Web Analytics Made Easy - Statcounter

کوالالامپور- ایرنا- دولت اندونزی پس از هشت سال مذاکره سرانجام با چهار کشور عضو اتحادیه تجارت آزاد اروپا یک قرارداد گسترده اقتصادی با هدف افزایش تجارت و سرمایه گذاری کشورهای اروپایی در این کشور جنوب شرق آسیا امضا کرد که براساس آن یک هزار قلم کالا از فهرست تعرفه های گمرکی میان دو طرف حذف می شوند.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از رسانه های اندونزیایی، براساس این قرارداد که شب گذشته میان مسئولان اندونزیایی و اروپایی به امضا رسید یک هزار قلم کالا در اندونزی و اروپا در روابط تجاری دو جانبه جاکارتا با کشورهای لیختن اشتاین، سوئیس، نروژ و ایسلند از اعمال تعرفه های گمرکی کنار گذاشته شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


براساس گزارش رسانه های آسیایی، این اقدام در راستای افزایش روابط تجاری اندونزی با چهار کشور اروپایی و ایجاد تحول در سرمایه گذاری آنها در این کشور پهناور انجام شده است.
اما مهمترین مزیت این قرارداد برای اندونزی آزادی دسترسی به بازارهای بیشتر اروپایی برای فروش روغن پالم است.
براساس این توافق ورود و تجارت روغن پالم اندونزی به طور کامل در دو کشورایسلند و نروژ کاملا فراهم شد.
اندونزی و کشورهای اروپایی در هشت سال گذشته مذاکرات متعددی برای انعقاد این قرارداد برگزار کرده بودند، اما جاکارتا همواره انعقاد هر نوع قرارداد اقتصادی دو جانبه را منوط به دسترسی آزاد به بازارهای اروپایی برای صادرات روغن پالم دانسته بود.
وزیر بازرگانی اندونزی این توافق و قرارداد را نقطه عطفی برای رونق صنعت روغن پالم اندونزی دانست و گفت که جاکارتا راه زیادی برای کسب این موفقیت پیموده است.
اندونزی نخستین کشور تولید وصادرکننده روغن پالم است که همواره سعی کرده بازار کشورهای اروپایی را در این زمینه برای خود محفوظ نگه دارد.
پیشتر دولت های اروپایی گفته بودند که اندونزی و کشورهای تولید کننده روغن پالم در این صنعت موجب نابودی جنگل های بکر و از بین رفتن محیط زیست می شوند.
'گرین پیس' یک نهاد زیست محیطی بین المللی در گزارش سال جاری خود اعلام کرد که صنعت روغن پالم اندونزی سبب شده تا 74 میلیون هکتار از جنگل های طبیعی این کشور
-مساحتی حدود دوبرابر آلمان- نابود شوند که این امر سبب تغییرات زیادی در زیست محیط زمین و تسریع در روند گرمایش آن خواهد شد.
حجم روابط تجاری اندونزی و اتحادیه تجارت آزاد اروپا در سال 2017 میلادی ، 2.4 میلیارد دلار برآورد شده که مازاد تجاری 212 میلیون دلاری آن به نفع جاکارتا بوده است.
براساس آمارهای ارائه شده، این اتحادیه سال گذشته همچنین 621 میلیون دلار در اندونزی سرمایه گذاری مستقیم داشته است.
اتحادیه اروپا سال گذشته ابتدا واردات این روغن تا سال 2021 به کشورهای اروپایی را ممنوع اعلام کردکه این موضع گیری خشم اندونزی و مالزی به عنوان تولید کنندگان اصلی روغن پالم در جهان را برانگیخت و اروپا را تهدید به تحریم های مشابه کردند.
سرانجام پس از مدت ها تنش میان دو طرف و درعین حال گفت وگوهای همزمان، مقام های ارشد اتحادیه اروپا در مالزی و اندونزی از تغییر سیاست ها و جهت گیری جدید این اتحادیه در مورد روغن پالم خبر دادند که بر اساس آن واردات این ماده خوراکی تا سال 2030 در کشورهای اروپایی آزاد اعلام شد و ممنوعیتی ندارد.
کشورهای اندونزی و مالزی به عنوان مهمترین تولید و صادرکنندگان این کالا به بازارهای جهانی درآمدی بیش از 40 میلیارد دلار در سال دارند.
آساق**1599 **1663**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد اندوي كشورهاي اروپايي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۹۹۳۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتحاد ملی و انسجام اسلامی هم افزایی یا تعارض؟

به گزارش حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب، محمد علیزاده نظری در یادداشتی که برای خبرگزاری تقریب ارسال کرده، در خصوص اتحاد ملی و انسجام اسلامی مطالبی را بیان کرده است.

متن یادداشت به شرح زیر است:

در نگاه اولیه به دو مقوله اتحاد ملی و انسجام اسلامی، درک هم‌افزایی این دو موضوع در ذهن دچار چالش می‌شود. در واقع این سوال مطرح می‌شود که اگر اتحاد ملی را یک همسویی و هم‌افزایی مرتبط با عوامل درونی جامعه بدانیم که رنگ و بوی ملیت و توجه به وطن می‌دهد و انسجام اسلامی را تلاش برای همگرا کردن ظرفیت های کشورها و جوامع اسلامی را اهداف دینی و سپس سیاسی معنا کنیم، این دو مقوله تزاحمی با تحقق دیگری دارد یا خیر؟ و اینکه آیا این دو موضوع در قامت تحقق، می‌توانند مکمل همدیگر باشند؟ برای پاسخ به پرسش‌های فوق لازم است مفهوم دو مقوله اتحاد ملی و انسجام اسلامی بررسی گردد. اتحاد ملی، ریشه در هم‌افزایی و همسویی تمام توان و قدرت یک ملت و نظام در جهت دستیابی به اهداف ترسیم شده دارد. البته از منظر ملی گرایانه‌ی افراطی نیز می‌توان به موضوع اتحاد ملی نگریست که نتیجه این نگاه چیزی جز تعصب قومی، نژادی، سرزمینی، زبانی و مشروع دانستن سلطه بر دیگران نیست. قبل از پرداختن به مقوله انسجام اسلامی باید به تفاوت‌های ظریف وحدت اسلامی و انسجام اسلامی توجه کنیم. در واقع، وحدت اسلامی به معنای مصطلح، بر همبستگی عمومی مسلمانان بر اساس وجود اشتراکات دینی آنان تاکید می‌کند که پیامدهای آن می‌تواند بسیار کلی و البته مهم باشد. ولی انسجام اسلامی، به دنبال ایجاد سطح مناسبی از وفاق میان مسلمانان، گروه‌ها یا دولت‌های اسلامی در جهت دستیابی به اهداف و منافع مشترک با تلاش جمعی و هماهنگ است.با این تعریف، وحدت اسلامی را می‌توان شرط لازم و ضروری برای تحقق انسجام اسلامی دانست. همانطور که می‌دانیم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در اصول نهم و یازدهم خود ضمن تاکید بر استقلال و تمامیت ارضی، بر اساس آیه کریمه" إِنَّ هَذِهِ أُمَّتُكُمْ أُمَّةً وَاحِدَةً وَأَنَا رَبُّكُمْ فَاعْبُدُونِ" دولت را موظف کرده تا سیاست کلی خود را بر پایه ائتلاف و اتحاد ملل اسلامی قرار دهد و در راستای دستیابی به وحدت سیاسی، اقتصادی و فرهنگی جهان اسلام کوشش نماید. با توجه به اینکه انسجام اسلامی یک موضوع فراملی است و سرمایه گذاری برای آن در عرصه‌های مختلف نوعی هزینه بر جامعه تحمیل می‌کند، اما از زاویه دیگر تقویت انسجام اسلامی در میان ملتهای مسلمان به ویژه در شرایط حساس کنونی، سرمایه‌گذاری مشترکی است که منافع آن عاید همه مسلمانان در هر نقطه‌ای از جهان اسلام خواهد شد. نا‌گفته نماند که تحقق اتحاد ملی نیازمند آرامش فراملی به ویژه در میان کشورهای همسو است. در یک نگاه نظام مند، اگر تک تک کشورهای اسلامی را به مثابه بلوک های یک سد عظیم که در برابر فشارها و آسیب های فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی بیگانگان مقاومت می‌کنند، در نظر بگیریم، شرط نخست این ایستادگی، اتحاد درونی هریک از این کشورها و شرط دوم پیوند عمیق و انسجام بین هر کدام از ملت ها است. حال باید گفت امت اسلامی اگر به دنبال تحکیم پیوند‌های برادرانه اسلامی باشد، باید هر کدام از واحدهای تشکیل دهنده این امت را به همگرایی و همکاری دعوت نماید.همچنین در درون هر یک از کشورهای اسلامی نیز برای ایجاد تعالی و توسعه همه جانبه و پایدار، نمی‌توان از سرمایه‌گذاری برای ایجاد رابطه برادرانه و همکاری مشترک با سایر اجزای امت اسلامی غافل شد. بنابراین کشورهای اسلامی، باید اتحاد ملی خود را با انسجام اسلامی در میان یکدیگر همسو بدانند و تدبیر و تلاش برای هر کدام از این دو عرصه را پشتوانه‌ی دیگری بشمارند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افزایش قیمت کالا‌های اساسی وارداتی با ارز ۲۸۵۰۰ تومانی تخلف است
  • حقوق و عوارض گمرکی کالا‌های اساسی و ارزش افزوده یک درصد شد
  • واکنش‌های بین‌المللی به حادثه اصفهان | از هراس کشورهای اروپایی تا محکومیت توسط عمان
  • صدور سه میلیون و ۶۰۰ هزار تن کالا از آذربایجان‌غربی
  • فوری: زنوزی سرنوشت تراکتور را اعلام کرد!
  • اتحاد ملی و انسجام اسلامی هم افزایی یا تعارض؟
  • مالیات ارزش افزوده کالاهای اساسی و دارو کاهش یافت
  • کاهش مالیات حقوق گمرکی کالاهای اساسی و دارو به ۱ درصد
  • مالیات بر ارزش افزوده کالا‌های اساسی به یک درصد کاهش یافت
  • کشف ۱۱۰ کیسه مغز بادام چینی قاچاق در شهرری