Web Analytics Made Easy - Statcounter

زنجان- ایرنا - توسعه طارم، به رغم برخورداری این شهرستان از ظرفیت های بالقوه گردشگری، کشاورزی و دیگر ظرفیت ها در بخش های مختلف، همچنان در پیچ و خم راه های ارتباطی نیمه تمام و نامناسب، مفقود مانده است.

به گزارش ایرنا، اهمیت راه های ارتباطی در هر منطقه یا کشور از جمله مباحثی است که نمی توان از نقش آن در فرایند توسعه منطقه و آن کشور صرف نظر کرد، راه های ارتباطی به عنوان شریان اصلی اتصال نقاط مهم به یکدیگر دارای اهمیت فراوانی هستند؛ به گونه ای که برای توسعه یک منطقه، باید راه مواصلاتی ظرفیت و گنجایش لازم برای اتصال به سایر مناطق را داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


با توجه به نبود راه های اصلی، ایمن و استاندارد جهت اتصال شهرستان طارم به مرکز استانهای همجوار و همچنین نبود راه های استاندارد و ایمن بین روستایی که لازمه حضور سرمایه گذاران برای اجرای پروژه های مهم است، توجه به این بخش جهت رفع دغدغه های مردم شهرستان، به شدت احساس می شود.
شهرستان طارم دارای پتانسیلهای زیادی در حوزه کشاورزی، گردشگری و معادن است ولی به عقیده بسیاری از کارشناسان این شهرستان که از طبیعت آن به عنوان بهشت گمشده ایران زمین یاد می شود، به دلیل نبود راه های ارتباطی مناسب همچنان محرومیت را با خود به یدک می کشد.
محمدعلی رحیمی یکی از شهروندان طارمی در این خصوص گفت: در راه های ارتباطی طارم به علت صعب العبور بودن در فصل زمستان امکان تردد گاهی به صفر می رسد و این مشکلاتی هم برای خود راهداران به همراه دارد که شرایط باز کردن مسیرها را نیز سخت تر می کند و همچنین در حوادث غیرمترقبه هم برای امداد رسانی به آسیب دیدگان نیاز مبرم به اصلاح ساختار جاده ای در این شهرستان داریم.
وی افزود: یکی از مهمترین مشکلات موجود در حوزه راه شهرستان طارم، فرسوده شدن دو مسیر قدیمی و تنها مسیرهای ارتباطی مهم آن یعنی مسیر زنجان- طارم و طارم- منجیل، با توجه به گذر زمان و متعاقب آن کاهش ایمنی و خروج از وضعیت استاندارد است که البته در این بین گاهی اجرای غیر استاندارد در برخی مسیرها مزید بر علت شده و بر این مشکلات می افزاید، همچنین در برخی قسمت راه های داخلی و بین شهری با توجه به اینکه سال‌ها از آخرین اصلاح و ترمیم اساسی جاده می‌گذرد، لازم است اعتبارات ویژه ای به منظور اصلاح و بازسازی این مسیرها اختصاص یابد.
حسین خداوردی دیگر شهروند طارمی نیز گفت: به جرأت می توان گفت در چندین سال قبل یکی از عمده دلایل آمار بالای مهاجرت از روستاهای شهرستان طارم، نبود راه های ارتباطی مناسب برای روستائیان و تولیدکنندگان محصولات دامی و کشاورزی برای عرضه محصولات خود به بازار و مراکز فروش در شهرهای بزرگ و مهم بوده است.
وی تاکید کرد: اما اصلی ترین مشکل توسعه شهرستان طارم اجرای کُند و در برخی موارد تعطیلی اجرای چهار پروژه راه ارتباطی مهم، خلخال- کلور- درام، زنجان - بناب- طارم، آب بر- شفت و طارم- ماسوله است.
خداوردی افزود: در صورت رفع این مشکلات می توان زمینه افزایش جمعیت شهرستان طارم و به تبع آن افزایش تولید محصولات مرغوب کشاورزی، افزایش جذب گردشگران خارجی و داخلی و فراهم کردن زمینه اشتغال جوانان این منطقه از استان زنجان را رقم زد.
مهدی سعیدی یکی از کشاورزان طارم گفت: با بهره‌برداری از 2 پروژه محور ارتباطی زنجان-طارم-منجیل و خلخال- کلور- درام به ترتیب شمال غرب کشور از مسیر طارم به استان گیلان و استان اردبیل از مسیر طارم به تهران وصل خواهد شد که باعث توسعه شهرستان طارم و ایجاد اشتغال بالایی خواهد شد.
وی افزود: این راه های ارتباطی یکی از ضروریاتی است که زمینه حضور سرمایه گذاران و گردشگران در شهرستان طارم را فراهم می کند و در صورت قصور در این حوزه، توسعه شهرستان طارم با مخاطره روبرو خواهد شد.

** مسیر زنجان تا رشت 180 کیلومتر کوتاهتر می شود
مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اهمیت پروژه راه اصلی بناب – منجیل گفت: با ساخت جاده بناب- منجیل از طارم، مسیر 300 کیلومتری زنجان - رشت 180 کیلومتر کوتاهتر شده و به 120 کیلومتر می رسد.
مسعود بیات منش ادامه داد: از سه راهی طارم تا منجیل 105 کیلومتر و کریدور مناسبی برای ارتباط منطقه شمالغرب و شمال به شمار می رود که توجیه مناسبی دارد به همین دلیل در حال مذاکره با بخش خصوصی برای ساخت این مسیر هستیم و درآمد جاده منابع این بخش را تامین خواهد کرد.
بیات منش خاطرنشان کرد: از مسیر 105 کیلومتری سه راهی طارم تا منجیل، حدود 86 کیلومتر در این استان و 19 کیلومتر از آن نیز در استان گیلان قرار دارد.
این مسئول با بیان اینکه 86 کیلومتر حوزه استان زنجان به هشت قطعه تقسیم شده است، خاطرنشان کرد: ساخت چهار قطعه این راه به پایان رسیده و حدفاصل روستای ذاکر تا سرخه دیزج سخت ترین قطعه این مسیر به طول 30 کیلومتر است که 15 کیلومتر آن در دست پیمانکار قرار دارد.
به گفته وی، 15 کیلومتر دیگر مسیر روستای ذاکر تا سرخه دیزج از طریق سرمایه گذار با منابع خود جاده ساخته می شود و منابع آن نیز از محل اخذ عوارض تامین خواهد شد.
مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان، پیش بینی پایان این پروژه را سه ساله با یکهزار و 200میلیارد ریال سرمایه گذاری بیان کرد.
بیات منش خاطرنشان کرد: بر اساس تفاهم منعقد شده 70 درصد از این هزینه توسط پیمانکار و 30 درصد نیز توسط راه و شهرسازی پرداخت می شود که مراحل قانونی خود را طی می کند.
وی یادآوری کرد: با تکمیل کریدور بناب – منجیل، خودروهای سنگین از این مسیر به دلیل صعب العبور بودن تردد نخواهند کرد و مسیر 300 کیلومتری زنجان – قزوین – رشت را طی می کنند.
این مسئول حوزه راه و شهرسازی استان زنجان گفت: با پایان یافتن پروژه بناب - منجیل این مسیر 300 کیلومتری به 120 کیلومتر کاهش خواهد یافت.
بیات منش تاکید کرد: براساس محاسبات انجام شده با ساخت این جاده و کوتاه شدن مسیر، سالانه 200 میلیارد ریال در مصرف سوخت صرفه جویی خواهد شد.
وی اظهارکرد: از محل صرفه جویی سوخت، جاده بناب - منجیل، 6 ساله سود خود را تامین خواهد کرد.
این مسئول یادآوری کرد: انتظار داریم در این جاده 10 هزار ترافیک جذب و راه شریانی شده با اشباع شدن ترافیک در 10 سال آینده نیز به بزرگراه تبدیل شود.

** پنج هزار ترافیک با احداث راه کلور - درّام جذب طارم می شود
مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان در مورد پروژه راه اصلی کلور - درام نیز گفت: احداث راه کلور – درام منافع قابل توجهی برای این استان دارد و از سوی دیگر از 20 هزار ترافیک روزانه اردبیل پنج هزار مورد آن جذب شهرستان طارم خواهد شد.
مسعود بیات منش افزود: با جذب این میزان ترافیک در طارم، این شهرستان به ویترین فروشگاهی تبدیل و از بن بست خارج خواهد شد، همچنین محصولات کشاورزی آن بدون واسطه به دست مصرف کنند می رسد و به لحاظ اقتصادی نیز سرانه درآمد آن نسبت به زمان کنونی ارتقا خواهد یافت.
این مسئول یادآوری کرد: تاکنون 20 میلیارد ریال برای اجرای طرح ملی درام – کلور هزینه شده و 300 میلیارد ریال دیگر برای تکمیل این طرح در استان زنجان نیاز است.
وی با بیان اینکه طول این طرح ملی 22 کیلومتر در استان زنجان است، خاطرنشان کرد: راه کلور – درام سه سال دیگر به بهره برداری خواهد رسید.
به گفته بیات منش با اجرای این طرح، جذب 30 تا 40 درصد ترافیک استان اردبیل از مسیر گردنه حیران – اسالم –پونل - سرچم - تهران به سمت زنجان خواهد بود.
بیات منش با بیان اینکه اردبیل جزو استان هایی است که راه مناسب و ایمنی به پایتخت ندارد که بتواند در چهار فصل سال به استفاده کنندگان خدمات دهد، اظهار کرد: مردم استان اردبیل در گذشته برای تردد به تهران از مسیر گردنه حیران - قزوین - رشت استفاده می کردند که بعد از ساخت جاده اردبیل - سرچم 90 درصد از ترافیک این استان به اتوبان زنجان – تبریز جذب شد.
مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان گفت: با ساخت راه اردبیل – سرچم 30 درصد ترافیک در اتوبان زنجان – تبریز در این استان افزایش یافت.
به گفته بیات منش، هرچه ترافیک عبوری از استان زنجان افزایش یابد شاید به لحاظ نگهداری جاده ها مشکلاتی داشته باشد اما منافعی را به لحاظ شغل های خدماتی ایجاد می کند.
وی با بیان اینکه برای مسئولان در حال حاضر مسیر سرچم - اردبیل نیز برای این استان راه مناسبی نیست، افزود: آنها به دنبال احداث کریدور اردبیل – خلخال - کلور - درام - منجیل هستند.

**بخشی از قطعه نخست پروژه راه ارتباطی طارم- شفت تا 2 ماه آینده تکمیل می شود
مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان در خصوص اجرای پروژه طارم- شفت خاطرنشان کرد: بخشی از قطعه نخست پروژه طارم- شفت از روستای دستجرده تا سراهی ونیسر در صورت نبود مشکلات عمومی تا 2 ماه آینده بهسازی و آسفالت خواهد شد.
مسعود بیات منش، محدودیت منابع مالی را سد راه پیشبرد اجرای کلی عملیات این پروژه مهم عنوان کرد و افزود: برای اتمام قطعه نخست از این راه ارتباطی، از حد فاصل سه راهی سرخه دیزج تا چهارراه کوهکن سفلی 60 میلیارد ریال اعتبار نیاز است که در صورت صدور مجوز از سوی شرکت ملی ساخت و توسعه راه های کشور در آینده ای نزدیک این 10 کیلومتر تعریض، بهسازی و آسفالت خواهد شد.
وی برای این پروژه آینده روشنی متصور شد و افزود: در صورت تامین اعتبارات لازم برای این راه ارتباطی، در آینده این پروژه با سرعت بیشتری اجرا خواهد شد.
شهرستان طارم با 47 هزار نفر جمعیت (حدود 5 درصد جمعیت و 10 درصد مساحت استان زنجان) در 90 کیلومتری شمال شرقی زنجان واقع شده است و با استان‌های قزوین، اردبیل و گیلان همسایه است.
9886/6085

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد راه و شهرسازی راههای ارتباطی طارم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۱۰۵۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلمان نقش اصلی و تأثیرگذار در توسعه و بالندگی جامعه دارند

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله علی خاتمی عصر یکشنبه در نخستین همایش معلم ماندگار (تجلیل از معلمان بازنشسته بالای ۸۰ سال استان)، با بیان اینکه معلمان نقش اصلی و تأثیرگذار در توسعه و بالندگی جامعه دارند و باید توجه به جایگاه این قشر صورت گیرد، گفت: بزرگترین مؤلفه قدرت یک کشور، نیروی انسانی است.

وی نقش معلمان را در تربیت نیروی انسانی توانمند و متعهد را بی‌بدیل و اساسی عنوان کرد و ادامه داد: عامل ماندگاری معلمان، تربیت شاگردانی است که در جامعه منشأ خدمات می‌شوند.

نماینده ولی فقیه در استان زنجان با تاکید بر اینکه معلمی به معنای واقعی کلمه، عشق است با همین دلیل است که معلم عاشقانه در مسیر تعلم و تربیت قدم بر می‌دارد، گفت: معلمان با تعهد بالای خود برای تحقق جامعه پیشرفته تلاش کردند و نتیجه آن در وجود نیروهای متخصص و توانمند در بخش‌های مختلف به عبنه قابل مشاهده است.

خاتمی افزود: اثرگذاری معلم روی دانش آموزان منحصر به مسائل علمی نیست بلکه رفتار و منش معلمان بر روی دانش آموزان در ابعاد مختلف تأثیرگذار است.

مدیر کل آموزش و پرورش استان زنجان نیز در این همایش، گفت: جامعه فرهنگی استان زنجان، همواره با تربیت نیروی انسانی توانمند، متعهد و مؤمن برای تحقق جامعه پیشرفته تلاش کرده است.

علی اسماعیلی افزود: معلمان پیشکسوت، ستارگان بی‌بدیل علم و دین هستند و اگر جامعه در عرصه تمدنی، دینی و انقلابی مصمم و پایدار مانده این مهم حاصل مجاهدت‌های معلمان است.

وی با بیان اینکه شغل معلمی یکی از حساس‌ترین و پرمسئولیت ترین شغل‌های جامعه است، افزود: جانفشانی‌های جوانان انقلاب و مجاهدان علم و پژوهش همه و همه نتیجه انتشار علم و معرفتی بوده که خداوند در وجود معلمان نهاده است.

اسماعیلی با اشاره به راه اندازی موزه آموزش و پرورش استان در دبیرستان ماندگار شریعتی شهر زنجان، ادامه داد: ایجاد این موزه تاثیری مهم در نشان دادن وضعیت نظام آموزشی در گذشته دارد.

در نخستین همایش معلم ماندگار از معلمان بازنشسته بالای ۸۰ سال استان تجلیل شد.

کد خبر 6097663

دیگر خبرها

  • بافت‌های فرسوده شهری، فرصتی برای توسعه گردشگری
  • اینجا آثار تاریخی را با زباله تزئین می‌کنند!
  • معلمان نقش اصلی و تأثیرگذار در توسعه و بالندگی جامعه دارند
  • پیدا شدن فرد گمشده در ارتفاعات شهر بار نیشابور پس از ۳۶ ساعته
  • آشنایی با نامزدهای راه یافته به دور دوم انتخابات مجلس در زنجان و طارم
  • کوهنوردان گمشده در ارتفاعات شهرستان داورزن نجات یافتند
  • ۴ کوهنورد گمشده درارتفاعات بام ایران، تلفنی نجات یافتند
  • «تست ژنتیک»، گمشده و چراغ راه ورزش ایران
  • انسداد برخی مسیر‌های ارتباطی عشایری و تلفات احشام در خوزستان
  • ورود سیلاب به مسیر ارتباطی «گل گل» ملکشاهی