Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-01@03:15:37 GMT

سفر البشیر به دمشق و دو تحول دیگر در پرونده سوریه

تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۰۰۳۹۱۶

سفر البشیر به دمشق و دو تحول دیگر در پرونده سوریه

«عمر البشیر» رئیس‌جمهور سودان در سفری به دمشق با «بشار اسد» همتای سوری خود دیدار کرد و این نخستین سفر یک رهبر عربی به دمشق در هفت سال گذشته بود.

به گزارش مشرق، عمر البشیر روز یکشنبه (دیروز) وارد دمشق شد و با بشار اسد دیدار کرد؛ اولین دیدار یک رهبر عربی با اسد پس از هفت سال بحران.

البشیر در این دیدار تأکید کرد که تضعیف سوریه به معنای تضعیف قضایای عربی است و با وجود حوادث سال‌های گذشته، این واقعیت را نمی‌توان انکار کرد و سوریه علی‌رغم وجود جنگ بر اصول امت عربی پایبند بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نوشته روزنامه «القدس‌العربی»، رئیس‌جمهور سودان همچنین بر ایستادگی کشورش در کنار سوریه و حمایت از امنیت آن و نیز آمادگی برای کمک به این کشور جهت حفظ تمامیت ارضی خود تأکید کرد که اشاره‌ای تلویحی به آمادگی برای اعزام نیروهای سودانی به سوریه داشت.

بیشتر بخوانید:

سفر ناگهانی "عمرالبشیر" به دمشق و پیام‌های آن

در همین ارتباط وزارت خارجه روسیه در بیانیه‌ای ضمن استقبال از سفر البشیر به دمشق، تأکید کرد: «از سفر نخستین رئیس‌جمهور عربی به سوریه از زمان تعلیق عضویت این کشور در اتحادیه عرب در نوامبر سال ۲۰۱۱، استقبال می‌کنیم و امیدواریم که نتایج این سفر به ازسرگیری کامل روابط بین کشورهای عربی و سوریه و بازگشت سوریه به اتحادیه عرب منجر شود همچنانکه بازگشت سوریه به این اتحادیه، کمک زیادی به روند حل‌وفصل سیاسی در سوریه بر اساس اصول قانون بین‌المللی و احکام منشور سازمان ملل خواهد کرد».

«دمیتری بیسکوف» سخنگوی ریاست‌جمهوری روسیه نیز اخبار مربوط به اینکه البشیر با هواپیمای «توپولف ۱۵۴» متعلق به وزارت دفاع روسیه به دمشق سفر کرده است، رد یا تأیید نکرد و تنها به خبرنگاران گفت که این سوال را باید از وزارت دفاع روسیه پرسید.

روزنامه «القدس‌العربی» همچنین نوشت که روز یکشنبه (دیروز) همزمان با سفر البشیر به دمشق، دو تحول دیگر در پرونده سوریه رخ داد:

تحول نخست مربوط به موضع ترکیه است؛ «مولود چاووش اوغلو» وزیر خارجه ترکیه در نشست بین‌المللی دوحه از امکان بازنگری کشورش در روابط با «بشار اسد» رئیس‌جمهور سوریه در صورت پیروزی در انتخابات دموکراتیک و سالم سخن به میان آورد.

برخی ناظران این سخنان چاووش اوغلو را نشانه‌ای از بروز تحول در موضع ترکیه دانستند همچنانکه او در پاسخ به سوالی درباره ایفای نقش اسد در آینده سوریه، گفت که اولویت اکنون با تدوین قانون اساسی کشور است.

برخی منابع سیاسی روسی نیز گزارش دادند که رهبران حزب عدالت و توسعه به رهبری «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه به مقامات روسیه ابلاغ کرده‌اند که مشارکت اخوان‌المسلمین در حکومت سوریه حتی به صورت نمادین، در روند دستیابی به راه‌حل بحران تأثیر خواهد داشت.

به گفته این منابع، آنکارا بارها این ایده را در نشست با مقامات و سیاستمداران روسی مطرح کرده و گفته است که از دیدگاه آنکارا حضور اخوان‌المسلمین حتی با وجود دو یا یک وزیر از این گروه در وزارتخانه کلیدی دولت سوریه، امری خوب و سودمند در روند پایان دادن به بحران سوریه خواهد بود.

گروه اخوان‌المسلمین همچنان یک گروه ممنوعه در سوریه محسوب می‌شود و منازعه تاریخی عمیقی بین حزب بعث حاکم در سوریه و اخوان‌المسلمین وجود دارد.

القدس‌العربی همچنین به یک رخداد جالب‌ توجه در پرونده سوریه اشاره کرد و نوشت که «دی میستورا» فرستاده سازمان ملل در سوریه که پیش از این به جانبداری از نظام سوریه و روسیه متهم شده بود در اظهاراتی بی‌سابقه در نشست بین‌المللی دوحه، نظام سوریه را به ارتکاب فجیع‌ترین جنایت‌ها در سوریه از جمله هدف قرار دادن غیرنظامی و بمباران بیمارستان‌ها متهم کرد.

دی میستورا قرار است روز پنجشنبه آینده گزارشی درباره تلاش‌های خود جهت دستیابی به توافقی برای تشکیل کمیته قانون اساسی، به شورای امنیت ارائه کند و پس از آن مأموریت خود را به «گایر پدرسن» دیپلمات نروژی که به تازگی به عنوان جانشین دی میستورا تعیین شده است، تحویل می‌دهد.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: قانون بازنشستگان بازار سکه و ارز ظریف اعتراضات فرانسه بشار اسد تحولات سوریه تحولات منطقه سوریه عمر البشیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۰۳۹۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناتوانی ترکیه در مهار درگیری گروه های تروریستی در شمال سوریه

ناتوانی بیش از یکصد گروه شبه نظامی مسلح و مورد حمایت ترکیه در برقراری امنیت در مناطق شمالی حلب و ادلب سبب شده تا علاوه بر موج انفجارها و درگیری های داخلی میان فرماندهان این گروه ها، نارضایتی های مردمی اهالی این مناطق علیه گروه های مزبور قوت بگیرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش سایت عربی خبرگزاری تسنیم، انفجارها و درگیری ها در حومه شمالی حلب که تحت کنترل شبه نظامیان موسوم به ارتش ملی سوریه در حال وقوع است، عجز و ناتوانی ترکیه را در حمایت از گروه های تروریستی تحت پشتیبان خود نمایان می کند.

 

.

 

ناتوانی ترکیه در برقراری امنیت در شمال حلب در شرایطی است که در مناطق تحت کنترل گروهک تحریرالشام در ادلب نیز حذف برخی فرماندهان و اعتراضات مردمی به بالاترین سطح خود رسیده است.

«رضا الباشا»؛ خبرنگار میدانی سوری در گفتگو با خبرگزاری تسنیم پیرامون دلایل انفجارها و درگیری ها گفت: در این مناطق بیش از یکصد گروه تروریستی مورد حمایت آنکارا با هدف تثبیت نفوذ اقتصادی و امنیتی و همکاری با سازمان اطلاعات ترکیه در حال رقابت با یکدیگر هستند.

در همین راستا اختلافات فرماندهان شبه نظامیان موسوم به لشکر معتصم در شهر مارع بر سر تجارت مواد مخدر، قاچاق و تبادل اتهام در زمینه فساد و خیانت در اموال عمومی، به کشته شدن فرمانده لشکر معتصم و برقراری منع آمد و شد در این منطقه منجر شد.

شواهد حاکی از آن است که ترکیه در منطقه ای که بیش از 100 گروه مسلح تروریست را تحت حمایت خود قرار داده، همچنان نتوانسته  زمینه وحدت نظری و عملی را در صفوف این گروه ها ایجاد کند.

این در حالی است که اردوغان پیش از این مدعی شده بود با نظارت ترکیه و گروه های متحد بر این مناطق، در آینده ای نزدیک ساختاری را پی ریزی خواهد کرد که خواهد توانست به جایگزینی برای دولت بشار اسد در دمشق تبدیل شود.

پیام‌های حمله به پایگاه‌های آمریکا در شرق سوریه

 

همزمان افزایش تعداد بمب گذاری ها و درگیری ها میان این گروه های مسلح، خشم و نارضایتی مردم و اهالی ساکن در این مناطق را نیز برانگیخته است تا انتقادات از عملکرد گروه های متحد آنکارا در نوار شمالی سوریه از حلب تا ادلب شکلی آشکار به خود بگیرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جاده دو طرفه ایران و روسیه به روایت رسانه عربی
  • جاده دو طرفه ایران و روسیه به روایت رسانه انگلیسی
  • تصاویری متفاوت از لحظاتی پیش از عملیات «وعده صادق»
  • ناتوانی ترکیه در مهار درگیری گروه‌های تروریستی در شمال سوریه
  • ناتوانی ترکیه در مهار درگیری گروه های تروریستی در شمال سوریه
  • مقدمات برگزاری «دادگاه‌های صلح» در لرستان فراهم شود
  • تصاویری از لحظه انهدام خودروهای زرهی تروریست‌ها در سوریه | ویدئو
  • سفر وزیر خارجه بحرین به سوریه پس از ۱۳ سال
  • تیتر خاص رسانه عربی درباره ایران/ تحلیل وضعیت اقتصادی پس از «آغاز عصر تحول»
  • تیتر خاص رسانه عربی در مورد ایران/ تحلیل وضعیت اقتصادی پس از «آغاز عصر تحول»