Web Analytics Made Easy - Statcounter

اهواز - ایرنا - معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: ارتباط این دانشگاه با بخش صنعت با برنامه اجرایی جدید پژوهشی تسهیل و تقویت می شود.

به گزارش ایرنا علی حقیقی روز دوشنبه در آیین تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه شهید چمران اهواز در سرسرای شهید مطهری دانشکده علوم دانشگاه بیان کرد: برنامه اجرایی کوتاه مدت 2 ساله در حوزه پژوهش تدوین و تصویب شده و اواخر مهر امسال به صورت عمومی منتشر شد و در اختیار همه دانشگاهیان قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: با وجود برنامه راهبردی پنج ساله این دانشگاه که آرمان گراست و اهداف ومسیر راه را ترسیم می کند اما این برنامه اجرایی برای چگونگی رسیدن به اهداف تدوین شده است.
حقیقی ادامه داد: با انتشار و ابلاغ این برنامه مسیر حرکت در حوزه پژوهش به خوبی مشخص می شود و تعهد، مطالبه گری و امکان سنجش را فراهم می کند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به اینکه اهداف این برنامه به چالش های دانشگاه مرتبط است گفت: توسعه مدلی پایدار برای ارتباط موثرتر با صنعت و جامعه از جمله اهداف است که در دفتر ارتباط با صنعت از طریق ساماندهی مراکز تحقیقاتی و تاسیس پژوهشکده ها تلاش می کنیم پروژه های تحقیقاتی از شکل فردی خارج و در قالب مراکز تحقیقاتی و شرکت های مراکز رشد و پژوهشکده ها پیگیری شود.
وی بیان کرد: بنابراین توسعه پروژه های تحقیقاتی، تقویت مراکز رشد و کارآفرینی را به دنبال دارد.
حقیقی اضافه کرد: تعیین ماموریت های ویژه پژوهش و فناوری دانشگاه برای تعامل هدفمند با دستگاه های اجرایی و تلاش برای دریافت پروژه های جامع و مسئولیت های کلان برای دانشگاه از دیگر اهداف است چون دانشگاه ماموریت گرا آماده ارتباط بیشتر با صنعت می شود و همه رشته ها در ماموریت ها درگیر شده اند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز بیان کرد: به عنوان مثال نخستین ماموریت دانشگاه مدیریت و مهار گرد و غبار و حفظ محیط زیست است که بیشتر رشته ها را درگیر می کند.
وی گفت: همچنین با اجرای این برنامه، فعالیت های پژوهشی دانشگاه را بیشتر رصد می کنیم که در این راستا یک کارگروه تشکیل شده که فعالیت ها را بر اساس مشارکت دانشگاه در نظام های رتبه بندی رصد می کند.
حقیقی ادامه داد: بر اساس نظام رتبه بندی دانشگاه ها (ISC) درطرح های ارتباط با صنعت رتبه هشتم و حجم مقالات رتبه 13 را در کشور کسب کرده ایم اما در کارایی پژوهشی یعنی میزان ارجاعات و سرانه مقالات در جایگاه 33 کشور قرار داریم.
وی گفت: حمایت ویژه از مرکز رشد دانشگاه و تاسیس مرکز خلاقیت و نوآوری دانشگاه از دیگر اهداف مورد نظر است که در این راستا قرار است یک طرح جامع برای منطقه 6 هکتاری دانشگاه تهیه کنیم و به عنوان شهرک ویژه فناوری خلاقیت راه اندازی شود که در آن مرکز ایده تاسیس مدرسه اشتغال و مهارت افزایی دانشگاه نیز در دستور کار است.
وی بیان کرد: همچنین حمایت از تحقیقات اصیل و برون داده های علمی ارزشمند در مجلات تراز بالا نیز مورد تاکید است.
حقیقی گفت: ساماندهی تجهیزات و امکانات پراکنده آزمایشگاهی درون دانشگاه نیز در اولویت است چون با وجود خرید امکانات پیشرفته اما به صورت جزیره ای هستند بنابراین دنبال راه اندازی شبکه آزمایشگاهی داخلی هستیم.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز ادامه داد: به دنبال ایجاد ساز و کار حمایت از پایان نامه های تحصیلات تکمیلی در راستای ماموریت های ویژه دانشگاه نیز هستیم.
وی افزود:دغدغه ها و چالش های دانشگاه از جمله جذب در بازار کار، آموزش اصیل و جدی ، مسئولیت های اجتماعی دانشگاه و پیوند با مشکلات جامعه، در خدمت صنعت و تحقیقات کاربردی بودن با برنامه ریزی، اعتقاد به چند جنبه ای بودن دانشگاه، درک تفاوت های بین رشته ای و به فرصت تبدیل کردن تنوع تخصص در رشته های تحصیلی دانشگاه امکان پذیر است.
حقیقی گفت:باید بپذیریم دانشگاه ما یک جامعه کوچک با افکار متفاوت است و مانند بسیاری از دانشگاه ها از نسل اول یعنی آموزشی به نسل دوم یعنی آموزشی و پژوهشی گذر کرده و باید به تدریج برای ورود به نسل سوم یعنی کارآفرین آماده شود.
مسئول دفاتر نهاد نمایندگی رهبر معظم انقلاب در دانشگاه های خوزستان نیز گفت: ارجاع به منابع علمی برای پژوهش کار رایجی است و شاید به قدری رواج یافته که ارجاعات کم، جزو نقاط ضعف پژوهش محسوب می شود.
حجت الاسلام و المسلمین محسن شفیعی افزود: این موضوع نیازمند بازنگری است چون ناخواسته راه را برای ایده های نو می بندد.
وی بیان کرد: توجه به بخش های بدون ارجاع که نشان دهنده میزان تلاش محقق است اهمیت دارد.
حجت الاسلام شفیعی ادامه داد: برای گسترش پژوهش، باید به جنبه نوآوری و ایده پردازی توجه شود و شوق پژوهش در دانشجویان ایجاد شود.
مدیر امور پژوهشی دانشگاه شهید چمران اهواز نیز در خصوص شاخص های انتخاب پژوهشگران گفت: نقش آفرینی در تولید علم و طرح های تقاضا محور و حل مشکلات یا رفع نیازهای کشور در حوزه انتخاب پژوهشگر و نقش طرح فناور در حل مشکلات یا رفع نیازهای کشور، نقش آفرینی موثر فناور در کارآفرینی و اشتغال از جمله شاخص های انتخاب پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه است.
علیرضا کیاست افزود: 24 نفر از اعضای هیات علمی و دانشجویان به عنوان پژوهشگران برتر این دانشگاه انتخاب شدند.
در این آیین پژوهشگران برتر دانشگاه مورد تجلیل قرار گرفتند.
3004/ 6037

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي دانشگاه شهيد چمران پژوهش صنعت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۹۸۳۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پژوهش موتور محرک توسعه کشور و آزمایشگاه موتور محرک پژوهش است

عبداله زاده در مراسم روز ملی آزمایشگاه که در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد، از پژوهش به عنوان موتور محرک پیشرفت و توسعه کشور و از آزمایشگاه‌ها و عرصه‌های پژوهشی به عنوان موتور محرک پژوهش نام برد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عبداله زاده ضمن تشکر از مدیر آزمایشگاه‌ها و عرصه‌های پژوهشی گفت: برگزاری مراسم روز ملی آزمایشگاه فرصت مناسبی برای ایجاد انسجام و نزدیکی بیشتر بین کارشناسان و فعالان آزمایشگاه‌ها و تقدیر از زحمات آن‌ها است.

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه تربیت مدرس در خصوص اهمیت آزمایشگاه‌ها یادآور شد: پژوهش موتور محرک پیشرفت و توسعه کشور است و موتور محرک پژوهش، آزمایشگاه‌ها و عرصه‌های پژوهشی است. پژوهش‌های موفق از آزمایشگاه‌های پیشرفته و دقیق حاصل می‌شوند که دارای ویژگی‌های خاصی هستند.

عبداله زاده گفت: یکی از مهمترین مؤلفه‌های آزمایشگاه موفق، داشتن تجهیزات پیشرفته و دقیق است. اما مهم‌تر از این مؤلفه، وجود کارشناسان خبره و قوانین و مقررات حاکم بر آن است. عنصر اصلی یک آزمایشگاه موفق، نیروی انسانی یا همان کارشناس است که می‌تواند بر تجهیزات موجود در آزمایشگاه اثر بگذارد و با نحوه نگهداری از امکانات، نقش مهمی در آزمایشگاه ایفا کند.

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه اضافه کرد: یکی دیگر از وظایف و نقش‌های مهم کارشناسان آزمایشگاه، تربیت نیروی انسانی است. دانشجویان زمان زیادی در آزمایشگاه حضور دارند. تعامل کارشناسان آزمایشگاه با دانشجویان بسیار مهم است و در اینجا نقش مهمی در تربیت نیروی انسانی دارند.

عبداله زاده با اشاره به اهمیت دسترسی پژوهشگران به تجهیزات آزمایشگاه‌ها گفت: برای ایجاد امکان دسترسی مناسب‌تر به تجهیزات آزمایشگاه‌ها، اکثر تجهیزات را به صورت شبکه‌ای در اختیار متقاضیان قرار می‌دهیم و بدین منظور یکی دیگر از وظایف کارشناسان آزمایشگاه این است که، تجهیزات آزمایشگاه‌ها را به موقع در سامانه‌های‌های مختلف مانند گلستان و خاتم ثبت کنند.

وی افزود: ظرفیت آزمایشگاه‌های دانشگاه و همکاران این حوزه بسیار بیشتر است و امیدواریم دست در دست یکدیگر وضعیت بهتری را در آینده رقم بزنیم. همکاران در آزمایشگاه‌های دانشگاه گاه کار کارشناسی انجام می‌دهند و گاهی کار مدیریتی بر عهده دارند، اما در پاره‌ای موارد هر دو وظیفه را بر دوش می‌کشند. یکی از اموری که کارشناسان آزمایشگاه می‌توانند انجام دهند، ارائه مشاوره‌های علمی و آزمایشگاهی به دانشجویان و اساتید است.

عبداله زاده در پایان ضمن تاکید بر اهمیت آزمایشگاه مرکزی دانشگاه خاطر نشان کرد: توجه به آزمایشگاه مرکزی در اولویت است امیدواریم بتوانیم خدمات بهتری به دانشجویان و پژوهشگران ارائه دهیم. در این راستا باید از نظرات یکدیگر استفاده کنیم.

معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه از پیشنهادات همکاران در خصوص جمع گرم و صمیمی کارشناسان آزمایشگاه‌ها و ارتقای کیفیت فعالیت آن‌ها استقبال می‌کند و در صورت امکان آن‌ها را به اجرا در می‌آورد.

دیگر خبرها

  • تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه مشکلات اقتصادی را حل می‌کند
  • پژوهش موتور محرک توسعه کشور و آزمایشگاه موتور محرک پژوهش است
  • پیگیری مشکلات جامعه هدف بنیاد شهید و امور ایثارگران
  • تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه با انعقاد تفاهم نامه شرکت ایرانول و دانشگاه شریف
  • رشد ۱۷ درصدی قراردادهای ارتباط با صنعت دانشگاه شاهد در ۲ سال
  • برگزاری رویداد فن‌آب برای صرفه‌جویی مصرف آب در صنایع نساجی
  • برخورد ویژه با ۵ گروه کالایی قاچاق در تهران
  • برگزاری رویداد ریورس پیچ صنعت حمل و نقل
  • برنامه‌ریزی برای احداث پارکینگ در خیابان شهید چمران قم
  • تقدیر رئیس سازمان سنجش از مسئول حفاظت آزمون استان خوزستان