Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا، «ولید المعلم» وزیر خارجه سوریه در دیدار با اساتید و دانشجویان دانشگاه دمشق اظهار داشت که در مرحله بازسازی سوریه اولویت مشارکت در آن با کشورهایی است که در جنگ ضد تروریسم در کنار سوریه ایستادند و این کشور را حمایت کردند.

المعلم تصریح کرد که دفتر اقتصادی وزارت خارجه در چارچوب سیاست نگاه به شرق در جهت توسعه روابط اقتصادی خود با ایران، روسیه، چین، هند و مالزی و نیز دیگر کشورهایی که در کنار سوریه بوده اند و در توطئه چینی ها شرکت نداشتند،عمل می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی همچنین به اهمیت ایجاد کمیته مشترک اقتصادی سوریه - روسیه در هفته گذشته در دمشق و نشست های مهمی که به منظور شراکت راهبردی بین دو کشور در زمینه های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی همزمان با روابط سیاسی و نظامی با روسیه برگزار شد، اشاره کرد.

رئیس دستگاه دیپلماسی سوریه تاکید کرد سوریه با وجودی بحرانی که با آن روبرو شده و توطئه چینی برخی کشورها علیه خود، ایمان راسخی به عربیت داشته و آنچه در جهان عرب جریان دارد که سوریه جزئی از آن است، نقص و کمبود در فعالیت عربی است که باید اصلاح شود.

وزیر خارجه سوریه درباره سفر «عمر البشیر» رئیس جمهوری سودان به دمشق گفت: این اقدام گامی رو به جلو به منظور شکستن محاصره ای بود که در ظاهر در چارچوب طرح آمریکا و در باطن طرح اسرائیل برعلیه سوریه و تضعیف آن در عرصه عربی و منطقه ای در پیش گرفته شده بود.

وی در خصوص تحولات شمال شرق سوریه نیز تاکید کرد که هیچ کس در سوریه موجودیت های مستقل و نظام فدرالی را مطلقا نمی پذیرد و جایگزینی به جز بازگشت این مناطق به آغوش میهن و بازگرداندن همه خاک این کشور به حاکمیت جمهوری عربی سوریه وجود ندارد.

وزیر خارجه سوریه همچنین به آمادگی دمشق برای گفت و گو با کردهای سوریه اشاره کرد و گفت که کردها بخشی از جامعه ما به شمار می روند و دولت همواره آماده گفت و گو با آنها درباره مسائلی است که به نفع کشور است.

این مقام سوریه اضافه کرد: رهبری سوریه گفت و گوهای سیاسی را به منظور رهایی استان ادلب از وجود تروریست ها ترجیح می دهد و تصمیم نهایی آزادسازی کامل خاک سوریه است.

المعلم با انتقاد از نقض توافقنامه «سوچی» گفت که رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه و تروریست ها تاکنون به توافقنامه «سوچی» پایبند نبوده اند.

وی سخن گفتن در باره آغاز کار کمیته قانون اساسی را زود هنگام دانست و ادامه داد که تاخیر در تشکیل این کمیته به دلیل تلاش برخی کشورهای غربی برای دخالت در این کمیته و نیز مشکلاتی است که ترکیه در مسیر تشکیل آن ایجاد کرده است.

وزیر خارجه سوریه گفت که کسانی که به دنبال آمریکا علیه سوریه توطئه کردند در سال 2019 وضعیت مطلوبی نخواهند داشت در حالی که سوریه هر روز رو به بهبودی است و امیدواریم سال آینده برای مردم سوریه از هر جهت مطلوب تر باشد.

وزیر خارجه سوریه درخصوص حضور نیروهای خارجی در خاک سوریه به شکل غیر قانونی و بدون هماهنگی با دولت سوریه نیز گفت این کشورها می خواهند که در حل و فصل سیاسی بحران سوریه نقش آفرینی کنند اما این مساله محقق نخواهد شد و آنها باید به اشغال خاک سوریه پایان دهند.

المعلم باردیگر تاکید کرد که جولان اشغالی جزیی از خاک سوریه است و با توجه به قوانین بین المللی جزو مناطق اشغالی محسوب می شود که باید به این قطعنامه ها احترام گذاشت بخصوص قطعنامه شورای امنیت که الحاق جولان به سرزمین های اشغالی را باطل و غیر قانونی می داند.

وی افزود که آنچه اکنون جولان را حمایت می کند مقاومت و پایداری مردم جولان و رد اقدامات اسرائیلی ها است همانطور که مردم این منطقه انتخابات (از سوی اسرائیل) را در این منطقه نپذیرفتند. در نهایت جولان دیر یا زود به سوریه بازگردانده می شود.

المعلم در خصوص روابط سوریه با گروه های فلسطینی نیز بیان داشت که سوریه مساله فلسطین را قطب نما می داند و به همین دلیل همه گروه های فلسطینی را در آغوش گرفت و حمایت کرد بخاطر این مسأله تحت فشار قرار گرفت و برغم بد عهدی برخی اما سوریه حمایت از ملت فلسطین در مواجهه با رژیم اشغالگر و به دست آوردن حقوق قانونی خودشان و تشکیل کشور مستقل فلسطنی به پایتختی قدس را رها نکرد.

وی اضافه کرد که سوریه از بازگشت مهاجران سوری به کشور استقبال می کند و تدابیری را برای تسهیل بازگشت آنها حتی بازگشت کسانی که به شکل غیرقانونی از کشور خارج شده اند و طبق آمار شمار آنها به 220 هزار شهروند سوری می رسد اتخاذ کرده و هیچ یک از آنها در تنگنا قرار نخواهند گرفت درحالی که قوای غربی سعی دارند با اهداف سیاسی مانع بازگشت آنها به سوریه شوند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایران چین خاک روسیه سوریه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۱۳۷۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رایزنی «بلینکن» با سران ایروان و باکو درباره روند صلح بین دو کشور

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری آناتولی، وزارت امور خارجه آمریکا امروز دوشنبه با صدور بیانیه ای اعلام کرد که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه این کشور طی تماس تلفنی جداگانه با الهام علی‌ اف، رئیس جمهور جمهوری آذربایجان و نیکول پاشینیان، نخست‌ وزیر ارمنستان، پیرامون روند صلح میان باکو و ایروان گفتگو کرده است.

بر اساس این بیانیه، وزیر امور خارجه آمریکا از توافق برای استفاده از بیانیه آلماتی که در سال ۱۹۹۱ برای تعیین مرزهای میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان امضا شد، استقبال کرده است.

آنتونی بلینکن در این مکالمه تلفنی مدعی حمایت آمریکا از برقراری صلح «پایدار» و «شرافتمندانه» بین باکو و ایروان شد!

بلینکن در گفتگو با علی‌اف بر تمایل خود برای توسعه روابط ایالات متحده و جمهوری آذربایجان تاکید کرد.

این مقام آمریکایی در ادامه به تمایل کشورش برای همکاری با جمهوری آذربایجان در زمینه انرژی و تغییرات اقلیمی اشاره و ابراز امیدواری کرد بیست و نهمین کنفرانس اعضای کنوانسیون چارچوب سازمان ملل متحد در مورد تغییرات آب و هوایی (COP۲۹) که امسال در جمهوری آذربایجان برگزار می‌ شود، موفقیت‌ آمیز باشد.

ایروان و باکو پارسال با میانجی‌گری روسیه، اتحادیه اروپا و آمریکا مذاکرات برای صلح در آینده را آغاز کردند. نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان اواخر ماه می سال جاری گفت که ایروان آماده به رسمیت شناختن حاکمیت جمهوری آذربایجان در مرزهای شوروی سابق از جمله قره‌باغ است.

با وجود توقف مذاکرات میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان، دو کشور کار بر روی متن توافقنامه صلح را ادامه دادند. پس از دیدار علی اف و پاشینیان در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ، تصمیم گرفته شد که مذاکرات ازسرگرفته شود.

کد خبر 6092350

دیگر خبرها

  • نقد ادعای زیباکلام درباره آغازگر جنگ با مستندات تاریخی / روایت نماینده وقت عراق در سازمان ملل از آماده‌باش صدام برای آغاز جنگ علیه ایران
  • ایران به‌دنبال همکاری و کمک به سوریه در تولید دارو است
  • بورل: چند کشور بزودی کشور فلسطین را به رسمیت خواهند شناخت
  • استرداد بیش از ۱۹۰ خانواده عراقی از اردوگاه الهول سوریه به عراق
  • بازسازی غزه ۳۰ سال زمان می‌خواهد
  • امنیت خلیج فارس با مشارکت کشورهای ساحلی تامین می‌شود
  • وزیر امور خارجه: امنیت خلیج فارس فقط با مشارکت کشورهای ساحلی تأمین می‌شود
  • رایزنی «بلینکن» با سران ایروان و باکو درباره روند صلح بین دو کشور
  • امیرعبداللهیان: امنیت خلیج فارس با مشارکت تمامی کشورهای ساحلی تامین می‌شود
  • هشدار اسرائیل به نمایندگان دیپلماتیک خود در سراسر جهان/ آغاز سفر منطقه‌ای وزیر خارجه آمریکا از عربستان/ دیدار وزیر امور خارجه بحرین با بشار اسد