Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از چهارمحال و بختیاری – حجت‌‎الاسلام و المسلمین محمدعلی نکونام شامگاه دوشنبه 26 آذرماه در نشست با طلاب و اساتید حوزه‌ها و دانشگاه‌های استان، با گرامیداشت یاد و خاطره شهید مفتح و دو یار همراهش گفت: این شهید بزرگوار آنقدر شخصیت مبارکی نزد پروردگار بود که خدای تبارک و تعالی این برکت را به او بخشید که اضافه بر حضورش در دوران عمر و حیات در دانشگاه‌‍ها و فعالیت‌های گسترده فکری و تبلیغی با شهادتش بتواند چراغی دیگر روشن کند و بعد از شهادتش هم بتواند راهی روشن جلوی پای دو نهاد عظیم حوزه و دانشگاه بگذارد و به هم پیوستگی بین این دو نهاد مهم علمی برقرار کندو
وی تحقق وحدت حوزه و دانشگاه را در گرو تربیت انسان‌های متعهد دانست و افزود: ما نشسته‌ایم از وحدت در این دو نهاد علمی می‌گوییم و می‌خواهیم هر دو به جامعه خدمت کنیم اما زمانی وحدت حوزه و دانشگاه محقق می‌شود که از حوزه و دانشگاه انسان متعهد از دانشگاه در هر رشته‌ای که دانشگاه در او فعال است و از حوزه انسان متعهد در رشته‌ای که حوزه در آن فعال است خروجی داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


حجت‌‍الاسلام نکونام تصریح کرد: خروجی دانشگاه و حوزه ما باید یک انسان خیرخواه باشد که بتواند در جامعه موثر باشد باید یک انسان اهل یقین به حضور پروردگار متعال و زهد و پشت زدن و اسیر دنیا نشدن به این که تواضع به معنای واقعی و اخلاص داشته باشد که این‌ها همه مشکلات امروز جامعه ما است.
وی تاکید کرد: علمی که انسان را به معرفت توحیدی می‌رساند فقط علم حوزوی نیست بلکه هر علمی در او توحید است پس علم انسان را به معرفت توحیدی می‌رساند و ادب و تربیت به خوش خدمتی در مسیر خدای تبارک و تعالی سوق می‌دهد.
نماینده ولی فقیه در استان در جمع بندی این بخش از سخنان گفت: به فضل پروردگار امروز دانشگاه‌های ما به این اهداف خیلی نزدیک شدند ضمن این که خیلی فاصله دارند اما خیلی هم نزدیک شدند، این که می‌گوییم هم نزدیک و فاصله چون که بین این نزدیک شدن و فاصله بُعد بسیار است لذا باید واقعا به خودمان ببالیم که وضع دانشگاه‌هایمان خوب است اما مطلوب نیست، وضع حوزه‌هایمان خوب است اما مطلوب نیست و باید آن نقطه اوج را در نظر بگیریم و به او بیندیشیم و به سمت او حرکت کنیم.
وی به بیان چند ضرورت مهم امروز جامعه دانشگاهی و حوزوی برای رسیدن به اهداف اصلی و نقطه اوج پرداخت و گفت: نکته اول این که هر استادی در حوزه و دانشگاه باید بداند که جهت دهنده است در همه جهات، چه جهت دهنده علمی و چه دهنده اخلاقی، رفتاری و تربیتی و فکری و امثال این‌ها و باید روی خودمان حساب باز کنیم.

 

امام جمعه شهرکرد گفت: ضرورت دوم این که دانشگاه باید عرصه‌های علمی را بگشاید در زمینه‌های مختلف و فضای علمی به طور گسترده باید گشوده شود چرا که بسط علم با گفت و گوی علمی است، با کار علمی است، با مباحثات علمی است تا علم پرورش پیدا کند و علم حالت انجماد نداشته باشد.
حجت‌الاسلام نکونام در بیان ضرورت سوم گفت: ترغیب و تشویق در نوآوری‌ها است چه حوزه و دانشگاه، باید در نوآوری و خلاقیت‌ها مرتب مشوق باشیم که اگر این مهم نباشد به آن جایگاه بلند علمی که دنیا رفته و رسیده و ما هم بخواهیم آرام آرام برویم تا به آن ها برسیم، نمی‌رسیم پس باید سرعت ما زیاد باشد لذا در خلاقیت و نوآوری‌ها مشوق باشیم.
وی ضرورت چهارم را برقراری ارتباط بسیار صمیمی و دائمی میان دانشجو و ارکان دانشجو و همچنین حوزه و ارکان حوزه بیان کرد و گفت: این ارتباط به نظر می‌رسد ضعیف است و دانشجو ارتباط با ارکان دانشگاه به طور مشخص ریاست، معاونین، نهاد رهبری اساتید و تشکل‌ها و مجموعه‌های دیگر می‌شود آن گونه که باید و شاید صمیمی و دائمی ندارد و مقطعی و مطابق نیازها ارتباط برقرار می‌کند که باید جدی گرفته شود.
نماینده ولی فقیه در استان ضرورت پنجم در فضاها و محیط‌های علمی را فضاسازی‌های دینی و معنوی و اخلاقی عنوان کرد و گفت: محیط‌‎های علمی را باید در و دیوارش را رنگ و جلا و جهت به آن چه که مطلوب جامعه و مطلوب ضرورت‌های فکری و اخلاقی و تربیتی است بدهیم و فضاسازی‌ها، فضاسازی‌های دینی و معنوی و اخلاقی در تمام فضای دانشگاه دیده شود و نه فقط در مسجد چون ما خیال می‌کنیم دین در دانشگاه فقط در مسجد است و گاهی فقط می‌رویم مسجد را زینت می‌کنیم، درحالی که دین و فضاسازی‌‎های معنوی باید در سرتاسر دانشگاه حاکم باشد.
وی در بیان ضرورت ششم گفت: برای دانشجویان مستعد و مشتاق در امور ایمانی میدان ویژه باز شود، ما کم نداریم دانشجویانی که مستعد هستند، مشتاق هستند و دنبال یک فضاهایی می‌گردند که این فضاها را باید دانشگاه برایشان ایجاد کند تا دانشجو ایمانی که زمینه و استعداد دارد برای خودش میدان پیدا کند، پس باید ابراز محبت و صمیمیت و هم ایجاد میدان کار توجه ویژه شود.
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان با ابراز تاسف از عدم حمایت برخی دانشگاه‌ها از جوانان مومن و ارزشی در فضای دانشگاه گفت: من این جا باید تاسف بخورم که عکس این مطلب در برخی از دانشگاه دیده می‌شود که بعضی دانشجویانی که یک نگاه‌های دیگری دارند بیشتر میدان دارند و دانشجویان مذهبی ما میدان کمتری دارند، این مورد کم است اما امیدوار هستیم این مقدار کم را هم ما شاهد نباشیم.
وی به ضرورت ایجاد اتاق فکر برای ارتقاء همه جانبه دانشگاه و دانشجو در هر دانشگاه به عنوان ضرورت هفتم اشاره کرد و گفت: در هر دانشگاه به صورت جداگانه یک اتاق فکر شکل بدهیم و یک جمعی با انگیزه بنشینند در هر مدرسه‌ای و در هر حوزه‌ای بنشینند و این‌ها را بیان کنند و راهکار ارائه بدهند و برنامه‌ریزی کنند.

حجت‌الاسلام نکونام ضرورت هشتم را ایجاد رابطه قوی میان دانشگاه و عرصه‌های جامعه عنوان کرد و گفت: دانشجو چقدر در جامعه حضور دارید؟ حالا در برخی از زمینه ها و بعضی عرصه‌های کاری و تامین برخی نیازها حضور دارند اما خیلی ازعرصه‌‌های دیگر هم لازم به حضور دانشگاه و حوزه است.
وی در بیان ضرورت نهم گفت: تلاش چشمگیر و فراگیر برای یک دانشگاه تربیت محورکه دانشگاه تربیت محور باید جزء انگیزه‌های ما و جزء برنامه‌های جدی ما باید باشد.
امام جمعه شهرکرد با شاره به ضرورت دهم گفت: در دانشگاه‌ها اتاق‎‌های فکر تشکیل بدهیم برای بررسی و تبیین موضوعات مهمی همچون الگوی پیشرفت ایرانی اسلامی که مشارکت دانشگاه و حوزه در این امور بسیار اساسی و کلیدی است و در این عرصه‌های دیگر در دانشگاه اتاق‌های فکر برای مشارکت در ارتقاء همه جانبه کشور شکل بدهیم که دانشگاه و حوزه ما نقش بیافریند.
نماینده ولی فقیه در استان گفت: نکته یازدهم این که در همه دانشگاه‌ها یک بهم پیوستگی در مجموعه دانشگاه‌هایمان به وجود بیاوریم که دانشگاه در جامعه نقش ارتقایی در جهت نیازها داشته باشد.
وی در پایان گفت: امروز ما در یک مقطعی هستیم که اگر نقش نیافرینیم بدون ترید دشمن نقش می‌‎آفریند، ما انگیزه‌مند نباشیم دشمن انگیزه‌مندتر از ما هست و پای کار است و راحت همه جا را می‌گیرد و با کمال تاسف نفوذش هم راحت است و این ما هستیم که با کارهایمان، با تعهدمان و انگیزه‌مندیمان باید جلوی نفوذ دشمن را بگیریم و هم ارتقایی که شأن انقلاب اسلامی و تراز انقلاب اسلامی است را ایجاد کنیم.
به گزارش ایکنا، در ابتدای این نشست ۹ نفر از اساتید حوزه و دانشگاه دیدگاه‌ها و نظرات خود را بیان کردند.
انتهای پیام

 

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا چهارمحال و بختیاری وحدت حوزه و دانشگاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۰۹۵۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واگذاری دیپلماسی علمی محور مقاومت به دانشگاه شاهد

رییس دانشگاه شاهد برنامه‌ها و اقدامات دو ساله این دانشگاه را تشریح کرد. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، احمد چلداوی رئیس دانشگاه شاهد صبح امروز در نشست خبری  با اشاره به تاریخچه تاسیس این دانشگاه گفت: دانشگاه شاهد در سال 1369 با دستور امام خمینی(ره) تاسیس و در ابتدا در چند رشته محدود فعالیت خود را آغاز کرد. دانشکده‌های این دانشگاه در گذشته در سطح شهر تهران پراکنده بود که در حال حاضر تجمیع و در مجاورت مرقد مطهر امام مستقر شدند.

وی افزود: این دانشگاه هم‌اکنون 10 دانشکده دارد که 4 دانشکده در حوزه پزشکی و 6 دانشکده در حوزه‌های هنر، علوم انسانی، علوم پایه، کشاورزی، فنی-مهندسی و ... فعالیت می‌کنند.

چلداوی خاطرنشان کرد: این دانشگاه هم‌اکنون 38 رشته کارشناسی، 40 رشته دکتری و 2 رشته دکتری عمومی در پزشکی و دندانپزشکی و  6 هزار دانشجو دارد.

وی با اشاره به حضور 2 ساله خود در جایگاه ریاست این دانشگاه به اقدامات این دوره اشاره کرد و گفت: اقدامات مهمی در این 2 سال انجام شده است. برای مثال بودجه پژوهشی دانشگاه 10 برابر شده است هر چند پژوهش در اغلب دانشگاه‌ها مظلوم است انا سعی کردیم پژوهانه استادان را هم  10 برابر کنیم. همچنین آزمایشگاهی با هزینه 5 میلیارد راه‌اندازی شده است که دانشگاهیان می‌توانند از ابرکامپیوتر این آزمایشگاه استفاده کنند.

رئیس دانشگاه شاهد با اشاره به اینکه  فرآیندهای مالی گرنت تسریع شده است، افزود: 20 میلیون کمک هزینه خرید لپ تاپ به استادان اعطا کردیم. قراردادهای ارتباط صنعت در 2 سال، 17 برابر شده و مبلغ آن‌ها هم 14 برابر شده و از نظر پژوهشی رشد 2 برابری رخ داده است.

چلداوی از راه اندازی  هزار متر مربع مرکز نوآوری در این دانشگاه خبر داد.

وی با اشاره به اقدامات فرهنگی یادآور شد: در زمینه فرهنگی دوره‌های مختلفی برای دانشجویان، اساتید و کارکنان برگزار کردیم. برای مثال اردوهای راهیان نور و مشهد مقدس برگزار شده است.

چلداوی گفت: تحولاتی که در حوزه فرهنگی داشتیم در 2 شاخص فرهنگی بوده است که شامل سرانه فرهنگی و بودجه فرهنگی می‌شود و از این نظر رتبه اول دانشگاه‌های گروه ب وزارت علوم را کسب کردیم.

وی با یاداوری اینکه پذیرش دانشجو در این دانشگاه به صورت غیرمتمرکز است، افزود: 4 برابر ظرفیت دانشگاه‌ برای مصاحبه به ما معرفی شده  و دو مرحله مصاحبه در این دانشگاه انجام می‌شود. ولایتمداری از مهم‌ترین فاکتورهای مصاحبه است. دانشگاه شاهد ملجأ و ماوای خانواده‌های ارزشی است که تمایل دارند فرزندانشان در دانشگاهی با سطح علمی خوب و محیط ارزشی پرورش داده شوند و در این سال‌ها فقط پذیرای دخترانی بوده‌ایم که به انتخاب خودشان حجاب برتر را انتخاب کردند.

وی از حضور 344 عضو هیات علمی در دانشگاه شاهد خبر داد و تصریح کرد: هم اکنون سرانه متوسط مقالات بین المللی دانشگاه شاهد 1.5 مقاله به ازای هر استاد است.

وی با اشاره به اینکه پیش از این دوره دانشگاه شاهد خوابگاه متاهلی نداشت، تاکید کرد: در این زمینه برنامه‌ریزی کرده و مراحل نقشه‌برداری خوابگاه متاهلی در محوطه این دانشگاه در حال انجام است.

وی با اشاره به فضای سیاسی حاکم بر دانشگاه گفت: دانشگاه شاهد دانشگاهی سیاست‌زده نیست اما منفعل هم نیست. اینکه دانشجویان دانشگاه شاهد در اغتشاشات شرکت نکردند به معنی انفعال نیست بلکه حاکی از رشد عقلی و معرفتی دانشجویان و تحلیل درست آنهاست.

رییس دانشگاه شاهد با بیان اینکه تا پیش از این دوره دانشگاه شاهد هیچ فعالیتی در سطح بین‌المللی نداشت از واگذاری دیپلماسی علمی جبهه مقاومت به این دانشگاه خبر داد و گفت: هم‌اکنون 60 دانشجوی بین‌المللی داریم که از افعانستان، نیجریه و پاکستان در حال تحصیل هستند. همه این دانشجویان از سوی بنیاد شهید بورسیه شدند و هزینه‌های آنها نیز به دانشگاه پرداخت شده است.

وی با اشاره به بورسیه دانشجویان کشورهایی نظیر پاکستان و عراق از سوی آمریکا به نقش مهم ایران به عنوان کشور اصلی محور مقاومت اشاره کرد و گفت: سال آینده از 12 کشور شامل استرالیا، پاکستان، سوریه، عراق و افغانستان دانشجو خواهیم داشت که 200 نفر خواهند شد. رویکرد دانشگاه شاهد در حوزه بین‌الملل درآمدزایی نیست بلکه هدف ما تربیت نیرویی با تفکر اسلامی و پرورش یافته برای کمک به جبهه مقاومت و امام زمان است. 

چلداوی یادآور شد: قصد داریم 20 هزار متر فضای آموزشی برای رشته پزشکی‌ در پردیس مرکزی دانشگاه اختصاص دهیم. همچنین دانشکده کشاورزی از محل فعلی جا به جا خواهد شد و در زمین‌های کشاورزی ساختمانی برای این دانشکده ساخته می‌شود. ساختمان فعلی دانشکده کشاورزی به دانشکده حکمرانی اختصاص داده خواهد شد.

رئیس دانشگاه شاهد خاطرنشان کرد: افزایش بودجه دانشگاه شاهد سال گذشته 25 درصد بود و امسال حدود 30 درصد افزایش یافته است. با توجه به افزایش 20 درصدی حقوق اساتید، این افزایش باید بیشتر صرف حقوق و دستمزد کارکنان می شود.

حیدری رییس دانشکده پزشکی این دانشگاه نیز با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه پزشکی این دانشگاه گفت: در 2 سال گذشته  شاهد توجه و سرمایه گذاری بر مقوله پزشکی و توسعه و بهبود فعالیتهای رشته‌های پزشکی دانشگاه شاهد هستیم.

وی از تجهیز آزمایشگاههای جامع مربوط به دانشکده پزشکی و تعمیرات اساسی ساختمان های پرستاری و دندانپزشکی این دانشگاه خبر داد و گفت: در طی این دو سال روح تازه ای به حوزه علوم پزشکی دانشگاه شاهد دمیده شده و طب ایرانی، پرستاری در این دانشگاه رشد کرده است.

وی از تدوین برنامه 5 ساله دانشکده پزشکی دانشگاه شاهد خبر داد و از حضور بهتر و توجه بیشتر به دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته پزشکی دانشگاه شاهد در این دو سال  ابراز رضایت کرد.

عباسی، معاون دانشجویی دانشگاه شاهد نیز از رشد 120 درصدی  خدمات و فعالیت های دانشجویی این دانشگاه نظیر مرکز مشاوره خبر داد‌.

یکی از مسئولان این دانشگاه نیز با اشاره به فعالیت های گروه جهادی پزشکی شهید سلیمانی این دانشگاه این گروه را برترین گروه جهادی و موکب فرهنگی، پزشکی دانشگاه در سال  1402 دانست و گفت: موکب فرهنگی اجتماعی شهید سلیمانی در راهیپایی اربعین و در عوارضی قم خدمات مختلفی را به  زوار ارائه می دهد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • راهکارهایی برای به روزرسانی نقشه جامع علمی کشور
  • افزایش تولیدات علمی و فرهنگی دانشگاه در راستای تحقق شعار سال
  • لزوم اتحاد بین دستگاه‌های اجرایی برای تحقق توسعه لرستان
  • ضرورتِ هدایت نخبگان به سمت علوم انسانی
  • مخاطرات عدم سرمایه‌گذاری متوازن در زیست‌بوم هوش مصنوعی
  • بیش از ۸۰۰۰ عضو هیات علمی خانم در دانشگاه‌ها فعالیت می‌کنند
  • واگذاری دیپلماسی علمی محور مقاومت به دانشگاه شاهد
  • وحدت رویه و هم‌فکری، عامل اصلی پیشبرد اهداف گزینش است
  • بیش از ۸ هزار عضو هیئت علمی خانم در دانشگاه‌ها فعالیت می‌کنند
  • بیش از ۸ هزار عضو هیات علمی خانم در دانشگاه‌ها فعالیت می‌کنند