Web Analytics Made Easy - Statcounter

در پی میانجیگری پاکستان برای مذاکرات بین آمریکا و طالبان برخی از منابع خبری با بررسی منافع مالی اقدامات دولت اسلام‌آباد، این روند را برای پاکستان سود آور عنوان کرده‌اند. ۲۷ آذر ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۱ بین الملل آسیا-اقیانوسیه افغانستان نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم ، در پی اعلام آمادگی پاکستان برای انجام اقدامات عملی در روند صلح افغانستان امیدواری‌ها برای برقراری صلح در افغانستان بار دیگر افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روز گذشته مشاوران امنیت ملی، عربستان سعودی، پاکستان و امارات با نمایندگان طالبان در ابوظبی دیدار کردند و قرار است این رایزنی‌ها برای دو روز آینده نیز ادامه یابد.

ظاهرا نشست چهارجانبه صلح با گروه طالبان در امارات بر اثر همکاری اسلام‌آباد در روند صلح افغانستان صورت گرفته است و مقامات پاکستانی نیز رسما از ایفای نقش میانجی برای تشویق طالبان به مذاکره خبر دادند.

پارلمان افغانستان: مسئله خط دیورند در گفت‌وگوهای صلح با پاکستان مطرح شودپاکستان گفت‌وگوها با طالبان در امارات را تایید کردتلاش چین و پاکستان برای به چالش کشیدن آمریکا در افغانستان

وزارت خارجه افغانستان این اقدام دولت پاکستان را نخستین گام عملی این کشور در راستای همکاری عملی در روند صلح افغانستان دانسته است.

برخی از رسانه‌ها نیز عواید مالی پاکستان از پادرمیانی در روند صلح افغانستان را مورد بررسی قرار داده‌اند.

روزنامه چاپ کابل موسوم به «هشت صبح» نوشت: چین به منظور تقویت روپیه پاکستان در برابر دلار قصد دارد 4 میلیارد دلار به ذخایر مالی این کشور کمک کند.

همچنین قرار است امارات و عربستان نیز حدود 6 میلیارد دلار در قالب اقساط و مواد سوختی به پاکستان کمک کنند.

کمیسیون امور بین‌الملل پارلمان افغانستان با اشاره به این موضوع تصریح کرد که کمک های مالی چین به پاکستان برای رقابت با آمریکا در روند صلح افغانستان صورت می‌گیرد.

این کمیسیون تصریح کرد که چین تلاش می‌کند تا در روند گفت‌وگوهای صلح با طالبان از آمریکا امتیاز گیری کند.

«عبدالقیوم سجادی» نماینده مردم غزنی در پارلمان اظهار داشت: اعلام کمک‌های مالی هنگفت چین به پاکستان در این مقطع زمانی به نحوی رقابت پنهانی چین با آمریکا را نشان می‌دهد.

وی افزود: چین با ارائه کمک مالی پاکستان نشان داد که بر این کشور نفوذ دارد و اگر مذاکرات صلح به مرحله حساسی برسد چین هم باید در این روند دخیل باشد.

عضو کمیته بین‌المللی پارلمان افغانستان کمک‌های مالی عربستان سعودی و امارات به پاکستان را نیز به منظور تشویق اسلام‌آباد و زمینه سازی گفت‌گوهای صلح دانست.

سجادی تصریح کرد که امارات و عربستان نیز با اهدای این کمک‌ها تلاش می‌کنند تا جایگاهی برای خودشان در روند صلح دست و پا کنند.

این در حالی است که به جز منافع مالی که تسهیل گفت‌وگوهای صلح برای پاکستان به همراه آورده است از فشارهای سیاسی بر این کشور نیز کاسته شده است.

انتهای پیام/.

R36461/P36446/S8,87,1413/CT10

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۱۰۷۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم فلسطین، نیازمند دوراندیشی دولتهای مسلمان

نشیب نامین، رییس اجرایی مرکز مسلمانان رواندا در گفتگو با خبرگزاری تقریب با تاکید بر اینکه اسرائیل در ماههای اخیر مهم ترین بازیگر بحران ساز منطقه خاورمیانه بوده است، اظهار داشت: در طول تاریخ چندین دهه ای مناقشه میان اسرائیل و مردم فلسطین هیچ گاه شرایط مانند وضعیت کنونی، خطیر و هزینه ساز نبوده است. مردم مسلمان فلسطین بیش از هر وقت دیگری نیازمند سیاست و دوراندیشی کشورهای مسلمان هستند. کشورهایی که برای تحقق اهداف همگرایانه خود سازمان ها و نهادهای منطقه ای میان خود به وجود آورده اند.
نشیب نامین ادامه داد: اما سازوکارهایی که دولتهای اسلامی از طریق نهادهای همکاری ایجاد کرده اند، تاکنون اقدام عاجلی برای جلوگیری از اقدامات نظامی اسرائیل به عمل نیاورده است. این در حالی است که در سیاست خارجی کشورهای اسلامی باید ارزشهای دین اسلام معیار باشد نه گرایش ها. امروزه با توجه به توانمندی امت اسلامی و فقدان وحدت در جهت گیری سیاسی دولت های اسلامی، امت اسلامی بر سر دوراهی قرار گرفته است، به طوری که یا وحدت و همبستگی اسلامی را ایجاد و بر استمرار و عملیاتی شدن آن متمرکز شوند یا منافع ملی و سرزمینی خود را ترجیح دهند.
او با بیان اینکه ترجیح منافع سیاسی نتیجه ای جز شکست در پی نخواهد داشت، افزود: برای عملیاتی شدن وحدت امت اسلامی و وحدت در سیاستگذاری دولت های اسلامی می توان انگیزه ها وزمینه های متعددی را مطرح کرد. اما در حال حاضر هیچ انگیزه ای بالاتر از موضوع فلسطین مطرح نیست. زیرا شکست مردم فلسطین و پیروزی اسرائیل در بیرون راندن مردم مسلمان از سرزمین شان معنایی جز شکست همه کشورهای جهان اسلام ندارد.
نشیب نامین ادامه داد: هر یک از کشورهای مسلمان منافع خود را در افزایش توان سیاسی و اقتصادی و در نتیجه نفوذ و دامنه قدرت خود می بینند اما این امر چگونه می تواند اتفاق بیفتد در حالی که در منطقه و جغرافیای منحصر به خودشان، اسرائیل می تواند تا این اندازه نفوذ کند و به اهداف اشغالگرانه اش بپردازد. بنابراین کشورهای مسلمان راهی ندارند جز اینکه زیر پرچم توحید اسلامی جمع شوند و از قرآن و عترت تاسی کنند. این وجهی از وجوه اندیشه اسلامی است؛ که نه به دلیل فشارهای پیرامونی همچون منافع سرزمینی و اقتصادی بلکه به دلیل پایه های ایدئولوژیکی آن تحقق پذیر است.
 

دیگر خبرها

  • فضل الرحمان: برای بهبود روابط پاکستان و طالبان مجازات می‌شوم
  • سیلاب در غور خسارات مالی برجای گذاشت
  • مرز‌های دموکراسی غرب را منافع اسرائیل تعیین می‌کند
  • تعویق در روند تحقیقات جنایات جنگی نیروهای بریتانیایی در افغانستان  
  • قربانی بهبود روابط کابل اسلام آباد شده ایم
  • بین منافع پست بانک ایران و کارکنان بانک مرزی وجود ندارد
  • مردم فلسطین، نیازمند دوراندیشی دولتهای مسلمان
  • شوراها حافظ منافع مردم و نظام هستند
  • نگاه مجلس آینده باید به منافع و مصالح ملی باشد
  • شبح جنگ چگونه از ایران دور شد؟