Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@05:51:15 GMT

«آشنایی با فلسفه دین» منتشر شد

تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۰۱۰۰۰۰

«آشنایی با فلسفه دین» منتشر شد

تهران- ایرنا- کتاب«آشنایی با فلسفه دین» مجموعه ای از مباحث استدلالی معاصر پیرامون فلسفه دین، به همراه معرفی شخصیت های اثر گذار در این حوزه منتشر شد.

کتاب «آشنایی با فلسفه دین» تنوع ادیان و کثرت گرایی دینی را بررسی می کند، مهمترین ادله اثبات و انکار وجود خدا را می آزماید، درباره معنا و ویژگی های مبدأ هستی سخن می گوید، رابطه دین، عقل و علم را می سنجد، رویکرد ادیان مختلف نسبت به حیات بعد از مرگ را می کاود و مهمترین مباحث در زمینه های مختلف فلسفه دین را مقابل چشم خواننده قرار می دهد تا خود را به کاوشی بیشتر در این زمینه مشتاق سازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این کتاب دارای ویژگی هایی از جمله سادگی و روانی متن، طرح پرسش های تأمل برانگیز (که مطالب مهم را مشخص می کند)، خلاصه مطالب مطرح شده در پایان هر فصل و همچنین حاوی نمودارها، تصاویر، جداول و مستطیل هایی است که اطلاعات جانبی خوبی را در اختیار مخاطبان خود از دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته فلسفه و دیگر علاقه مندان به فلسفه دینی قرار می دهد.

کتاب در بردارنده بسیاری از موضوعات مورد بحث در میان پیروان ادیان الهی و دیدگاه های موجود در مکاتب غیرالهی است. موضوعاتی از قبیل معنای واژه دین، فلسفه دین، تنوع دینی، معنای رستگاری و نجات، ذات و اوصاف خداوند، ارزیابی سیستم های دینی ، دین وعلم، تجربه دینی، ایمان به خدا و چالش های فراروی آن، ماهیت نفس و چگونگی حیات پس از مرگ و انواع دلایل اثبات وجود خدا (براهین در ارتباط با جهان شناختی، غایت شناختی و وجود شناختی) و ادله مخالفان وجود خدا، از مباحث این کتاب به شمار می آیند. همچنین فهرستی از اصطلاحات مهم فلسفی به همراه توضیح مختصر از آنها در انتهای کتاب ارائه شده است. این ویژگی ها، کتاب را به یک متن آموزشی مناسب برای استفاده در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی تبدیل کرده است.

نویسنده کتاب، دکتر چاد مِیستر (Chad Meister)، استاد فلسفه و دین و مدیر گروه فلسفه، کالج بثل آمریکا، از متخصصان در حوزه فلسفه دین، الهیات فلسفی، فلسفه باستان و الهیات مسیحی است. او مدرک کارشناسی ارشد الهیات مسیحی را در سال 1993 از مدرسه انجیلی تثلیث و دکترای فلسفه را نیز در سال 2002 از دانشگاه مارکوت اخذ کرد. از وی آثار متعددی در زمینه «فلسفه دین» منتشر شده است که برخی از عناوین آن عبارتند از: تکثر دینی، الهیات طبیعی و الهیات فلسفی، مسئله شر، گناه ذاتی، اعتقادات مسیحی، خدا فراگیر دانی و روانکاوی فلسفی دین است.

مترجم کتاب، دکتر حسین رهنمائی، عضو هیات علمی دانشگاه تهران است. حوزه مطالعاتی وی الهیات، کلام و ادیان می باشد. وی تا کنون چندین کتاب و مقاله علمی در موضوع شناخت ادیان، فرقه های اسلامی و نقد بهائیت به رشته تحریر در آورده است.

کتاب « آشنایی با فلسفه دین» 10 فصل و385 صفحه دارد و در آذر ماه 1397 توسط سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی چاپ و وارد بازار نشر شده است.
پژوهشم**1699**9131

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي معرفي كتاب فلسفه دين جهاددانشگاهي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۱۰۰۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب «فقه و حکمرانی قاعده لا ضرر و لاضرار» منتشر شد

کتاب «فقه و حکمرانی قاعده لا ضرر ولاضرار» اثر حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه دزفولی در ۷۸۴ صفحه به همت مؤسسه بوستان کتاب به چاپ رسید.

حکمرانی حِکمی در عرصه مباحث فقهی، افزون بر به کارگیری استراتژی اجتهاد قسم اول و دوم و سوم، شدیداً به قواعد فقهیه نیازمند است و مهم‌ترین قاعده از قواعد فقهیه قاعده لا ضرر است که سراسر فقه را در بر می‌گیرد.

اثر حاضر با عنوان «فقه و حکمرانی قاعده لا ضرر و لاضرار» حاصل تدریس یک سال تحصیلی استاد خسروپناه است که بخش نخست، یعنی فقه قاعده لا ضرر، به تبیین و تحلیل فقهی قاعده لا ضرر و بیان انتقادی نظرات فقها و ارائه دیدگاه برگزیده اختصاص دارد.

بخش حکمرانی قاعده لاضرر نیز به کاربست این قاعده در ابواب مختلف فقه از طهارت تا دیات و فقه معاصر و مباحث حقوقی مربوط است.

نگارنده بر این باور است که بدون نگرش حکمرانی اسلامی، دولت اسلامی که مقدمه جامعه اسلامی و تمدن اسلامی است، شکل نمی‌گیرد.

ساختار اثر

این کتاب در دو بخش تألیف شده است؛ بخش اول با عنوان «فقه قاعده لا ضرر و لاضرار» مشتمل بر پنج فصل است؛ فصل اول با عنوان «کلیات قواعد فقهی» چیستی فقه، تنبیهات تعریف قواعد فقهیه و تقسیم قواعد فقهی را بیان کرده و منابع و مصادر قواعد فقهی، اهمیت و فواید قواعد فقهی و تعداد قواعد فقهی را به نگارش درآورده است.

فصل دوم با عنوان «مقدمات قاعده لا ضرر و لاضرار» تعبیرها و چیستی قاعده لا ضرر و لاضرار، اهمیت قاعده لا ضرر و لاضرار و ساختار مباحث قاعده لا ضرر و لاضرار را بررسی می‌کند.

نویسنده در فصل سوم با عنوان «مدارک قاعده لاضرر و لاضرار» دلیل عقلی و سیره عقلا بر قاعده لا ضرر و لاضرار، دلایل قرآنی قاعده لا ضرر و لاضرار و دلایل روایی قاعده لا ضرر و لاضرار نزد شیعه را تبیین می‌کند.

«فقه الحدیث قاعده لا ضرر و لاضرار» عنوان چهارمین فصل از بخش اول کتاب حاضر است که در آن تهافت در حدیث سمره، معنای ضرر و ضرار و تطبیق معنای هیئت لا ضرر بر قصه سمره بیان شده و شمول حدیث نسبت به احکام عدمی، ضرر شخصی یا نوعی و نفی ضرر، رخصت یا عزیمت به رشته تحریر درآمده است.

فصل پنجم با عنوان «تنبیهات قاعده لا ضرر و لاضرار» اشکال تخصیص اکثر در قاعده لاضرر و لاضرار، توجیه تقدیم قاعده لا ضرر و لاضرار بر ادله احکام اولی و ضرر واقعی یا ضرر علمی را تشریح کرده و حرمت یا عدم حرمت اضرار به نفس، حکم سازی قاعده لا ضرر و لاضرار و تعارض قاعده لا ضرر و لاضرار با قاعده سلطنت را مورد تأکید قرار داده است.

بخش دوم با عنوان «حکمرانی قاعده لا ضرر و لاضرار» مشتمل بر دو فصل است؛ نویسنده در فصل اول با عنوان «کاربست قاعده لا ضرر و لاضرار در فقه» کاربست قاعده لاضرر در فقه عبادات، کاربست قاعده لا ضرر در فقه خانواده و کاربست قاعده لا ضرر در فقه اقتصاد را تبیین کرده، کاربسته قاعده لاضرر در فقه قضاء و شهادات، کاربست قاعده لا ضرر در فقه سیاسی - اجتماعی و کاربست قاعده لاضرر در فقه اخلاق - تربیت را بررسی کرده و کاربست قاعده لا ضرر در فقه پزشکی، کاربست قاعده لا ضرر در فقه هنر و کاربست قاعده لا ضرر در فقه محیط زیست را به نگارش درآورده است.

دومین و آخرین فصل از این کتاب با عنوان «کاربست قاعده لا ضرر و لاضرار در حقوق» به تشریح کاربست قاعده لا ضرر در قانون اساسی، کاربست قاعده لا ضرر در منشور حقوق شهروندی و کاربست قاعده لا ضرر در حقوق مدنی پرداخته و کاربست قاعده لا ضرر در قانون تجارت، کاربست قاعده لا ضرر در قوانین بین المللی و کاربست قاعده لا ضرر در قانون حریم آب‌های زیرزمینی را مورد تأکید قرار داده است.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • ­کتاب تاریخ شفاهی دفاع مقدس منتشر شد
  • نشستی دربارۀ ابن‌سینا و مکتب فلسفی اصفهان
  • معرفی کتاب «فیزیک خداباوری»
  • کتاب آداب آبادانی منتشر شد
  • رونمایی از کتاب «آب، حیات‌بخش مقدس» در کاشان
  • علامه جعفری از شایستگی تفکر به صورت بالفعل برخوردار بود
  • مجموعه شعر طنز «دیزی در پنت هاوس» منتشر شد
  • کتاب «فقه و حکمرانی قاعده لا ضرر و لاضرار» منتشر شد
  • معرفی سرگذشت رباعیات خیام و 4 کتاب دیگر
  • سه ویژگی نخست تواصی در مسیر «اخوت»