تعامل بود