Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-02@14:41:14 GMT

داستان‌هایی «هیچ» در برابر شجاعت غواصان

تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۰۰۶۸۲۷

به گزارش پارس نیوز، 

 الیاس. الیاس علیه‌السلام. این نام، ذهن‌ها را هدایت می‌کند به سمت یکی از صدوبیست‌وچهار هزار پیامبری که اسم و آیین بعضی‌شان به گوش دوران آشناتر است. الیاس علیه‌السلام، از آن دست نبود. بزرگ‌پیامبری بود کمتر شناخته ‌شده. کمتر کسی خبر از معجزاتش داشت تا روزی که چندان از آن نگذشته و در یادها زنده است؛ روزی که خبر آمد شهیدان تازه‌ای پیدا شده‌اند، غواصانی با دست‌های بسته.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید آن روز هم نه! که چندی پس از آن بود؛ وقتی کتاب تازه‌ای در ویترین کتابفروشی‌ها نشست: «کجا بودی الیاس».

بیشتر بخوانیم:

نویسندگانی که پرسیدند «کجا بودی الیاس» + عکس تراژدی و حماسه در «کجا بودی الیاس» رونمایی از ۱۲ داستان درباره شهدای غواص

احتمالاً آن‌وقت بود که کتابخوان‌ها دست به دامن گوگل شدند تا بفهمند «چرا الیاس؟» و وقتی ویکی‌پدیا به یادشان آورد که «الیاس(ع)، پیامبری بود که بر آب راه می‌رفت»، فهمیدند چرا این مجموعه‌داستان تازه‌ای که به شهدای غواص پیشکش شده، چنین نام مقدسی را بر جلد خود دارد. تابستان سال جاری بود که انتشارات شهرستان ادب همت کرد و مجموعه‌داستانی گرد آورد با محوریت شهدای غواص عملیات کربلای 4. یازده داستان توفیق حضور در این مجموعه را که با نظارت «مجید قیصری»، نویسنده سرشناس دفاع‌مقدس شکل گرفته بود، پیدا کردند. قیصری، متواضعانه در مقدمه کتاب نوشته است: «داستان‌هایی که در این مجموعه گرد آمده‌اند، همان هیچند در برابر شجاعت غواصانی که در آن شب سرد دی‌ماه 65 به دل آب زدند».

حقیقت هم این است که به‌واقع هیچ قلمی قادر به وصف آنچه بر این بزرگ‌مردان رفته، نیست اما شاید تلاش‌هایی از این دست، ادای دینی باشد برای به تصویر کشیدن گوشه‌ای از آن رنج‌ها. مجید قیصری، وجیهه علی‌اکبری‌سامانی، مجید اسطیری، سیدحسین موسوی‌نیا، محمد قائم‌خانی، ابراهیم اکبری‌دیزگاه و... نویسندگانی هستند که در خلق این مجموعه مشارکت داشته‌اند. داستان‌ها، هر یک حال‌وهوایی منحصربه‌فرد دارند و به‌ مثابه جهان کوچکی، یک‌به‌یک، خواننده را در خود احاطه می‌کنند تا قصه‌شان را بخواند. تنوع در موضوع و زاویه دید و استفاده از تکنیک‌های نگارشی مختلف و جذاب، از جمله نقاط مثبتی است که می‌توان برای این کتاب برشمرد. آنچه این مجموعه را خواندنی‌تر می‌کند، روایت‌های پلی‌فونیک آن است. گوناگونی روایت‌ها در این مجموعه چنان است که گاه، گذر از داستانی به داستان دیگر، سخت می‌نماید و مخاطب ضرورتی احساس می‌کند برای تأمل و حتی مرور دوباره و چندباره یک داستان؛ مشابه داستان «سایه سر»، محمد قائم خانی که با فضای خاص و شبه‌فولکلوریک خود خواننده را درگیر می‌کند.

شخصیت‌ها نیز هر یک حال‌وهوایی متفاوت دارند و از بخشی از تاریخ سر بلند کرده‌اند؛ گاه، راننده لودری که برای زنده‌به‌گور کردن غواصان، زمین را حفر می‌کرد (داستان «قنات» از سیدحسین موسوی‌نیا) و گاه، جوانان سرگشته‌ای با زندگی‌های دشوار که نویسنده، زیرکانه کوشیده نسبتی میان آنان و این شهدا برقرار کند («مارش فیونرال برای دشت پر از گودال» از مجید اسطیری). در این مجموعه که آمیزه‌ای از مستندنگاری و داستان‌نویسی است، هر نویسنده، با نگاه تیزبین و به مدد تخیل گسترده خود، جزء ظریفی از آنچه که در حقیقت رخ داده، انتخاب و بازنمایی کرده است؛ درست شبیه منورهایی که در آن شب تاریک، بالای سر اروند روشن شدند و هر یک، گوشه‌ای از حماسه را به سربازان پلیدی که در آن سوی رودخانه، به انتظار قتل‌عام غواصان نشسته بودند، نشان دادند.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: گوگل جهان زمین جهان ذهن قتل گوگل مردان پارس پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۰۶۸۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سکانس‌هایی از فیلم تورقوزآباد

تعداد بازدید : 0 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی کیفیت 480 کیفیت 284 بازدید 3 فیلم تورقوزآباد به کارگردانی علی شاه حاتمی و نویسندگی مصطفی زندی، امیر برادران و پیمان جزینی محصول سال 1398 است. میلاد که دانشجوی دکتری رشته کشاورزی است، پس از آنکه به دروغ خود را در مجالسی به عنوان دانشمند هسته‌ای معرفی می‌کند، با زنی مرموز به نام عسل فتوحی آشنا می‌شود و این آشنایی باعث بروز حوادثی در زندگی‌اش می‌شود و... . نیما شعبان نژاد، آناهیتا درگاهی، محمد بحرانی، هومن حاجی عبدالهی، مجید مظفری، سیما تیرانداز، مجید پتکی، فیروز سلیمانی و آرمین توپچی در این فیلم مقابل دوربین مرتضی هدایی بازی کردند. علیرضا کهن دیری موسیقی متن این فیلم را ساخت و سپهر مهدویانی این اثر را تدوین کرد. سکانس‌هایی از این فیلم سینمایی را در تابناک می‌بینید.

دیگر خبرها

  • فرمانده انتظامی کردستان شهادت مرزبان هنگ مرزی بانه را تسلیت گفت
  • شجاعت کودک فلسطینی بعد از خروج از زیر آوار
  • ترتیل صفحه 244 کلام الله مجید+ صوت
  • چاپ مجموعه‌داستانی درباره شهدای شاه چراغ و اغتشاشات ۱۴۰۱
  • معلمان خاطره‌انگیز در قاب تصویر
  • اعترافات تکان دهنده عضو گروهک انصارالفرقان + ویدئو | هم این دنیا را خراب کردم هم آن دنیا را | ۱۱ تومان ارزش نداشت دماغ کسی را خون کنم!
  • اعترافات عضو بازداشت شده گروهک تروریستی انصارالفرقان + فیلم
  • توقف ساخت المان غواصان دریادل در زنجان
  • سکانس‌هایی از فیلم تورقوزآباد
  • از شجاعت سردارحمیدرضا هاشمی تا راه‌اندازی نخستین گرمخانه توسط گروه جهادی شهید