Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، محمد عبدالسلام، سخنگوی جنبش انصارالله یمن، در مصاحبه با شبکه تلویزیونی الجزیره با اشاره به اجرایی شدن  توافق آتش‌بس در حدیده گفت برنده اصلی این موضوع ملت یمن است.

او گفت: توافقی که در مذاکرات و رایزنی‌های ما در سوئد به دست آمده است می‌بایست آتش‌بس در روز پایانی مذاکرات برقرار می‌شد، اما متاسفانه ائتلاف متجاوز سعودی با این دستاویز که به هفتاد و دو ساعت برای ایجاد سازوکاری برای برقراری آتش‌بس نیاز دارد به اقدام‌های خصمانه و تجاوزکارانه خود ادامه داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این رو نماینده سازمان ملل متحد در یمن با ارسال نامه‌ای رسمی به ما از ما خواست که آتش‌بس از نیمه‌شب سه‌شنبه برقرار شود. ما نیز از این مسئله استقبال کرد و اسامی نمایندگان خود در کمیته هماهنگی مشترک برای آتش‌بس ارائه کردیم.

سخنگوی جنبش انصارالله یمن افزود: بر اساس اعلام وزارت دفاع یمن در صنعا و شورای عالی سیاسی یمن و سایر شرکای سیاسی ما، آتش‌بس از نیمه‌شب سه‌شنبه آغاز شد و همگان تاکید کردند که از برقراری آتش‌بس و صلح در شهر حدیده یمن حمایت می‌کنند؛ چرا که این شهر به لحاظ اقتصادی و نقشی که در وصول کمک‌های بشردوستانه به مردم یمن دارد از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

عبدالسلام اضافه کرد: ما هم‌اکنون کمیته هماهنگی مشترک آتش‌بس در صنعا تشکیل داده‌ایم و این کمیته ارتباط مستقیم با سازمان ملل متحد دارد و قرار است که در این کمیته هماهنگی مشترک نمایندگی از دو طرف حضور داشته باشند. ریاست این کمیته را سازمان ملل متحد بر عهده خواهد داشت و این کمیته گزارش‌های هفتگی درباره هرگونه نقضی که از سوی هر طرفی رخ دهد ارائه می‌کند.

او در ادامه گفت: معتقدم اگر حملات هوایی ادامه پیدا کند دیگر نیازی به پایش اقدام‌های ناقض آتش‌بس نیست و دیگر لازم نیست که ما مثلاً بگوییم در فلان جا تیری از تفنگی به سوی طرف دیگر شلیک شده یا در جایی دیگر حملات توپخانه‌ای صورت گرفته است.  قبل از آغاز آتش‌بس تیراندازی شدیدی از سوی طرف دیگر انجام شد. ما امیدواریم که طرف دیگر به آتش‌بس پایبند باشد و این را بفهمد که جنگ به چنین شیوه‌ای نمی‌تواند منجر به یک راه حل سیاسی شود بلکه صرفاً منجر به بحران انسانی می‌شود.

سخنگوی جنبش انصارالله یمن در ادامه تاکید کرد: توجه به چهار سال تجاوزگری و نتایج آن کافی است تا به این مسئله پی برده شود که بحران یمن باید از طریق راه حل سیاسی حل و فصل شود و همگان باید شرایط را برای گفتگوی آتی که در نیمه یا اواخر ماه ژانویه برگزار می‌شود فراهم کنند.

عبدالسلام درباره مذاکرات سوئد نیز گفت: اجازه دهید برخی از امتیاز‌هایی که ما برای دستیابی به این آتش‌بس دادیم برای شما بیان کنم. ما این امتیاز را دادیم که سازمان ملل متحد به محموله‌هایی که وارد بندر حدیده می‌شود نظارت داشته باشد و آن‌ها را مورد بازرسی قرار دهد. ما همچنین پذیرفتیم که کالا‌هایی که وارد یمن می‌شود و مبالغی که به دست ما می‌رسد بر اساس سازوکاری که کمیته اقتصادی‌ای که در سوئد با ما بود میان یمنی‌ها توزیع شود و حقوق کارمندان یمنی پرداخت شود. همچنین این امتیاز را دادیم که نیرو‌های نظامی که به جهت مقابله با نیرو‌های طرف دیگر در حدیده حضور دارند از این منطقه عقب بنشینند و این اقدام بر اساس توافق‌هایی که با سازمان ملل متحد صورت گرفته انجام شود. این امتیاز‌هایی که ما داده‌ایم نشان می‌دهد که ما به شدت به دنبال آن هستیم که وضع حدیده که تاثیر زیادی بر تمام یمن دارد، سامان داده شود. باید یادآور شوم آنکه از آتش‌بس حدیده سود می‌برد ملت یمن است. آتش بس یمن باعث می‌شود که مواد غذایی اساسی، مشتقات نفتی و کمک‌های بشردوستانه به دست مردم برسد.

سخنگوی انصارالله یمن در پاسخ به این سوال که آیا شما آمادگی آن را دارید که با فرا رسیدن سی و یک دسامبر بندر حدیده را تحویل سازمان ملل متحد دهید، گفت: مسئله برقراری آتش‌بس در حدیده مراحلی داشته و دارد. در مرحله نخست ما حدود یک سال پیش از سازمان ملل متحد خواستیم که به ایفای این نقش بپردازد، اما پاسخ مثبتی دریافت نکردیم زیرا توجیه حمله به شهر حدیده این بود که از بندر حدیده سلاح به دست ما می‌رسد و کالا‌هایی که از این بندر وارد می‌شود به مصارف نظامی می‌رسد. حتی خود سید عبدالملک بدرالدین شخصاً این طرح را مطرح کردند و وقتی با نماینده سازمان ملل متحد در یمن دیدار کرد همین مسئله را مطرح کرد. از این رو ما هیچ اشکالی در این نمی‌بینیم که سازمان ملل متحد نقش نظارتی بر واردات کالا‌ها به بندر یمن داشته باشد و آن‌ها را مورد بازرسی قرار دهد.

عبدالسلام افزود: بندر حدیده یمن یک پادگان نظامی نیست تا ما سخن از کنترل و سیطره بر این بندر سخن بگوییم. چنین مسئله‌ای حتی از سوی سازمان ملل متحد و کشور‌های ائتلاف نیز مطرح نشده است. در مرحله دوم نیرو‌های نظامی‌ای که در شهر حدیده حضور دارند باید به مناطقی بروند که مورد توافق با کمیته مشترک آتش‌بس قرار گرفته است و این مناطق مشخص است. پس از اجرای این مرحله، نیرو‌های محلی به کار خود به صورت طبیعی ادامه می‌دهند. مرحله سوم این است که مشخص شود چگونه می‌توان گذرگاه‌های آبی بین‌المللی از جمله باب المندب را امن کرد، به این جزئیات کمیته مشترک آتش و سازمان ملل متحد پاسخ می‌گویند. توافق که صورت گرفته کاملاً روشن و به زبان عربی است و نیازی به ابراز تردید و تشکیک در آن نیست و ما تمامی مسائل را با سازمان ملل متحد مورد بحث و بررسی قرار داده‌ایم.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: یمن سازمان ملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۰۵۱۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به هرگونه تجاوز علیه حاکمیت و تمامیت ارضی خود پاسخ می‌دهیم

به گزارش خبرگزاری مهر، امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد در نامه‌ای به رئیس دوره‌ای شورای امنیت و آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل گفت: ادعای غیرمستند و ارجاعات ناصواب علیه جمهوری اسلامی ایران در نامه مورخ ۸ آوریل ۲۰۲۴ نماینده رژیم اسرائیل در سازمان ملل متحد خطاب به دبیرکل و رئیس شورای امنیت (S/۲۰۲۴) را رد می‌کند.

ارشدترین دیپلمات جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل تصریح کرد: ادعای مطروحه نامه مزبور بی اساس و صرفاً تلاش مذبوحانه رژیم اسرائیل برای منحرف کردن توجه بین المللی از جنایات شنیع و اقدامات نسل کشی است که توسط این رژیم آپارتاید علیه مردم فلسطین در نوار غزه انجام می‌شود.

ایروانی گفت: چنین ادعاهای بی‌اساسی همچنین تلاشی گمراه کننده با هدف سرپوش گذاشتن و مشروعیت بخشیدن به تجاوزات مداوم رژیم اسرائیل علیه لبنان و نقض مستمر قوانین بین المللی، منشور سازمان ملل متحد و قطعنامه‌های ۱۵۵۹ (۲۰۰۴) و ۱۷۰۱ (۲۰۰۶) شورای امنیت سازمان ملل است.

او تصریح کرد: به همین ترتیب، اتهامات موجود در نامه مورخ ۱۳ آوریل ۲۰۲۴ نماینده رژیم اسرائیل در سازمان ملل متحد خطاب به رئیس شورای امنیت (S/۲۰۲۴/۳۰۴) کاملاً بی اساس بوده و قاطعانه مردود است. همانطور که در نامه مورخ ۱۳ آوریل ۲۰۲۴ (S/۲۰۲۴/۳۰۵) ما تأکید شده است، اقدام جمهوری اسلامی ایران در ۱۳ آوریل ۲۰۲۴ در راستای اعمال حق ذاتی خود در چارچوب دفاع از مشروع و ذیل ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد بوده است.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل گفت: اقدام جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به تجاوزات نظامی مکرر رژیم اسرائیل، به ویژه حمله نظامی این رژیم در ۱ آوریل ۲۰۲۴ علیه اماکن دیپلماتیک ایران برخلاف بند ۴ ماده ۲ منشور سازمان ملل متحد اتخاذ شد.

ایروانی ادامه داد: «مجددا تاکید می‌نماید که جمهوری اسلامی ایران هرگز شروع کننده جنگ علیه رژیم اسرائیل نبوده و در آینده نیز قصد انجام آن را ندارد. با این حال، جمهوری اسلامی ایران حق ذاتی خود ذیل قوانین بین المللی برای پاسخ به هرگونه استفاده از زور یا اعمال تجاوزکارانه علیه حاکمیت، تمامیت ارضی، امنیت و منافع ملی خود محفوظ می‌دارد.»

سفیر ایران در سازمان ملل در پایان خواسته است که این نامه به عنوان سند شورای امنیت ثبت و توزیع شود.

کد خبر 6094730 محمد مهاجرانی

دیگر خبرها

  • برنامه عمران ملل متحد: بازسازی غزه ۸۰ سال طول می‌کشد
  • کشته و زخمی شدن ۱۵۴ نفر در حملات داعش در افغانستان
  • دبیرکل سازمان ملل: متعهد به صلح بر اساس پایان اشغال هستیم
  • به هرگونه تجاوز علیه حاکمیت و تمامیت ارضی خود پاسخ می‌دهیم
  • نماینده ایران: حق پاسخ به هرگونه تجاوز محفوظ است
  • ایروانی: شروع‌کننده جنگ علیه اسرائیل نبودیم
  • خواهان بررسی مجدد درخواست عضویت کامل خود در سازمان ملل هستیم
  • داعش مسئولیت حمله تروریستی به نمازگزاران شیعه در هرات را برعهده گرفت
  • گوترش خواستار ارسال سریع کمک به غزه و برقراری آتش‌بس شد
  • گوترش: تحقیقاتی مستقل درباره گورهای جمعی غزه انجام شود