Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون اول رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: در بودجه سال ٩٨ هم براساس دستور مقام معظم رهبری پیام بودجه پیام غیرعادی بودن شرایط خواهد بود که در حال بحث هستیم. بودجه دولت تبدیل به گوشت قربانی شده و هرکسی می‌خواسته کاری انجام دهد به رییس‌جمهور و مجلس گفته کاری را شروع کردیم شما هم بودجه بدهید در حالیکه قرار نبوده از دولت بودجه بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آفتاب‌‌نیوز : اسحاق جهانگیری در آیین رونمایی ١٠ محصول فناورانه جهاددانشگاهی ضمن مهم دانستن طرح‌های رونمایی شده امروز گفت: آنچه که مهم است این است که دانش پایه اصلی اقتدار هر کشوری است و برای ما با این سابقه تمدنی همواره این موضوع به عنوان مساله‌ای مهم بوده و نزدیک‌ترین مسیر برای توسعه همه جانبه توسعه علمی است. لذا باید پیش نیازها و ملزومات توسعه علمی را فراهم کنیم و مطمئن شویم جهت‌گیری‌های اصلی از صدر نظام شکل بگیرد تا کشور توسعه علمی را طی کند و این توسعه حتی در بدنه علمی کشور محقق شود.
به گزارش آفتاب‎نیوز؛ وی افزود: یقینا در مبانی این توسعه باید تلاش کنیم و یکی از ضرورت‌ها همان حمایت است که بصورت یکپارچه هرکدام باید دیگری را حمایت کنیم. نقش فناوری در دهه‌های اخیر مورد توجه قرار گرفته و نقش توسعه فناوری در دهه‌های اخیر مهم شده و دستاورد آن فناوری‌های جدید و همه‌گیر است که نقش محوری در توسعه به عهده گرفته و تحول اساسی به وجود آورده  و جای خیلی از سرمایه‌ها تغییر کرده است.

معاون اول رئیس‌جمهور تاکید کرد: زمانی منابع طبیعی مهمترین عامل پیشرفت بود الان منابع انسانی جای آن را گرفته یا دانش نیروهای متخصص نقش مهمتری دارد و قادر است ابزارهای پیچیده را به کار بگیرد و مدیریت دانش بر سایر مدیریت‌ها ارجحیت پیدا کرده است. ما در شرایط عادی هم باید این مسیر توسعه را پیش بگیریم به ویژه امروز که در شرایط سختی هستیم.
وی خاطرنشان کرد: من از همین جا فکر می‌کنم نهادهایی که در دوره‌هایی فرصت‌ساز بودند الان بیشتر می‌توانند مفید باشند. جهاددانشگاهی یکی از این نهادها است. نیروهای جوان جهاددانشگاهی چه در دوره جنگ چه سازندگی برای خود نقشی قائل بودند و می‌گفتند خیلی از کارها را می‌توانیم انجام دهیم. دوران جنگ دوران شکوفایی در این کشور بود و فرصت‌هایی درست شد که استثنایی بود.
جهانگیری با اشاره به اینکه جهاد دانشگاهی در این بخش می‌درخشد، گفت: الان هم در چنین دوره‌ای هستیم که بخش‌های مهم کشور تحت تهاجم قرار گرفته است. جنگ نظامی نیست اما جنگ اقتصادی که آمریکایی‌ها راه انداختند، مراکز حساس اقتصادی ایران را هدفگیری کرده است تا مردم در تنگنا قرار بگیرند.
وی با بیان اینکه نفت و گاز به عنوان اصلی‌ترین منبع درآمدی در تنگنا قرار گرفته است، گفت: رسالتی بر دوش بخش نفت و گاز قرار گرفته است. وقتی صنعت خودروسازی با مشکل مواجه می‌شود و قطعات وارد نمی‌شود صنعتی که چندین هزار شاغل دارد، نیروهای انسانی کار خود را از دست می‌دهد. در بخش فولاد که اصلی‌ترین صنعت ما است و صدها واحد صنعتی به آن وابسته است، آنها بخش‌هایی را شناسایی کردند و برای آسیب زدن به اقتصاد ما روی صنایع حساس ما دست گذاشته‌اند.
معاون اول رئیس‌جمهور تاکید کرد: من خدمت شما می‌گویم توانمندی که شکل گرفته بزرگ است. ایران در جایی نیست که نتواند راهکار پیدا کند. آمریکا هم به همین دلیل گرفتار شده که سخت‌ترین تحریم‌ها را وضع کرده است. اینکه چند کارخانه هم دچار مشکل شود طبیعی است.
وی با تاکید بر اینکه جوانان این کشور قادر هستند کشور را از پیچ‌های سخت عبور دهند، یادآور شد: معتقدم صنعت پتروشیمی و فولاد هیچ مشکلی نخواهد داشت. صنعت خودروسازی اگر نیازش را با جامعه دانشگاهی درمیان بگذارد با این طرفیت در زمان کوتاه می‌توان این‌ها را تولید کرد. شرایط سخت را باید به فرصت تبدیل کنیم تا توسعه کشور سرعت پیدا کند.
جهانگیری ادامه داد: جنگ ویرانی زیادی داشت اما فرصت‌های زیادی نیز شکل گرفت مثل همین جهاددانشگاهی. این شرایط سخت حتما می‌تواند ما را به این مسیر بکشاند. امروز گزارش خوبی داده شد و معلوم است هدفگذاری جهاددانشگاهی هم روی صنعت نفت و گاز گذاشته شده است.
معاون اول رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: امروز در کشور دکل حفاری وارد فاز عملیاتی شده است. نیاز به کارهای جدی‌تری داریم مخصوصا در حوزه دانش بنیان شاید نتوانیم بازار را از واردات قطع کنیم و هزار و یک دلیل دارد در این شرایط این توجیه‌ها هم کمرنگ‌تر می‌شود.
وی با بیان اینکه تغییرات نرخ ارز مضر است و ما مهمترین تلاش‌مان کاهش ناآرامی بود که به ثبات تبدیل شود، گفت: امروز آثار برگشت ثبات را می‌بینیم. اما همین افزایش نرخ ارز به نفع صادرات عمل می‌کند. این دغدغه که دوستان راجع به حمایت دولت داشتند در دستور کار ما قرار خواهد گرفت تا از کالاهای داخلی حمایت شود. بازارهای خارج را هم باید کمک کنیم تا در اختیار محصولات ما قرار بگیرد و حتما در بودجه سال ٩٨ هم براساس دستور مقام معظم رهبری پیام بودجه پیام غیرعادی بودن شرایط خواهد بود که در حال بحث هستیم.
جهانگیری تاکید کرد: بودجه دولت تبدیل به گوشت قربانی شده و هرکسی می‌خواسته کاری انجام دهد به رییس‌جمهور و مجلس گفته کاری را شروع کردیم شما هم بودجه بدهید قرار نبوده از دولت بودجه بگیرند در حالیکه اراده دولت نبوده کاری انجام شود. خیلی شوراها درست شد و اول فکر می‌کردند محدود است و الان بودجه‌های بالا می‌گیرند و برخی برای نظارت بودجه‌های بالا می‌گیرند با اصلاح ساختار می‌خواهیم این‌ها را حذف کنیم. ما ده‌ها دستگاه موازی داریم که همه بودجه‌بگیر هستند. بودجه امروز ما بسیار بزرگ است. لذا از این شرایط سخت می‌توان برای پژوهشگران و بخشی هم برای دولت فرصت استخراج کرد تا اصلاح ساختار صورت بگیرد.
منبع: خبرگزاری ایلنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: بودجه سال ٩٨ اسحاق جهانگیری دولت مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۰۷۹۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویکرد دولت سیزدهم توسعه بخش تعاون است/ تحقق شعار سال با رونق تعاونی‌ها

معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: شعار سال ۱۴۰۳ با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم در نظر گرفته شده و این نشان از اهمیت همراهی مردم در رسیدن به اهداف اقتصادی است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، حامد ویس کرمی در نشست ظرفیت‌های بخش تعاون در جهش تولید اظهار کرد: ما از آن دسته کشورهایی هستیم که تعاون را به‌عنوان یکی از ارکان مهم اقتصاد پذیرفته‌ایم و این بحث در قانون اساسی نیز اشاره شده و در نظریه‌های اقتصادی نیز پذیرفته شده است.

وی افزود: از اوایل انقلاب تا به امروز نیز موضوع تعاون مورد توجه دولت‌ها قرار گرفته است و در دولت سیزدهم نیز بحث تعاون به عنوان یکی از مباحث مهم اقتصاد مورد توجه قرار دارد.

معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: شعار سال ۱۴۰۳ با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم در نظر گرفته شده و این نشان از اهمیت همراهی مردم در رسیدن به اهداف اقتصادی است. وقتی به موضوع تعاونی‌ها توجه کنیم می‌بینیم که مشارکت مردم در اقتصاد موضوع اصلی بحث تعاون است که در همه جای دنیا به آن توجه می‌شود.

ویس کرمی بیان کرد: در کشور ما نیز مسئله تعاون علاوه بر حوزه اقتصاد در سایر حوزه‌ها شامل حوزه فرهنگی، اجتماعی و سیاسی نیز موردتوجه قرار دارد؛ در واقع هرچه بیشتر به تعاونی‌ها توجه شود زمینه مشارکت مردم نیز بیشتر خواهد شد.

وی گفت: معتقدم که استقبال مردم از بخش تعاون خیلی بیشتر از مدیران و مسئولان دولتی است و اگر درست این مسیر را هدایت کنیم این زمینه بهتر و بیشتر برای مردم فراهم خواهد شد، اما باید توجه داشت که مشارکت مردم یک سری الزاماتی دارد و اگر مشارکت مردم در اقتصاد را بررسی کنیم می‌بینیم که یک مدل همه این الزامات شامل مالکیت، مدیریت، عاملیت و نظارت مردم را در خود جای می‌دهد و این مدل همان مدل تعاونی است.

معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: به اعتقاد بنده در شرایط کنونی امکان استفاده از تعاونی را در کشور داریم، اما اینکه چقدر و چگونه بخواهیم از ظرفیت تعاونی‌ها در کشور استفاده کنیم به هنرمندی بازیگران تعاونی و سیاست‌گذاران تعاونی در کشور بستگی دارد. برای اینکه بتوانیم از ظرفیت تعاونی‌ها استفاده کنیم نیازمندیم تغییراتی در سیاست‌های تعاونی‌ها هستیم.

ویس کرمی خاطرنشان کرد: توسعه تعاون در کشور ما تا به امروز یک توسعه خطی بوده و ما به توسعه کمی تعاونی‌ها بیش از هر چیزی توجه کرده‌ایم. ما تا به امروز در کشور بالغ بر ۱۰۳ هزار تعاونی داریم که در عرصه‌های مختلف در حال فعالیت هستند. این سیاست توسعه‌ای را باید به یک سیاست سه وجهی تغییر دهیم که توسعه کمی نیز یکی از این سه وجه از سیاست‌های توسعه‌ای است و در کنار آن گسترش اجتماعی و عمق اقتصادی تعاونی‌ها یک مسئله جدی و اساسی خواهد بود که باید در نظر گرفته شود.

وی برای بهبود عملکرد تعاونی‌ها به ارائه پیشنهاداتی از جمله، افزایش بهره‌وری در تعاونی‌ها، کاهش ریسک‌پذیری در کسب‌وکار تعاونی‌ها و تقویت نگاه کارآفرینانه در بخش تعاون پرداخت و گفت: این پیشنهادات به الزاماتی احتیاج دارد.

معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: این الزامات شامل نگاه اکوسیستمی به بخش تعاون، ایجاد فناوری هوشمند در حکمرانی داده در بخش تعاون، شفافیت و اصلاح فرآیندها، افزایش صادرات و توجه به رویکرد صادرات در تعاونی‌ها، حرکت به سمت مدل‌های کسب‌وکار جدید و نوین در بخش تعاون و تدوین مدل‌های نوین تأمین مالی تعاونی‌ها است.

منبع: ایرنا

کد خبر 745428

دیگر خبرها

  • باد و طوفان علت قطعی برق در دولت آباد اصفهان
  • جزییات تولید دام سنگین در کشور+جدول
  • رئیس برنامه و بودجه کشور: رشد تولید باید به جهش تبدیل شود
  • جهانگیری: رساندن مردم به این باور که فرزندان خمینی پاسدار غرور ملی مردمشان هستند عین سیاست ورزی است
  • هم‌افزایی شهرداران کلان‌شهرها در توسعه فرهنگ رضوی در ایام دهه کرامت
  • آخرین وضعیت اجرای قانون بودجه کشور
  • هم‌افزایی شهرداران کلانشهرها در توسعه فرهنگ رضوی در ایام دهه کرامت
  • حمایت وزارت علوم از تبدیل دانش به فناوری بدون وقفه ادامه دارد
  • پیام وزیر کشور از سیستان: بر سر عهدی که بستیم، هستیم
  • رویکرد دولت سیزدهم توسعه بخش تعاون است/ تحقق شعار سال با رونق تعاونی‌ها