Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-20@03:27:44 GMT

علم بهتر است یا سیگار؟

تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۰۰۴۱۹۵

علم بهتر است یا سیگار؟

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، در چند سال اخیر آمار مصرف دخانیات در میان جوانان و نوجوانان رشد چشمگیری داشته و خیلی از دانش آموزان و دانشجویان در زمان هایی برای گذراندن زمان و تفریح از دخانیات استفاده می کنند.

سوالی همیشگی درمیان جوانان وجود دارد که علم بهتر است یا ثروت؟ اما امروزه باید پرسید علم بهتر است یا سیگار؟

استفاده از دخانیات امروزه به معضل بزرگی تبدیل شده است و باید با فرهنگ سازی این عادت را ترک داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در زمان هایی شده، دانشجویانی که درخوابگاه حضور دارند از طریق دخانیات با مواد مخدر هم آشنا شده اند و به طور کل مسیر زندگیشان تغییر کرده است و برای آگاهی بیشتر دانشجویان اظلاع رسانی به موقع و جامعی درخصوص معضلات دخانیات انجام شود.

به همین خاطر با پرسش در میان دانشجویان پرسشی را با عنوان علم بهتر است یا سیگار اعلام کردیم تا نظرات آنها را جویا شویم که ماحصل آن به شرح ذیل است:

محمد.ک لیسانس معماری در این خصوص گفت: به نظرم باید این موضوع را از چند زاویه نگاه کنید. سیگار برای بدن ضرر دارد. ولی کسی که سیگار را دوست دارد و یا به آن عادت کرده از دخانیات استفاده می کند.

باید از تمام زوایا نگاه کرد و نظر شخصی خودم این است که علم بدون سیگار بهتر است.

م.ص دانشجوی کارشناسی مدیریت در این خصوص گفت: بحث علم و سیگار از یکدیگر جدا است. با استفاده از علم در آینده می توان درآمدزایی کرد اما استفاده از دخانیات معقوله ای جدا است.

زمانی که در خوابگاه دانشجویی بودم با دوستانم سیگار می کشیدم اما الان مصرف دخانیات را کاهش داده ام و علاقه چندانی به دخانیات ندارم.

پورحسین: دسترسی به دخانیات خیلی راحت است

شکور پورحسین عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز در خصوص مصرف دخانیات در میان دانشجویان و دانش آموزان گفت: آمار دقیقی از بالا رفتن مصرف مواد مخدر در میان دانشجویان و دانش آموزان ندارم اما این مشکل در تمام دنیا وجود دارد. مبارزه با مواد مخدر در سازمان های بین المللی در دنیا و کشور ها با شکست مواجه شده است.

وی افزود: کشور ها سیاست گذاری کردند و مقدار دوز مواد مخدر را قانونی اعلام کردند تا کسانی که نیاز مند هستند در چارچوب خاص در دسترسشان قرارگیرد. بیماران، افراد سالمندو غیره با مقدار سهمیه ای در برخی از کشور ها دوز خاصی از مواد مخدر را استفاده می کنند .هزینه مبارزه با مواد مخدر زیاد بوده و دولت ها با قانونی کردن دوز خاصی از مواد مخدر به دنبال جند هدف هستند.

پورحسین ادامه داد: در ایران مواد مخدر با کیفیتی که وجود دارد مبارزه با آن خیلی سخت است حتی چندین جلسه هم با متولیان امر برگزار کردیم و این موضوع همه را مستأصل کرده است . این سیاست ها نیاز مند به تقویت است.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در مورد دسترسی راحت مواد مخدر اظهار داشت: دسترسی آسان به مواد مخدر در مدارس ،پارک ها، ادم های ناباب به سطح وفول در دبیرستان ها یافت می شود.متاسفانه معضلات مصرف دخانیات از سوی دانشجویان و دانش آموزان است.

وی در پایان تصریح کرد: خانواده نقش زیادی برای مشاوره به فرزندان دارد. خانواده متلاشی فرزندان متلاشی به بار می آورد و باید بنیان خانواده تقویت شود تا فرزندان در سن های پایین سرخورده نشوند.

مصرف 18 میلیارد نخ سیگار در ایران

ابراهیم نصراللهی معاون بازاریابی و فروش شرکت دخانیات ایران گفت: میزان مصرف سیگار درسال 1387درکشور 52 میلیارد نخ بود که امروز 18 میلیارد نخ افزایش یافته است.

وی ادامه داد: در سال های گذشته قبح مصرف دخانیات بویژه در میان بانوان کم شده است و به نحوی است که امروز در خانواده ها، محافل عمومی و پارک ها به صورت جمعی اقدام به استفاده از قلیان می کنند.
وی تاکید کرد: براساس آمارها سن مصرف دخانیات در کشور به 12 تا 13 سال پایین آمده و این زنگ خطری برای خانواده ها به شمار می رود.

کاهش سنی مصرف دخانیات در ایران/ جوانان و نوجوانان در صدر

میزان مصرف تنباکو در ایران به طور کلی کمتر از میانگین منطقه و میانگین جهانی است؛ اما آنچه در ایران خطرناک است، میزان شیوع مصرف تنباکو در گروه‌های سنی نوجوان و کاهش سن مصرف است که سیاست‌های کنترل مصرف تنباکو را با چالش مواجه می‌کند. در سال ۲۰۱۷، ۲۰.۸ درصد مردان ایرانی و ۰.۹ درصد زنان ایرانی، در کل ۱۱% بزرگسالان، سیگار یا قلیان مصرف می‌کرده‌اند. در همین سال در گروه سنی ۶ تا ۱۸ سال ۷.۵ درصد پسران و ۴.۲ درصد دختران، در کل ۵.۹% نوجوانان ایرانی سیگار یا قلیان مصرف می‌کرده‌اند.

میزان مصرف سیگار و قلیان در ایران بالاتر از میانگین منطقه‌ای

بیشترین نرخ مصرف تنباکو در میان مردان در اقیانوسیه و اروپا، و بیشترین نرخ مصرف سیگار در میان زنان در اروپا و آمریکا مشاهده می‌شود. اما کشورهای این منطقه توانسته‌اند به تدریج از میزان مصرف آن بکاهند. منطقه شرق مدیترانه، منطقه‌ای که طبق دسته‌بندی سازمان جهانی بهداشت ایران در آن قرار می‌گیرد، تنها منطقه‌ای است که پیش‌بینی می‌شود نرخ مصرف سیگار در آن افزایش یابد. با این حال روندهای مشاهده شده در ایران همسو با روندی نیست که در کل منطقه شاهد آن هستیم.

اما در مورد نرخ مصرف سیگار در گروه‌های سنی پایین‌تر قضیه تا حد زیادی متفاوت است و به نظر می‌رسد در ایران میزان مصرف سیگار و قلیان بالاتر از میانگین منطقه‌ای خود قرار دارد.

انتهای پیام/

28 / 167 سیگار علم حریرچی دانشجو معضل دانشگاه دخانیات

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: سیگار علم حریرچی دانشجو معضل دانشگاه دخانیات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۰۴۱۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف ۱۹۰ کیلوگرم تریاک در فسا

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس، دادستان عمومی و انقلاب فسا گفت: ماموران پلیس مواد مخدر فسا در جاده داراب به شیراز به یک خودروی سواری پژو مشکوک و آن را پس از مسافتی تعقیب و گریز متوقف و حدود ۱۹۰ کیلو مواد مخدر از نوع تریاک را  از آن کشف کردند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر: نگاه نهادهای بین‌المللی به حوزه مواد مخدر سیاسی است
  • جلسه شورای هماهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر در شهرستان پیرانشهر
  • مرگ ۹۱ نفر بر اثر مصرف مواد مخدر در مازندران
  • مرگ ۹۱ نفر بر اثر مصرف مواد مخدر
  • محمدیه به شهر بدون دخانیات تبدیل می‌شود
  • کشف ۱۹۰ کیلوگرم تریاک در فسا
  • باخت زندگی تاوان یک اعتماد
  • قرص‌های لاغری غیرمجاز، تهدید جدی برای سلامت جامعه 
  • تا ۵ سال آینده در کشورهای پیشرفته سیگار پیدا نمی‌شود/ دخانیات تنها صنعتی که پس از انقلاب تحریم نشد!
  • یک «کام» تلخ تا مرگ زودرس/ فقط «دخانیات» تحریم نشد!