Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «انرژی امروز»
2024-04-20@14:46:17 GMT

ماهواره اشیا جایگزین اینترنت اشیا می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۹۷۴۹۲

ماهواره اشیا جایگزین اینترنت اشیا می‌شود

 

مسئول توسعه کسب‌وکار سازمان فضایی ایران گفت: اپراتورها و منظومه‌های ماهواره‌ای نقش مهمی در ارتقا اینترنت اشیا ایفا می‌کنند و در آینده ماهواره اشیا جایگزین اینترنت اشیا می‌شود.

به نقل از سازمان فضایی ایران؛ زهرا رسول‌زاده با بیان این خبر گفت: اینترنت اشیا مفهومی است که در سال ۱۹۹۹ به این معنا شکل گرفت که کاربرها می‌توانند اشیا مختلف را از طریق بستر اینترنت با یکدیگر مرتبط کنند و با استفاده از این ارتباط، بهره‌وری خود را داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رسول زاده ادامه داد: تعداد اشیا متصل به اینترنت با رشد روزافزونی همراه شده تا جایی که در سال ۲۰۰۳ تعداد اشیا متصل به اینترنت که مردم از آن استفاده می‌کردند از تعداد جمعیت زمین کمتر بود. اما این آمار در سال ۲۰۰۸ با روند تساعدی مواجه شد و تعداد اشیا متصل به اینترنت بسیار بیشتر از جمعیت کره زمین شد و طبق پیش‌بینی‌ها تا سال ۲۰۲۰ پنجاه میلیارد اشیا متصل به اینترنت در دنیا وجود خواهد داشت.

مسئول توسعه کسب‌وکار حوزه اینترنت اشیا سازمان فضایی ایران افزود: اشیا متصل به اینترنت براساس ماموریتی که برای آنها تعریف می شود، اطلاعات را به فضایی می‌فرستند که روی آن یارانش ابری صورت می‌گیرد، داده‌ها مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌گیرند و به یک دستور یا اپلیکیشنی تبدیل می‌شوند که کاربر می‌تواند از آنها استفاده کند.

رسول‌زاده با اشاره به اینکه اینترنت اشیا در حوزه‌های گوناگونی مانند کشاورزی هوشمند، کاربرد گسترده‌ای دارد، خاطرنشان کرد: کشاورزان با استفاده از اینترنت اشیا می‌توانند ماشین‌آلات خود را هدایت کرده، دام‌های خود را ردیابی کنند و میزان حاصلخیزی زمین را با سنسورهایی که داخل خاک قرار می‌دهند بسنجند.

مسئول توسعه کسب‌وکار حوزه اینترنت اشیا سازمان فضایی ایران عنوان کرد: اینترنت اشیا در زمینه‌های دیگری مثل بیمه نیز می‌تواند نقش مهمی ایفا کند که فرد به جای اعلام خسارت به شرکت بیمه از طریق اپلیکیشنی که روی تلفن همراهش نصب شده، موقعیت مکانی خود را گزارش داده و بدون رجوع به اداره بیمه اطلاعات منتقل می‌شود.

وی گفت: در دنیا شهرهای هوشمندی ایجاد شده که در آنها از مسئله ترافیک تا جمع‌آوری زباله به صورت هوشمند انجام می‌شود و در کشور ما نیز کانونی با عنوان اینترنت اشیا دایر شده که حدود ۳۰ شرکت در آن عضو هستند و در حوزه هوشمندسازی فعالیت می‌کنند.

رسول‌زاده ادامه داد: در کشور ما طرحی شکل گرفت که طی آن ۱۰ هزار کنتور هوشمند گاز به صورت آزمایشی نصب شد که قرائت کنتورها به شکل هوشمند است و در مصرف انرژی نیز بهینه‌سازی شد.

مسئول کسب‌وکار حوزه اینترنت اشیا سازمان فضایی ایران افزود: اپراتورهای ماهواره‌ای و منظومه‌ها که در چند سال اخیر بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته‌اند، نقش مهمی در صنعت اینترنت اشیا ایفا می‌کنند تا جایی که در چند سال آینده به جای اینترنت اشیا از ماهواره اشیا استفاده خواهد شد که در مکان‌هایی که خطوط مخابراتی و یا شبکه اینترنت فعال نیست، ماهواره اشیا می‌تواند نقش مهمی ایفا کند.

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۹۷۴۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناسا در مورد برنامه فضایی چین به عنوان «پوششی برای پنهان‌ کردن اهداف نظامی» هشدار داد

ایتنا - ​​​​​​​رئیس سازمان ملی هوانوردی و فضای آمریکا، ناسا، روز چهارشنبه گفت دولت چین از برنامه‌های غیرنظامی فضایی خود برای «پنهان‌کردن اهداف نظامی» استفاده می‌کند.
بیل نلسون در نشستی در مجلس نمایندگان ایالات متحده گفت «چین به‌ویژه در ۱۰ سال گذشته، گام‌های شگفت‌انگیزی در فضا برداشته که بسیار محرمانه هستند.»

او افزود: «ما معتقدیم بسیاری از برنامه‌های فضایی به اصطلاح غیرنظامی چین، برنامه‌ای با مقاصد نظامی‌اند و من در واقع گمان می‌کنم ما درگیر یک مسابقه هستیم.»

رئیس سازمان ناسا در ادامه اظهارات خود همچنین ابراز امیدواری کرد که دولت چین «به خود بیاید و بفهمد که فضای غیرنظامی برای استفاده‌های صلح‌آمیز است.»

بیل نلسون این سخنان را در نشست کمیته تخصیص بودجه مجلس نمایندگان آمریکا که برای بررسی بودجه این سازمان برای سال مالی ۲۰۲۵ برگزار شد، بیان کرد.

 
بیل نلسون، رئیس سازمان ملی هوانوردی و فضای آمریکا، ناسا، در نشستی در مجلس نمایندگان آمریکا -
۱۷ آوریل ۲۰۲۴
  او تاکید کرد آمریکا باید قبل از چین دوباره روی کره ماه فرود بیاید، و گفت اگر چین اول روی سطح ماه بنشیند می‌تواند ادعا کند که «اینجا قلمرو ماست، شما بیرون بمانید.»

در حالی که ایالات متحده در حال برنامه‌ریزی برای اعزام دوباره فضانوردان به ماه در سال ۲۰۲۶ است، چین می‌گوید امیدوار است تا سال ۲۰۳۰ انسان را به ماه بفرستد.

 

دیگر خبرها

  • ایران در جمع قدرت‌های فضایی؛ پرتاب موفق ثریا، مهدا و پارس
  • ایران در جمع قدرت‌های فضایی؛دستاوردهای پژوهشگاه فضایی در۱۴۰۲
  • اینترنت «استارلینک» می‌تواند همه ما را مسموم کند
  • اینترنت ماهواره‌ای «استارلینک» می‌تواند همه ما را مسموم کند
  • ناسا در مورد برنامه فضایی چین به عنوان «پوششی برای پنهان‌ کردن اهداف نظامی» هشدار داد
  • حمله موشکی به اصفهان؟ ؛ واکنش رسمی یک مقام سازمان فضایی کشور
  • کسب و کار‌های جدید در بستر روستا‌ها شکل خواهد گرفت
  • ۷ هزار روستا به شبکه ملی ارتباطات و اینترنت متصل شدند
  • ماهواره‌های متعددی آماده پرتاب داریم
  • بررسی مشکلات حوزه ارتباطات شهرستان سیاهکل با حضور معاون وزیر