Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر حوزه علمیه امام خمینی(ره) اراک با اشاره به اینکه دین باید در کنار علم باشد تا علم مفید و مؤثر واقع شود گفت: کشورهایی که بیشترین پیشرفت علمی را در دنیادارند قاتل‌ترین و کثیف‌ترین دولت‌ها هستند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجت‌الاسلام سید احمد میر مهدی کارشناس مذهبی و مدیر حوزه علمیه امام خمینی(ره) اراک به مناسبت بیست و هفتم آذرماه روز وحدت حوزه و دانشگاه، در گفتگو با دیار آفتاب؛ مقصود فرمایش امام خمینی(ره) درباره وحدت حوزه و دانشگاه را این‌گونه بیان کرد: نیروهای حوزه و نیروهای دانشگاه از ظرفیت‌ها و قابلیت‌های خود استفاده کنند و مکمل یکدیگر باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میر مهدی تصریح کرد: حوزه و دانشگاه با تحقق این وحدت و تکمیل این نیروهاست که می‌توانند در جامعه مؤثر باشند.

وی افزود: باید ببینیم که همه افراد جامعه پذیرای این نظریه هستند؟ این نظریه کاملاً درست است اما باید ببینیم که در مقام اجرا تا چه حد به این نظریه عمل شده است؟ آیا حوزویان و دانشگاهیان توانسته‌اند به اینجا برسند؟

نگاه حوزه و دانشگاه به یکدیگر مثبت نیست

مدیر حوزه علمیه امام خمینی(ره) با اظهار تأسف از نبود دیدگاه مثبت بین حوزه و دانشگاه گفت: متأسفانه حوزویان نسبت به دانشگاهیان، دیدگاه مثبت ندارند و بالعکس هم به همین نحو است یعنی دانشگاهیان نسبت به حوزویان دیدگاه مثبت ندارند.

وی با اشاره به اینکه بعضاً در مواردی این دو نهاد نسبت به یکدیگر حتی دیدگاه منفی دارند بیان کرد: وجود این دیدگاه منفی منجر می‌شود که وحدت حوزه و دانشگاه اتفاق نیفتد.

حوزه و دانشگاه باید دیدگاه خود را تصحیح کنند

این کارشناس مذهبی تأکید کرد: این اصلاح دیدگاه باید دوطرفه باشد لذا در صورتی ممکن است آنچه درباره وحدت حوزه و دانشگاه گفته‌شده و گفته می‌شود اتفاق بیفتد که دانشگاه دیدگاه خود را نسبت به حوزه تصحیح کند و در عملکرد هم نشان دهد و  از طرفی هم حوزه دیدگاه خود را نسبت به دانشگاه تصحیح کند و در عمل هم نشان دهد که تصحیح کرده است.

میر مهدی با تأکید بر اینکه رسیدن به وحدت تلاش بسیاری را می‌طلبد تصریح کرد: با رویکردی که فعلاً در جامعه و بین حوزویان و دانشگاهیان وجود دارد، موضوعی که دال بر وحدت باشد مشاهده نمی‌شود بلکه بیشتر دوری این دو نهاد از یکدیگر به چشم می‌آید.

فرهنگ جامعه مدیون علمای دین است

وی با ذکر این نکته که علمای دین بودند که نقش مؤثری را در فرهنگ مردم ایفا کردند، گفت: حوزویان نیروهای تأثیرگذاری در جامعه هستند، گرچه جامعه آن‌ها را فقط به‌عنوان حاکم نگاه می‌کند ولی فرهنگ جامعه ما همیشه مدیون علمای دین بوده و هست.

مدیر حوزه علمیه امام خمینی(ره) اراک افزود: آنچه امروز از علوم غربی می‌گیریم هیچ سنخیتی با اعتقادات ما ندارد، لذا از طرفی آنچه از غرب برای ما آمده با عقاید ما سازگار نیست و آنچه از عقاید ما باید در جامعه بیان شود به خاطر این دیدگاه منفی که جامعه ازجمله دانشگاهیان نسبت به حوزه پیدا کردند که حوزه فقط جنبه حکومتی دارد و حاکمیت را در دست دارد و به دیگر جنبه‌های حوزه علمیه که مسائل ارزشی و تربیتی است توجه ندارند و از آن استفاده نمی‌کنند.

میرمهدی بابیان اینکه در حالی حوزه‌های علمیه نتوانستند تأثیر لازم را بر جامعه بگذارند که همیشه نقش اصلی در ایران از آنِ علما و حوزه‌های علمیه بوده است اظهار کرد: دانشگاهیان به این نکته توجه ندارند که تنها علمای دینی می‌توانند فرهنگ دینی ما را تأمین کنند.

وی افزود: دیدگاه‌ها باید تصحیح شود و حوزه به‌عنوان یک مرکز معرفتی، اخلاقی و فرهنگی شناخته شود نه این نگاه حکومتی که متأسفانه الآن مردم به حوزه دارند.

این کارشناس مذهبی با اشاره به اینکه در حال حاضر دانشگاه نسبت به حوزه بدبین است عنوان کرد: جامعه نسبت به حوزه بدبین شده چراکه خیال می‌کنند حوزه به دنبال سلطه پیدا کردن بر آن‌هاست. بنابراین ابتدا لازم است که این دیدگاه جامعه اصلاح شود و دانشگاهیان نیز جزئی از جامعه هستند.

وی با تأکید بر اینکه با اصلاح این دیدگاه‌ها مردم می‌توانند از علما در زندگی خود استفاده کنند، گفت: الآن به حوزه علمیه و حوزویان به‌عنوان مربی نگاه نمی‌کنند، که رساندن مسائل دینی به مردم و تربیت جامعه را بر عهده‌داریم. آن‌وقت است که همگان درمی‌یابند که ضرورت این اتفاق چقدر است. تا زمانی که این دیدگاه و این فاصله جامعه با حوزه علمیه وجود داشته باشد، گفتن از ضرورت ایجاد این وحدت چندان مؤثر نیست. 

میر مهدی ادامه داد: وقتی این دیدگاه اصلاح شد دانشگاه در کنار حوزه قرار می‌گیرد و از نیروهایی که دارند استفاده می‌کنند و بر جامعه اثرگذار خواهند بود.

حوزه در ایجاد ارتباط با جامعه موفق عمل‌نکرده است

مدیر حوزه علمیه امام خمینی(ره) اراک، حوزه را در ایجاد ارتباط و وحدت با جامعه و به‌طور شاخص دانشگاه‌ها، موفق ندانست و عنوان کرد: گرچه فعالیت‌های بسیاری شده و باید از تلاش‌هایی که عده‌ای از بزرگان حوزه انجام دادند، تقدیر و تشکر کنیم زیرا تلاش‌های این بزرگان است که ما حرفی برای گفتند داریم ولی حوزه آنچه را که می‌توانسته در این زمینه انجام بدهد، را انجام نداده است.

وی افزود: البته در حال حاضر نیروهایی در حوزه داریم که اثرگذارند و  می‌توانند ایفای نقش کنند اما تأثیرگذاری به شکل عمومی ، که منجر به دیدگاه مثبت جامعه به حوزویان بشود، متأسفانه اتفاق نیفتاده است.

میرمهدی با تأکید بر اهمیت دنبال کردن این موضوع اظهار کرد: باید به حوزه القا کنیم که چه انتظاری از آن‌ها وجود دارد و باید نحوه فعالیت آن‌ها به‌گونه‌ای باشد که دیدگاه دیگران نیز نسبت به تأثیرگذاری حوزه مثبت شود.

پیشرفت علم همراه بااخلاق و دین

وی نقش حوزه‌های علمیه را که متکفل امور دین و قرآن شناس هستند در جامعه مهم دانست و بیان کرد: بنابراین حوزه‌های علمیه هستند که می‌توانند معارف قرآن را به جامعه برسانند و اگر این اتفاق بیفتد و دانشگاهیان هم با دریافت این معارف درراه خدمت به دین و مسلمین قدم مؤثر بردارند، چراکه پیشرفت علم به‌تنهایی فایده ندارد. آنچه مهم است پیشرفت علم همراه بااخلاق و دین است.

میرمهدی با اشاره به اینکه مسئله امروز کشور ما تنها رسیدن به پیشرفت علمی نیست تصریح کرد: کشورهایی که بیشترین پیشرفت علمی را در دنیادارند قاتل‌ترین و کثیف‌ترین دولت‌ها هستند. آمریکا پیشرفته‌ترین دولت است ولی در دنیا کدام کشور مثل آمریکا قاتل است و دستش به خون  انسان‌ها آلوده است. مگر در آلمان پیشرفت نکردند؟ ولی با مواد شیمیایی که به دشمنان دادند دستشان به خون مظلومین ایران و مظلومین عراق و مظلومین سوریه آلوده است.

مدیر حوزه علمیه امام خمینی(ره) خاطرنشان کرد: بنابراین دین باید در کنار علم باشد تا علم مفید و مؤثر واقع شود. وقتی دین و اخلاق جاودانه را معرفی کنیم، علومی هم که در کنار آن پیشرفت می‌کند تمدن نهایی را برای انسان تشکیل می‌دهد که می‌تواند تا روز قیامت در زمین باقی بماند.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۰۶۳۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اساتید و معلمان بهترین راهنما و الگوی جامعه

زعفر قلی نژاد ریاست مرکز خدمات آزمایشگاهی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان غربی گفت: باتوجه به اینکه جامعه ما در حال حاضر از ابعاد مختلف اعم از بحث اقتصادی، بحث فرهنگی، در حال دگرگونی و تغییرات هستند.

باوجود این تغییر تحول میان ابعاد مختلف، جایگاه استاد دانشگاه همچنان به قوت خودش باقی است و میتوان گفت به عنوان یک الگو عمل میکند.

وی ادامه داد: استاد خوب باید دارای دو ویژگی باشد، اولین ویژگی به این گونه باشد که بر روی درس مربوطه تسلط کافی را داشته باشد و علاوه بر این، به بهترین شیوه و روش بتواند تدریس بکند و دومین ویژگی میتوان به چگونگی روابط بین استاد و دانشجو اشاره کرد.

وی در ادامه بیان داشت: یک استاد خوب وقتی با دانشجویان خود روابط صمیمی توانست برقرار کند، هم میتواند بر دانشجویان تاثیر مثبتی بگذارد و هم میتواند بهترین راهنما و الگویی برای دانشجویان وی باشد همچنین استاد علاوه بر مسلط برروی درس خود، باید با دانشجویان روابط بهتری برقرار بکند.

وی در مورد روابط اساتید دانشگاه آزاد و تاثیر طرح پویش بر دانشجویان افزود: رفتار و عملکرد اساتید دانشگاه های آزاد نسبت به سایر دانشگاه ها بسیار بهتر است؛ زیرا اساتید این حوزه در تلاش برای بهبود و پیشرفت وضعیت دانشجویان در تحصیلات و آینده شغلی هستند که نمونه بارز آن، ایجاد طرح پویش است که در دانشگاه آزاد نسبت به سایر دانشگاه‌ها استقبال بیشتری داشته و روابط دانشجویان را با محیط کار و اجتماع بهبود بخشیده است.

خبرنگار سمانه بابازاده

انتهای خبر/

کد خبر: 1229218

دیگر خبرها

  • طلابی که اقدام به تشخیص نیازهای جامعه و حل مسئله می کنند حمایت می شوند
  • تاثیر اساتید در جامعه باید مثبت و مشهود باشد
  • اساتید و معلمان بهترین راهنما و الگوی جامعه
  • مستحکم شدن جامعه هدف با دادن مشاوره دقیق و درست
  • خانواده بافضیلت موجب تعالی جامعه می شود
  • زیرآب زنی با نهی از منکر فرق دارد ‍!
  • خیزش دانشگاهی علیه ظلم در جهان آغاز شده است
  • حوزه‌های علمیه مهمترین نقش تربیتی را در جامعه دارند
  • دیدگاه‌های متعدد در اسلامی‌سازی علوم انسانی بررسی شد
  • حاکمیت نگاه ویژه‌ای در تأمین نیاز‌های حرفه‌ای ماماها داشته باشد