Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ پایگاه اینترنتی وال استریت ژورنال در گزارشی تحت عنوان «روایت فعالان حقوق زنان عربستانی از شکنجه بازجویان سعودی» نوشت یک کمیسیون حقوق بشر که به ملک سلمان پادشاه عربستان گزارش می‌کند اعلام کرد در خصوص اتهامات مطرح شده مبنی بر شکنجه فعالان حقوق زنان عربستانی بازداشتی که کمپین پایان دادن به ممنوعیت رانندگی زنان را هدایت کردند، تحقیق می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته مقامات دولتی و دیگر افراد آگاه از وضعیت فعالان بازداشتی در عربستان سعودی، این اتهامات شامل شکنجه با استفاده از تکنیک غرق مصنوعی و شوک الکتریکی است و گفته می‌شود سعود القحطانی یکی از مشاوران ارشد محمد بن سلمان ولیعهد سعودی بر برخی جنبه‌های شکنجه فعالان نظارت داشته و دست کم یکی از فعالان زن بازداشتی را به تجاوز و مرگ تهدید کرده است.
یکی از فعالان به این کمیسیون گفته است که مقامات امنیتی به دست‌های وی سیم برق وصل کرده اند. وی گفت: انگشتان من شبیه کباب شده بودند.
بدرفتاری با فعالان و نیز کشتن جمال خاشقجی روزنامه نگار منتقد سعودی در کنسولگری عربستان در استانبول، بخشی از تلاش‌هایی است که منتقدان دولت سعودی می‌گویند با هدف سرکوب مخالفان و محدود شدن آزادی بیان صورت گرفته است.
دولت سعودی اتهام شکنجه فعالان بازداشتی به دست نیرو‌های امنیتی را تکذیب می‌کند.
کمیسیون حقوق بشر عربستان سعودی توسط ملک عبدالله پادشاه سابق این کشور در سال ۲۰۰۵ تشکیل شد. تحقیقات این کمیسیون درباره شکنجه فعالان زن بازداشتی به دست نیرو‌های امنیتی پس از انتشار گزارش‌های مشابه وال استریت ژورنال و دیگر گروه‌های حقوق بشری در ماه نوامبر، صورت می‌گیرد.
رسانه‌های سعودی طرفدار دولت برخی از این فعالان را خائن به کشور و همدست با عوامل خارجی برای ایجاد تفرقه در جامعه توصیف کرده اند.
منتقدان می‌گویند دولت به این علت فعالان را هدف قرار داده است تا این پیام را به مردم القا کند که هر گونه تغییر تنها از طریق کادر رهبری و مقامات ارشد عربستان باید صورت بگیرد.
یکی از افراد آگاه از وضعیت لجین الهذلول فعال حقوق زنان و شخصیت رسانه‌ای عربستانی که از سال ۲۰۱۷ در بازداشت به سر می‌برد می‌گوید سعود القحطانی شخصا بر روند بازجویی از این زن نظارت داشت و وی را به تجاوز و مرگ تهدید کرد و گفت: جنازه وی را به فاضلاب خواهد انداخت.
افشای این تحقیقات ممکن است فشار‌ها بر دولت عربستان سعودی را بر سر مسئله حقوق بشر افزایش دهد.
کریس کونز سناتور دمکرات به این نشریه گفت: بازداشت و شکنجه فعالان حقوق زن که خواستار برابری جنسیتی در عربستان سعودی هستند نشانه دیگری است که نشان می‌دهد حکام کنونی سعودی تا چه اندازه در ارزش‌های مشترک با ما سهیم نیستند. این روند نقض حقوق بشر قابل قبول نیست و ممکن است برای روابط دوجانبه پیامد‌های بسیار منفی به دنبال داشته باشد.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: عربستان حقوق بشر بن سلمان بین الملل شکنجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۰۹۳۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجازه پایمال شدن حقوق زنان را نمی دهیم

سرپرست وزارت امر به معروف و نهی از منکر در دیدار با نمایندگان افغانستانی‌های مقیم اروپا گفته است با حاکمیت طالبان حقوق زنان تأمین شده و حکومت سرپرست به هیچ‌‌ کس اجازه نمی‌دهد که حقوق زنان را پایمال کند. 

شیخ محمد خالد حنفی افزوده است، وزارت امر به‌ معروف افزون بر واپس‌گیری حق میراث پنج هزار زن و واگذاری آن به آن‌ها در سه سال گذشته، از ازدواج بد زنان به‌گونه کامل جلوگیری کرده است.

از سویی هم، نمایندگان افغانستانی‌های مقیم اروپا در این دیدار گفته‌اند که با برگشت به کشور، نگرانی‌ آنان در مورد حقوق زنان افغانستان از بین رفته و افزوده‌اند، شایعات نشرشده در مورد حقوق زنان افغان بی‌اساس است. 

از سویی هم وزارت ارشاد، حج و اوقاف طالبان از دیدار نمایندگان افغانستانی‌های مقیم اروپا با سرپرست این وزارت خبر می‌دهد. 

به نقل از خبرنامه این وزارت هیأتی از شخصیت‌های علمی و فرهنگی افغان‌های مقیم خارج از کشور، در دیدار با شیخ نور محمد ثاقب، سرپرست وزارت ارشاد، حج و اوقاف گفت، افغان‌هایی‌که در خارج از کشور به‌سر می‌برند آماده‌اند، ظرفیت‌ها و امکانات اقتصادی، علمی و اجتماعی خود را با حکومت سرپرست شریک کنند. 

این هیأت افزود، با حاکمیت طالبان فرصت‌های زیادی در بخش‌های تجارت و سرمایه‌گذاری در ‎افغانستان فراهم شده و ‎افغان‌ها از مصونیت جانی و مالی برخوردار شده‌اند. 

از سویی هم شیخ نور محمد ثاقب گفت، افغانستان خانه مشترک ما است و افغان‌هایی که در خارج به‌سر می‌برند به افغانستان برگردند و در آبادی کشور سهیم شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • چرا کشور‌های عربی در زمان حمله ایران به اسرائیل کمک کردند؟
  • چرا سعودی‌ها بازیگردان بازار نفت جهان هستند؟/ سه «بزرگترین» نفتیِ دنیا در عربستان
  • تلویزیون عربستان: ایرانی‌ها در صورت حمله اسرائیل، منطقه را به آتش می‌کشند!
  • اجازه پایمال شدن حقوق زنان را نمی دهیم
  • رفتار قانونی، مانع محرومیت زنان و مردان از حقوق شهروندی می‌شود
  • عربستان در حال تغیر چهره خود است، اما آیا حقیقت دارد؟
  • هشدار سران سعودی و اماراتی درباره تشدید تنش‌ های منطقه‌ای
  • بیانیه دولت غزه و کمیته‌های مقاومت فلسطین به مناسبت روز اسیر
  • جزائر الیاسات؛ چالش مرزی عربستان سعودی با امارات
  • تاکید امیر قطر و بن سلمان بر لزوم آتش‌بس در غزه