Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش الف،در زمان حاضر لحن حسن روحانی در مورد ایالات متحده آمریکا نسبت به دوره اول ریاست جمهوری و حتی اوایل دوره دوم ریاستش در سال 2017، تغییر زیادی کرده است. به نظر می رسد روحانی کاملا از زبان دعوت به مذاکره برای حل بحران ها که قبل و بعد از امضای توافق هسته ای در سال 2015 از آن استفاده می کرد، خارج شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مدت، رئیس جمهور ایران همواره بر این مساله تاکید می کرد هیچ مشکلی در جهان وجود ندارد که با گفتگو امکان حل آن فراهم نشود.

 امروز روحانی دریافته است که باید در تعمیم دادن این موضوع تجدید نظر کرده و قبول کند که مذاکره با برخی دولت ها کمکی به حل مشکلات نمی کند و تنها باید از زبان قدرت علیه آنها استفاده کرد. اما صرفنظر از اینکه روحانی نظر خود در مورد راه حل مشکلات را تغییر داده است یا خیر، آنچه مسلّم است آن است که روحانی تا حد زیادی روی توافق هسته ای و بُعد اقتصادی آن حساب کرده بود و انتظار نداشت این توافق روزی تنها به یک سند امضا شده توسط چند دولت تبدیل شود.

رای الیوم در ادامه می نویسد: روحانی قبل و بعد از انتخابش در سال 2013، توافق هسته ای را ناجی ایران می دانست و معتقد بود این توافق می تواند ایران را از تمام مشکلاتش رهایی بخشد و چه بسا مشکلات عظیم و پر سر و صدای اقتصاد ایران، همزمان با خروج ترامپ از برجام به این دلیل باشد که رئیس جمهور ایران بر روی توافق هسته ای بیش از اندازه حساب باز کرده بود.

شکی نیست که وضعیت اقتصاد ایران و تکیه بر توافق هسته ای، تاثیر مستقیمی بر آینده سیاسی روحانی و عموم احزابی خواهد داشت که در دوره ریاست اول و دوم از او حمایت کردند، از این رو می بینیم برخی رهبران احزابی که با روحانی هم پیمان شده بودند، شروع به انتقاد از او کرده اند و معتقدند که روحانی به وعده هایش عمل نکرده است. عده ای دیگر می گویند از همان ابتدا هم روی روحانی حسابی باز نکرده بودند و این مساله نشان می دهد زمانی که روحانی تصمیم به تغییر لحن و خطاب خود گرفت، در واقع قصد داشت در جریان رقابت سیاسی در ایران، حاشیه امنی را برای خود تضمین کند.

از سوی دیگر، بالا بردن تنش در سخنرانی های سیاسی علیه ایالات متحده، می تواند در خدمت منافع سیاسی و اقتصادی ایران باشد؛ از حیث سیاسی، ملت ایران نمی توانست تحمل کند که حکومتش در برابر تحریم ها و فشارهای واشنگتن، سکوت اختیار کند و انتظار پاسخی محکم داشت. از نظر اقتصادی، تغییر لحن رئیس جمهور و استفاده از عباراتی تحریک آمیز مستقیما بر شرایط منطقه و بویژه قیمت نفت تاثیر گذاشت و زبان تهدید در مقابل تهدید، در واقع منجر به افزایش قیمت های نفت شد؛ امری که به نفع ایران است؛ چرا که اگر فرض کنیم این کشور حدود دو میلیون بشکه نفت در روز به قیمت 50 دلار صادر می کند، در صورتی که در نتیجه تحریم ها، صادرات آن به نصف برسد، اما قیمت هر بشکه نفت 100 دلار باشد، تفاوتی در شرایط صادرات ایران ایجاد نمی شود.

به همین دلیل، معتقدیم ترامپ در طول مرحله قبل از اجرایی شدن تحریم ها، تلاش کرد موضع گیری اش موجب تنش در اوضاع منطقه نشود. برای مثال، از استفاده از زور علیه ایران صحبتی به میان نیاورد تا موجب متشنج شدن اوضاع منطقه نشود؛ چرا که می دانست هر درگیری یا مقابله ای، تاثیر مستقیمی بر قیمتهای نفت می گذارد؛ آن هم در شرایطی که ترامپ بر ضرورت پایین ماندن قیمتهای نفت اصرار می کند.

انجام اقداماتی برای افزایش قیمت نفت، می تواند یکی از برگه های برنده ایران برای فشار بر ترامپ جهت بازگشت به توافق هسته ای و لغو تحریم ها باشد. در شرایط کنونی، همچنان ایران امید اندکی برای بازگشت آمریکا به توافق هسته ای دارد، از این رو، از تمام گزینه های خود برای بازگرداندن ترامپ استفاده نمی کند. اما در صورتی که به کلی از این بازگشت نا امید شود، قطعا تمام گزینه های خود برای حفظ منافعش را به خدمت می گیرد...

نویسنده: صالح القزوینی/ مترجم: مریم نصرالهی

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۰۴۸۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گروسی به ایران می آید؟ | پیام جدید مدیرکل آژانس به تهران | واکنش به تهدید حملات هسته‌ای

به گزارش همشهری آنلاین، "رافائل گروسی" مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگویی مدعی شد که غنی‌سازی اورانیوم توسط ایران و نبود دسترسی بازرسان بین‌المللی به تاسیسات اتمی آن، به نگرانی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای آن دامن می‌زند.

با این وجود، گروسی گفت که نسبت به حفظ گفت‌وگوها در این باره متعهد است. خبرگزاری آلمانی دویچه وله گزارش داد که گروسی در گفت‌وگویی با این خبرگزاری مدعی شد ایران "چند هفته، نه چند ماه" با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن یک بمب اتمی فاصله دارد.

او افزود: اما به معنای این نیست که ایران سلاح اتمی دارد یا در این بازه در اختیار خواهد داشت.

مدیرکل آژانس توضیح داد، در حالی که غنی‌سازی اورانیوم در سطح نظامی نگران‌کننده است، نمی‌توان بر اساس این نتیجه گرفت که ایران در حال حاضر یک سلاح اتمی دارد.
گروسی گفت که اهداف ایران در این زمینه مشخص نیست و تنها می‌توان درباره آن گمانه‌زنی کرد.

ابراز نگرانی مدیرکل آژانس در حالی درباره برنامه هسته‌ای ایران مطرح می‌شود که ایران یک سال و نیم پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای(برجام)در سال ۲۰۱۸، متحمل شدن تحریم‌های بازگردانی‌شده واشنگتن و بدعهدی شرکای اروپایی در کاهش تاثیر تحریم‌های آمریکا، اعلام کرد که در پنج گام تعیین‌شده و طبق بند ۳۶ برجام از انجام دادن برخی تعهدات داوطلبانه خود در توافق فاصله می‌گیرد.

محدود کردن امکانات نظارتی آژانس در تاسیسات ایران نیز اقدام متقابل تهران در واکنش به قطعنامه تنبیهی آمریکا و شرکای اروپایی برجام در دو سال گذشته انجام شد. اما مذاکرات میان ایران و آژانس برای حل‌وفصل مسائل پادمانی باقی‌مانده ادامه دارد و ایران تا کنون به تعهدات خود در بیانیه‌های مشترک با آژانس عمل کرده است.

اگرچه، مقامات ایران تاکید کرده‌اند در صورت بازگشت تمامی طرفین توافق به اجرای تعهدات خود، اقدامات انجام‌شده را به حالت اولیه بازمی‌گرداند.

در این میان، مذاکرات میان ایران و طرفین اصلی برجام به منظور احیای این توافق که در مارس ۲۰۲۱ آغاز شد، به بن‌بست رسیده است. ایران طی توافق هسته‌ای متعهد شده بود که در ازای لغو کلیه تحریم‌های آن، فعالیت‌های هسته‌ای خود را محدود کند.
دویچه وله در ادامه نوشت که گروسی مدعی شد، آژانس از سطح دسترسی مورد نیازش در ایران برخوردار نیست که گمانه‌زنی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای آن را تشدید می‌کند.


او همچنین به حل‌وفصل نشدن مسئله برخی یافته‌های آژانس، از جمله ذرات اورانیوم در محل‌های پیش‌بینی‌نشده اشاره کرده و گفت که این موضوع به تردیدها درباره شفافیت ایران دامن می‌زند. او گفت: این موضوع محور اصلی گفت‌وگویی بوده است که تلاش کرده‌ام با ایران برقرار کنم.


مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ادامه، با اشاره به افزایش تنش‌ها میان ایران و رژیم صهیونیستی در پی اقدامات متجاوزانه این رژیم و پاسخ قاطعانه ایران، هرگونه ایده حمله به تاسیسات هسته‌ای را محکوم کرد.
او بیان کرد:حمله به تاسیسات هسته‌ای امری، مطلقا، ممنوع است.

گروسی همچنین درباره تهدید حملات هسته‌ای نیز گفت: به نظرم عادی‌سازی صحبت کردن از تسلیحات اتمی، استفاده از تسلیحات اتمی، کسب تسلیحات اتمی واقعا اسفناک است.

او همچنین گفت که آژانس همواره از گفت‌وگوها میان ایران و آمریکا حمایت می‌کند.


مدیرکل آژانس همچنین درباره مذاکرات میان ایران و آژانس گفت: آنچه واقعا به آن تمایل دارم، مذاکرات میان ما، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ایران است، چون چیزهای زیادی وجود دارد که باید درباره آن شفاف‌سازی شود و به همین دلیل است که قصد داریم به زودی به ایران سفر کنیم.

او گفت که پیامش به ایران این است که باید بیشتر با آژانس همکاری کند.

کد خبر 846538 منبع: ایسنا برچسب‌ها رافائل گروسی هسته‌ای - آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خبر ویژه

دیگر خبرها

  • روزهایِ آخر کریمی قدوسی در پارلمان؛ طلایه دار ادعاهای تکذیب شده /توئیت های عضو پایداری دردسر هسته ای ایجاد خواهد کرد؟
  • اردن خود را متعهد به تأمین امنیت رژیم صهیونیستی می‌داند
  • آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • گروسی: ایران با داشتن اورانیوم غنی‌شده چند هفته با ساخت بمب اتم فاصله دارد نه چند ماه
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • ایران با ساخت بمب اتم "چند هفته، نه چند ماه" فاصله دارد
  • اظهارنظر گروسی درباره هسته‌ای شدن ایران/ به تهران می‌روم
  • گروسی به ایران می آید؟ | پیام جدید مدیرکل آژانس به تهران | واکنش به تهدید حملات هسته‌ای