Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-18@01:27:05 GMT

صادرات نفت ایران؛ اوپک و آینده معافیت‌ها

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۰۰۱۷۵۲

به گزارش ایلنا به نقل از شورای روابط خارجی اتحادیه اروپا، ماه گذشته، دولت ترامپ تحریم‌های مربوط به بخش انرژی ایران را به عنوان بخشی از اقدام حداکثر فشار علیه ایران اعمال کرد. اما با این حال، این کار به دنبال جلوگیری از افزایش ناگهانی قیمت نفت بود و برای این هدف ایالات متحده هشت کشور را شامل معافیت‌های تحریم‌های علیه ایران کرد؛ چین، هند، ژاپن، کره جنوبی، ترکیه، تایوان، ایتالیا و یونان کشور هایی بودند که برای مدت محدودی اجازه پیدا کردند تا به خرید نفت ایران ادامه دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اثر این معافیت‌ها مشخص بود؛ قیمت‌های نفت کاهش یافت. در عین حال، انتظار می‌رود که دیگر تولیدکنندگان نفت به ویژه عربستان سعودی و روسیه تولید خود را کاهش دهند؛ چراکه در چند وقت اخیر برای جبران کسری نفت ایران تولید خود را بالا بردند. عربستان سعودی و روسیه در جلسه اوپک در روز ۷ دسامبر با این کاهش موافقت کردند.

در حال حاضر، هفته‌ها بعد از اعطای معافیت‌ها، هیچ دستورالعمل و یا جزئیاتی در مورد اینکه چه مقدار از این کشورها بعد از پایان معافیت‌ها قادر به واردات هستند، اعلام نشده است. با توجه به اینکه مجوز ۱۸۰ روزه برای اکثر این کشورها به پایان خود نزدیک است.

با این حال، واقعیت می‌تواند پیچیده‌تر باشد. صادرات نفت ایران به احتمال زیاد به بیش از ۱.۱ میلیون بشکه در روز  می‌رسد. اما این مقدار  می‌تواند تا ۱.۳ میلیون بشکه در روز افزایش یابد. اگر چین تصمیم به واردات خود را تا ۵۰۰ تا ۵۶۰ هزار بشکه در روز برساند، صادرات نفت ایران می‌تواند حتی بیشتر افزایش یابد و تا ۱.۵ میلیون بشکه در روز برسد.

عدم اطمینان در مورد صادرات نفت ایران، اعضای اوپک و متحدان غیر اوپک در جلسه ۷ دسامبر تصمیم خود را در مورد کاهش تولید اتخاذ کردند. این تصمیم با هدف حفظ تعادل بازار بود. اوپک و روسیه در نهایت موافقت کردند که تولید خود را ۱.۲ میلیارد بشکه در روز کاهش دهند، اوپک ۸۰۰ هزار بشکه در روز تولید را کاهش خواهد داد و کشورهای غیر اوپک (بیشتر روسیه) حدود ۴۰۰ هزار بشکه در روز تولید خود را کاهش خواهند داد.

این حجم صادرات نفت ایران با مقدار  ۱.۱-تا ۱.۳ میلیون بشکه در روز تا پایان دوره ۱۸۰ روزه است. تولید نفت روسیه و عربستان سعودی در چند ماه گذشته به بالاترین سطح خود رسیده است.

انتظار می‌رود صادرات نفت ایران در سال ۲۰۱۹ ثابت باقی بماند. بنابراین بودجه سالانه کشور در سال ۲۰۱۹ بر مبنای صادرات ۱.۵ میلیون بشکه در روز است. این امر می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر اقتصاد ایران داشته باشد، به خصوص اگر قیمت نفت در سال ۲۰۱۹ نسبتا پایین باشد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: اوپک ایران نفت هند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۰۱۷۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید نفت ایران به ۳ میلیون و ۲۵۰ هزار بشکه در روز رسید

اداره اطلاعات انرژی آمریکا از افزایش ۶۳۰ هزار بشکه‌ای تولید روزانه نفت ایران طی یک سال گذشته و تولید ۳ میلیون و ۲۵۰ هزار بشکه نفت در سومین ماه ۲۰۲۴ خبر داد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، اداره اطلاعات انرژی آمریکا در جدیدترین گزارش خود از تولید روزانه 3 میلیون و 250 هزار بشکه نفت خام ایران در سومین ماه سال جاری میلادی خبر داده است.

تولید نفت ایران در این ماه نسبت به ماه قبل 30 هزار بشکه در روز افزایش داشته است. ایران در ماه فوریه 3 میلیون و 230 هزار بشکه در روز نفت تولید کرده بود.

بر اساس این گزارش ایران در سه‌ماهه نخست سال جاری میلادی به طور متوسط 3 میلیون و 230 هزار بشکه در روز نفت تولید کرده است.

تولید نفت ایران در ماه‌های ژانویه تا مارس امسال نسبت به سه‌ماهه چهارم سال قبل 50 هزار بشکه در روز و نسبت به سه‌ماهه نخست سال قبل 630 هزار بشکه در روز افزایش داشته است. ایران در سه‌ماهه نخست سال قبل 2 میلیون و 600 هزار بشکه در روز و در سه‌ماهه چهارم این سال 3 میلیون و 180 هزار بشکه در روز نفت تولید کرده بود.

ایران با افزایش 630 هزار بشکه‌ای تولید نفت طی یک سال گذشته رکورددار افزایش تولید در میان اعضای اوپک طی این مدت بوده است. گابن، نیجریه و ونزوئلا تنها اعضای اوپک بوده‌اند که طی یک سال گذشته تولید خود را افزایش داده‌اند. تولید گابن 10 هزار، نیجریه 40 هزار و ونزوئلا 90 هزار بشکه در روز افزایش داشته است.

تولید نفت اوپک در سه‌ماهه نخست سال قبل 27 میلیون و 380 هزار بشکه در روز بوده که این رقم در سه‌ماهه امسال با کاهش 720 هزار بشکه‌ای به 26 میلیون و 660 هزار بشکه در روز رسیده است.

بر اساس این گزارش ایران با افزایش تولید نفت توانسته است جایگاه از دست رفته خود در میان تولیدکنندگان بزرگ اوپک را پله به پله پس بگیرد. ایران در حالی که در سه‌ماهه نخست سال قبل به جایگاه پنجم اوپک سقوط کرده بود در سه‌ماهه نخست 2024 پس از عربستان و امارات سومین تولیدکننده بزرگ اوپک بوده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • صادرات نفت روسیه رکورد زد
  • صادرات نفت روسیه با وجود تحریم رکورد زد
  • رویترز:‌ صادرات نفت ایران بیشترین رقم در ۱۰ ماه گذشته شد
  • متخصصان وزارت نفت تحریم‌ها در زمینه تولید و صادرات نفت را بلااثر کردند/ جهشی قابل‌توجه در صادرات گاز داشته‌ایم
  • وزارت نفت اثر تحریم‌ها در تولید و صادرات نفت را کم کرد/ جهشی قابل‌توجه در صادرات گاز داشته‌ایم
  • تولید نفت ایران به ۳ میلیون و ۲۵۰ هزار بشکه در روز رسید
  • پیمان‌ سپاری ارزی، به کاهش صادرات منجر شد
  • رویترز: اعمال تحریم‌های نفتی جدید آمریکا علیه ایران بعید است
  • نفت ۱۰۰ دلاری؛ دور یا نزدیک؟
  • قزاقستان تخطی از سهمیه تولید در اوپک‌پلاس را جبران می‌کند