Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-26@01:41:08 GMT

دخالت مجدد فرانسه در امور داخلی ایران

تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۰۰۹۷۵۰

دخالت مجدد فرانسه در امور داخلی ایران

دولت فرانسه در حالیکه بعد از گذشته شش هفته هنوز نتوانسته بحران جلیقه زردها را حل کند در اقدامی مداخله جویانه خواستار شفاف سازی در خصوص مسائل داخلی ایران شد.

به گزارش مشرق، شش هفته از آغاز اعتراضات مردمی در فرانسه می گذرد و شدت یافتن این اعتراضات موجب تمرکز افکار عمومی جهان بر روی تحولات داخلی این کشور و نحوه پاسخگویی دولت «امانوئل ماکرون» به آن شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما با وجود این تحولات گسترده در داخل فرانسه، وزارت خارجه این کشور بطور مرتب در امور داخلی کشورهایی همچون ایران، سوریه، روسیه و ... اظهار نظر می کند و مرگ یک زندانی در ایران موجب شده تا پاریس بهانه ای جدید برای ایجاد هیاهو در عرصه بین الملل بیابد.

بیشتر بخوانید:

هشدار پلیس فرانسه به دولت مکرون میزان خسارت اعتراضات جلیقه زردها به فروشگاه‌های فرانسه

در یکی از همین اظهار نظرها وزارت خارجه فرانسه در بیانیه‌ای اعلام کرد: «با بهت و حیرت از خبر مرگ وحید صیادی نصیری در زندان با خبر شدیم که به دلیل فعالیت سیاسی زندانی شده بود».

در بخش دیگری از بیانیه وزارت خارجه فرانسه آمده که او از روز ۲۱ مهرماه و در اعتراض به شرایط بازداشت و بی‌اعتنایی به حقوقش دست به اعتصاب غذا زده بود.

هر چند وحید صیادی نصیری پیش از مرگ چهره چندان شناخته ای نبود اما با این وجود کشورهای غربی سعی در قهرمان سازی از این شخص داشته و در این میان همانند همیشه بی بی سی تبدیل به بوقچی تبلیغاتی کشورهای غربی در این رابطه شده و با انتشار گزارشی بلند سعی در بزرگ کردن وحید صیادی در حد یک قهرمان ملی کرده است.

پیش از فرانسه آمریکا نیز نسبت به مرگ این فرد در زندان که گفته می شود فوت وی به دلیل بیماری کبدی واکنش نشان داده بود.

وحید صیادی نصیری که بود؟

وحید صیادی نصیری که در دادگاه بدوی مجموعا به هشت سال حبس محکوم شده بود، در فروردین امسال با اعمال عفو نوروزی و پس از تحمل دو سال و نیم حبس، از زندان رجایی شهر کرج آزاد شد اما به دلیل تداوم اقدامات خود بار دیگر بازداشت شد.

مهدی کاهه، دادستان قم، روز پنج‌شنبه ۲۲ گفت که تشخیص علت فوت وحید صیادی «توسط پزشکی قانونی در حال بررسی است».

در همین رابطه یک «مقام آگاه» روز یک‌شنبه ۲۵ آذر گفت که وحید صیادی نصیری پس از آزادی از دور اولی که در زندان به‌سر برده بود «با اسامی مستعار آرش صیادی و شاپور ذوالاکتاف شروع به همکاری با گروهک تروریستی تندر کرد که با توجه به برنامه‌ریزی گروهک برای اقدامات انفجاری در تاریخ ۱ /۵/ ۹۷ در قم دستگیر و به زندان منتقل گردید.»

به نوشته وب‌سایت رسمی گروه تندر که در آمریکا مستقر است، اعضای این گروه خواستار برقراری نظام پادشاهی با انتخاب پادشاهی جدید از میان مردم ایران، «با رأی مردم» هستند.

مقامی که یک‌شنبه با یک خبرگزاری ایرانی مصاحبه داشته گروه تندر را مسئول انفجار فروردین ۸۸ در حسینیه سیدالشهداء شیراز معرفی کرده است.

در انفجار حسینیه سیدالشهدا که ۲۴ فروردین ماه ۱۳۸۸ به هنگام مراسم مذهبی هفتگی کانون رهپویان وصال شیراز رخ داد، ۱۴ نفر از جمله ۲ کودک به شهادت رسیده و بیش از ۲۰۰ نفر نیز مجروح شدند.

افزایش فشارها بر ایران در آستانه نشست سازمان ملل

اقدام آمریکا و وزارت خارجه فرانسه در خصوص وحید صیادی و رپرتاژ بی بی سی در این رابطه در حالی انجام شد که قرار بود شب گذشته در مجمع عمومی سازمان ملل پیش نویس قطعنامه ای در خصوص حقوق بشر علیه ایران مطرح شود.

این قطعنامه پیشنهادی کانادا و کشورهای غربی ابتدا در آبان ماه سال جاری در کمیته سوم سازمان ملل مطرح شده بود و شب گذشته  با۸۴ رای موافق، ۳۰ رای مخالف و۶۷ رای ممتنع تصویب شد.

علاوه بر کشورهای غربی، کشورهایی مانند عربستان سعودی، امارات متحده عربی، یمن و بحرین به این قطعنامه رای مثبت دادند. روسیه، چین، عمان، پاکستان، عراق، هند، افغانستان، لبنان و ونزوئلا از جمله کشورهایی بودند که به این قطعنامه رای منفی دادند.

از کشورهایی که به این قطعنامه رای ممتنع دادند می توان به کشورهایی مانند قطر، کویت، مصر، مراکش و الجزایر اشاره کرد.

سودای آقایی در معادلات جهانی

در دشمنی آمریکا با ایران شکی نیست و فرانسه نیز همواره از پشت به ملت ایران خنجر زده اما اینکه چرا در شرایطی که این کشور درگیر اعتراضات گسترده داخلی است وزارت خارجه آن اقدام به صدور بیانیه در خصوص تحولات داخلی کشور دیگری می کند خود جای سوال دارد.

به نظر می رسد یکی از اهداف صدور این بیانیه، کم کردن فشار افکار عمومی جهانی بر پاریس در خصوص نحوه برخورد نیروهای امنیتی این کشور با معترضین است

از سوی دیگر دولت فرانسه به رهبری امانوئل ماکرون سعی در گسترش حضور بین المللی این کشور دارد و در این راه حتی گاهی اوقات شاهد بروز تنش میان پاریس با واشنگتن و سرشاخ شدن ماکرون با «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا هستیم.

البته فرانسه در سال های قبل نیز چنین رویکردی را داشته که مهمترین مورد آن کمک به تروریست های مستقر در سوریه برای براندازی نظام قانونی این کشور و ایجاد ساختاری جدید در خاورمیانه بوده که این رویا تا کنون محقق نشده است.

منبع: مهر

منبع: مشرق

کلیدواژه: قانون بازنشستگان بازار سکه و ارز ظریف اعتراضات فرانسه ایران جلیقه زردها زندانی سازمان ملل متحد فرانسه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۰۹۷۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهبود شرایط صنایع دارویی در گرو برچیدن بساط ارز چند نرخی

وی درخصوص  وضعیت بخش خصوصی در صنایع دارویی کشور، افزود: با توجه به سرفصل‌های ارائه شده فعالان صنایع دارویی در کنفرانس پایان سال دارو (اسفند ۱۴۰۲)، سه نکته را می‌توان مورد بحث قرار داد.

سه نکته در سرفصل گفته‌های فعالان صنایع دارویی

قلن بر در ادامه به این سه نکته مهم اشاره کرد و گفت: دخالت‌های دولت در قیمت‌گذاری دستوری باعث فرسودگی صنایع دارویی کشور بوده و با ادامه این سیاست، به طور یقین صنایع دارویی کشور متوقف خواهد شد.

وی افزود: به دلیل عدم ایفای تعهدی بیمه‌های دولتی نسبت به داروخانه‌ها، زنجیره عدم ایفای تعهدات داروخانه‌ها به پخش‌ها و از پخش‌ها به تولیدی‌های کشور منتقل شده و با توجه به افزایش روزانه تورم و نوسانات شدید نرخ ارز و عدم تأمین این کسری سرمایه در گردش توسط بانک‌های عامل، عملاً شرکت‌های تولیدی در تأمین مواد اولیه و سایر نیازهای تولیدی با مشکلات عدیده، از جمله عدم ایفای تعهدات بانکی خود مواجه هستند.

قلن بر به نکته سوم اشاره کرد و گفت: با توجه به رویکرد دولت در خصوص تأمین هزینه‌ها از طریق مالیات، باید دقت شود که مالیات را از صنایع زنده و پویا می‌توان دریافت کرد، نه از صنایعی که هر روز گرفتار مشکلات و معضلات هستند. بنابراین اتکای دولت به مالیات به شرطی محقق می‌شود که وضعیت صنایع، از نظر بینه اقتصادی مناسب باشد و فشار بیش از حد به صنایع، موجب کاهش درآمدهای مالیاتی دولت خواهد شد.

پیشنهادهایی برای برون رفت از شرایط موجود

وی برای برون رفت از شرایط موجود، پیشنهاد داد: مبنای چاره جویی ها را می‌توان به وضوح در شعار سال یعنی "جهش تولید با مشارکت مردم" قرار داد. برداشت بنده، از مشارکت مردم، همکاری دولت با بخش خصوصی در جهت تقویت و جذب همکاری‌های مستقل و مشترک در صنایع تولیدی است که توجه بنده به صنایع دارویی شامل دارو، مکمل و تجهیزات است. که در چند مورد به آنها اشاره می‌کنم.

این فعال صنعت دارو و سلامت توضیح داد: دسته اول از کمک‌های دولتی به بخش خصوصی، توقف دخالت‌های دستوری با دلیل و بدون دلیل دولت در امور اجرایی صنایع دارویی کشور است، به معنی اینکه دولتمردان لطف کرده و هیچ کمکی نکنند. در همین مورد از رئیس جمهور تقاضا دارد تا به وزیر صنعت ابلاغ گردد دست از دخالت‌های ناروا و غیرقانونی در پارلمان بخش خصوصی (اتاق ایران و استان‌ها) بردارند و به جای این دخالت‌های دستوری، فرصت استفاده از ظرفیت‌های متوقف شده و یا هنوز دست نخورده بخش خصوصی برای کمک به دولت و مجلس را فراهم نمایند.

قلن بر ادامه داد: دولت دستور بدهد تا سازمان غذا و دارو عاجلا نسبت به واگذاری مسئولیت‌هایی غیر از سیاست‌گذاری و رگولاتوری، اقدام و این دسته از مسئولیت‌های کاربردی، تخصصی را به سندیکا و انجمن‌های مربوطه انتقال دهند و از دخالت دادن و واگذاری به غیر خودداری نمایند.

وی افزود: وزارت اقتصاد و سایر مجموعه‌های دولتی و یا نهادی که مسئولیت آنها در جهت روان سازی کسب و کار بخش خصوصی بوده و هستند، یک آمار در رسانه‌های جاری ارائه دهند و روشن کنند که چرا هر اقدامی که برای تسهیل کسب و کار و اشتغال در کشور صورت داده، ما را هنوز دارای رتبه بالای ۱۵۰ از ۱۸۰ کشور جهان قرارداده است. لازم است این آمادگی ذهنی را در صنایع دارویی کشور فراهم نمایند که این رتبه به زیر ۵۰ می‌رسد.

قلن بر گفت: دولت و مجلس، عاجلا و یکبار برای همیشه بساط چند نرخی بودن ارز را جمع کرده و بدین ترتیب بهانه‌های دخالت‌های دستوری در عرضه محصولات سلامت محور را ساماندهی کرده و هر آنچه که قصد کمک به مردم را دارند، در قالب بیمه‌های دولتی و تکمیلی ارائه دهند. در این صورت ضمن حصول اطمینان از دغدغه‌های روزانه سلامت مردم، حوزه فعالیت‌های رانت و فساد محور نیز تعدیل می‌گردد.

وی ادامه داد: بانک مرکزی با فرض رعایت بند ۴ و جمع کردن بساط ارز بازی، دست از سر همین مقدار صادرات محصولات دارویی و سلامت محور (در این شرایط تحریمی و نداشتن تعاملات بانکی با خارج از کشور) برداشته و به صادر کننده کشور اجازه دهند تا ارز حاصل از صادرات خود را با تشخیص و نیازهای ضروری خودش استفاده نماید.

قلن بر افزود: به دولت پیشنهاد می‌گردد با توجه به دستورات اخیر رهبری در مورد همکاری با مردم، خروجی عملیات و اقدامات صورت گرفته پیشنهادات مطرح شده را که از حداقل‌های خواسته بخش خصوصی کشور است، به صورت فصلی به عرض و اطلاع دفتر رهبری رسانده و همزمان نسبت به هرگونه تغییر و پیشرفت‌های صورت گرفته، بخش خصوصی را از طریق صدور اطلاعیه‌های مربوطه و مراجع ذی صلاح به روز داشته باشند.

وی در مورد مهم‌ترین ملاحظات پیرامون برون سپاری امور سازمان غذا و دارو به تشکل‌های تخصصی، گفت: در کنار مشکلات پیش گفته که امیدوارم مورد توجه دولت قرار خواهد گرفت، اعضا هیأت مدیره صنوف (اتحادیه‌ها، سندیکاها، انجمن‌ها)، بیش از گذشته تلاش داشته باشند تا با ایجاد کارگروه‌های مربوطه، نسبت به پذیرش مسئولیت‌های واگذاری با سازمان غذا و دارو همکاری نزدیک داشته و به این امر تا تحقق واگذاری‌ها پافشاری کنند.

قلن بر افزود: از مواردی که متأسفانه مورد غفلت قرار گرفته، بحث کیفیت محصولات و نظارت‌های مستقیم و حضور در بازار است که متأسفانه حداقل در یکی دو سال گذشته به دلیل درگیری‌های مسئولین، هم در سازمان و هم در هیأت مدیره های صنوف به شدت مورد بی مهری قرار گرفت و زمینه‌های سوءاستفاده‌های غیر قابل جبران فراهم شده است. در این مورد همکاری نزدیک سازمان و صنوف مورد تذکر جدی است و مسئولیت جلوگیری از تداوم اینگونه رفتارها به عهده هیأت مدیره های اتحادیه انجمن و سندیکاها است که با همکاری سازمان غذا و دارو، صنایع سلامت محور را از اتهامات ناروا مصون نگه دارند.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • خوانندگی اختصاصی و جالب یوسف صیادی برای حامد آهنگی (فیلم)
  • معاون سیاسی وزیر امور خارجه: ریشه ناآرامی‌ها در منطقه در دخالت خارجی است
  • هشدار اسحاق جهانگیری درباره مهاجرت رتبه های اول کنکور از ایران / عزا می گیرم وقتی می بینم مردم ما خود را با کشورهای منطقه مقایسه می کنند نه اروپا
  • هشدار اسحاق جهانگیری درباره مهاجرت رتبه‌های اول کنکور از ایران
  • افزایش ۱۲۰۰ صندلی روزانه به ناوگان هوایی کشور
  • بهبود شرایط صنایع دارویی در گرو برچیدن بساط ارز چند نرخی
  • گزارش مغرضانه آمریکا درباره وضعیت حقوق بشر در ایران
  • میانجیگری خود را مورد ارزیابی مجدد قرار می‌دهیم
  • مخالفت نتانیاهو با جلسات ارزیابی اهداف تجاوز اسرائیل به غزه
  • دولت همسو با افزایش تولید و اشتغال از بازارهای داخلی و خارجی بهره‌ می‌گیرد