Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایكنا از فارس، به نقل از روابط عمومی اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی فارس، کارگاه آموزش خدمات کتابخانه‌های عمومی برای ناشنوایان در شیراز با حضور روح‌الله منوچهری، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی فارس؛ محسن بهشتی‌پور، مدیرکل آموزش و پرورش استثنایی فارس و جمعی از کتابداران کتابخانه‌های عمومی استان، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و مربیان آموزش و پرورش استثنایی در سالن کتابدار برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


روح‌الله منوچهری در این نشست با بیان اینکه این دوره در ادامه فعالیت‌های مجموعه کتابخانه‌های عمومی فارس در حوزه ناشنوایان برگزار شده است، گفت: کتابخانه‌های عمومی استان از سال گذشته و با توجه به جامعه هفت هزار نفری ناشنوایان فارس، فعالیت خود را در حوزه ناشنوایان آغاز کرده است؛ این فعالیت سبب ارتباط افراد با مشکل شنوایی با کتابخانه‌های عمومی شده است. به طوری‌که در سال گذشته عضو ناشنوایی در کتابخانه‌های عمومی وجود نداشت، اما در سال جاری بیش از 300 فرد ناشنوا با عضویت در کتابخانه‌های عمومی از خدمات کتابخانه‌ای استفاده می‌کنند.
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی فارس از تداوم برگزاری کارگاه‌های آموزشی درحوزه ناشنوایان خبر داد و گفت: ارتقای مهارت ارتباطی کتابداران با افراد دارای اختلال شنوایی، آموزش روان‌شناسی برخورد با کودکان ناشنوا، ارتقای کیفیت منابع، حمایت از کودکان ناشنوا و برنامه‌ریزی برای آموزش ناشنوایان در زمینه استفاده از خدمات کتابخانه‌ای از جمله اهداف اصلی این نشست است.
وی، مناسب‌سازی کتاب برای اعضا ناشنوا را برنامه اولویت‌دار این مجموعه دانست و گفت: دایره لغات افراد ناشنوا بسیار کمتر از افراد عادی است و این گروه نمی‌توانند از کتاب‌های معمولی استفاده کنند؛ کتابخانه‌های عمومی تصمیم دارد در حوزه مناسب‌سازی کتابخانه‌ها اقدام کند که در این راه به توانایی و همکاری کتابداران اتکا داریم.
منوچهری در ادامه با بیان اینکه نوسوادان، اقلیت‌ها، مددجویان زندان، بیماران و افراد با معلولیت، گروه‌های خاص در علم کتابداری به حساب می‌آیند، گفت: برای ارائه خدمات کتابخوانی به هر یک از این گروه‌ها برنامه‌ریزی‌های خاصی باید صورت گیرد؛ کتابخانه‌های عمومی استان تاکنون در زمینه نوسوادان، بیماران و مددجویان زندان اقداماتی را انجام داده است و خوشبختانه خدمات‌دهی به معلولان همچون نابینایان و ناشنوایان نیز در کتابخانه‌های عمومی آغاز شده است.
محسن بهشتی‌پور، مدیرکل آموزش و پرورش استثنایی فارس نیز در جمع کتابداران با بیان اینکه اقدام خیرخواهانه دستگاه‌ها و افراد برای کمک به معلولان ستودنی است، گفت: آموزش و پروش استثنایی، نهاد رسمی آموزش به کودکان استثنایی است و جای بسیار خوشحالی است که دستگاه‌های فرهنگی نیز در این خصوص احساس مسئولیت کرده‌اند.
وی افزود:‌ توجه به ناشنوایان پیش از این از سوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استارت خورد و اکنون نیز کتابخانه‌های عمومی در این حوزه گام بر داشته است.
بهشتی‌پور با تأکید بر ضرورت تهیه کتاب‌های مناسب افراد ناشنوا، افزود: تمرکز افراد ناشنوا، بر توانایی دیداری است؛ به همین دلیل باید به کتاب‌های مصور و ساده‌سازی شده رو بیاوریم.
وی ابراز امیدواری کرد که با همکاری افراد و دستگاه‌ها به مرحله‌ای برسیم که فرقی میان کودکان سالم و معلول نباشد و افراد استثنایی در جمع احساس غریبی نکنند.
در ادامه این نشست کتابداران در یک دوره شش ساعته مباحث «اختلال ناشنوایی و برقراری مهارت ارتباط با افراد ناشنوا» را با تدریس لیلا بشاش، عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز در رشته کودکان اسثنایی؛ «خدمات کتابخانه‌های عمومی برای ناشنوایان» را با تدریس میثم جوانبخت، رئیس اداره امور کتابخانه‌های اداره‌کل فارس و «اصول اولیه زبان اشاره» را در کارگاه عملی با تدریس شیما صبوری‌زاده مدرس زبان اشاره ناشنوایان فراگرفتند.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاري قرآن ايكنا استان فارس فرهنگي يار مهربان ناشنوايان كتابخانه هاي عمومي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۹۸۰۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نهاد کتابخانه‌های عمومی زمینه‌ساز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی

آقای محمدرضا هراتی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما درباره دستاورد‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور افزود: شاخص‌های کتابخانه‌ای در دو سال گذشته در بخش‌های کتابخانه‌های عمومی، منابع، سیار و عضو فعال افزایش یافته است.

وی گفت: نهاد کتابخانه‌های عمومی با بیش از سه هزار هشتصد کتابخانه، ۱۲۰ سالن مطالعه و بیش از ۱۲ میلیون نفر عضو و منابع متنوع تخصصی و عمومی، به عنوان بزرگترین شبکه مویرگی فرهنگی کشور، متولی اصلی کتاب و کتابخوانی در سطح کشور است.

وی افزایش ۶۴ باب کتابخانه عمومی، افزایش ۵۰ درصدی کتابخانه‌های سیار، افزایش منابع کتاب کتابخانه‌ها و رشد ۲۴۵ درصدی تعداد عضو فعال کتابخانه‌ها را از دستاورد‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی در ۲ سال گذشته بیان کرد و گفت: کتابخانه‌ها از عضویت و امانت فراتر رفته و خدمات فرهنگی از جمله ۶۰ خدمت در جهت توانمندسازی و بهینه‌سازی اوقات فراغت کودکان و نوجوانان ارایه می‌کنند.

هراتی با بیان اینکه همه کتابخانه‌های عمومی کشور بخش جداگانه کودک و نوجوان دارند و برای گروه‌های خاص نیز برنامه ریزی شده است افزود: در حال تجهیز بخش‌های سالمندان، نابینایان و مادران در کتابخانه‌های عمومی کشور هستیم.

وی اظهار داشت: از این ۱۲ میلیون عضو فعال نزدیک به ۶۰ درصد کودکان و نوجوانان هستند که در همین راستا برنامه‌های گسترده‌ای مانند جشنواره‌ها و جایزه‌های داستان نویسی و قصه گویی، محافل ادبی، پویش‌های کتابخوانی و مسابقات تلویزیونی را برای مخاطب کودک و نوجوان برگزار می‌کنیم.

معاون توسعه نهاد کتابخانه‌های عمومی افزایش ۵۰ درصدی کتابخانه‌های سیار به ویژه در روستا‌ها و نقاط کم برخوردار از دیگر دستاورد‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در ۲ سال گذشته دانست و گفت: در کنار بهره برداری از کتابخانه‌های مرکزی، ۱۳۲ کتابخانه غیر مرکزی شامل ۵۸ کتابخانه شهری و ۷۴ کتابخانه روستایی است.

وی گفت: علاوه بر افتتاح کتابخانه در روستا‌ها جشنواره‌هایی هم برای روستائیان و عشایر مانند جشنواره عشایر با طعم کتاب یا طرح حایی مانند مجموعه کوله کتاب ویژه مناطق صعب العبور را برگزار کردیم که با استقبال خوب مردم آن مناطق مواجه شد.

هراتی با اشاره به اینکه در حال حاضر ایران از لحاظ توسعه شبکه کتابخانه‌ای در بین کشور‌های برتر منطقه قرار دارد افزود: ایران از لحاظ توسعه شبکه‌های کتابخانه‌ای دارای رتبه اول در میان کشور‌های منطقه و در جمع ۲۰ کشور برتر دنیا است.

دیگر خبرها

  • عصر شعر شیراز در کتابخانه رئیسی اردکانی برگزار می‌شود
  • دبیرکل کتابخانه‌ها‌‌: مردم ایران کتاب‌نخوان نیستند + فیلم
  • افزایش کتابخانه‌های سیار، نیاز استان ایلام
  • تامین زمین مورد نیاز برای احداث کتابخانه‌های عمومی در اردبیل
  • رشد ۱۵۳ درصدی امانت کتاب در آذربایجان شرقی
  • زمین مورد نیاز برای احداث کتابخانه‌های عمومی در اردبیل تامین می‌شود
  • نهاد کتابخانه‌ها با کمیته امداد تفاهمنامه امضا می‌کند
  • روش‌های قهری در ارتباطات فرهنگی جوابگو نیست
  • نهاد کتابخانه‌های عمومی زمینه‌ساز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی
  • اجرای طرح وارگه دانایی در مناطق عشایری چهارمحال و بختیاری