Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- رئیس شورای راهبردی روابط خارجی گفت:ما ثابت کردیم که هرگز در قبال تحولات منطقه ساکت نمی‌نشینیم و به‌عنوان عامل ثبات در منطقه حضور خواهیم داشت؛ همین حضور سبب شکست قدرت‌های بیگانه در این منطقه بوده است. به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری میزان، سید کمال خرازی امروز در آیین آغاز به کار همایش «صلح و ثبات در غرب آسیا» گفت: امروز منطقه متلاطم ما به یک پارادایم جدید برای گفتگو نیاز دارد که بتواند همه را به‌دور از اختلافات دور هم جمع کند تا در آن فضا، امکان گفتگو درباره راه‌های برقراری صلح، ثبات و امنیت در منطقه فراهم شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی تصریح کرد: همه کشور‌های این منطقه که در تمدن عظیم اسلامی سهم داشتند، می‌توانند چنین طرحی را پیگیری کنند. این گفتگو در باب تمدن اسلامی می‌تواند طراحی شود و محوریتی ایجاد کند که موجب آرامش در فضای فعلی شود و پرچم احیای تمدن اسلامی را برافرازد.

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی گفت: باید ببینیم به‌جای ائتلاف‌هایی برای جنگ در منطقه چگونه می‌توانیم به اصل تمدن طلایی اسلامی برگردیم. البته آگاه ساختن ملت‌ها جدای از دولت‌ها خود عامل مهمی است و این مسئله می‌تواند یک بیداری اسلامی باشد که بتوانیم آگاهی را توسعه دهیم و به تمدن خودمان بازگردیم.

خرازی با اشاره به طرح موفق گفتگوی تمدن‌ها از سوی جمهوری اسلامی و پذیرش آن در جامعه بین‌المللی اظهار داشت: ایده گفتگوی تمدن‌ها را در آن زمان همه کشور‌ها و سازمان‌های بین‌المللی پذیرفته بودند و امروز هم ما نیاز به چنین ایده‌های نو داریم تا بتوانیم در آن فضا اختلافات را کنار بگذاریم و درباره صلح و امنیت منطقه تبادل‌نظر کنیم.

وی در ادامه با بیان راهبرد جمهوری اسلامی ایران در خصوص امنیت منطقه گفت: آنچه در سال‌های اخیر در کشور‌های سوریه، لبنان، عراق و یمن اتفاق افتاد، نشان می‌دهد که راهبرد ایران با هدف ایجاد ثبات و امنیت با رویکرد دفاع از دولت‌های قانونی و نهضت‌های مردمی در منطقه، راهبرد صحیحی بوده است.

وی افزود: ما ثابت کردیم که هرگز در قبال تحولات منطقه ساکت نمی‌نشینیم و به‌عنوان عامل ثبات در منطقه حضور خواهیم داشت؛ همین حضور سبب شکست قدرت‌های بیگانه در این منطقه بوده است.

خرازی گفت: بر اثر همکاری‌های موفق جمهوری اسلامی ایران در منطقه، اکنون شرایط به‌گونه‌ای رقم خورده است که دولت‌هایی که روزی از مخالفان دولت سوریه بودند، امروز با تغییر راهبرد خود در حال برقراری ارتباط با این کشور هستند و دشمن در این منطقه شکست‌خورده است.

وی گفت: واقعیت منطقه این است که جبهه مقاومت به پیروزی‌های زیادی دست‌یافته و جبهه مخالف با شکست و ناکامی مواجه شده است. در چنین شرایطی ما باید اولاً تحلیل دقیقی از اوضاع و موقعیت کنونی منطقه داشته باشیم و بعد به‌دور از سوگیری، اوضاع را تحلیل و مدیریت کنیم.

 خرازی با اشاره به تلاش دشمنان برای القای ایران‌هراسی در منطقه خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران هیچ‌گاه به دنبال هژمونی در منطقه نبوده و این دیگران هستند که با کشاندن آمریکا و قدرت‌های اروپایی به منطقه به دنبال بی‌ثباتی منطقه و هژمونی هستند؛ اما البته به اهداف خود نخواهند رسید.

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ادامه داد: واقعیت دیگر این است که اغلب حکومت‌ها در منطقه برخاسته از اراده مردم نیست و حکومت‌های اقتدارگرایی هستند. وقتی اختلاف وجود داشته باشد، وابستگی حکومت‌هایی که برخاسته از اراده مردم نیستند و به قدرت‌های بیگانه وابسته‌اند؛ نمونه‌اش هم کشور‌هایی مانند عربستان و امارات هستند که به آمریکا وابستگی دارند.

خرازی در ادامه بیان کرد: واقعیت دیگر که در منطقه وجود دارد این است که برخی از رهبران منطقه ما جاه‌طلب هستند؛ این در حالی است که بار‌ها تجربه کرده‌اند که جاه‌طلبی‌شان به شکست انجامیده است. در چنین شرایطی و بعد از پیروزی‌هایی که در میدان نبرد نصیب جبهه مقاومت شده است باید از این پیروزی‌ها درصحنه سیاسی به‌خوبی استفاده کنیم و این مسئله هم نیاز به تحرک سیاسی جدی‌تری دارد. ما دستمان خالی نیست واگر بخواهیم در توسعه صلح و ثبات در منطقه و رسیدن به سازوکاری که امنیت منطقه را تضمین کند، تأثیرگذار باشیم، باید فعالیت بیشتری داشته باشیم.

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی اضافه کرد: روی‌هم‌رفته بعد از این جنگ‌ها و درگیری‌هایی که در منطقه وجود داشته، همه باید به این نتیجه برسند که جنگ راه‌حل نیست و از طریق جنگ نمی‌توان اختلافات را حل کرد، بلکه باید به دنبال راه‌حل‌های غیرنظامی بود.

 خرازی با طرح این سؤال که باید ببینیم موقعیت جمهوری اسلامی ایران در این منطقه چیست؟ افزود: همه اذعان دارند که ایران باثبات‌ترین کشور در این منطقه پرتلاطم است. اینکه جمهوری اسلامی ایران مخالف سلطه بیگانگان است، مشکل اصلی‌اش با قدرت‌های بین‌المللی محسوب می‌شود و نمی‌پذیرد این قدرت‌ها بخواهند بر منطقه سلطه یابند.

وی در ادامه به دوستی دو ملت ایران و عراق که نقطه اوج آن را در مراسم اربعین شاهدیم، به‌عنوان نفوذ طبیعی و معنوی ایران در منطقه اشاره کرد و گفت: عراق ۸ سال با ایران در جنگ بود، اما امروز مردم دو کشور مانند اعضای خانواده با یکدیگر رفت‌وآمد دارند و این از معجزات تاریخ است. اینکه دیگران می‌گویند ایران در حال گسترش نفوذ خود است، وقتی این نفوذ ماهیتی معنوی و طبیعی دارد چگونه می‌توان به آن ایراد گرفت مگر غرب در کشور‌های دیگری نفوذ فرهنگی ندارد؟ بنابراین برتری اعتقادات و ارزش‌ها در جمهوری اسلامی ایران به‌طور طبیعی در کشور‌های دیگر نفوذ ایجاد می‌کند و این مسئله با سلطه و هژمونی متفاوت است.

وی همچنین بر ضرورت کار رسانه‌ای و آگاهی‌رسانی برای پیشبرد اهداف جمهوری اسلامی در ایجاد ثبات و امنیت در منطقه تأکید کرد و با بیان اینکه نتوانسته‌ایم از ابزار رسانه‌ای و شبکه‌های اجتماعی به‌خوبی در بیان اهداف و راهبرد‌های منطقه‌ای خود بهره بگیریم، افزود: روشنگری افکار عمومی باید یکی از اهداف ما باشد و در این زمینه سرمایه‌گذاری بیشتری انجام دهیم.

همایش صلح و ثبات در غرب آسیا با عنوان «یک منطقه، یک سرنوشت» امروز در چارچوب سومین کنفرانس امنیتی تهران در سالن اجتماعات مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه در تهران گشایش یافت. این همایش با همکاری مشترک شورای راهبردی روابط خارجی، مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه، مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری، دبیرخانه کنفرانس امنیتی تهران و بنیاد همکاری‌های امنیت بین‌المللی برگزار شد.

این همایش یکی از دو پیش کنفرانس‌های امنیتی تهران است و دومین پیش کنفرانس نیز هفدهم دی‌ماه برگزار خواهد شد.   انتهای پیام /

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: کمال خرازی شورای روابط راهبردی ایران و عراق ایران هراسی جمهوری اسلامی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۹۸۱۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران؛ ظهور یک ابر قدرت در عرصه بین الملل

کم کم زمان اثبات ادعا‌ها نیز فرا میرسد؛ صحبت‌هایی که به میان می‌آمد، اما شاید برخی به اثبات آنها شک داشتند. نقل‌هایی که در میان غربی‌ها نیز درباره قدرت کشورمان رواج داشت حالا رنگ و بوی دیگری به خود گرفته است. شاید بد نباشد به بخشی از این اظهار نظر‌ها نگاهی بیاندازیم.

فاکس نیوز: ایران در آستانه ابرقدرت شدن

تیرماه بود که شبکه فاکس‌نیوز در برنامه‌ای به قدرت روز‌افزون جمهوری اسلامی ایران اذعان و اعلام کرد: ایران در آستانه ابرقدرت شدن است.

در این برنامه ابتدا «مارک لوین مجری» مجری این شبکه تلویزیونی ضمن اذعان به قدرت افزایی جمهوری اسلامی ایران خطاب به «ریچارد کِمپ عضو سابق نیرو‌های ویژه انگلیس در افغانستان» مهمان برنامه می‌گوید: «ما در مورد چین و روسیه زیاد صحبت کرده‌ایم، اما امروز می‌خواهیم در مورد ایران صحبت کنیم، هیچ توجهی به این مسئله نمی‌شود که ایران در آستانه ابرقدرت شدن است، اکنون فناوری هسته‌ای نیز دارد و در حال کار برای کنار هم قرار دادن آن است، این یک کشور بنیادگرا است که بار‌ها و بار‌ها درباره نابودی آمریکا صحبت کرده است.»

دی ماه هم روزنامه گاردین در یک گزارش تحلیلی با تاکید بر اینکه جایگاه ایران باتوجه به تحولات اخیر در منطقه، بهبود روابط این کشور با کشور‌های حاشیه خلیج فارس و دوستی‌اش با چین و روسیه تقویت شده است، نوشت: ایران، اکنون بزرگ‌ترین قدرت در غرب آسیاست.

اسفند سال پیش هم در رده‌بندی جدید منتشر شده از سوی سایت تحلیلی گلوبال فایرپاور، ایران را بالاتر از برخی کشور‌های غربی و در رتبه ۱۴ دسته‌بندی کرد. این وب‌سایت تخصصی نظامی، ایران را در رده‌بندی قدرت نظامی از میان ۱۴۵ کشور بر مبنای بیش از ۶۰ شاخص در رتبه چهاردهم قرار داد؛ و این تنها بخش کوچکی از اذعان رسانه‌های غربی به قدرت ایران بود؛ قدرتی که حالا از شنیده به دیده تبدیل شده است. آن هم بعد از یک وعده صادق.

جمهوری اسلامی به یک رژیم دارای سلاح اتمی حمله کرد

علیرضا تقوی نیا کارشناس مسائل غرب آسیا معتقد است: ایران با انجام عملیات وعده صادق چند کار مهم انجام داد ابتدا اینکه به تهدیدات خود مهر اعتبار زد؛ همان تهدیداتی را عملیاتی کرد که بسیاری گمان می‌کردند هرگز عملیاتی نخواهد شد. نکته دوم اینکه جمهوری اسلامی به یک رژیم دارای سلاح اتمی حمله کرد؛ آنهم در این حجم که بسیار مهم است و آنهایی که باید پیام این حمله را می‌گرفتند گرفتند. وزن و جایگاه ایران با این حمله اثبات شد که جمهوری اسلامی ایران دارای بهترین سامانه‌های پدافندی است که میتواند بر مجهز‌ترین سامانه‌های پدافندی دنیا موثر باشد و کشور‌هایی مانند آمریکا، انگلیس و فرانسه به کمک اسرائیل می‌آیند تا بتواند موشک‌های ایرانی را رهگیری کند با این وجود بسیاری از این پرتاب‌ها از سامانه‌های پدافندی عبور کردند.

وی تشریح کرد: تا قبل از این حمله میان ایران و اسرائیل نوعی توازن وجود داشت مبنی بر اینکه ایران و اسرائیل از تعرض به هم خودداری می‌کردند، اما جمهوری اسلامی ایران به رژیم صهیونیستی عملا حمله کرد و مسئولیت آن را نیز برعهده گرفت، اما رژیم صهیونیستی نتوانست واکنش در خوری نشان دهد و عقب نشینی کرد و تحقیر در برابر ایران را پذیرفت.

اسکای نیوز: ناتو در حال مغلوب شدن

محمدباقر خرمشاد کارشناس دیگر مسائل سیاسی نیز در این باره معتقد است: شاید گذاره‌ای که این روز‌ها خیلی شنیدیم و قطعا یکی از پیامد‌های راهبردی اتفاق افتاده است بحث بالا رفتن قدرت بازدارندگی ایران است. برای این که ما این را تصور کنیم و خوب بفهمیم روز قبل از عملیات وعده صادق را تصور کنیم کاملا می‌توانیم قضاوت کنیم که آن روز قبل از عملیات وعده صادق به هرحال فضای رسانه‌ای بین المللی چه بود، این که ایران خاکش، سفارتش خورده جواب می‌دهد، نمی‌دهد، می‌تواند جواب بدهد، نمی‌تواند جواب بدهد، ایران خیلی در فضای سنگینی قرار گرفته، در بن بست سنگینی قرار گرفته خصوصا مخالفان در بیرون ایران خیلی بر این می‌دمیدند، شما این را مقایسه کنید با فردای عملیات وعده صادق که به اذعان همه کارشناسانی که سری در سر‌های کار‌های استراتژیک دارند این بوده که قدرت بازدارندگی ایران نه تنها ترمیم شد بلکه به نسبت قبل از آن چند پله بالاتر قرار گرفت، همین یک اتفاق دیگر راهبردی را هم به صورت پیامد باعث شده، این که موازنه قدرت استراتژیک را در منطقه قطعا و به تعبیر بعضی‌ها حتی در سطح جهانی موازنه قدرت را بین بلوک‌های قدرتی که در منطقه شکل گرفته تغییر داد به صورت محسوسی این اتفاق، روند‌هایی بود این عملیات وعده صادق به عنوان کاتالیزور عمل کرد، شتاب داد و ناگهان موازنه استراتژیک قدرت را به شرایط قبل و بعد از خودش تقسیم کرد به دلیل اهمیتی که داشت.

و در پایان شاید بد نباشد به اظهار نظر شبکه اسکای نیوز درباره تاثیر عملیات وعده صادق بر چینش قدرت‌ها در نظام بین‌الملل اشاره کنیم که نوشته است: «حمله ایران و جنگ اوکراین، ضعف فزاینده غرب در برابر تهدید‌ها را آشکار کرد. ناتو در حال مغلوب شدن برابر روسیه، ایران، چین و کره شمالی است.»

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی

دیگر خبرها

  • ایروانی: تنها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات کننده اسرائیل است
  • ایروانی:تن‌ها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات کننده اسرائیل است
  • تنها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده اسرائیل است
  • محکومیت حمله اسرائیل به سفارت ایران در نشست بریکس
  • کلید برقرای ثبات توقف جنایات رژیم اسرائیل است
  • استانداردهای دوگانه پارلمان اروپا در قبال تحولات منطقه
  • بررسی تحولات خاورمیانه و شمال‌آفریقا با حضور اعضای بریکس در مسکو
  • عملیات وعده صادق توانمندی ایران را برای جهانیان ثابت کرد
  • توطئه‌های دشمن علیه جمهوری اسلامی شکست خورد/ آمریکا به زودی از منطقه خارج می‌شود
  • ایران؛ ظهور یک ابر قدرت در عرصه بین الملل