Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-24@02:26:45 GMT

گمشدگان در هیاهوی شهر

تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۰۱۱۲۶۰

به گزارش ایکنا به نقل از صبح نو ،در طرح جمع‌آوری کودکان کار و خیابانی وظایفی برای هر یک از دستگاه‌ها پیش‌بینی شده است اما باوجود تأکید بر اجرای این وظایف شاهد کوتاهی دستگاه‌ها و سازمان‌ها در انجام وظایف‌شان هستیم.

آبان‌ماه 96، معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به موضوع جمع‌آوری کودکان کار و خیابانی در سطح شهر تهران، اظهار کرد: پس از جلسات مکرر طی ماه‌های گذشته، طرح اشاره‌شده حدود دو ماه پیش در تهران شروع شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در طرح اشاره‌شده وظایفی برای هر یک از دستگاه‌ها پیش‌بینی شده است که شهرداری نیز وظایفی را به‌عهده دارد.
آقای حبیب‌الله مسعودی‌فرید با بیان اینکه وظایف شهرداری در طرح کاملاً روشن و شفاف است، گفت: بر اساس آیین ساماندهی کودکان کار و خیابانی، شهرداری مسوولیت جمع‌آوری این افراد را به‌عهده دارد و سازمان بهزیستی نیز در مراحل بعدی باید به وظایف خود عمل کند.

 

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور درباره انتقادات مطرح‌شده به طرح جمع‌آوری کودکان کار و خیابانی در شهر تهران، گفت: در این زمینه برخی از اعضای شورای شهر تهران انتقاداتی داشتند که در شورای اجتماعی کشور به آن پرداخته شد و اصلاحاتی در طرح صورت گرفت و طرح همچنان ادامه دارد و شورای اجتماعی کشور و بهزیستی هیچ بنایی بر توقف کامل طرح ندارند و این طرح با اصلاحات ادامه خواهد داشت! در حالی معاون سازمان بهزیستی یک‌سال پیش از تدابیری برای جمع‌آوری و ساماندهی کودکان کار و خیابانی خبر داده بود که ماه‌های زیادی است که این طرح مسکوت مانده و خبری از اجرای طرح نیست. در همین رابطه نیز مسوولان شهری و بهزیستی ترجیحاً سکوت کرده‌اند و بنایی برای پاسخگویی درباره چرایی اجرا نشدن طرح ندارند.

 

همه چیز رها شد
خانم فاطمه دانشور، رییس سابق کمیته اجتماعی شورای شهر تهران با اشاره به موضوع آسیب‌های اجتماعی نظیر کودک‌آزاری، اعتیاد، کودکان کار، متکدیان در مناطق مختلف از جمله در محله هرندی، شوش و سایر مناطق حاشیه‌ای تهران و دلیل اصلاح شرایط در جامعه اظهار کرد: این موضوع به اعمال سیاست‌های انقباضی و انبساطی برمی‌گردد که در دولت‌های ادوار مختلف پیش گرفته بودند، در برخی از مواقع دولت‌ها این موضوعات را رها می‌کنند و این موارد شروع به رشد کردن در جامعه می‌کنند و چون اقشار فرودست جامعه درگیر این پدیده‌ها هستند و عمدتاً به‌دلایل مختلف مشکل هویتی دارند علی‌القاعده این موارد در آمارها نشان داده نمی‌شود.

 

او ضمن انتقاد از عملکرد دولت و مدیریت شهری در برخورد با آسیب‌های اجتماعی ادامه داد: مثلاً یک دولت بر سر کار می‌آید به موضوع توجه می‌کند و دولت بعدی موضوع را رها می‌کند یا اینکه شهرداری و شورایی بر سر کار می‌آید به موضوع می‌پردازد و شهرداری و شورای بعدی موضوع را رها می‌کند و همین امر منجر به
حل نشدن معضلات اجتماعی می‌شود. در دوره گذشته توجه ویژه‌ای به موضوعات اجتماعی و آسیب‌های پایتخت شده و حتی تلاش بسیاری برای ارائه خدمات به آسیب‌دیدگان در برنامه پنج‌ساله دوم شهرداری تهران شد، در این بخش دستورالعمل‌ها و آیین‌نامه‌هایی تهیه و اجرا شده و از آن جمله می‌توان به راه‌اندازی گرم‌خانه‌هایی برای افراد معتاد و بی‌پناه و مراکز بهاران و پرتو و همچنین ارائه به مادران و کودکان آسیب‌دیده و بسیاری موارد دیگر اشاره کرد.

کودکان مهاجر، راهیان خیابان
دکتر فاطمه قاسم‌زاده، رییس هیأت‌مدیره شبکه یاری کودکان کار در گفت‌و‌گو با روزنامه «صبح‌نو» با اشاره به آمار کودکان کار خارجی می‌گوید: «بیشتر از یک چهارم کودکان کاری که در مراکز ما نگهداری می‌شوند ایرانی و بقیه مهاجر افغانی و کمی پاکستانی هستند. البته بهزیستی می‌گوید چیزی حدود 85درصد کودکان کار مهاجرند و بقیه ایرانی‌اند. کودکان کار ایرانی بیشتر در کارگاه‌ها و مهاجران در خیابان‌ها کار می‌کنند و دلیل آن هم این است برای استفاده از کودکان کار مهاجر آن‌ها باید برگه قانونی داشته باشند که ندارند و کارگاه‌ها هم این افراد را نمی‌پذیرند.»

 

او در پاسخ به اینکه آیا آمار دقیقی از تعداد این بچه‌ها در دست هست، اضافه می‌کند: «آمار حاکی از وجود میلیون‌ها کودک خیابانی خبر می‌دهد اما آماری که خود بهزیستی اعلام کرده 200 تا 300 هزار نفر است ولی واقعاً آمار دقیقی وجود ندارد. علتش هم مهاجرین هستند که ثابت نبوده و دائم در حال رفت و آمدند و گرفتن آمار از آن‌ها مشکل است.»

33 بار جمع‌آوری
قاسم‌زاده با اشاره به اقداماتی که برای جمع‌آوری و ساماندهی کودکان کار انجام شده می‌افزاید: «بخشی از کودکان خیابانی را شهرداری و بهزیستی تحت پوشش خود قرار دادند اما ساماندهی یعنی جمع‌آوری و حداقل تا به حال 33 بار جمع‌آوری صورت گرفته که فایده‌ای نداشته است، ضمن اینکه این اقدام جرم است چون برخی از بچه‌ها خانواده دارند. بهزیستی آمار داده که 85درصد از این بچه‌ها خانواده دارند ولی بدسرپرست هستند و با توجه به قوانین‌مان مرتکب جرم شده‌اند.»

 

او راه‌حل این مشکل را در کمک به خانواده‌ها می‌داند و توضیح می‌دهد: «دولت باید با فراهم‌سازی موقعیت اشتغال به خانواده‌ها کمک کند چون اکثر این بچه‌ها به‌دلیل نیاز، کار می‌کنند. اگر به خانواده‌ها کار داده شود هیچ خانواده‌ای اجازه نمی‌دهد که بچه‌اش آواره خیابان‌ها شود، اگرچه ممکن است 10 تا 12درصد بدسرپرست باشند اما همه بدسرپرست نیستند. مشکل؛ اقتصادی است که باید در سطح کلان دیده شود هرچقدر فقر کاهش یابد کودکان کمتری به کف خیابان‌ها می‌روند.»

 

رییس هیأت‌مدیره شبکه یاری کودکان کار ادامه می‌دهد: «در حال حاضر در شبکه یاری کودکان کار حدود 12‌هزار کودک را تحت پوشش داریم ولی نمی‌توانیم کار را از آن‌ها بگیریم چون حداقل ماهی یک میلیون تومان درآمد دارند، این امکان وجود ندارد که به غیر از هزینه آموزش، بهداشت و تغذیه به هر کدام از این‌ها یک میلیون تومان عوض درآمدشان بدهیم، فقط می‌توانیم ساعت کارشان را کم، امکان آموزش را فراهم و به تغذیه و بهداشت‌شان کمک کنیم. برنامه‌ریزی اصلی ساماندهی کودکان کار باید از سوی دولت انجام شود، واقعاً NGOها نمی‌توانند کمکی کنند.»

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۱۱۲۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرزندان این گروه از خدمت سربازی معاف می‌شوند

نرجس خاتون اسعدی خلیلی درباره اقدامات انجام شده در خصوص زنان سرپرست خانوار گفت: سازمان بهزیستی کشور به موجب ماده واحده لایحه قانونی راجع به تشکیل سازمان مصوب سال ۵۹ شورای انقلاب جمهوری اسلامی ایران، در جهت تحقق مفاد اصول ۲۱ و ۲۹ قانون اساسی تشکیل شد. یکی از اهداف اصلی این سازمان با عنایت به مفاد قانون تأمین زنان و کودکان بی‌سرپرست مصوب ۱۳۷۱، حمایت و توانمندسازی خانواده‌های دارای سرپرست زن و نیازمند است.

به گزارش مهر، مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور گفت: در این راستا، دفتر امور خانواده و بانوان معاونت سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور متولی ارائه خدمات، حمایت‌های اجتماعی و همچنین مداخلات به هنگام، مناسب و در دسترس مددکاری اجتماعی به بانوان سرپرست خانوار و دارای فرزند چندقلو است تا ضمن توانمندسازی آنان در تحقق اهدافی، چون ارتقا سلامت، رفاه و توسعه اجتماعی در کشور گام بردارد.

۲۷۸ هزار خانوار بانو سرپرست تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور گفت: در حال حاضر حدود ۲۷۸۰۰۰ خانوار بانو سرپرست تحت پوشش این سازمان هستند و از تمام خدمات قابل ارائه سازمان بهره‌مند می‌شوند.

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه در حال حاضر تعداد ۲۷۸۰۰۰ خانوار زن سرپرست خانوار تحت پوشش سازمان هستند، تصریح کرد: این خانوار‌ها از مستمری ماهیانه برخوردار هستند و از تمام خدمات قابل ارائه سازمان بهره‌مند می‌گردند. به طور متوسط سالانه حدود ۲۰ درصد به تعداد بانوان سرپرست خانوار تحت پوشش اضافه می‌گردد.

اسعدی تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲، حدود ۳۵ هزار خانواده واجد شرایط پشت نوبت، در راستای سیاست پذیرش افراد پشت نوبت و حذف صف انتظار، تحت پوشش سازمان قرار گرفته‌اند و بر حسب نیاز و شرایط ایشان از تمام خدمات قابل ارائه سازمان بهره‌مند شده‌اند.

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره تأمین مسکن زنان سرپرست خانوار گفت: یکی از اقدامات سازمان بهزیستی، پرداخت کمک هزینه تأمین ودیعه مسکن است که با توجه به افزایش تورم و افزایش هزینه‌های تأمین مسکن به خصوص در کلانشهر‌ها طی سال‌های اخیر، پیگیری‌های لازم جهت افزایش اعتبار و بهره مندی تعدادی بیشتری از بانوان سرپرست خانوار انجام شده است. همچنین سازمان ساخت مسکن برای این قشر را نیز در دستور کار دارد.

اسعدی درباره پرداخت وام به زنان سرپرست خانوار گفت: سالانه به بانوان سرپرست خانوار تحت پوشش، آموزش مهارت‌های کارآفرینی و کسب و کار، مهارت‌های زندگی، فنی و حرفه‌ای، آشنایی با قوانین کار و تأمین اجتماعی، اصول ایمنی در محیط کار، اطلاع‌رسانی و آگاه کردن خدمت گیرندگان از مزایای بیمه‌های تأمین اجتماعی و بازرگانی به تعداد قریب به ۱۲۰۰۰ نفر ارائه می‌گردد.

وی ادامه داد: همچنین به تعدادی از بانوان سرپرست خانوار که موفق به کسب مدرک مهارتی شده‌اند سرمایه کار بلاعوض پرداخت می‌شود.

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور درباره اقدامات توانمندسازی زنان سرپرست خانوار گفت: از سایر اقدامات قابل انجام توسط این سازمان برای بانوان سرپرست خانوار تحت پوشش می‌توان به موارد آماده‌سازی شغلی، پرداخت سرمایه کار، راه‌اندازی کسب و کار‌های گروهی، پرداخت حق بیمه اجتماعی زنان و دختران شهری و روستایی، تأمین هزینه تحصیل فرزندان دانش آموز و دانشجوی بانوان سرپرست خانوار تحت پوشش، اشاره کرد.

معافیت یکی از فرزندان ذکور زنان سرپرست خانوار از خدمت سربازی

وی ادامه داد: همچنین ارائه تسهیلات معافیت سربازی جهت یکی از فرزندان ذکور زنان سرپرست خانوار تحت پوشش فاقد همسر از دیگر خدماتی است که به این گروه از زنان ارائه می‌شود و فرزندان ذکور واجد شرایط خانواده‌های تحت پوشش از انجام خدمت سربازی معاف می‌شوند.

اسعدی با اشاره به آموزش مهارت‌های زندگی ویژه زنان سرپرست خانوار و اعضا خانواده این زنان گفت: زنان سرپرست خانوار از آموزش مهارت‌های پیش از ازدواج، مهارت‌های زندگی خانوادگی، مهارت‌های زندگی، افزایش سطح سواد سلامت با تأکید بر آموزش مراقبت از سلامت و… بهره‌مند گردیده‌اند.

وی ادامه داد: همچنین پرداخت کمک هزینه بهبود تغذیه خانواده‌های تحت پوشش، تشکیل گروه‌های همیار بانوان سرپرست خانوار، اجرای برنامه تأمین مالی خرد با رویکرد بانکداری پیوندی، غربالگری سلامت جسمی بانوان خانواده‌های تحت پوشش، مداخلات تخصصی مددکاری اجتماعی در مراقبت از خانواده‌های تحت پوشش با رویکرد مدیریت مورد (با اولویت زنان مطلقه) از دیگر برنامه‌های این دفتر است که به زنان سرپرست خانوار ارائه می‌شود.

وی درباره برنامه‌های مددکاری با اولویت زنان مطلقه گفت: این برنامه با بهره گیری از ظرفیت ایجاد شده در کلینیک‌های مددکاری اجتماعی و با هدف تقویت خانواده‌ها، ارتقای سلامت اجتماعی، تلاش برای ماندگاری زندگی زوج‌ها و مدیریت و کاهش آسیب‌ها به خانواده‌های تحت پوشش ارائه می‌شود.

فرآیند توانمندسازی بانوان سرپرست خانوار ۳ سال است

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور همچنین در خصوص خروج از چرخه حمایت گفت: مدت زمان حمایت، پرداخت مستمری و انجام فرایند توانمندسازی بانوان سرپرست خانوار ۳ سال است؛ لذا چنانچه خانوار پس از دریافت خدمات توانمندسازی، طی مدت سه سال به توانمندی لازم دست نیابد، پرداخت مستمری تا ۶ ماه بعد نیز ادامه می‌یابد.‌ی ادامه داد: در صورت ارتقای توانمندی خانواده‌های تحت پوشش با توجه به نمره مکتسبه پرسشنامه وضعیت توانمندی خدمت گیرنده و گزارش مددکار اجتماعی مبنی بر تأیید تغییر وضعیت خدمت گیرنده و افزایش دهک درآمدی بالاتر از ۵، امکان خروج از چرخه فراهم می‌شود.

دیگر خبرها

  • هیچ معلولی پشت نوبت مستمری نیست
  • توزیع بیش از ۸ میلیارد ریال فطریه میان مددجویان بهزیستی البرز
  • فرزندان این گروه از خدمت سربازی معاف می‌شوند
  • فعالیت ۴۲ مرکز مشاوره در لرستان
  • صنایع و معادن رفسنجان به مسئولیت‌های اجتماعی خود پایبند باشند
  • یکی از فرزندان ذکور زنان سرپرست خانوار از سربازی معاف می شوند
  • اوتیسم؛ بیماری ناشناخته و بدون درمان!
  • ۶۷۸ خیر حامی کودکان تحت حمایت بهزیستی هستند
  • اوتیسم؛ اختلالی که ناشناخته ماند
  • اختصاص یکی از خطوط تلفنی صدای مشاور به مراقبت موقت از کودکان بهزیستی