Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، امیر دریادار حسین خانزادی امروز در مراسم افتتاحیه نمایشگاه بین‌المللی دریایی جمهوری اسلامی ایران در کیش اظهار داشت: ظرفیت‌های ژئوپلیتیکی منطقه غرب آسیا خاص است و ایران در موقعیتی است که ظرفیت بزرگ هاب دریایی، هوایی و ریلی و زمینی دارد.

وی ادامه داد: پیرامون منطقه غرب آسیا دریاهای بزرگی شکل گرفته است و در سطح جهان مهمترین دریاهایی هستند که قابلیت جهانی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵ گذرگاه جهانی در منطقه غرب آسیاست

فرمانده نیروی دریایی ارتش افزود: در دنیا ۸ تا ۹ گذرگاه جهانی داریم که ۵ گذرگاه مهم آن در منطقه غرب آسیاست. این منطقه ظرفیت اتصال و پیوستگی قاره‌های آسیا، اروپا و آفریقا را حفظ می‌کند و انبار انرژی جهان در همین منطقه غرب آسیا است.

دریادار خانزادی با تأکید بر اینکه یک سوم تجارت دریایی جهان از این گذرگاه‌ها و شمال هند عبور می‌کند در تشریح ظرفیت تأثیرگذاری جهانی ایران، گفت: ما مرکز بیضی راهبردی انرژی هستیم و مرزهای دریایی قلمرو وسیع و موقعیت گذرگاهی متنوع و سواحل اقیانوسی داریم.

وی به فرمایشات مقام معظم رهبری در این حوزه اشاره کرد و افزود:‌ ایشان می‌فرمایند ما لب اقیانوس قرار داریم دریای عمان در واقع لب اقیانوس هند است. ما به راحتی به همه چهارگوشه جهان از راه دریا دسترسی داریم، این چیز کمی است؟

ژئوپلیتیک حکم می‌کند کشورهایی که قبلاً قدرت دریا بودند کوچک شوند

فرمانده نیروی دریایی ارتش به عوامل مؤثر در آینده امنیت دریایی پرداخت و گفت: افول قدرت‌های دریایی جهانی توسعه فناوری، گرم شدن کره زمین، ظهور قدرت‌های دریایی منطقه و ضعف کارکردهای نهادهای بین‌المللی از این عوامل است.

وی افزود: ‌اگر چه پیش از این بازیگران حرفه‌ای با ظرفیت خاص در منطقه وجود داشتند و تهدیدات امنیتی داشتند امروز این تهدیدهای امنیتی تحت تأثیر کنشگران جدید قرار می‌گیرد قدرت‌های بزرگ جهان در حال افول هستند و بیداری کشورهای منطقه و سهم آنها از منافع دریا قطعاً در آینده فرصت دست‌درازی آنها به منافع دریایی خودشان را نخواهد داد.

دریادار خانزادی افزود: ژئوپلیتیک حکم می‌کند کشورهایی که قبلاً قدرت دریا بودند کوچک شوند که در این باره می‌توان به اسپانیا و هلند اشاره کرد و قدرت‌های دیگر هم بدانند که این اتفاق رخ می‌دهد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش به آینده امنیت دریایی اشاره کرد و گفت: تغییر در کنشگران، تغییر در قواعد کنش و ترتیبات امنیتی جدید در این حوزه قابل ذکر است.

وی به نیاز منطقه به قدرت دریایی هدایت‌گر و متحدکننده اشاره کرد و افزود: قطعاً افزایش ارزش در دریا خواهیم داشت.

 

فعال‌سازی ظرفیت‌های ژئوپلیتیکی نظیر سواحل مکران مثمر ثمر است

دریادار خانزادی به ترتیبات امنیتی مطلوب اشاره کرد و افزود: فعال‌سازی ظرفیت‌های ژئوپلیتیکی نظیر سواحل مکران و کریدور شمال ـ جنوب و احیاء تمدن دریایی را در این حوزه مثمرثمر دانست.

وی بیان کرد: اگر به دنبال قدرت دریایی هستیم باید به دنبال احیاء تمدن‌ دریایی باشیم ایران همان ظرفیتی را دارد که منطقه نیاز به قدرت هدایت‌کننده و متحدکننده برای تهدیدات امنیتی مطلوب نیاز دارد.

به گزارش سازمان بنادر و دریانوردی، فرمانده نیروی دریایی ارتش افزود: ایران به عنوان قدرت اثرگذار در منطقه و جهان است ۳۶ کشور در منطقه داریم آیا کدام یک ظرفیت بیشتری نسبت به ایران برای تولید روندهای فناورانه، روندهای امنیتی ـ‌ دفاعی و روندهای اقتصادی دارد؟ همه این‌ها باید به همگرایی منطقه‌ای منجر شود.

 

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ایران جهان فناوری کشورهای منطقه نیروی دریایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۹۸۸۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی ظرفیت‌های صادراتی همدان برای افزایش تعاملات تجاری غرب

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان با بیان اینکه معرفی ظرفیت‌های صادراتی همدان نقطه عطفی برای افزایش تعاملات تجاری غرب کشور است، گفت: با تمام توان در اکسپو ۲۰۲۴ شرکت خواهیم کرد. - اخبار استانها -

سید مجتبی حسینی در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم درهمدان، اظهار‌ داشت: همدان فرصت‌های سرمایه‌گذاری و صادرات زیادی دارد که معرفی این ظرفیت‌ها به ویژه در بخش کشاورزی، گردشگری و صنایع دانش‌بنیان می‌تواند فرصتی ویژه برای بهره‌برداری از حضور استان در ششمین نمایشگاه اکسپو ایران باشد.

وی اهمیت حضور در این نمایشگاه را در استفاده مطلوب از فرصت ایجاد شده برای ارائه زنجیره‌های ارزش استان در نمایش توانمندی‌های استان دانست و افزود: بر این عقیده هستیم کار انفرادی و جزیره‌ای در توسعه اقتصادی استان کارساز نخواهد بود، لذا انتظار داریم تیم اقتصادی استان و بخش‌خصوصی با هم‌افزایی و تعامل دوسویه از معرفی ظرفیت‌‌های استان در نمایشگاه اکسپو بالاترین بهره را در ایجاد تعاملات تجاری با کشورهای هدف از جمله ازبکستان، تاجیکستان، رومانی، چین و غیره به دست آورند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان، تاکید کرد:  حضور در مجامع و نمایشگاه‌هایی که رویکردی جهانی دارند به ویژه در حوزه اقتصادی از جمله نمایشگاه اکسپو دارای اهمیت ویژه‌ای هستند و بر این باوریم که حضور ما می‌تواند مزیت‌ها و دستاوردهای زیادی برای اقتصاد استان به همراه داشته باشد.

حسینی بیان کرد: در نمایشگاه امسال بیش از 100 نماینده از تمام تجار و سفارت‌هایی که با ایران ارتباط تجاری دارند حاضر خواهند بود و بازدیدکنندگان خوبی نیز خواهد داشت بنابر‌این شایسته است استان ما نیز با همت و جدیت مضاعف از سال‌های گذشته در این نمایشگاه حاضر شود.

وی افزود: بنابر آنچه عنوان شده در این دوره تمرکز بر شش گروه کالایی از محصولات شرکت‌های داخلی شامل صنایع غذایی، کشاورزی و شیلات،‌ صنعت، فرش دستباف، صنایع دستی و گردشگری، دارو، تجهیزات پزشکی، تجهیزات آزمایشگاهی و محصولات شیمیایی، صنعت ساختمان و خدمات فنی مهندسی و گروه پتروشیمی است و انتظار داریم با حضور مدیران استانی، امکان تبادل‌ نظر مذاکره و ارائه فرصت‌های جدید سرمایه‌گذاری با هدف جذب سرمایه‌گذار و ارتباط با فعالان اقتصادی داخلی و خارجی را شاهد باشیم.

معاون اقتصادی استان همدان تاکید کرد: از آنجا که هدف از برگزاری نمایشگاه اکسپو پیشبرد و ارتقای مبادلات تجاری کشور از طریق ارائه محصولات با کیفیت صادراتی و شناخت نیاز بازارهای جهانی است به تبع آن استان همدان نیز با همین رویکرد برنامه‌های خود را برای حضور در نمایشگاه عملیاتی خواهد کرد.

به گزارش تسنیم، ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو 2024) از روز 8 تا 12 اردیبهشت 1403 به میزبانی کشورمان در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نگاه جمهوری اسلامی ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • رئیس جمهور: نگاه ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • دسترسی حمل‌و‌نقل‌ دریایی و هوایی به ارتباطات مخابراتی/آنتن‌های ماهواره‌ای سیار ساخته شد
  • علت قطع درختان منطقه ۷ تهران توسط مأموران شهرداری چیست؟ + ویدئو
  • تاسیس رشته‌های جدید ‌ متناسب با ظرفیت‌های هرمزگان در دستور کار است
  • قدرت از غرب به شرق در حال انتقال است
  • وحیدی: سفر رئیس‌جمهور به کشورهای همسایه و منطقه فرصت سرمایه‌گذاری فراهم می‌کند
  • استفاده از اقتصاد دریا از فاصله ۱۳۰۰ کلیومتری!
  • معرفی ظرفیت‌های صادراتی همدان برای افزایش تعاملات تجاری غرب
  • ظرفیت‌های اقتصادی استان بوشهر معرفی می‌شود