Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-04@23:22:15 GMT

ترفند جدید دلال‌ها برای خرید دلار‌های خانگی

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۹۷۹۱۴

ترفند جدید دلال‌ها برای خرید دلار‌های خانگی

  مشاهدات جدید از فردوسی نشان میدهد که فروشنده‌ها در بازار ارز بیشتر از خریداران هستند؛ بازاری‌ها می‌گویند: بعد از ریزش قیمت ها، بازار ترسیده است.

به گزارش تسنیم، سیر نزولی قیمت‌ها در بازار چند هفته‌ای است که آغاز شده و طبق پیش بینی فعالان بازار و کارشناسان اقتصادی احتمالاً در روز‌های آینده نیز ادامه خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



قیمت دلار در ماه‌های قبل رکورد‌های بالایی را به ثبت رساند و این احتمال داده می‌شد که دلار حتی بالای ۲۰ هزار تومان هم می‌شود، ولی با تغییر مدیریت بانک مرکزی، سیاست‌های ارزی این بانک نیز تغییرات مثبتی کرد و موجب شد تا طبق اذعان قائم مقام این بانک، اسب سرکش دلار رام شود.

برهمین اساس قیمت دلار از ۱۹ هزار تومان چند ماه قبل به ۹ هزار تومان رسیده است؛ کاهش قیمت ارز هر چند برای اکثر مردم خوشایند است، ولی برای دلال‌هایی که دلار را در قیمت‌های بالای ۱۷ هزار تومان خریده اند خیلی خوشایند نیست و همین موجب شده تا این دلال‌ها از هر ابزاری استفاده کنند تا مانع کاهش بیشتر قیمت‌ها در این بازار شوند.

دلال‌های بازار ارز که جمع زیادی از آن‌ها در خارج از کشور حضور دارند با جعل اخبار علیه رئیس کل بانک مرکزی و زیر سوال بردن سیاست‌های مثبت این بانک تلاش می‌کنند تا ذهنیت مردم را نسبت به فضای موجود بازار ارز گمراه کنند.

این افراد هر روز یک سوژه جدید برای تخریب سیاست‌های بانک مرکزی پیش می‌گیرند؛ اما سوژه‌ای که این افراد روزانه به آن می‌پردازند، صف‌های طولانی است که مقابل صرافی‌های دولتی برای فروش ارز تشکیل می‌شود.

صف‌های طولانی فروشنده‌های ارز مقابل صرافی‌های دولتی
افرادی که خیلی از کاهش قیمت دلار رضایت ندارند می‌گویند این افراد این همه ساعت در صف ایستاده اند تا دلار را در قیمت پایین از صرافی‌های بانکی بخرند، اما موافقان سیاست‌های بانک مرکزی می‌گویند: حاضرین در این صف‌های طولانی از ترس زیان بیشتر برای فروش ارز‌های در اختیارشان آمده اند.

صحبت خبرنگار تسنیم با افراد حاضر در صف‌های مقابل صرافی‌های دولتی گواه آن است که اکثر این افراد برای فروش ارز حاضر شده اند در این صف‌ها بایستند. اما شبهه‌ای که مخالفان کاهش دلار مطرح می‌کنند این است که اگر این افراد برای فروش ارز آمده اند چرا به بازار آزاد که قیمت بالاتری دارند، نمی‌فروشند؟

ولی در پاسخ باید گفت: اکثر صرافی‌ها خرید ارز ندارند؛ یکی از فعالان بازار در همین خصوص می‌گوید: بازار از ریزش قیمت‌ها ترسیده شده است؛ تا یک حرکت بالایی می‌زند، سریع فروشنده‌ها می‌ریزند سر خریدار. خریدار می‌ترسد انقدر خرید کند.

وی با بیان اینکه الان جنگ قدرت بین خریدار و فروشنده است، تصریح کرد: بعد از چند روز متوالی کاهش قیمت ارز، کم کم طاقت فروشنده تمام می‌شود.

دلار دیگر قدرت لازم برای صعود را ندارد
این فعال در بازار ارز معتقد است، بعد از آنکه قیمت‌ها در بازار اندکی سیر صعودی را طی می‌کند، فروشنده‌ها ارز‌های خود را می‌فروشند؛ او می‌گوید: بنابراین از قدرت صعود دلار گرفته شده و دیگر آن قدرت لازم را برای صعود ندارد.

وی با بیان اینکه نسبت فروش به خرید الان ۶۰ به ۴۰ درصد است، افزود: زمانی که این نسبت برابر شود، بازار راکد می‌شود. بعد از این جهت بازار تغییر می‌کند و نسبت خریدار به فروشنده ۷۰ به ۳۰ می‌شود.

این فعال در بازار ارز تأکید کرد که از نظر روانشناسی بازار از بس ریزش دیده ترسیده شده و مردم میگن تا بیش از این ضرر نکردند، باید بفروشند؛ فروشنده‌ها الان می‌گویند این یک فرصت فرار است.

کاسبی جدید دلال‌های ارز
گزارش‌های رسیده به خبرنگار تسنیم حکایت از آن دارد که این روز‌ها علاوه بر مردم عادی، جمعی از دلال‌ها نیز در صف‌های تشکیل شده مقابل صرافی‌های دولتی حضور دارند؛ این دلال‌ها این روز‌ها کاسبی جدیدی پیدا کرده اند. دلال‌ها بعد از آنکه مشتری برای خرید ارز در بازار کمیاب شد، از مردم دلار‌های خانگی را با قیمتی بسیار کمتر از صرافی ملی، می‌خرند و با واسطه‌هایی که در صف فروش گذاشته اند، دلار‌های خانگی رابا قیمت بالاتری به این صرافی می‌فروشند.

بعد از ریزش قیمت‌ها در بازار، طبیعتاً فروشنده‌ها زیاد شدند؛ اما از آنجایی که تمام صرافی‌ها حاضر به خرید ارز نیستند، بانک مرکزی اعلام کرد، صرافی‌های بانکی، و بانک‌ها روزانه ارز‌های مردم را می‌خرند.

برهمین اساس، هر روز صرافی ملی بعنوان نماینده بازارساز، نسبت به خرید و فروش ارز اقدام می‌کند. ولی از آنجایی که صف‌های مقابل این صرافی بسیار طولانی است و اگر کسی قصد خرید یا فروش ارز را داشته باشد باید ساعت‌ها در صف بایستد همه حاضر نیستند که این همه ساعت در صف بمانند. برهمین اساس دلال‌ها دلار‌های این افراد را زیر قیمت و اصطلاحاً مُفت می‌خرند و با قیمت بالاتری در صرافی ملی می‌فروشند.

یکی از بازاری‌ها به خبرنگار ما می‌گوید: الان کاسبی دلال‌ها این شده که از مردم دلار‌های خانگی را مفت می‌خرند بعد خودشان با قیمت بالاتری در صرافی ملی می‌فروشد و این طور سود می‌کنند.

دلال‌ها پرداخت مالیات را به بیکاری ترجیح دادند
فعالان بازار می‌گویند: دلال‌ها فعلاً دارند با این روش کار می‌کنند و، اما نمی‌دانند که دلالی که به صرافی ملی می‌فروشد، کد ملی اش ثبت می‌شود و بعداً باید مالیات بدهد.

یکی دیگر از بازاری‌ها در پاسخ به این سوال که چرا دلال‌ها هم در صف صرافی ملی برای فروش ارز حضور دارند؟ گفت: این افراد زیر قیمت بازار از مردم می‌خرند و با فردی که در صف نوبت گرفته شراکت کرده و می‌فروشند.

طبق گفته بازاری ها، الان در بازار مشتری نیست، به همین خاطر دلال‌ها از مردم دلار را ۹۵۰۰ تومان می‌خرند و با قیمت ۹۹۵۰ تومان به صرافی‌ها می‌فروشند و بعد می‌گویند اگر مالیات هم آمد مالیاتش را می‌دهیم و کاسبی می‌کنیم. فعلاً کسی از دلال‌ها دلار نمی‌خرد بنابراین این افراد با همکاری هم دو نفری از طریق ایستادن در صف و خرید دلار با قیمت ارز ان از خانگی ها، کاسبی می‌کنند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: دلار خانگی دلال نرخ آزاد ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۹۷۹۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی قیمت دلار ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ / خواب کاهش دلار تعبیر می‌شود؟

به گزارش صدای ایران از تجارت‌نیوز، قیمت دلار در دو هفته ابتدایی اردیبهشت، مجموعاً ۴۶۰۰ تومان کاهش ارزش پیدا کرده است. روند نزولی قیمت اسکناس آمریکایی با فروکش کردن زمینه‌های تنش نظامی میان ایران و اسرائیل آغاز شد. دلار طی هفته‌های اخیر با افت پلکانی در کریدور ششم عقب‌نشینی کرد و حتی در کف کریدور ششم نیز معامله شد. در آخرین معامله نقدی روز پنجشنبه دلار در پله هفتم از کانال ابتدایی کریدور ششم به کار خود پایان داد.

اخبار سیاسی سیگنال مساعد به بازار‌ها داد

موضوع سفر محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی به عربستان و اظهار امیدواری مسئولان مربوطه نسبت به این سفر، روند کاهشی قیمت دلار را در بیشتر روز‌های هفته گذشته رقم زد. از سوی دیگر احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد، روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت با انتشار تصویری از جلسه با همتای عربستانی خود اعلام کرد: «گفت‌وگوی بسیار سازنده‌ای انجام شد و فیصل ابراهیم با هر پنج پیشنهاد ایران موافقت و بر تدوین نقشه راه همکاری‌های اقتصادی بخش دولتی-خصوصی و سرعت در اجرای آن تاکید کرد.»

این اظهارات، جو مثبتی در میان معامله‌گران ایجاد کرد؛ علاوه بر آن برخی فعالان اقتصادی این رخداد‌ها را کورسوی امیدی برای کاهش فشار‌های اقتصادی و ارزی تعبیر می‌کنند و امیدوارند آینده بهتری در پرتو تعاملات منطقه‌ای در انتظار تهران باشد.

از سوی دیگر، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، هفته گذشته اعلام کرد «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از ششم تا هفتم ماه مه (۱۷ تا ۱۸ اردیبهشت) برای دیدار با مقامات بلندپایه ایرانی به ایران سفر می‌کند.

خواب کاهش دلار تعبیر می‌شود؟

در همین راستا معامله‌گران کاهشی بازار امید دارند در هفته سوم اردیبهشت اسکناس دلار به کریدور ۵۰ هزار تومانی برگردد؛ اما به نظر می‌رسد سیگنال‌هایی که روانه بازار می‌شود تاثیری یکی دو روزه در بازار دارند. کارشناسان اقتصادی کف قیمت دلار را محدوده ۵۱ تا ۵۲ هزار تومانی می‌دانند. آنها معتقدند با وجود اینکه نهاد سیاست‌گذار تلاش دارد قیمت دلار به پله‌های بالاتر کریدور ۵۰ هزار تومانی ورود نکند، اما تمایلی نیز به برگشت به کانال ۴۰ هزار تومانی ندارد.

درهم در کانال ۱۶ هزار تومانی بسته شد

قیمت درهم روز پنجشنبه ۱۴ اردیبهشت بدون تغییر و با قیمت رقم ۱۶ هزار و ۹۰۰ تومانی معامله شد. تتر روی رقم ۶۱ هزار و ۹۰۰ تومانی ایستاد.

قیمت پوند انگلیس در آخرین معامله هفته گذشته با کاهش ۲۰۰ تومانی روی رقم ۷۷ هزار و ۱۰۰ بسته شد. یورو نیز روز پنجشنبه در کف کانال ۶۶ هزار تومانی به کار خود پایان داد.

گفتنی است اسکناس و حواله دلار در دو روز پایانی هفته گذشته تغییر قیمت نداشتند. اسکناس دلار با رقم ۴۴ هزار و ۳۱۴ تومان و حواله دلار با رقم ۴۱ هزار و ۳۷۶ تومان عرضه شد.

دیگر خبرها

  • پیش بینی قیمت دلار ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ / خواب کاهش دلار تعبیر می‌شود؟
  • نرخ‌گذاری دلار کانال‌های تلگرامی در روز تعطیل/ خرید و فروشی نیست
  • معاملات مسکن در تهران از طریق بیت‌کوین!
  • نرخ خرید در بازار مسکن؛ قطب سرمایه گذاری ملک در منطقه ۲۰ تهران
  • قیمت دلار در بازار باز هم پایین تر می آید؟
  • سرمایه‌گذاران این بازار بیشترین زیان را دیدند/ دلار به کانال ۵۰ هزار تومان باز می‌گردد؟
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • گشتی در اقتصاد جهان | خوش‌بینی صندوق بین‌المللی پول به اقتصاد آسیا
  • نگاهی به قیمت هونگچی H۵ در بازار آزاد؛ یکی از گران‌ترین چینی‌های بازار + جدول
  • طلا دوباره اوج گرفت/ قیمت جدید طلا ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳