Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، اسکندر امیدی‌نیا سرپرست معاونت آموزش و پژوهش سازمان زیست در نشست خبری که ادر دانشکده محیط زیست کرج برگزار شد با اشاره به اینکه بر اساس بخشنامه شورای عالی اداری و استخدامی کشور، آموزش عالی تنها باید یک متولی داشته باشد اظهار داشت: در رویکرد جدید، آموزش عالی تنها می‌تواند در یک واحد متمرکز باشد علاوه بر این رویکرد سازمان حفاظت محیط زیست نیز تغییر کارکرد دانشکده محیط زیست است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه دانشکده محیط زیست تجربه تاریخی روشنی دارد، افزود: باید از ظرفیت دانشکده محیط زیست برای بالا بردن راندمان سازمان حفاظت محیط زیست استفاده کنیم.

امیدی نیا با اشاره به اینکه دوره‌های محیط بانی یکی از مهمترین رشته‌ها است، گفت: دوره‌های کوتاه‌مدت و دوره‌های ساختارمند دیگری در قالب مقاطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته برای محیط بانی دیده شده است. در این راستا سازمان حفاظت محیط زیست گام‌هایی برداشته و سعی دارد آموزش همه جانبه دوره‌های محیط بانی در این دانشکده صورت گیرد.

وی افزود: دنبال اخذ مجوز‌های لازم برای تبدیل دانشکده محیط زیست به دانشکده محیط بانی هستیم. اولویت سازمان حفاظت محیط زیست.

ادامه فعالیت دانشکده محیط زیست با رشته‌های گذشته نیست.

سرپرست معاونت آموزش و پژوهش سازمان زیست تصریح کرد: اگر بخواهیم درحوزه محیط بانی به شکل آکادمیک گام برداریم باید دوره‌های مرتبط با آن ایجاد شود.

وی ادامه داد: هدف سازمان حفاظت محیط زیست ازدست دادن یک ظرفیت نیست بلکه افزایش بهره وری دانشکده محیط زیست است چرا که باید پاسخگوی چالش‌های سازمان حفاظت محیط زیست باشد.

امیدی‌نیا گفت: به دستور سازمان حفاظت محیط زیست محیط بانانی که آموزش ندیده‌اند نباید وارد عملیات شوند بنابراین لازم است قبل از اینکه به محل خدمت خود اعزام شوند دوره‌های آموزشی را طی کنند.

وی ادامه داد:حوزه محیط بانی به شدت تخصصی است. حتما باید یک نهاد آموزشی مسئولیت آموزش آکادمیک آن‌ها را بر عهده بگیرد. محیط‌بانانی که وارد عرصه محیط زیست می‌شوند حتما باید آموزش دیده باشند.

سرپرست معاونت آموزش و پژوهش سازمان زیست در ادامه بیان کرد: سازمان حفاظت محیط زیست حتما باید نیروی خودش را تربیت کند و برای این کار نیاز به هیات علمی دارد.

وی افزود: اعضای هیات علمی بعداز تبدیل دانشکده محیط زیست به دانشکده محیط بانی به کار خود ادامه خواهند داد و ما برای آموزش محیط بانان از اعضای هیات علمی استفاده خواهیم کرد.

امیدی نیا در رابطه با وضعیت مجوز دهی به مدارس طبیعت نیز گفت: مدارس طبیعت نیز ابزاری برای اجتماعی کردن محیط زیست است، اما هنوز بستر قانونی آن وجود ندارد.

وی ادامه داد:باید ساختار‌های اداری و قانونی مربوط به مدارس طبیعت ایجاد شود. این موضوع در فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی نیز مطرح شده است.

سرپرست معاونت آموزش و پژوهش سازمان زیست تصریح کرد: از همه فرصت‌ها و ابزار‌ها که در راستای اجتماعی کردن مسائل محیط زیست باشد، استفاده می‌کنیم. در صورت فراهم شدن بستر اجرایی و قانونی مدارس طبیعت از این نهاد حمایت خواهیم کرد بنابراین فعلا دست نگه داشته‌ایم تا زیرساخت‌های قانونی مدارس طبیعت فراهم شود.

وی با اشاره به موضع سازمان حفاظت محیط زیست در قبال تولید انبوه محصولات تراریخته در کشور اظهار کرد: می‌دانیم که ۸۰ تا ۸۵ درصد سرزمین ایران خشک و نیمه خشک است. در شرایط کنونی ناچاریم که در حوزه کشاورزی به سمت استفاده از تکنولوژی و دانش‌های نوین برویم.

امیدی نیا گفت: فقر بزرگترین چالش زیست محیطی به شمار می‌آید.

جامعه فقیر برای جبران فقر خود به ناچار دست به هر کاری می‌زند که همین موضوع محیط زیست را در معرض آسیب قرار می‌دهد.

وی در ادامه بیان کرد: باید بتوانیم به نیاز‌ها پاسخ درستی بدهیم. ایجاد اشتغال پایدار به ویژه برای جوامع محلی بسیار اهمیت دارد و برای دستیابی به اشتغال پایدار باید از همه فناوری‌ها استفاده کنیم البته استفاده از تکنولوژی باید در ساختار و رویکرد محیط زیستی ایجاد شود.

سرپرست معاونت آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: محیط زیست دیگر با مفاهیم مانند دست نزن جیز است، برابر نیست. نمی‌توان دور محیط زیست سیم خاردار کشید بلکه باید در چارچوب محیط زیست از همه فناوری‌ها نیز استفاده شود.

وی افزود: علم و فناوری همیشه با چالش‌هایی مواجه بوده باید بتوانیم از فرصت‌های فناوری استفاده کنیم.

امیدی نیا در پایان گفت: قوانین و آیین‌نامه‌های متناقض یکی از مشکلات کشور ما اس

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محیط زیست گردو خاک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۰۲۷۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویر یوزپلنگ به پیراهن تیم ملی فوتبال بازمی‌گردد

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، سازمان حفاظت محیط ‌زیست در دولت سیزدهم اقداماتی برای جلب توجه بیشتر مردم به محیط زیست و بهره‌گیری از ظرفیت‌های مسوولان و گروه‌های پرمخاطب انجام داده است که از جمله آن‌ها می‌توان به برگزاری نمایشگاه عکس جشنواره فلامینگو در پارک پردیسان در  ۱۵ اسفند سال قبل اشاره کرد. در این نمایشگاه نیز از ظرفیت فرمانداران برای اعتلای فرهنگ محیط زیست استفاده شد، به طوری که از میان فرمانداران کشور  علی اصغر میرزایی - فرماندار شهرستان بهشهر - به عنوان سفیر محیط زیست انتخاب شد.

از دیگر اقدامات این سازمان برای اشاعه فرهنگ محیط زیست، بهره‌گیری از ظرفیت‌های جامعه ورزشی به ویژه اعضای کانون مربیان برتر فوتبال بوده است علاوه بر آن تصویر گونه «عقاب طلایی» روی کارت مربیان فوتبال سراسر کشور در جهت عمل به مسئولیت اجتماعی خود در رسیدن به اهداف و دغدغه های حوزه محیط زیست درج شد. از آخرین اقدامات سازمان در این زمینه امضای تفاهنامه با فدراسیون فوتبال بوده است.

نورالله مرادی در گفت و گو با ایسنا، درباره جزئیات تفاهمنامه بین فدراسیون فوتبال و سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: تفاهمنامه مذکور از اردیبهشت ماه  تحت عنوان کمیته همکاری مشترک فدراسیون فوتبال و سازمان محیط زیست شکل اجرا می‌شود و مقر کمیته نیز در سازمان حفاظت محیط زیست است همچنین کمیته قرار است برنامه‌ریزی، پیگیری و نظارت بر فعالیت‌های مشترک و مفاد تفاهمنامه را بر عهده بگیرد.

وی ادامه گفت: هر ماه یک بار جلسه برگزار خواهد شد که افزایش تعاملات در جهت گسترش سواد و اخلاق محیط زیستی در همه ارکان ورزش فوتبال، ایجاد رویکردهای محیط زیستی در فعالیت‌های مرتبط با فوتبال، زمینه‌سازی برای ارتقای آگاهی‌های محیط زیستی و افزایش سطح مشارکت‌پذیری ورزشکاران، مربیان و هواداران فوتبال از جمله اهداف کلی تفاهمنامه محسوب می‌شود. 

مرادی اضافه کرد: یکی از اهداف این تفاهنامه استفاده از ظرفیت مسئولیت اجتماعی ورزشکاران در حوزه محیط زیست است و همکاری آموزشی و فرهنگی در زمینه محیط زیست با استفاده از ظرفیت دو دستگاه از دیگر اهداف کلی تفاهمنامه بین فدراسیون فوتبال و سازمان حفاظت محیط زیست محسوب می‌شود.

معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه گفت: همکاری در زمینه آموزش و ارتقای دانش محیط زیستی جامعه ورزشی و چهره‌های ماندگار فوتبال، همکاری علمی در تهیه و تولید محتواها و بسته‌های آموزشی محیط زیستی متناسب، اجرای برنامه‌های آموزشی و مشارکتی با همکاری و تعامل با جامعه فوتبال کشور، برگزاری دوره‌های آموزشی تخصصی ویژه کادر فنی مربیان و ورزشکاران، فراهم آوردن زمینه حضور و بازدید جامعه فوتبال از موزه‌های تنوع زیستی و مناطق تحت مدیریت سازمان محیط زیست و برگزاری پویش‌های نمادین از جمله تعهدات سازمان حفاظت محیط زیست بر اساس این تفاهمنامه است.

وی اضافه کرد: تداوم حمایت از گونه ارزشمند یوزپلنگ آسیایی به عنوان نماد تیم‌های ملی فوتبال کشور در میادین ملی و بین المللی در دستور قرار گرفته است، به‌گونه‌ای که باردیگر تصویر یوز روی پیراهن تیم ملی نقش خواهد بست علاوه بر آن حمایت از تولید و تکثیر بسته‌های آموزشی و فرهنگی محیط زیست، حضور فعال جامعه فوتبال در پویش‌های محیط زیستی مثل مهار آتش سوزی، پاکسازی طبیعت، مصرف بهینه آب و انرژی، حمایت از تنوع زیستی، تشکیل کمیته محیط زیست در فدراسیون فوتبال، حمایت از طرح‌ها و کمیته‌های محیط زیستی در حوزه فعالیت‌های ورزشی فدراسیون، ارائه دستاوردها و گزارش‌ها و اقدامات صورت گرفته در جهت توسعه فرهنگ فوتبال سازگار با محیط زیست به فدراسیون جهانی فوتبال و سایر مراجع بین المللی مرتبط از اقدامات  اجرایی فدراسیون فوتبال خواهد بود.

مرادی در پایان اظهار کرد: برخی از فضاهای ورزشی زیر نظر فدراسیون فوتبال قرار است در جهت ارایه پیام‌ های تبلیغات محیط زیستی  و بهره‌مندی از چهره های ورزشی فدراسیون برای توسعه فرهنگ محیط زیست تحت عنوان سفیران سبز مورد استفاده قرار گیرند همچنین تصمیم قصد داریم از ظرفیت سایر فدراسیون‌های ورزشی مانند تیراندازی و کاراته در جهت گسترش سواد و اخلاق محیط زیستی و اعتلای فرهنگ محیط زیست استفاده کنیم.

دیگر خبرها

  • کشف و جمع آوری تورهای متخلفین صید غیرمجاز در تالاب نوروزلو میاندوآب
  • ۲۰ درصد پسماندهای خانگی پلاستیک‌ است
  • کسب رتبه دوم خراسان رضوی در پایش‌ های زیست محیطی کشور
  • خراسان رضوی در پایش‌های زیست محیطی کشور دوم شد
  • سلامت مردم و محیط زیست در رأس دغدغه‌ها و نیاز جامعه
  • تغییر جدید در پیراهن تیم ملی فوتبال ایران
  • تصویر یوزپلنگ به پیراهن تیم ملی فوتبال بازمی‌گردد
  • نامه رییس سازمان محیط زیست به وزیر راه درباره بودجه فنس کشی جاده مرگ یوز
  • مجازات جایگزین حبس برای ۱۴ متخلف زیست محیطی گیلان
  • بازدید بیش از هزار نفر از غرفه اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی