Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-25@06:05:43 GMT

اورژانس چند دقیقه‌ای بر بالین بیماران می‌رسد؟

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۰۰۰۷۰۶

اورژانس چند دقیقه‌ای بر بالین بیماران می‌رسد؟

خبرگزاری ایسنا: دکتر پیرحسین کولیوند در مراسم امضای تفاهم نامه اورژانس کشور با بنیاد اشتایگر در زمینه حوادث و فوریت‌های پزشکی، گفت: ۴۳ سال پیش اورژانس ایران با هفت پایگاه شکل گرفت و بر اساس شواهد و استاندارد‌های لازم در حال توسعه بوده و شرایط مطلوبی را سپری می‌کند.

وی افزود: تاکنون اقدامات مناسبی در حوزه اورژانس انجام شده است، یکی از این اقدامات آموزش عمومی در سطح فرد، خانواده و جامعه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این راستا کتابچه‌هایی را تدوین و در اختیار این گروه‌ها قرار دادیم. همچنین در اقدامی دیگر اورژانس از یک اداره کل به سازمانی مستقل تبدیل شد. در این راستا نیازمند تدوین اساسنامه بودیم که بعد از تصویب این موضوع در مجلس شورای اسلامی، در دولت مطرح و تشکیل سازمان اورژانس تصویب شد.

کولیوند درباره تعداد پایگاه‌های اورژانس در کشور گفت: در سال ۱۳۹۵، ۲۲۰۰ پایگاه اورژانس داشتیم که در حال حاضر این میزان به ۲۶۰۰ پایگاه افزایش یافته است. همچنین در حال حاضر ۵۵۰۰ آمبولانس داریم و ۳۲۰ دستگاه موتور آمبولانس نیز در کشور وجود دارد. بر همین اساس در حال حاضر زمان رسیدن عوامل اورژانس بر بالین بیماران به میزان قابل قبولی کاهش یافته است؛ به طوری که زمان رسیدن‌مان به مددجو در شهر‌ها ۹ دقیقه، در جاده ۱۴ دقیقه و در کلانشهر‌ها ۱۶ دقیقه است.

وی ادامه داد: با اهتمام وزیر بهداشت توانستیم ۴۰ بالگرد به عنوان آمبولانس هوایی به ناوگان اورژانس کشور اضافه کنیم. این بالگرد‌ها ظرف دو سال گذشته ۲۳ هزار مصدوم را به مراکز درمانی منتقل کرده‌اند.

کولیوند با بیان اینکه راه‌اندازی موتورلانس‌ها زمان رسیدن اورژانس به مددجویان را کاهش داد، افزود: به طوری که در حال حاضر تهران یکی از شهر‌های دنیا است که ۲۵۰ موتورلانس را در خود جای داده است و در این مدت کوتاه ٢٧٠ هزار ماموریت انجام داده‌اند.

کولیوند ادامه داد: یکی دیگر از اقدامات ما ایجاد مرکز پایش مراقبت‌های درمانی است. در این زمینه توانستیم از طریق سامانه برای ارتباط اثربخش سرعت خدمات و بالا بردن کیفیت خدمات و مدیریت سیستم استفاده کنیم. از طریق این سامانه می‌دانیم که در کدام بیمارستان‌ها تخت‌های تخصصی خالی هستند و هر بیمارستان چه تجهیزاتی را دارد. همه دانشگاه‌ها نیز به این سامانه متصل هستند. واحد EOC ما هم فعال بوده و در حوادث و بلایا ثابت کرده‌ایم که خوب عمل می‌کنیم. در بدترین حادثه سال‌های اخیر که زلزله کرمانشاه بود، اورژانس هفت رکورد جهانی ثبت کرد.

وی با بیان اینکه در زمینه حوادث ترافیکی هم خوب کار کرده‌ایم و از سوی who در گروه کشور‌های الف. شناخته شدیم، ادامه داد: در زمینه درمان سکته‌های قلبی نیز اقدامات خوبی را انجام دادیم؛ به طوریکه از زمان اجرای این برنامه تاکنون ۳۶ هزار نفر را در کمتر از ۶۰ دقیقه به مراکز درمانی منتقل کرده‌ایم. حتی یک مهمان آلمانی داشتیم که دچار سکته قلبی شد و در کمتر از ۴۵ دقیقه خدمات را به او ارایه کردیم. خودشان می‌گفتند این خدمات بی‌نظیر است. در حوزه درمان سکته‌های مغزی بالغ بر ۱۰ هزار نفر را به مراکز درمانی منتقل کرده ایم.

رییس سازمان اورژانس کشور با اشاره به امضای تفاهم نامه با بنیاد اشتایگر، گفت: در این زمینه چهار هدف را دنبال می‌کنیم؛ ایجاد یک مرکز آموزشی مشترک برای فعالیت اورژانس در حوادث ترافیکی، تبادل تجارب در حوزه مدیریت بحران و فوریت‌های پزشکی بویژه در حوادث ترافیکی، ایجاد یک شماره تلفن مشترک امدادی بویژه برای حوادث ترافیکی و کمک و همکاری برای انجام خدمات ترومای بیشتر بویژه در حوادث ترافیکی در جهت کاهش فوتی‌ها و مصدومان این حوادث.

وی تاکید کرد: مطمئنم با همکاری دو طرفه می‌توانیم خدمات ارزنده‌ای را ارایه کنیم. اصلی‌ترین هدف‌مان این است که انسانی را نجات دهیم. در دین ما امده اگر یک نفر را نجات دهید، انگار همه بشریت را نجات داده‌اید. امیدوارم کمک کنید تا به اهداف مشترک‌مان برسیم.

به گزارش ایسنا، در بخشی از این مراسم رییس موسسه اشتایگر با بیان اینکه هدف ما مشترک است و این هدف نجات انسان‌هاست، گفت: بنیاد اشتایگر توانسته است سیستم‌های امداد و نجات را توسعه دهد. در این زمینه هم هدف مشترکی داریم.

وی افزود: در عین حال خوشحالم که می‌توانیم مقدمات ایجاد انستیتویی را در حوزه مدیریت بحران فراهم کنیم. در این زمینه دانش فنی را به کشور ایران وارد می‌کنیم و علاقه‌مندیم از دانش فنی شما استفاده کنیم. دانش فنی شما بویژه در حوزه زلزله بسیار بالاست؛ بنابراین این ارتباط دو طرفه است که امیدوارم برای دو طرف ارزش افزوده داشته باشد. خوشحالم که می‌توانیم این تفاهم نامه را امضا و سپس اجرا کنیم.

در پایان این مراسم سفیر آلمان در ایران نیز گفت: خوشحالم که امروز شاهد امضای پروژه‌ای هستیم که در راستای کمک‌های بشردوستانه است. این تفاهم نامه سیگنالی برای توسعه روابط ایران و آلمان بویژه در حوزه کمک‌های بشردوستانه است.

وی تاکید کرد: امیدوارم این پروژه کمک کند که شرایط تک تک ایرانیانی که دچار تصادف یا زلزله می‌شوند از این هم بهتر شود؛ بنابراین مسولیتی بر دوش ما و شماست. همانطور که گفتید نجات جان یک انسان مثل این است که همه انسان‌ها را نجات دهیم. فکر می‌کنم شروع خوبی است و می‌توانید روی همکاری ما حساب کنید.

به گزارش ایسنا، دکتر اسدی لاری - مشاور وزیر بهداشت در امور بین‌الملل در مراسم امضای تفاهم نامه میان سازمان اورژانس کشور با بنیاد آلمانی اشتایگر، گفت: در تدوین این تفاهم نامه سازمان اورژانس و بنیاد اشتایگر و وزارت امور خارجه و ... بسیار موثر بوده‌اند.

وی با بیان اینکه پتانسیل‌های زیادی در کشور در زمینه خدمات اورژانس وجود دارد، گفت: کشور ایران یک جنگ تحمیلی ۸ ساله را پشت سر گذاشته است. در عین حال متاسفانه کشور ما منطقه‌ای زلزله‌خیز است و بسیاری از مشکلات طبیعی در کشور وجود دارد. حتی ما تجربه حملات شیمیایی را هم داشته‌ایم؛ به طوری که ایران بزرگترین قربانی حملات شیمیایی بوده است و حملات شیمیایی زیادی روی هموطنان‌مان انجام شده است. تجاربی هم در حوزه سایر مباحث اورژانس داریم.

اسدی لاری ادامه داد: از طرفی در طول پنج سال گذشته طرح تحول نظام سلامت را آغاز کردیم که همکاران اورژانس در اجرای این طرح نقش بسیار زیادی داشتند. از طرفی برای ارتقا و بهبود خدمات اورژانس هم پتانسیل‌های زیادی در اورژانس ایران وجود دارد. بر همین اساس طی چند سال گذشته از تجارب فرانسه، روسیه و ترکیه در این حوزه استفاده کردیم و در حال حاضر هم کشور آلمان در این حوزه با ما همکاری می‌کند؛ بنابراین در حال حاضر ارتباطات خوب و سیستماتیکی با اورژانس فرانسه داریم و موضوع درمان سکته‌های قلبی و مغزی را از کشور روسیه الگوبرداری کردیم. امیدوارم در این تفاهم نامه نیز به اهداف‌مان برسیم.

منبع: فردا

کلیدواژه: اورژانس بالین بیماران کولیوند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۰۰۷۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم باید ثمره دوستی ایران و چین را در مظاهر توسعه مشاهده کنند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اداره کل روابط عمومی استانداری هرمزگان، مهدی دوستی استاندار هرمزگان در دیدار با چای لی مدیرعامل شرکت دولتی چاینا انرژی با اشاره به روابط دوستانه میان دو کشور ایران و چین اظهار داشت: روابط دیرینه دوستی میان ایران و چین در دولت سیزدهم گسترش یافته و هرمزگان هم به دنبال توسعه روابط در زمینه‌های مختلف است.

وی با تشریح زمینه‌های همکاری‌های گسترده دو جانبه و تبادلات مختلف اقتصادی افزود: معتقد هستیم مردم باید ثمره دوستی ایران و چین را در مظاهر توسعه به صورت ملموس مشاهده کنند.

استاندار هرمزگان ظرفیت‌های هرمزگان در حوزه پالایشگاهی را آماده همکاری دانست و گفت: هرمزگان پالایشگاه‌های متعدد با ظرفیت یک میلیون بشکه را در دست اجرا دارد که زمینه استفاده از کمک‌های فاینانسی و سرمایه گذاری کشور چین برای تکمیل وجود دارد.

وی با تاکید بر شناخت کامل ایران از توانمندی‌های چین در حوزه پتروشیمی تصریح کرد: بستر لازم برای بهره مندی از این توانمندی در طرح‌های توسعه پالایشگاه بندرعباس وجود دارد و آماده‌ی دریافت مشاوره فنی از جانب چین هستیم.

نماینده عالی دولت در استان هرمزگان با اشاره به سیاست دولت در تکمیل زنجیره‌های شیمی_معدنی در کشور با هدف کاهش خام فروشی، اظهار داشت: ایران کشوری است که علاوه بر ذخایر خوب معدنی، در حوزه ذخایر نفتی نیز در جایگاه خوبی قرار دارد، برای ایجاد زنجیره‌های ارزش و تکمیل زنجیره شیمی_معدنی کشور با توجه به تجربیات کشور چین خواستار دریافت مشاوره از طریق انعقاد قرارداد هستیم.

وی استفاده از تجربیات چین در حوزه شور ورزی را مهم دانست و با تاکید بر ظرفیت ویژه جزایر استان گفت: توسعه کشاورزی با آب دریا مورد توجه ماست و پتانسیل بسیار بالایی هرمزگان برای جذب گردشگر که سالانه میلیون‌ها نفر فقط از جزایر استان بازدید می‌کنند، آماده‌ ایم در این جزایر با سرمایه گذاری چین بخشی از زیرساخت‌های گردشگری و هتل احداث شود.

دوستی با اشاره به لزوم تکمیل کریدور شمال جنوب نیز گفت: در حوزه پس کرانه بندر شهید رجایی برای همکاری حاضریم همچنین در زمینه توسعه سیستم‌های کنترل خطوط ریلی و استفاده از تجربیات خوب کشور چین در ترکیب ظرفیت‌های سخت افزاری و نرم افزاری برای حوزه بنادر و خطوط ریلی آمادگی همکاری وجود دارد.

وی با اشاره به توسعه صنعت فولاد ایران، چالش اصلی را سنگ آهن و راه نجات را ذخایر هماتیت دانست و گفت: ما در دیپلماسی با دوستانمان صریح حرف می‌ زنیم و با غربی‌ها شطرنج بازی می‌کنیم در همین راستا ذخایر خوب هرمزگان ما را در مسیر فعال‌سازی این پتانسیل قرار داده و برای شروع کارهای مشترک با کشور چین و سرمایه گذاران این کشور لازم است کارگروه‌هایی را تعیین و طبق برنامه زمان بندی مشخص عمل کنیم.

کد خبر 6087623

دیگر خبرها

  • کارگروه تخصصی روابط بانکی ایران و آفریقا تشکیل شد
  • مردم باید ثمره دوستی ایران و چین را در مظاهر توسعه مشاهده کنند
  • نخستین پایگاه اورژانس بانوان در زاهدان افتتاح شد
  • طب ایرانی می تواند زمینه توریسم درمانی به کشور باشد
  • شیوه ناپسند برخی از آزمایشگاه‌ها برای فرار از ورشکستگی!
  • سهم «هیچ» از اقتصاد خلاق
  • کاهش ۱۰ درصدی مصدومین تصادفات نوروزی | ثبت بیش از یک میلیون بازدید بهداشتی
  • کاهش ۱۰ درصدی مصدومین ترافیکی در نوروز ۱۴۰۳/ فعالیت ۳۳۴۵ پایگاه اورژانس در سراسر کشور در ایام نوروز
  • راه‌حل‌های یک پژوهشگر علوم اجتماعی برای افزایش جمعیت
  • رشد ۹۱ درصدی صادرات خدمات فنی و مهندسی ایران به ارمنستان