Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-18@19:44:56 GMT

انتقاد چین و اروپا از بحران‌آفرینی آمریکا در WTO

تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۰۰۸۰۱۰

انتقاد چین و اروپا از بحران‌آفرینی آمریکا در WTO

چین و اتحادیه اروپا با انتقاد از آمریکا، این کشور را متهم کردند اقدامات حمایت گرایانه را در پیش گرفته و سازمان جهانی تجارت (WTO) را دچار بحران کرده است.

به گزارش ایسنا، ژاپن، سوییس و کانادا نیز از واشنگتن انتقاد کردند اما دنیش شیا، سفیر تجاری آمریکا چین را به استفاده از شیوه‌های رقابتی غیرمنصفانه‌ای متهم کرد که خلاف مقررات سازمان جهانی تجارت بوده و به شرکت‌ها و کارکنان خارجی صدمه می‌زند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی وعده داد تلاشهای اصلاحی در این نهاد جهانی را پیش خواهد برد.

دولت دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا مدعی است سازمان جهانی تجارت کارکرد خود را از دست داده و موفق نشده چین را که در سال ۲۰۰۱ به این نهاد پیوست، وادار کند اقتصاد خود را بگشاید.

سفیر تجاری آمریکا اظهارات نماینده چین که اعلام کرد تعرفه‌های آمریکا روی محصولات فولاد و آلومینیومی باعث شده حمایت گرایی تحت لوای نگرانی‌های امنیت ملی شکل بگیرد را رد کرد.

مارک فان هوکلن، سفیر اتحادیه اروپا نیز اظهار کرد: سیستم بازرگانی چندجانبه دچار بحران عمیقی شده و آمریکا در مرکز آن است.

این تبادل کلمات پرحرارت در جلسه بازبینی سیاستهای تجاری آمریکا صورت گرفت که هر دو سال یک بار برگزار می‌شود.

دولت ترامپ برای این که اصلاحات در سازمان جهانی تجارت را عملی کند، مانع از انتصاب اعضای جدید کمیسیون تجدیدنظر شده که عالی‌ترین دادگاه تجاری جهان به شمار می‌رود. انتصاب اعضای این کمیسیون مستلزم توافق میان همه کشورهای عضو است. در نتیجه این دادگاه با کمبود قضات مواجه شده و قادر نیست در اختلافات میان کشورهای عضو، احکام الزام آور را صادر کند.

آمریکا مدعی است سیستم حل و فصل اختلافات در سازمان جهانی تجارت در برخی از موارد حقوقی، زیاده روی کرده است. اما چین اعلام کرد آمریکا با ممانعت از انتصاب قضات تجاری، این سیستم را فلج کرده است.

نماینده تجاری اتحادیه اروپا از واشنگتن خواست در مذاکرات پیرامون پیشنهادهای اصلاحات که ماه گذشته از سوی ۱۱ عضو دیگر برگزار شد، مشارکت کند.

نمایندگان اتحادیه اروپا و کانادا محدودیتهای عرضه به بازار آمریکا به خصوص از طریق قانون "محصول آمریکایی بخرید" را مورد انتقاد قرار دادند. ژاپن و سوییس نیز نسبت به استفاده از معافیت امنیت ملی برای توجیه تعرفه‌های واردات فولاد و آلومینیوم در آمریکا ابراز نگرانی کردند.

بر اساس گزارش رویترز، نماینده تجاری آمریکا این کشور را یکی از بازترین و رقابتی‌ترین اقتصادهای جهان توصیف کرد که پایین‌ترین تعرفه را در سطح جهانی دارد و منکر این شد که رویکرد آمریکا یکجانبه گرایی و حمایت‌گرایانه است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تعرفه آمریکا برای واردات فولاد و آلومینیوم سازمان جهاني تجارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۰۸۰۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران پاسخ اتهامات آمریکا اتحادیه اروپا و گروه 7 پس از تنبیه اسرائیل را داد/ سخنگوی وزارت خارجه: تا زمانی که اراده‌ای برای توقف جنایات رژیم اسرائیل و نقض فاحش مقررات بین‌المللی توسط صهیونیست‌ها نباشد، چشم انداز روشنی در مسیر صلح پایدار متصور نیست

به گزارش جماران؛ سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در واکنش به ادعاهای مطرح شده در بیانیه‌های اخیر سران اروپا و وزرای دارایی کشورهای گروه هفت و برخی مقامات آمریکایی و اروپایی در مورد جمهوری اسلامی ایران و تحولات اخیر در منطقه غرب آسیا، طرح اینگونه مواضع و ادعاها را منطبق با رویکرد شناخته شده این محافل براساس معیارها و رفتارهای دوگانه و متناقض توصیف کرد و آن را مردود و محکوم دانست.

کنعانی تصریح کرد؛ جای تأسف است که مدعیان و منادیان حقوق و موازین بین‌المللی در قبال حمله اخیر به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق توسط رژیم صهیونیستی که نقض فاحش مفاد منشور ملل متحد و کنوانسیون‌های بین‌المللی محسوب می‌شود، موضع منفعلانه و تشویق کننده برای رژیمِ متجاوز اختیار کردند و در ادامه نیز اقدام مشروع و پاسخ متناسب و بازدارنده جمهوری اسلامی ایران علیه مبدأ تجاوز مسلحانه را محکوم کردند!

کنعانی خاطرنشان کرد؛ ابراز نگرانی برای صلح و ثبات امنیت در منطقه و جهان از سوی دولت‌هایی مثل آمریکا و چند کشور اروپایی که در طول بیش از نیم قرن گذشته بانی و حامی بزرگترین جنگها و اشغالگریها و ناامنی‌ها در منطقه غرب آسیا بوده‌اند و رژیم اشغالگر، آپارتاید و جنایتکار اسرائیل را مافوق همه قوانین و قطعنامه‌های بین‌المللی تحت حمایت و مصونیت قرار داده اند، مضحک است.

کنعانی تصریح کرد: شایسته بود سران اتحادیه اروپا و اعضای گروه هفت به جای حمایت کور از رژیم صهیونیستی، ضمن قدردانی از جمهوری اسلامی ایران به دلیل اقدام متناسب و مشروع در تنبیه متجاوز، دست از حمایت از رژیمی که تهدید کننده صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی است، بردارند و با مردم مظلوم فلسطین و خانواده‌های بیش از یکصد هزار شهید، مجروح و مفقود فلسطینی بعنوان قربانی شش ماه نسل‌کُشی و جنایات رژیم اسرائیل در نوار غزه و کرانه غربی فلسطین ابراز همدردی و همبستگی می‌کردند.

سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان ساخت؛ مقامات اروپا و کشورهای عضو گروه هفت به خوبی می‌دانند که ریشه اصلی بحران و بی‌ثباتی در غرب آسیا و البته در مقیاسی وسیع‌تر در جهان، اشغال فلسطین و جنایات رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی طی چندین دهه و  محروم کردن مردم مظلوم فلسطین از حقوق اولیه و مسلّم خویش است و تردیدی نیست که چشم بستن بر حقایق آشکار و اتهام زنی های بی پایه به دیگران توسط آمریکا و اروپا، مشکلی را از امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی حل نخواهد کرد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود؛ اگر آمریکا و اتحادیه اروپا و کشورهای عضو گروه هفت واقعا به دنبال ثبات و آرامش پایدار در غرب آسیا و دریای سرخ هستند، به جای اتهام‌زنی به دیگران، باید در مقابل تجاوزات و گردن کشی‌های رژیم صهیونیستی بایستند. بدیهی است تا زمانیکه اراده‌ای برای توقف جنایات رژیم اسرائیل و نقض فاحش مقررات بین‌المللی توسط صهیونیست‌ها نباشد، چشم انداز روشنی در مسیر صلح پایدار در منطقه و جهان متصور نیست و مسئول تداوم بی‌ثباتیها و ناامنی‌ها نیز کسی غیر از رژیم صهیونیستی و حامیان و مشوقان این رژیم نبوده و نخواهند بود.

سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد دولت و قوای مسلح جمهوری اسلامی ایران در عین تداوم مسئولیت پذیری نسبت به‌ صلح و امنیت منطقه‌ای و جهانی و پایبندی به قوانین و مقررات بین‌المللی، در دفاع از امنیت و منافع ملی و پاسخ قاطع، پشیمان کننده و بازدارنده به متجاوزان ذره‌ای تردید نخواهند کرد و تحت تأثیر هیاهوی سیاسی و تبلیغاتی بانیان شرایط موجود در منطقه و جهان قرار نمی‌گیرند.

دیگر خبرها

  • هدفگذاری تجارت ۷۰۰ میلیون دلاری بین ایران و تاجیکستان
  • ایران پاسخ اتهامات آمریکا اتحادیه اروپا و گروه 7 پس از تنبیه اسرائیل را داد/ سخنگوی وزارت خارجه: تا زمانی که اراده‌ای برای توقف جنایات رژیم اسرائیل و نقض فاحش مقررات بین‌المللی توسط صهیونیست‌ها نباشد، چشم انداز روشنی در مسیر صلح پایدار متصور نیست
  • یک سالگی جنگ داخلی سودان
  • واکنش جدید آمریکا و اروپا در واکنش به پاسخ موشکی ایران
  • سایه درگیری‌های جهانی بر سر نشست اقتصادی اروپا
  • حضور بیش از ۲ هزار شرکت تجاری در ششمین نمایشگاه اکسپوی ایران
  • بسترسازی «شی» در مسیر نظم چینی
  • حمایت اتحادیه اروپا از بیماران سرطانی در افغانستان
  • تحولات اوکراین| استفاده آمریکا از کی‌یف برای اهداف نظامی
  • انتقاد تند قهرمان المپیک و UFC از غول آمریکایی؛ احمق هستی!