Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمود نیلی احمد آبادی رئیس دانشگاه تهران در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز در مورد تفاوت تخصیص بودجه های پژوهشی دانشگاه ها در ایران و دنیا بیان کرد: کل بودجه پژوهشی 0/3 تا 0/35 درصد نسبت به بودجه کل کشور در سال است، حال اینکه در جوامع پیشرفته نسبت بودجه فعالیت های پژوهشی به کل بودجه 1/5 تا 2 درصد است، بنابراین در ایران سهم بودجه فعالیت های نوآورانه و پژوهشی رقم بسیار کوچک و ناچیزی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نیلی احمد آبادی با اشاره به سهم کم دانشگاه از بودجه پژوهش کشور، گفت: از میزان بودجه ناچیز پژوهش کشور حدود 15 تا 20 درصد در اختیار آموزش عالی قرار می گیرد در حالی که بیشترین محققین و پژوهشگران(اساتید و دانشجویان) به دانشگاه ها تعلق دارند. ما باید به این باور برسیم که کارهای پژوهش گرایانه صورت گرفته در دانشگاه ها در راستای کمک به بهبود و ارتقاء کشور است. لذا اگر می خواهیم بودجه پژوهش درست مصرف شود و نتیجه به کشور برگردد، طبیعی است باید به دانشگاه ها کمک کنیم.

رئیس دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه ما در دانشگاه ها به دنبال تناسب سازی پژوهش های دانشگاه با نیازهای کشور هستیم، تصریح کرد: مشکل فعلی کشور افتراق بین واحدهای صنعتی و بازارکار که قاعدتاً باید نتایج پژوهشی دانشگاه را به کار ببرند و دانشگاه هایی که فعالیت های پژوهشی را انجام می دهند، است. اگر ما با همکاری سازمان ها و نهادها وحدت و همکاری را بین بازار کار و دانشگاه ایجاد کنیم، مشکلات ناشی از بودجه های پژوهشی نیز کمرنگ تر چراکه بخشی از هزینه های طرح های پژوهشی توسط سفارش دهندگان تامین می شود.

وی افزود: یک سری اقدامات دیگر هم از سوی دانشگاه باید رخ دهد، دانشگاه در حال حاضر به آموزش بیشتر از پژوهش توجه می‌کند و آیین‌نامه‌ها افراد را به سمت آموزش سوق می‌دهد که اشتباه است، ما در دانشگاه تهران سعی کرده‌ایم آیین‌نامه‌ هایمان را به‌گونه‌ای تغییر دهیم که دانشجویان بیشتر به فعالیت‌های پژوهشی تشویق شوند.

نیلی احمد آبادی پیرامون سفارش نیروی متخصص دانشگاهی از سوی صنعت بیان کرد: در حال حاضر عرضه فارغ التحصیلان دانشگاهی در ایران بسیار بیشتر از تقاضای بازارکار است، پس دست صنعت برای انتخاب نیرو باز و محدودیتی ندارد در نتیجه مستقیما متقاضی برگزاری دوره های آموزشی خاصی نیست. دانشگاه تهران به صورت محدود با وزارت نیرو و برخی از دستگاها برنامه های آموزشی را برگزار می کند، ولی بخاطر تعداد بسیار زیاد دانشجویان نیاز سفارش از سوی بازار خیلی احساس نمی شود.

این استاد عضو هیات علمی در خصوص درآمدزایی دانشگاه تهران بیان کرد: در دانشگاهای تراز اول دنیا بین 30 تا 35 درصد درآمد دانشگاه ها از محل درآمد شهریه دانشجویان تامین می شود و مابقی حاصل درآمدزایی دانشگاه می باشد. اما در حال حاضر دانشگاه تهران 60 درصد بودجه جاری خود را از دولت دریافت می کند و کسری را از محل پژوهش و فعالیت های علم و فنآورانه نظیر فروش طرح و ایده، فروش شرکت های متعلق به دانشگاه و فروش رویالیتی(بهره مالکانه) دانشگاه و همچنین کمک خیرین و واقفین و شهریه دانشجویان(غیرایرانی و نوبت دوم) تامین می شود بنابراین فاصله ی نسبتاً زیادی با دانشگاه های دنیا در مبحث درآمدزایی داریم که با برنامه ریزی و تلاش مضاعف در حال کاهش آن هستیم.

نیلی احمد آبادی با تاکید بر اینکه باید بر مهارت آموزی دانشجویان متمرکز شویم، گفت: در دانشگاه تهران علاوه بر آموزش کلاسیک و آکادمیک پایه های علمی به دانشجویان، مهارت های لازم نیز به آنان آموزش داده می شود.

رئیس دانشگاه تهران در پایان خاطر نشان کرد: نیازهای صنعت بیشتر در قالب آموزش های آزاد و مهارتی مطرح است که دانشگاه تهران یک واحد در بخش های مختلف دارد که مسئول آموزش های مورد نظر صنعت به صورت برگزاری دوره های مختلف متناسب با صنعت است.

انتهای پیام/

300 / 167 دانشگاه تهران بودجه پژوهشی محمود نیلی آبادی بازار کار

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانشگاه تهران بودجه پژوهشی بازار کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۰۴۱۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یولیا زوتوا: عروس ایرانی ها شدم و بسیار خوش شانس هستم

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد و بانویی اهل کشور روسیه هستند که اکنون سالها از زندگی ایشان در جامعه ایران و در کنار خانواده های ایرانی می گذرد.

به گزارش مشرق، یولیا زوتوا، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد و بانویی اهل کشور روسیه هستند که اکنون سالها از زندگی ایشان در جامعه ایران و در کنار خانواده های ایرانی می گذرد.

وی در گفتگو با خبرنگار اسپوتنیک به بیان تجربیات خود پیرامون آداب، رسوم و فرهنگ ایران و جامعه ایرانی پرداخت.

سرنوشت من بسادگی با ایران پیوند خورد!

همسرم در دوره دکتری دانشگاه لامانوسوف شهر مسکو مشغول به تحصیل بودند و ما با یکدیگر در روسیه آشنا شدیم. پس از ازدواجمان ابتدا یک سفری را به ایران داشته و بعد از یکسال برای ادامه زندگی به ایران آمدیم. اگرچه ما بصورت دائمی ساکن ایران نیستیم و حدود هفت سال هم در کشور فرانسه زندگی کردیم، اما در مجموع حدود پانزده سال است که در این کشور زندگی می کنیم.

خانواده همسرم من را خیلی تحویل گرفتند

یولیا با خنده ادامه داد، شاید وقتی که به عنوان یک عروس روس وارد خانواده همسرم شدم حقیقا شانس آوردم، چراکه خانواده شوهرم به من احترام زیادی قائل بوده و من را خیلی تحویل گرفتند. خداروشکر هیچگاه با مشکل خانوادگی جدی مواجه نشدم، در حالیکه اغلب برای دختران روسی که با افراد خارجی ازدواج می کنند مشکلات خانوادگی متعددی رخ می دهد. بزودی موفق به یافتن شغل شدم و در دانشگاه به عنوان استاد زبان روسی مشغول به کار شوم، ما روسها مثلی داریم که می گوید: هرکجا کار است، مکان زندگی همانجاست. بنابراین تجربه زندگی من در ایران بسیار خوب و به آرامی پیش فت.

دانشجویان ایرانی خوب هستند اما سیستم ایرانی خیر!

از نظر من بیشتر دانشجویان ایرانی افراد پرتلاش و باهوش هستند که بسیار علاقمند به درس خواندن می باشند. اما اگر بخواهم به عنوان یک استاد که با دانشجویان ایرانی در ارتباط مستقیم است را با دانشجویان کشورهای دیگر مقایسه کنم باید بگویم، اگر نقصی هم وجود دارد، نقص در سیستم است نه کوتاهی دانشجویان و بیشتر سیستم حاکم نواقصی را در بر دارد. چراکه از سویی دانشجوها بسیار خوب و پیگرانه تحصیل می کنند، اما از سوی دیگر بعد از فارغ التحصیلی امکان بهره برداری از تحصیلات خود را ندارد و به خاطر مشکل بیکاری در کشور امید خود را از دست می دهند.

مسئله دیگری که اغلب خارجی ها متوجه آن می شوند، تمایل همه بچه ها برای ادامه تحصیل در دانشگاه است، در بیشتر خانواده ها بچه ها یا می خواهند دکتر شوند یا مهندس، که این به نظر من خیلی جالب است.

یکی دیگر از ویژگیهای دانشجویان ایرانی این است که اینقدر که نمره برای آنها اهمیت دارد، شاید اصلا مهم نباشد که چقدر تحقیق کرده و چه چیزهایی را فراگرفته اند.

فرهنگ روسها به ایرانی ها نزدیکتر است تا غربی ها

فکرمی کنم به عنوان یک فرد روس که هم تجربه زندگی در ایران را داشته و هم تجربه زندگی در غرب را، به نظرم فرهنگ روسیه به ایران و جامعه ایرانی بیشتر نزدیک است، روسها و ایرانی ها خیلی خوب و راحتر یکدیگر را درک می کنند. ایرانی ها فرهنگ چندین هزار ساله و تاریخ بسیار غنی دارند.

من ادبیات و زبان روسی درس می دهم و هر فردی که تنها اندکی با دبیات سروکار داشته باشد می داند که ادبیات بزرگ ایرانی برای همه الگوست. چیزی که من را بسیار متعجب می نماید اینکه نه تنها در میان خانواده های روشنفکر ایرانی و افراد تحصیلکرده، بلکه در خانواده های عموم مردم اشعارناب و جهان پسند ایرانی زنده است و با افتخار اشعار حافظ و فردوسی خوانده می شود. این علاقه مردم از نظر من خیلی عجیب و بسیار خوب است.

عید نوروز بهترین رسم ایرانی ها

البته که یکی از بهترین رسوم ایرانی ها برگزار عید نوروز است و من هم در میان تمام آداب و رسوم ایرانی که بیشتر آنها جالب و ریشه دار است بیش از همه هید نوروز را دوست دارم و اکنون که در روزهای پیانی سال نو هستیم می خواهم پیشاپیش عید نوروز را به همه ایرانی تبریک بگویم.

در روسیه بودن من را خوشحال می کند

خوشبختانه اکنون در دنیایی زندگی می کنیم که دیگر مسافت دور مانند نیم قرن پیش معنای جدی نداشته و یا سخت باشد، یا اینکه اگر روزی فردی به کشور دیگر مهاجرت نمود دیگر هرگز نتواند به سادگی باز گردد. باور کنید که من اصلا احساس نمی کنم که از روسیه رفته ام و با تکنولوژی های روز دنیا می توانم بسادگی با دوستان و خانواده ام صحبت نموده و در تماس باشم و براحتی در سفر باشیم. اگر روزی فرصتی پیش آید که برای همیشه و یا برای مدت کوتاهی در روسیه زندگی کنم بسیار خوشحال خواهم شد، اما این تصمیم من منوط به توافق خانوادگی بوده و همگی باهم باید تصمیم بگیریم.

دیگر خبرها

  • رونمایی از نشان نود سالگی دانشگاه تهران
  • بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران/ لوگوی نود سالگی دانشگاه تهران منتشر شد
  • لوگوی نود سالگی دانشگاه تهران منتشر شد
  • لوگوی ۹۰ سالگی دانشگاه تهران منتشر شد
  • لوگوی نود سالگی دانشگاه تهران منتشر شد /بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران
  • یولیا زوتوا: عروس ایرانی ها شدم و بسیار خوش شانس هستم
  • نقش مؤثر مراکز مشاوره در اشتغال‌پذیری دانشجویان و فارغ‌التحصیلان
  • بررسی نقش مراکز مشاوره و سبک زندگی در اشتغال‌پذیری دانشجویان و فارغ التحصیلان
  • پژوهش موتور محرک توسعه کشور و آزمایشگاه موتور محرک پژوهش است
  • بیش از ۱۰۰ هزار دانشجو در مراکز آموزش عالی سیستان و بلوچستان مشغول به تحصیل هستند