Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدعلی بصیری استادیار گروه علوم سیاسی و امور بین‌الملل دانشگاه اصفهان در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره افتتاح مرکز اپدیم (مرکز توسعه مدیریت اطلاعات بلایا برای آسیا و اقیانوسیه) در ایران  گفت:  افتتاح یک مرکز بین‌المللی حکم مهر تایید سازمان ملل برای کشورمان را دارد.  اعتماد اسکاپ به ایران و انتخاب کشورمان به عنوان میزبان مرکز منطقه‌ای این سازمان  به ویژه در دوره تحریم های یک جانبه آمریکا علیه ایران، زمینه ساز تحکیم همکاری های بین‌المللی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی با اشاره بر اهمیت حضور نمایندگان سازمان‌های بین‌المللی در یک کشور گفت: اپدیم یکی از موسسات منطقه‌ای اسکاپ و اسکاپ یکی از پنج کمیسیون منطقه‌ای تحت نظارت شواری اقتصادی و اجتماعی  سازمان ملل (اکوسوک) است. همین موضوع بیانگر اهمیت اپدیم است و حالا کشورمان میزبان و مقر دائمی این مرکز خواهد بود.

 این استاد دانشگاه با  اشاره به  فعالیت‌های علمی و پژوهشی درباره کاهش مخاطرات و آسیب‌های بلایای طبیعی مانند سیل، زلزله، سونامی، ریزگردها افزود: علاوه بر کارکرد علمی، اپدیم ابعاد دیگری هم برای جمهوری اسلامی ایران خواهد داشت و نگاه اسکاپ به ایران به عنوان یک عضو مسئول و فعال قطعا در آینده جایگاه بین‌المللی کشورمان را بهبود خواهد بخشید.

وی همچنین اظهار کرد: نمایندگان جمهوری اسلامی ایران بیش از یک دهه تلاش کردند تا ما بتوانیم میزبان مرکز اپدیم باشیم و خوشبختانه طی نشست‌ها، گفتگوها و موافقتنامه‌هایی که بین کشورمان و اعضای اسکاپ انجام و امضا شد، در نهایت در سال 2014 ما توانستیم به این مهم دست یابیم و سال گذشته در دومین نشست شورای حکام اپدیم میزبانی این مقر به ایران سپرده شد. امسال نیز این مرکز به صورت رسمی افتتاح خواهد شد و این موضوع برای ملت و دولت ما جای تبریک دارد.

 بصیری همچنین با بیان اینکه  میزبانی دبیرخانه یا مقر دائمی سازمانهای معتبر بین‌المللی مهم‌ترین خواست و دغدغه تمام کشورهاست، گفت: میزبانی این مراکز مزایای متعددی برای کشور میزبان به همراه خواهد داشت. از جمله این مزایا ارتقای جایگاه بین‌المللی کشور میزبان در سطح جهانی است. میزبانی مراکز مهم تحت نظارت سازمان ملل باعث می‌شود سایر کشورهای جهان دیدگاهی جدی و متفاوت به کشور میزبان از لحاظ بازیگری در حیطه روابط بین‌الملل داشته باشند.

این استاد دانشگاه اضافه کرد: مضاف بر این، وجود این مرکز می‌تواند مزایای حقوقی و بین المللی برای کشورمان به همراه داشته باشد. ضمن اینکه وجود چنین مراکز معتبر بین‌المللی می‌تواند به درآمدزایی و ایجاد اشتغال در کشور کمک کند.

بصیری همچنین با تاکید بر اینکه آثار و مزایای علمی استقرار مرکز اپدیم در تهران گفت: ایران به عنوان میزبان مرکز اپدیم می‌تواند و باید از مزیت میزبانی استفاده کند. حجم اطلاعات، دانش و داده‌هایی که در آینده نزدیک در این مرکز مبادله خواهد شد بسیار ارزشمند است و ما باید همه مراکز دانشگاهی و پژوهشی‌مان را به اپدیم مرتبط کرده و از آنها بخواهیم فعالانه با این مرکز بین‌المللی در تعامل باشند. تنها در سایه روابط پویا می‌توانیم به لحاظ علمی از استقرار یک مرکز بین‌المللی در جهت ارتقای سطح دانش مراکز علمی مان بهره ببریم.

کد خبر 4487953

منبع: مهر

کلیدواژه: آپدیم بلایای طبیعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۰۰۹۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه همکاری ایران و ترکمنستان در زمینه برق و انرژی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از توانیر، مدیرکل دفتر تجارت خارجی برق شرکت توانیر گفت: با هدف توسعه مناسبات دو کشور در حوزه برق و انرژی نشستی در شرکت توانیر برگزار و طی آن دو طرف در خصوص توسعه ظرفیت‌های مشترک، روند تسهیل تأمین منابع مالی احداث طرح خط سوم ارتباطی بین دو کشور بحث و تبادل نظر کردند.

اقلیمی با بیان اینکه با احداث و بهره برداری از خط مذکور ظرفیت ارتباط الکتریکی بین دو کشور همسایه به حدود سه برابر افزایش می‌یابد، خاطرنشان ساخت: در این زمینه مطابق مناقصه برگزار شده از سوی طرف ترکمنی، پیمانکار ایرانی انتخاب و مقرر شده تا احداث بخش ترکمنستان خط انتقال سرخس (ایران) - ماری (ترکمنستان) به طول ١٥٥ کیلومتر تا دو سال آینده احداث و تکمیل شود.

وی یادآور شد: بخش ایرانی این خط انتقال پیش از این احداث و تکمیل شده است.
مدیر کل دفتر تجارت خارجی برق شرکت توانیر در همین زمینه اضافه کرد: با احداث و تکمیل خط مذکور، ترانزیت برق ترکمنستان به کشورهای ثالث از طریق شبکه سراسری برق ایران نیز در دستور کار دو طرف قرار خواهد گرفت.

به گفته اقلیمی، همچنین در جهت راهبرد توسعه و تقویت همکاری با کشورهای همسایه در زمینه صدور کالا و تجهیزات برقی و خدمات فنی مهندسی بین دو طرف مذاکراتی انجام و توافق شد از ظرفیت‌های تجاری و اقتصادی شرکت‌های فعال و توانمند ایرانی در این بخش استفاده شود. در این نشست همچنین تطبیق حساب‌های مالی میان دو کشور انجام و نهایی شد.

کد خبر 6087463 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • تصاویر | ایران زیبا؛ چهارمحال و بختیاری
  • پانزدهمین صعود ایران به فینال فوتسال آسیا با حذف ازبک‌های سمج / تایلند میزبان آخرین مانع تا فتح جام سیزدهم
  • دانشگاه ولی‌عصر(عج) رفسنجان، میزبان دهمین کنفرانس بین‌المللی نانوفناوری ایران
  • دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان میزبان دهمین کنفرانس بین‌المللی نانوفناوری ایران
  • امضای تفاهم نامه همکاری علمی بین المللی مرکز تحقیقات تغییر اقلیم و سلامت و موسسه بهداشت عمومی ادواردو سنتیای هند
  • طرح مرکز رشد و نوآوری توسعه اکوسیستم کارآفرینی کردستان (تاک) افتتاح شد
  • هشدار احمدیان به کشور‌های میزبان مراکز امنیت سایبری صهیونیستی
  • توسعه همکاری‌های برق و انرژی ایران و ترکمنستان
  • توسعه همکاری ایران و ترکمنستان در زمینه برق و انرژی
  • محصول خرما و آبزیان بوشهر در نمایشگاه صادراتی