Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از استان مرکزی، مهدی كشمیری، قائم‌ مقام معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در مراسم معرفی و تجلیل از پژوهشگران برتر استان مركزی که در سالن شهید چمران دانشگاه اراک برگزار شد، درک درست مدیران و برنامه‌ریزان اجرایی كشور نسبت به موضوع پژوهش و اقدام شایسته در این راستا را ٢ ركن اصلی در اثربخشی و تبلور پژوهش و فناوری‌های كارآمد دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با تأكید بر اینكه علی‌رغم ضعف‌های موجود در حوزه پژوهش و فناوری كشور، اما موفقیت‌های این حوزه از برآیند موفقیت‌های كشور بیشتر است، گفت: هر زمانی كه به حوزه پژوهش بها داده شده بهره‌برداری و ثمره مناسبی حاصل شده است، صنعت دفاعی كشور به دلیل نگاه به ظرفیت داخلی موفقیت‌های بسیار خوبی كسب كرده است، اما از طرفی این سوال نیز وجود دارد كه از هزار و ٣٠٠ میلیارد تومان قرارداد پژوهشی منعقد شده در وزارت نفت تاكنون چه مقدار پژوهش عملیاتی انجام شده است.
كشمیری با اشاره به آغاز سرمایه‌گذاری در بحث تربیت نیروی انسانی از دهه ٦٠، افزود: توسعه تحصیلات تکمیلی از دهه 70 آغاز شد که با شکل‌گیری تحصیلات تکمیلی سرمایه‌گذاری آموزشی و علمی در حوزه پژوهش انجام گرفت و یک دهه بعد نمونه‌های این سرمایه‌گذاری نمایان شده است، داشته‌های امروز باعث افتخار است اما تنها بخشی از ایده‌آل‌هاست، اگر پژوهش را برابر با نشر مقالات بدانیم متضرر شده‌ایم در حالی که باید دستاوردهای علمی به دستاوردهای اقتصادی تبدیل شود.
وی بیان کرد: ایران از ابتدای دهه 80 به بحث فناوری و نوآوری ورود کرده است و این موضوع مهم باید در مجموعه کاری وزارت علوم مورد توجه قرار گرفته و رویکرد اصلاح آموزش عالی مدنظر قرار گیرد.
قائم‌ مقام معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه تغییر رویکرد در نظام آموزش عالی اصلی اجتناب‌ناپذیر است و این امر تنها به عوامل اجرایی باز نمی‌گردد بلکه باید اعضای هیئت علمی و مجموعه دانشگاهی نیز این تغییر رویکرد را دنبال کنند، اظهار کرد: باید مباحث کارآفرینی، ارزش‌آفرینی، ثروت‌آفرینی و نقش‌آفرینی مورد توجه قرار گیرد و در جهت رفع نیازهای جامعه حرکت کرد، ساختار نظام آموزش عالی باید به گونه ای باشد که فارغ‌التحصیلان مورد بهره‌برداری قرار گیرند و در این مسیر نباید تنها به اقدامات وزارت علوم و عوامل اجرایی در ستاد وابسته بود.
وی با تأکید بر تغییر نگرش و رویکردها نسبت به آیین‌نامه ارتقای علمی توسط اعضای هیئت علمی و پژوهش‌گران و توجه به برون‌داد و اثربخشی پژوهش‌ها تصریح کرد: توسعه اقتصادی به نوآوری گره‌ خورده است، جایگاه شانزدهم کشور در مراتب علمی جهان‌ محور توجهات نیست بلکه باید این جایگاه علمی کشور به توفیقات اقتصادی منتهی شود که این نوآوری در واقع وابسته به شرکت‌های نوپاست، 22 درصد نوآوری دنیا مربوط به شرکت‌های نوپاست و 95 درصد نوآوری‌های موثر نیز از دل استارت‌آپ‌ها بیرون آمده است که در اقتصاد بسیار موثر است.
کشمیری بیان کرد: شرکت‌های نوپا و دانش‌بنیان ریشه در میان فارغ‌التحصیلان دارند، این شرکت‌ها فضای کارآفرینی را شکل می‌دهند و دانشگاه نیز باید فضای جدید را هضم و در جهت توسعه آن تلاش کند.
یادآور می‌شود؛ در این مراسم از 62 پژوهشگر برتر استان مرکزی تجلیل شد و تفاهم‌نامه همکاری علمی بین دانشگاه اراک و دانشگاه اسلوونی به امضا رسید.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۹۸۴۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستاوردهای هیات اقتصادی هرمزگان به کشور چین

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خلیج فارس، رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت هرمزگان در بازگشت از این سفر در بندرعباس افزود: در بازدید از نمایشگاه شیشه ، لاستیک و پلاستیک در کشورچین برخی از سرمایه گذاران و تولیدکنندگان دستگاههای موردنیاز خط تولید را خریداری کنند.

خلیل قاسمی افزود: آشنایی بیشتر با آخرین دستاوردهای روز دنیا به ویژه در صنعت شیشه و ایجاد طرحهای پایین دستی از دیگر اهداف بود.

وی گفت: به منظور جذب سرمایه گذار دو همایش فرصت های سرمایه گذاری برای شهر شیشه در هرمزگان برگزار شد که نیاز است، صنایع پایین دست این صنعت بزرگ در استان راه اندازی شود.

بیشتر بخوانید: گشت نظارتی ویژه ماه رمضان و نوروز در هرمزگان

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری هرمزگان نیز در بندرعباس با اشاره به دستاوردهای این سفر گفت: بازارهای صادراتی و خدمات فنی و مهندسی در بازدید از توانمندی ها و نمایشگاههای کشور چین شناسایی شد.

عادل شهرزاد افزود: در نمایشگاه پلاستیک و لاستیک ، تولید کنندگان هرمزگانی با فرآیند به روز بسته بندی به خصوص بسته بندی محصولات کشاورزی آشنا شدند.

وی گفت: در بازدید از بندر شانگهای چین فرآیند ترخیص ، تخلیه وبارگیری کالا مورد بررسی قرار گرفت.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری هرمزگان گفت: با توجه به اهمیت اقتصاد دریامحور ، اصلاح فرآیند بندری در استان برای رونق بیشتر صادرات غیرنفتی بسیار مهم است.

هیات اقتصادی و تجاری هرمزگان پنجم اردیبهشت به کشور چین سفر کرد.

دیگر خبرها

  • تشییع شهید گمنام عملیات خیبر در پارک فناوری نفت باقرشهر
  • گزارش تصویری | تشییع شهید گمنام در پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت
  • شهید گمنام عملیات خیبر در پارک فناوری نفت باقرشهر آرام گرفت
  • دستاوردهای هیات اقتصادی هرمزگان به کشور چین
  • نتایج جالب یک پژوهش علمی درباره زنان
  • سکوی توسعه‌ نوآوری و فناوری صنعت پتروشیمی کشور رونمایی می‌شود
  • جهاددانشگاهی؛ حلقه میانی پیوند صنعت و دانشگاه
  • باید فبین‌فود را در سطح بین‌المللی گسترش دهیم
  • نجات اقتصاد کشور در سایه نوآوری رقم می‌خورد
  • بازتعریف نقش جهاد دانشگاهی در زیست بوم نوآوری و فناوری کشور