Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-16@17:07:18 GMT

باشکوه ترین تصاویر ۱۲ هزار کهکشان در یک قاب

تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۰۱۲۱۴۵

باشکوه ترین تصاویر ۱۲ هزار کهکشان در یک قاب

تلسکوپ فضایی هابل اخیرا موفق به ثبت تصویر "پانورامیک " (panoramic) باشکوهی شده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی میل، ناسا این تصویر خیره کننده که توسط تلسکوپ فضایی هابل ثبت شده و در آن ۱۲ هزار کهکشان درخشان و شکوهمند نمایان هستند را به اشتراک گذاشت.

در این تصویر پانورامیک ۱۲ هزار کهکشان در "صورت فلکی فورناکس"(Fornax) که با نام منطقه "GOODS-South field" نیز شناخته می‌شود، قرار دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مجموعه شامل حدود ۱۸ کهکشان مارپیچی و بیضوی نزدیک به هم است که قدر آنها از ۱۰ تا ۱۳ متغیر می‌باشد.

به هر گونه دورنمای وسیع سراسری از یک فضا، سراسرنما یا پانوراما گفته می‌شود. این تصاویر قطعا عالی‌ترین تصاویری هستند که هابل ثبت کرده است.

به گفته ناسا این تصویر باشکوه‌ترین تصویر خشم و هیاهوی تولد ستاره‌ها در جهان است.

تلسکوپ فضایی هابل از  نور فرابنفش برای ثبت این تصویر بی‌نظیر استفاده نموده است.

به گفته‌ ناسا این تصویر فرابنفش چشم انداز تولد ستارگان را در شلوغ ترین منطقه کهکشان طی ۱۱ میلیارد سال گذشته که حدود سه میلیارد سال پس از "مه بانگ" اتفاق افتاده است نشان می‌دهد.

نظریه مه بانگ یا بیگ‌بنگ مدل کیهان‌شناسی پذیرفته‌ شده جهان، از کهن‌ترین دوران شناخته‌شده و تکامل آن در مقیاس بزرگ است. این نظریه بیان می‌کند که گیتی از یک وضعیت بسیار چگال (متراکم) نخستین آغاز شده و در گذر زمان انبساط یافته‌ است. این نظریه طیف گسترده‌ای از پدیده‌های مشاهده‌ شده را به خوبی توضیح می‌دهد. از جمله این پدیده‌ها می‌توان به فراوانی عناصر سبک اولیه، تابش زمینه کیهانی، ساختار بزرگ مقیاس و قانون هابل اشاره نمود. اگر در زمان به عقب برگردیم، به نقطه‌ای در گذشته می‌رسیم که در آن قوانین فیزیکی شناخته‌شده کارایی خود را از دست می‌دهند و نقطه تکینگی نام دارد. این نقطه، نقطه پیدایش گیتی است و بر اساس اندازه‌گیری‌های جدید، این لحظه تقریباً ۱۳٫۸ میلیارد سال پیش رخ داده‌ است و از این رو سن گیتی ۱۳٫۸ میلیارد سال تخمین زده می‌شود. پس از انبساط اولیه گیتی به اندازه کافی سرد شد که امکان پیدایش ذرات زیراتمی و بعدها اتم‌های ساده، پدید آید. به هم پیوستن ابرهای غول‌پیکر از عناصر اولیه بر اثر نیروی گرانش، باعث پیدایش ستارگان و کهکشان‌ها شد.

اخترشناسان با ترکیب داده‌ها نور مادون قرمز و نور مرئی تلسکوپ فضایی هابل و دیگر" تلسکوپ های مبتنی بر زمین" (ground-based telescopes) موفق به ایجاد جامع ترین تصویری را که تاکنون از تاریخ تکامل جهان ساخته شده است، شدند.

در این تصویر شکاف بین کهکشان‌های بسیار دور که تنها می‌توان آنها را در نور مادون قرمز و کهکشان‌های نزدیک دید، کاملا قابل مشاهده است. تصویر مادون قرمز باکمک ابزار" HDUV "هابل و تصویر فرا بنفش توسط دوربین Wide Field Camera ۳ هابل ثبت شده است.

تلسکوپ هابل

تلسکوپ فضایی هابل (Hubble Space Telescope) به اختصار HST تلسکوپی است که در سال ۱۹۹۰ توسط شاتل دیسکاوری در مدار گردش قرار گرفت. نام این تلسکوپ از نام کیهانشناسی به نام "ادوین هابل" گرفته شد. اگر چه هابل اولین تلسکوپ فضایی نبود ولی یکی از بزرگترین و پرکاربرد ترین‌ها به‌شمار می‌آید. HST یک برنامه مشترک بین ناسا و سازمان فضایی اروپا می‌باشد.

گرفتن عکس‌های رنگی با تلسکوپ فضایی هابل بسیار پیچیده‌تر از گرفتن این عکس‌ها با دوربین معمولی است. در اولین تفاوت آن است که هابل هرگز از فیلم رنگی استفاده نمی‌کند بلکه با استفاده از آشکارسازهای الکترونیکی خود نور را از فضا جمع‌آوری و ثبت می‌کند. این آشکارسازها عکس‌های کیهانی را به صورت رنگی تولید نمی‌کنند و عکس‌ها در مرحله اول سیاه و سفیداند. عکس‌های نهایی از ترکیب چند عکس سیاه و سفید که رنگ آن‌ها در زمان پردازش به آن‌ها اضافه شده‌است، به وجود می‌آیند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تلسکوپ فضایی هابل کهکشان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۱۲۱۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معمای حیاتی تلسکوپ جیمزوب حل شد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از فیزیک او‌آرجی، تلسکوپ فضایی جیمز وب اواخر سال میلادی گذشته یک کهکشان باستانی عظیم را کشف کرد که زمانی شکل گرفته که کیهان تنها یک چهارم سن کنونی خود را داشت. با کمال تعجب، نظریه حلقه انیشتین با این کهکشان مرتبط است و روی آن پیاده می‌شود. دلیل آن این است که جیمزوب به عنوان یک عدسی عمل می‌کند و نور را از یک منبع دور خم می‌کند، که سپس به صورت یک حلقه ظاهر می‌شود؛ پدیده‌ای به نام عدسی گرانشی قوی که در نظریه نسبیت عام اینشتین پیش بینی شده است.

طبق نظریه نسبیت انیشتین نور در نزدیکی یک میدان گرانشی از مسیر خود که یک خط مستقیم است منحرف می‌شود.

طبق یافته‌های دانشمندان، کل جرم محصور در حلقه دارای دو جزء است که شامل اجزای ستاره‌ای و ماده تاریک می‌شود.

های-بو یو، استاد فیزیک و ستاره شناسی در دانشگاه کالیفرنیا، ریورساید که تیم او پژوهش‌های جدیدی در این باره منتشر کرده است، می‌گوید: اگر جرم ستاره را از جرم کل کم کنیم، جرم ماده تاریک درون حلقه را به دست می‌آوریم، اما با بررسی داده‌های به دست آمده توسط جیمزوب مشخص شد، مقدار جرم ماده تاریک بالاتر از حد انتظار به نظر می‌رسد که طبیعی نیست.

هاله ماده تاریک هاله‌ای از ماده نامرئی است که در کهکشانی مانند «JWST-ER۱g» نفوذ و آن را احاطه کرده است. اگرچه ماده تاریک هرگز در آزمایشگاه‌ها شناسایی نشده، اما فیزیکدانان مطمئن هستند که ماده تاریک که ۸۵ درصد از ماده جهان را تشکیل می‌دهد، وجود دارد.

دمائو کنگ، محقق دیگر این پژوهش و مسئول تحلیل یافته‌های به دست آمده می‌گوید: وقتی ماده معمولی، گاز و ستاره‌های بکر فرو می‌ریزد و به سوی هاله ماده تاریک متراکم می‌شود، ممکن است هاله را فشرده کند و منجر به چگالی بالا شود. مطالعات عددی ما نشان می‌دهد که این مکانیسم می‌تواند چگالی بالای ماده تاریک را توضیح دهد؛ بیشتر بودن جرم ماده تاریک به شکل‌گیری چگالی بالاتر منجر می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جیمز وب منتشر کرد: دو نما از کهکشان مسیه 82 (+تصاویر)
  • محدودیت‌های ترافیکی روز ارتش در رشت اعلام شد
  • یک کهکشان زیبا در فاصله ۷۰ میلیون سال نوری از زمین
  • تصاویر نجومی ۲۸ فروردین (۱۶ آوریل)
  • معمای حیاتی تلسکوپ جیمزوب حل شد
  • پیش بینی صعود ۴۰هزار نفری به ارتفاعات بازی دراز
  • محاسبه سن ستارگان با تلسکوپ فضایی رومن ناسا
  • تصاویر نجومی ۲۷ فروردین (۱۵ آوریل)
  • تربیع اول ماه را از دست ندهید
  • تصاویر نجومی ۲۶ فروردین (۱۴ آوریل)