Web Analytics Made Easy - Statcounter

پس از آنکه سال ۹۳ مديرعامل و رییس هیئت مدیره وقت راه آهن کشورمان خبر از توافقات و هماهنگی با راه آهنهای CIS (کشورهای مشترک المنافع) داده بود حالا با گذشت ۴ سال از این اتفاق راه آهن ایران در اتحادیه راه آهن های کشورهای مشترک المنافع (CIS) عضو شده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، اتحادیه کشورهای مستقل یا کشورهای مستقل مشترک‌المنافع (CIS) اتحادیه‌ای شامل برخی از جمهوری‌های مستقل اتحاد جماهیر شوروی سابق است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تأسیس این اتحادیه به دست رؤسای مملکتی کشورهای روسیه، بلاروس و اوکراین بود. مرکز اصلی آن در مینسک پایتخت بلاروس است و نشستهای آن در کاخ تاوری در سن پترزبورگ انجام می‌شود.

 

این اتحادیه در دسامبر سال ۱۹۹۱ در یک قرار رؤسای کشورهای روسیه، بلاروس و اوکراین و سپس عضو شدن هشت کشور دیگر شکل گرفت. در سال ۱۹۹۳ پس از عضو شدن کشور گرجستان که خود را تا آن زمان از این اتحادیه دور نگه می‌داشت، تعداد این کشورها افزایش یافت.

 

بنابراین گزارش، در سال ۱۳۷۵ و با افتتاح راه آهن مشهد- سرخس در ایران و راه آهن سرخس- تجن در ترکمنستان، راه آهن ایران به شبکه ریلی کشورهای آسیای مرکزی متصل و کاهش هزینه های حمل ونقل و امکان استفاده گسترده‌ تر از بازارهای کشورهای آسیای مرکزی فراهم شد و فصل جدیدی از مبادلات تجاری بین ایران و کشورهای مستقل مشترک‌المنافع (CIS) آغاز شد.

 

 

اما از آنجا که هنگام افتتاح خط ریلی مشهد- سرخس- تجن، کشورمان به عضویت شورای حمل ونقل ریلی کشورهای مستقل مشترک المنافع درنیامد، طبق قوانین این شورا، ایران نه تنها نمی ‌تواند واگن های ایرانی را به دلیل برخی محدودیت‌های فنی، در شبکه ریلی این کشورها سیر دهد، بلکه در صورت خرید واگن از این کشورها (و رفع موانع فنی) باز هم مجوز سیر واگن با مالکیت ایرانی را نخواهد داشت.

 

در نتیجه ظرفیت حمل بار صادراتی ایران به کشورهای آسیای مرکزی، به واگن هایی که از حوزۀ کشورهای مستقل مشترک المنافع به منظور واردات یا ترانزیت وارد ایران می شود، بستگی داشت. همزمان با برگزاري شصتمين اجلاس شوراي حمل و نقل ريلي کشورهاي مشترک المنافع در سال 93 مسئولان راه آهن کشورمان برای همکاري هاي مشترک ريلي با کشورهای مشترک المنافع به نتایج خوبی رسیدند.

 

بر اساس نامه ای که در همان زمان از سوی مديرعامل و رییس هیئت مدیره وقت راه آهن کشورمان برای استانداران مناطق مختلف کشور ارسال شد با اشاره به توافقات و هماهنگی های به عمل آمده با راه آهنهای CIS (کشورهای مشترک المنافع) نوید اتفاقات خوبی داده شده بود.

 

حالا پس از گذشت 4 سال از این اتفاق معاون بازرگانی و بهره برداری شرکت راه‌آهن از عضویت راه آهن ایران در اتحادیه راه آهن های کشورهای مشترک المنافع (CIS) خبر داده است.

 

روابط عمومی راه‌آهن در این باره به نقل از «بابک احمدی» نوشته است: «راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران به تازگی عضو وابسته CIS شده است. در بحث مشکلات واگن‌های روسی نیز تا چند ماه آینده به طور کامل از واگن‌های ایرانی برای انتقال بار در حوزه بین‌الملل استفاده می کنیم.»

 

معاون بازرگانی و بهره برداری شرکت راه‌آهن گفت: «در حوزه کشورهای CIS کامیون وسیله مناسبی برای حمل بار نیست و پایه حمل‌ونقل در این حوزه حمل‌ونقل ریلی است بر همین اساس باید در جلب و انتقال بار به شبکه ریلی کوشا باشیم.»

 

وی تاکید کرد: «رویکرد اصلی راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران ایمنی است و نگاه به مقوله ایمنی نگاه ویژه و مهمی است.»

 

این گزاش می افزاید: دولت در ششمین نقشه راه توسعه کشور توجه ویژه ای به صنعت ریلی کشور داشته است. در سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در برنامه ششم‌ در حوزه راه و شهرسازی بر اولویت بخش ریلی و توجه به حوزه‌های راهبردی حمل‌ونقل تاکید شده است.

 

سیاست‌های کلی برنامه ششم توسعه در ابلاغیه رهبر معظم انقلاب اسلامی به رئیس‌جمهوری که همزمان برای مجلس شورای اسلامی و مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال شده دارای ۸۰ بند است که به حوزه راه وشهرسازی در چندین بند آن اشاره شده است.

 

براین اساس، اولویت ‌بخش ریلی در توسعه حمل‌و‌نقل و ایجاد مزیت رقابتی برای آن در بند ۲۴ ابلاغیه سیاست‌های کلی برنامه ششم توسعه آمده‌است و در بند ۲۵ بر توسعه حمل‌و‌نقل ریلی باری با اولویت تجهیز شبکه و پایانه‌های باری و اتصال شبکه به مراکز بزرگ اقتصادی، تجاری و صنعتی و مبادی ورودی و خروجی مهم کشور و شبکه‌های ریلی منطقه‌ای و جهانی به‌ویژه کریدور شمال - جنوب با هدف توسعه صادرات و ترانزیت بار تاکید شده است.

 

در حال حاضر طول خط آهن کشور به حدود 13 هزار کیلومتر رسیده و تا سال 1404 برای دستیابی به حمل 20 درصد مسافر و 30 درصد بار کشور توسط شبکه ریلی باید طول خط آهن به بیش از 25 هزار کیلومتر برسد./

 

 

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: مجلس ایران دولت هرمزگان پژوهش خبرگزاری شبستان تجلیل از پژوهشگران پاییز آران و بیدگل بیرجند کشورهای مستقل مشترک المنافع CIS راه آهن ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۰۴۵۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه خطوط کشتیرانی به غرب و جنوب آفریقا

به گزارش خبرگزاری مهر، عباس علی آبادی روز جمعه در دومین اجلاس ایران و آفریقا اظهار کرد: دبیرخانه دائمی اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا در این وزارتخانه و پیگیری مسائل مهم در جهت توسعه روابط برد برد با کشورهای آفریقایی ایجاد می‌شود. این دبیرخانه دائمی گام مهمی است تا مسیر توسعه همکاری‌های تجاری و اقتصادی بین ایران و آفریقا هموار شود.

وی افزود: تلاش برای اصلاح تعرفه‌های گمرکی در جهت توسعه روابط برد برد با کشورهای آفریقایی یکی از مسائل مهمی است که از طریق این دبیرخانه پیگیری خواهد شد.

وزیر صمت، با بیان اینکه رفع موانع تجارت و صادرات در اولویت کاری ما قرار دارد، گفت: اطلاعات کاملی از ظرفیت کشورهای آفریقایی از تولید و امکان صادرات انواع سنگ‌های معدنی، قیمتی و صنایع دستی وجود دارد و بر این باور هستیم که با توسعه معادن و خطوط محصولات فرآوری به کمک توانمندی‌های یکدیگر و واردات بخش عمده نیازهای ایران از قاره آفریقا را از طریق روابط برد برد توسعه دهیم.

وی ادامه داد: برنامه‌های ما برای توسعه تجارت شامل توسعه زیرساخت‌های فیزیکی، رفع مشکلات مربوط به نقل و انتقالات بانکی و افزایش تعاملات برای حل مشکلات به صورت دوره‌ای است.

علی آبادی به توسعه زیرساخت‌های فیزیکی بین ایران و آفریقا اشاره کرد و گفت: ایران درصدد است تا با توسعه خطوط کشتیرانی به غرب و جنوب آفریقا و سرویس دهی منظم و خطوط هوایی با اولویت یک یا دو کشور در هر منطقه، با استفاده از ظرفیت خطوط حمل و نقل مبادلات تجاری را توسعه بخشد.

وی تاکید کرد: رفع مشکلات مربوط به نقل و انتقالات بانکی از طریق استفاده از ارز محلی و تهاتر کالا یکی از مسائل در توسعه تجارت است؛ یکی از ابزارهای مهم برقراری روابط مالی و بانکی بین ایران و منطقه تبادل کالاست.

وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: در این اجلاس فرصت بسیار خوبی فراهم شده است تا نهادهای مالی مهم و پشتیبان صادرات و سرمایه گذاری با یکدیگر مذاکره و ملاقات داشته باشند تا نتیجه آن در تعمیق روابط بانکی طرفین را مشاهده کنیم.

علی آبادی، بر افزایش تعاملات برای حل مشکلات به صورت دوره‌ای بین توسعه تجارت ایران و آفریقا تاکید کرد و گفت: آمادگی بر تشکیل اتاق‌های بازرگانی و افزایش تعداد مراکز تجاری از ۱۰ مرکز به حداقل ۱۵ مرکز و افزایش تعداد رایزنان به ۱۲ رایزن در یک افق کوتاه مدت، تسهیل در دسترسی متقابل رایزن‌ها در قالب هیأت‌های تجاری و حضور در نمایشگاه‌ها و عرضه محصولات ایران در آفریقا به صورت متقابل را داریم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت ابراز امیداوری کرد که کشورهای آفریقایی در موارد توسعه تجارت، اقداماتی را انجام دهند.

وی با اشاره به دستاوردهای ایران در حوزه‌های مختلف گفت: جمهوری اسلامی ایران از توانمندی‌های صنعتی قابل توجهی در زمینه‌هایی مانند پتروشیمی مواد شیمیایی ماشین آلات و تجهیزات کشاورزی، صنایع معدنی، صنایع خلاق و دانش بنیان شوینده و مواد بهداشتی دارو و تجهیزات پزشکی مصالح ساختمانی مواد غذایی و همچنین در بخش خدمات فنی و مهندسی به خصوص در زمینه زیرساخت‌های پالایشگاهی نیروگاهی حمل و نقل مسکن گردشگری بهداشت و درمان و آموزش برخوردار است.

علی آبادی افزود: ایران می‌تواند این توانمندی‌ها را در جهت توسعه هرچه بیشتر کشورهای آفریقایی به کار گیرد.

وی گفت: همه تلاش ما در این چند روزه این بوده که این اجلاس از جنبه تشریفاتی خارج شود و به یک رویداد کاری تبدیل گردد از اینکه امروز شاهد حضور بیش از ۲۰۰ بازرگان برجسته آفریقایی در این نشست هستیم بسیار خوشحالیم و تقاضا می‌کنم در نشست‌هایی که از نزدیک بین بازرگانان برگزار می‌شود همه تلاش کنیم تا این اجلاس را از سطح یک اجلاس صرفاً تشریفاتی به یک اجلاس کاری تبدیل کنیم.

کد خبر 6088945 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • عزم جدی مقامات ایران و ازبکستان برای توسعه همکاری‌های فرهنگی
  • توسعه خطوط کشتیرانی به غرب و جنوب آفریقا
  • لکوموتیو قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه توقیف شد / کنسرسیوم توسعه ریلی: کارکنان راه آهن در اقدامی عجیب لکوموتیو را از قطار جدا کرده و آن را با خود بردند
  • نقش موثر ایران در کریدورهای بین‌المللی از اقدامات تا انتقادات
  • چرا سفر با قطار؟ ۵ دلیل برای انتخاب این نوع سفر
  • دلیل توقف قطار افغانستان _ترکیه / تکذیبیه مسئولین راه آهن از سر بی اطلاعی بود+فیلم
  • ارتقای روابط تجاری با افتتاح یک مسیر ریلی جدید + فیلم
  • فیلم| تصاویری از مسیر ریلی راه آهن لرستان
  • مرز مشترک پاکستان و ایران باید «مرز صلح و دوستی» باشد
  • نشست اتحادیه عرب درباره مسئله غزه و فلسطین